Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анчелоти: Мислеха, че сме мъртви, но Реал никога не умира

"Футболът е резултати, те са на полуфинал, ние - не", призна Гуардиола

Карло Анчелоти похвали своя отбор.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти изрази задоволството си от представянето на отбора си, който отстранидействащия носител на трофея Манчестър Сити и продължи към полуфиналите на Шампионската лига, където ще се изправи срещу Байерн.

"Започнахме добре мача, открихме резултата. След това ни се наложи да се защитаваме и да се борим. Страдахме много. Искахме да играем по друг начин, но се отпуснахме и Сити имаше контрола. Защитавахме се добре. Виждали сме Реал в подобна ситуацията няколко пъти, това ни кара да правим неща, в които никой не вярва. Бяхме убедени по време на изпълнението на дузпите, че можем да се класираме. 

Обичам да виждам как отборът се бори и се раздава. Да спечелим тук можехме само по този начин. Нямаме големи физически проблеми, умората беше огромна, но имаме време до неделя да си починем, да анализираме това, което направихме добре. Всички мислеха, че сме мъртви, но Реал Мадрид не умира никога", каза италианският специалист пред телевизия Movistar след края на мача и триумфа на тима му.

Колегата му от Манчестър Сити Пеп Гуардиола беше разочарован, но отдаде дължимото на съперника.

"Бих предпочел да спечеля, но поздравления за Реал (Мадрид), който продължава на полуфинала. Те се защитаваха наистина компактно и солидарно", призна испанският специалист.

"Нямам съжаление за това, което направихме. Винаги като треньор съм опитвал да създавам възможно най-много положения и да допускаме най-малко голове", каза мениджърът по повод защитната тактика на съперника..

Пеп Гуардиола

"Сега те се защитава по-назад в сравнение с последните години и ние създадохме много положения. Но във футбола трябва да вкарах голове и те го направиха по-добре от нас по време на дузпите", каза още Гуардиола.

"Футболът е резултати. те са на полуфинал, а не ние", призна със съжаление мениджърът.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна