Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима българи на корта в Лондон днес

Илиян Радулов
Снимка: БФТ

Въпреки отпадането снощи на Григор Димитров на осминафиналите на Уимбълдън, българското участие в Лондон продължава днес, благодарение на четирима юноши и девойки.

При юношите шестият поставен Илиян Радулов трябва да изиграе мача си от втория кръг. Негов съперник е Матич Крижник от Словения, а двубоят е втори в програмата на корт №15 в „Ол Инглънд клъб“, която започва в 13 часа наше време с мача на двойки между Йоана Константинова и Теодора Костович (Сърбия) и  Макдоналд (Великобритания) и Мояно (Аржентина).

Снощи Радулов и Адрияно Дженев отпаднаха драматично на двойки срещу италианците Бондиоли и Чина след 4:6, 7:6(9), 9-11. Така двамата, които са шампиони от "Ориндж Боул", не можахада преминат първия кръг при дуетите и в третия турнир от Големия шлем тази година.

Росица Денчева ще си партнира на двойки с американката Аня Мърти. В четвърти двубой на корт 16 те ще играят срещу петите поставени японки Киношите и Сато.

В сряда Денчева ще срещне на единично в трети кръг втората в схемата Клерви Нгунуе от Съединените щати.

Ива Иванова е в тандем с Малвина Ровинска от Полша. Те ще играят в последен мач от програмата на корт 5 срещу британките Блекфорд и Роуч.

Пълната програма на Уимбълдън за 11 юли – вижте тук.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна