Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Казийски и Алианц на полуфинал в Италия, Николов отпадна

Матей Казийски завърши с 9 точки за победата.
Снимка: Allianz Milano

Матей Казийски и отборът на Алианц (Милано) се класираха на полуфиналите на волейболното първенство в Италия, след като спечелиха четвъртфиналната серия с Газ Сейлс Блуенерджи (Пиаченца). Момчетата на Роберто Пиаца надвиха съперника с 3:0 (25:21, 25:21, 25:22) гейма като гости в петия решителен двубой, изигран в "ПалаБанкаСпорт".

Казийски се отчете с 9 точки за успеха. Най-резултатен бе Юки Ишикава с 18 пункта, с 16 приключи Фере Режер, който бе отличен и с приза за Най-полезен играч. За Пиаченца Юри Романо завърши с 14 точки, а Йоанди Леал и Рикардо Лукарели се отчетоха с по 9 пункта.

В следващия етап Алианц ще се изправи срещу Сър Суза Вим (Перуджа), който отстрани Рана (Верона) с 3-0 победи. Първият двубой е тази неделя, 31 март, от 20:00 часа българско време. От своя страна Пиаченца ще играе за петото място.

Междувременно, 19 точки на Александър Николов не стигнаха на Кучине Лубе (Чивитанова) да продължи към последните четири. Отборът на новия национален селекционер Джанлоренцо Бленджини загуби петия мач с Минт Веро Волей (Монца) след 1:3 (23:25, 23:25, 25:20, 22:25) гейма и ще се бори за петото място в Суперлигата.

Монца от своя страна ще има за съперник Итас Трентино (Тренто) в полуфиналната фаза. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна