Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров потвърди участие в Акапулко

Григор Димитров ще играе на 3 турнира през февруари.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров е потвърдил участието си на АТР 500 тенис турнира в Акапулко, Мексико.

Първата ни ракета, който в последните дни е в България и отпразнува рождения ден на майка си в Хасково, спечели титлата там през 2014-а. Тогава той бе поставен под №4 в основната схема, а на финала в много оспорван тричасов мач победи Кевин Андерсън със 7:6(1), 3:6, 7:6(5) и така спечели втория си трофей на ниво ATP и първи от сериите 500.

Предстоящото участие ще бъде седмо за 32-годишния хасковлия, като при предишните си шест кампании освен до трофея, той веднъж игра полуфинал и два пъти стигна до четвъртфиналите, а за последно се включи в турнира преди две години.

Сред имената на участниците личат още тези на Александър Зверев, Алекс де Минор, Холгер Руне, Тейлър Фриц и Стефанос Циципас, Феликс Оже-Алиасим, Бен Шелтън и Томи Пол. Турнирът започва на 26 февруари.

Преди това Григор Димитров ще участва на АТР 250 турнира в Марсилия (5 - 11 февруари). Българинът е поставен под №2 в схемата след миналогодишния шампион - поляка Хуберт Хуркач. 

Най-успешният ни тенисист в историята е заявен и за АТР 500 състезанието в Ротердам от 12 февруари, където също ще бъде сред поставените, а първите двама в схемата са финалистите от 2023 година в "Ахой" и от Откритото първенство на Австралия тази година Даниил Медведев и Яник Синер.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна