Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актриса съди "Дисни" с помощта на Илон Мъск

Джина Карано
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актрисата Джина Карано е внесла съдебен иск срещу "Дисни" и "Лукасфилм" за неправомерно уволнение и дискриминация. Тя твърди, че е била отстранена от "Мандалорецът", защото е изразила "личните си политически възгледи", предадоха осведомителните агенции.

Жалбата, подадена в Калифорнийския окръжен съд, е подкрепена финансово от "Екс корп" - притежаваната от Илън Мъск платформа за социални медии, известна доскоро като Туитър, посочва БТА.

Карано, чиято кариера започва като състезателка по смесени бойни изкуства, участва в два сезона на "Мандалорецът". Тя е в ролята на рейнджърката Кара Дюн, преди да бъде уволнена през февруари 2021 г. заради мнението си по политически въпроси, които изразява в социалните медии, се казва в съдебния иск.

Тогава от "Лукасфилм" публикуваха изявление, в което се казваше, че нейните "публикации в социалните мрежи, които очернят хора на база тяхната културна и религиозна идентичност, са отвратителни и неприемливи".

В съдебните документи, подадени във вторник, се посочва, че "Дисни"  и "Лукасфилм" "са се насочили към Карано, тормозили са я публично,… оклеветили са я и са положили много усилия, за да унищожат кариерата й".

В кариерата си Джина Карано участва в други холивудски франчайзи, сред които "Бързи и яростни" и "Дедпул".
Педро Паскал си партнира с Джина Карано в Мандалорецът/Ройтерс


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна