Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР разпространи видео от Бизюрев на летището – окован и с охрана

Снимка: МВР

Министерството на вътрешните работи разпространи видео от снощното пристигане, задържане и конвоиране на Рангел Бизюрев - заподозреният за убийството на Димитър Малинов в Цалапица, който беше върнат в България от Дания.

Рангел Бизюрев беше върнат в България

От видеото е видно, че при пристигането му на ГКПП "Аерогара София", на граничния пункт е установена неговата самоличност и е извършена справка в автоматизираните информационни системи на МВР.

30-годишният българин беше предаден на българските власти от Кралство Дания в изпълнение на Европейска заповед за арест, след месеци бягство от родното правосъдие.

От МВР припомнят, че след повдигане на обвинението мъжът бе обявен чрез Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" – МВР за издирване в Шенгенската информационна система и на 29 ноември м.г. бе установен и задържан на територията на Дания.

Предаването му на България е извършено след решение на две съдебни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е окончателно.

Днес обвиняемият ще бъде конвоиран до следствения арест в Пловдив, сато предстои прокуратурата да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение постоянно "задържане под стража".


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна