Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров срещу Алкарас на четвъртфинала

Българинът е деветият с четвъртфинали във всички Мастърс 1000 турнири

Григор Димитров
Снимка: БТА

Следващият съперник на 11-ия поставен в схемата на Мастърс 1000 турнира в Маями Григор Димитров ще бъде водачът Карлос Алкарас.

Младият испанец преодоля на осминафиналите с 6:3, 6:3 Лоренцо Музети от Италия след 87 минути игра. В първата част Алкарас проби в откриващия и в заключителния гейм, а в следващата направи решаващ брейк за 5:3.

Двубоят между българина и 20-годишния Карлос ще бъде в програмата на турнира в щата Флорида за четвъртък, 28 март.

До момента Димитров и Алкарас са се срещали четири пъти и испанецът води с 3-1 победи срещу 32-годишния хасковлия. Успехът на Гришо дойде в последната им среща. На 11 октомври 2023 година на осминафиналите на Мастърс 1000 турнира в Шанхай той се наложи след обрат с 5:7, 6:2, 6:4.

 "Очаквам с нетърпение мача с Карлос. Всеки иска да предизвика най-добрия в света. Очевидно той играе изключителен тенис, но и аз правя същото. Бях последователен в доста от финалните моменти в срещата (срещу Хуркач). И смятам, че ако изчистя малко играта си, може да стане много интересно. Вълнувам се, защото това са онзи тип мачове, които искам да играя. За първи път стигнах до четвъртфинал тук, мисля, че това ми дава допълнителен тласък", заяви Димитров след мача си снощи.

С победата над Хуркач Григор Димитров се превърна в деветия действащ тенисист, класирал се на четвъртфиналите и на деветте турнира от сериите Мастърс 1000. Българинът се присъедини към елитната компания на Рафаел Надал, Новак Джокович, Анди Мъри, Гаел Монфис, Марин Чилич, Доминик Тийм, Стефанос Циципас и Александер Зверев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна