Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров загуби финала в Марсилия

Димитров и Умбер при награждаването.
Снимка: open13.fr

Григор Димитров загуби финала на тенис турнира в Марсилия от категория АТР 250 срещу фланцузина Юго Умбер. Българският тенисист отстъпи с 4:6, 3:6.

Срещата продължи 85 минути.

В първия сет всеки от тенисистите печелеше подаванията си до 10-и гейм, в който Умбер проби и след това на свой сервис затвори частта.

Вторият сет започна кошмарно за Григор, който беше пробит и изостана с 0-3. Докрая нямаше нови пробиви и така французинът спечели турнира.

Димитров направи 6 аса срещу 10 за съперника си. Разликата дойде от втория сервис, на който Григор имаше успеваемост 37% срещу 59 за Умбер.

Григор Димитров загуби за първи път срещу този съперник в общо три срещи до момента.

25-годишният Юго Умбер, който се намира на 21-во място в световната ранглиста, спечели пети шампионски трофей в своята кариера до момента.

Французинът демонстрира отличен начален удар, докато българинът не успя да намери противодействие на вдъхновеното представяне на Умбер.

Изтощеният от предходните си двубои в турнира Григор Димитров не успя да триумфира с втора титла през сезона и с общо десета в кариерата си.

"Годината сега започва, така че съм щастлив". Това заяви Григор Димитров след финала.

"Не можеш да ги спечелиш всичките, но е хубаво да си на финал", каза той.

"Страхотно е усещането да печелиш пред родна публика, пред семейството. Днес ти тотално ме надигра, бъди здрав и честито", се обърна Григор към шампиона.

"Това е един от първите турнири, които играх на ATP, имаме дълга история. Много е специално усещането, когато съм тук. Годината сега започва, така че съм щастлив. Марсилия е красиво място, успях да се поразходя и да разгледам града, който има красиви места", каза още най-добрият ни тенисист.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна