Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Как избираме обувките си за зимата?

В магазините откриваме широка гама от модели дамски обувки за зимния сезон. Харесваме много от тях, като някои дори са със специална промо цена за този период. Но как да изберем най-подходящите? За да не напълните своя гардероб с твърде много чифтове дамски ботуши, които не можете да носите, преди да действате според импулсите си, провете дали е точно това, което наистина ви трябва.

Зимните обувки трябва задължително да бъдат:

Топли

През зимата телесната топлина се губи в областта на ръцете и краката. Ето защо, за да не измръзнете, е много важно да носите достатъчно топли обувки. Материалът също е от съществено значение. По принцип обувките от естествена кожа се справят наистина добре в топлоизолирането. В предложенията за зимни боти от онлайн магазините можете да откриете множество модели, направени от качествени материали. За да се предпазите от студа и снега, изберете модели обувки, които покриват глезена ви и прилепват на прасеца.

Удобни

Изберете правилния размер. Не е задължително зимните обувки да бъдат с фиксиран размер, като идеални са тези с половин номер по-големи. Пробвайте ги с дебели чорапи, подобни на тези, които ще носите в студените дни. Ако ги пробвате с тънки чорапи, не е изключено да си купите по-малък номер и няма да се предпазите по оптимален начин от студа. Не забравяйте да пробвате и двете обувки. Може да има разлики между левия и десния крак.

Водоустойчиви

Водоустойчивостта е сред най-важните критерии при избора на чифт ботуши за зимата. Дори и да не ви се налага да ходите сред снега, през зимата често вали и ще имате нужда от подходящи обувки. Но не всички са водоустойчиви. Токчетата и велурът могат да ви дадат топлината, от която се нуждаете, но можете да ги носите единствено в сухите дни. Можете също така да имате няколко модела в гардероба си за специални поводи. Дори и да не са подходящи за елегантен тоалет, в дъждовните дни можете да заложите на чифт гумени ботуши. Има разнообразие от дизайни и цветове, които могат да направят деня ви по-весел и да ви предпазят от дъжда.

Подходящи за активността ви

Зимните обувки трябва да се избират според контекста, в който ще ги носите. Не можете да отидете в офиса или на бизнес среща с обувки за походи в планината, нали? За подобни дни избирайте ежедневни или елегантно-изглеждащи обувки, които отговарят на горните условия и изглеждат добре с различни типове дамски дрехи, като например - зимни палта.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна