Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Томова отпадна на старта в Руан

Виктория Томова
Снимка: Alex Nicodim

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томов отпадна на старта на турнира на клей в зала в Руан, Франция, който е от категория WTA 250.

Тя отстъпи на представителката на домакините Варвара Грачова с 2:6, 6:3, 5:7 след 2 часа и 21 минути игра.

Първият сет започна равностойно, но след 2:2 московчанката, която от миналата година се състезава за Франция, спечели четири поредни гейма.

В следващата част Томова постигна първия си пробив в мача в откриващия гейм. След това направи още един и удължи серията сидо 4:0. Грачова върна единият пробив при 3:5, но в следващия гейм 29-годишната софиянка направи нов брейк, с който изравни сетовете.

В заключителния двете си размениха пробив в първите геймове. После Виктория дръпна с 4:1, но съперничката на свой ред направи пробив и изравни при 4:4, въпреки че българката имаше два брейкпойнта. Последва пробив за Грачова, която след това сервираше за място във втория кръг. Тя поведе с 40:15, но Томова отрази двата мачбола и върна пробива. За съжаление съперничката отново направи брейк и после подаваше за победата. Тя стигна до трети мачпойнт и този път го реализира.

Така Виктория Томова си тръгва с една точка за световната ранглиста, където е 81-а, както и с 2512 евро от наградния фонд. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна