Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ксерокс" заплаши "Хюлет-Пакард" с враждебно поглъщане

Компанията "Ксерокс" (Xerox Holdings Corporation) заплаши "Хюлет-Пакард" (Hewlett-Packard Co., или HP), че може да осъществи т.нар. "враждебно поглъщане".

Отправянето на "враждебна оферта" е специфичен тип оферта за поглъщане, при която дадена компания представят директно своята оферта за покупка на акционерите на другата компания, тъй като ръководството на последната не е одобрило подобно сливане на двете дружества.

Заместник-председателят на управителния съвет и изпълнителен директор на "Керокс" Джон Висентин изпрати в четвъртък писмо до президента и изпълнителен директор на "Хюлет-Пакард" - Енрике Лорес и до Чип Берг, председател на борда на директорите на HP, в което заяви, че ако двете компании не се споразумеят за "приятелско поглъщане" до  "17:00 часа американско източно стандартно време в понеделник, 25 ноември 2019 година", тогава "Креоск" ще представи своята оферта директно на акционерите на HP.

Това става факт, след като в началото на седмицата "Хюлет-Пакард" обяви, че бордът на директорите единодушно е отхвърлил офертата на "Ксерокс" за нейното поглъщане, визирайки неотдавнашния спада в приходите на "Ксерокс" като причина за отказа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна