Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българките извън първите 70 на рапира на световното по фехтовка

В Рияд се провежда световно първенство по фехтовка
Снимка: БФ Фехтовка

Нина Марковски се класира на 78-o място, Виктория Пастърмаджиева завърши 83-а, а Данаил Полишев раздели 158-159-а позиция на рапира в първия ден от Световното първенство по фехтовка за младежи и девойки, кадети и кадетки в Рияд (Саудитска Арабия).

В турнира на рапира за девойки се включиха 145 състезателки от 48 държави. В групите Нина Марковски записа три победи и три загуби, с което се класира за директните елиминации. Там възпитаничката на фехтовален клуб Тамплиер отстъпи пред Вероника Зайферт (Германия) с 10:15 и зае 78-о място в крайното класиране.

Виктория Пастърмаджиева излезе от групите с три победи и три загуби. В първия кръг на елиминациите състезателката на Пловдив БГ отстъпи пред Eмели Цзин (Великобритания с 4:15 и завърши надпреварата 83-а.

При младежите участваха 181 състезатели от 62 държави. Данаил Полишев, възпитаник на Пловдив БГ, записа в групите една победа и пет загуби, с което раздели 158-159-а позиция с Йекабс Озолинс (Латвия).

Днес световното първенство продължава с турнирите на рапира кадети и кадетки. На пътеките за България ще излязат Виктория Пастърмаджиева и Данаил Полишев.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна