Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милан ще черпи вдъхновение от успехите на Синер

Яник Синер е страстен фен на Милан.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Милан ще черпи вдъхновение от победната серия на Яник Синер по време на финалите за Купа „Дейвис“, която донесе на Италия първа титла в отборната надпревара от 47 години насам. 

По пътя към трофея Синер записа две победи над световния №1 Новак Джокович (на единично, където отрази 3 последователни мачбола, и на двойки), а освен това беше безупречен и във финала срещу Австралия. 

Именно от шампионския характер на Синер ще се опитат да черпят вдъхновение футболистите на Стефано Пиоли, които тази вече ще премерят сили с Борусия (Дортмунд) в изключително важен сблъсък от груповата фаза на Шампионската лига.

„Той (Синер) е вдъхновяваща фигура заради своята решителност, талант, качество, манталитет и желание да спечели всяка точка“, коментира Пиоли на официалната си пресконференция преди дуела с „жълто-черните“ от Дортмунд. Самият Синер пък е изявен привърженик на „росонерите“ и не е изключено тази вечер да бъде във ВИП ложата на „Сан Сиро“. 

„Ако Яник присъства на стадиона ще бъде прекрасно. С удоволствие ще го поздравя за успеха на Италия за Купа „Дейвис“, добави Пиоли. 



По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна