Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ловецът на сънища" на Галя Чунтова

Ако ви се иска поне за малко да  се откъснете от действителността, да помечтаете или да сънувате красиви сънища, вашето място е "Галерия ТЕА АЛБА" и  изложбата на Галя Чунтова "Ловецът на сънища".

Луната. Кралица на нощта - очаквана, тайнствена, вълнуваща и недостижима в своя безкраен ход и вечна изменчивост. Със силата да владее живота, движението на водата, мечтите, копнежите за добро и хармония, сънищата, красотата. Загърната с кадифеносиня мантия, озарява нощното небе със златното си лице или тънък червен сърп. Събирач на вълшебни истории, страстни копнежи, тайнствени събития и невероятни развръзки. Далечна, забързана, за да ги сподели - с поети, ранобудници, звездобройци..

Художничката...Галя Чунтова. Мечтател в нощта. Силно свързана с Луната. А когато сънува Луната....създава най-прекрасните си и вълнуващи творения с магия, вълшебство и такава лекота! За да бъдем омаяни и пречистени и излекувани от истории за Млечния път и фазите на Луната, за тайнствени еликсири, танцуващи риби и омагьосани котки. За влиянието на Супер луна върху розите и лалетата, за прозорците със златни очи на котки, за охлювите с големи мечти и още...нощнoсини истории!

Луната си има адрес и изгрява всяка нощ на красива улица в Болоня, номер 14. После се къпе в лунни пътеки, помахва на очакващите я поклонници и потегля на път.


Земята е космическо чудо и защото има за своите реки, потоци, дървета и хора, Луна!

Всички лунни вълшебства и съкровища ще Ви бъдат разкрити от Галя - пласт след пласт, цветни, магични и леки. Без лунен вятър в платната на Малката лодка, без която вече не можем.

Ще бъдат споделени любимите й тайни срещи и преживелици на лунна светлина или в сънищата... Нежни въздишки, тайнствен шепот, лунен смях от "Ловецът на сънища".


Галина Минчева Чунтова-Димитрова е завършила ССХУ Приложни изкуства  - София и Национална Художествена Академия „Николай Павлович“ – София. Магистър по изкуствата.

2001 – 2011 – Сътрудник в списание за интериор и дизайн Идеален дом и Декоратор към списание ДЕКОР

2013 -  Съвместна изложба с Мила Мусакова и Силвия Думанова „Пресечна точка“ в Български културен институт – Лондон

Занимава се с живопис от 1984 г. Има 10 самостоятелни изложби, участва в над 18 общи и 3 съвместни изложби.

Разработва сериграфската техника на ситопечат, в допълнение с акварелна рисунка и я използва като своя запазена марка до момента. Вълнува се от живописния език на сюрреализма и изкуството на Рене Магрит. Създава своя вълнуваща вселена от образи. Картините ѝ са притежание на ценители от България, Великобритания, Германия, Франция, Гърция, Дубай.

Живее и твори в София.


Снимки:  Ани Петрова

По публикацията работи: Ани Петрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна