Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ГЕРБ скръцнаха на ПП-ДБ: Да изчакат резултатите, тогава да поставят условия!

Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков посъветва колегите си от ПП-ДБ първо да изчакат резултатите от предсрочния вот, преди да поставят условия.

"Въпросът е ние дали ще си говорим с тях, а не дали те ще си говорят с нас. Не знам на кое място ще бъдат и е добре да изчакат резултатите преди да поставятусловия за участие в управлението", настоя той пред bTV.

По думите му, ПП-ДБ практически взривяват диалога в средносрочен и дългосрочен план.

Надежда Йорданова: ПП-ДБ не търси участие в управлението на всяка цена!

"Намериха да атакуват точно един от хората, с които могат да намерят диалог - Росен Желязков. Той неслучайно беше председател на парламента", посочи Биков.

"Това явно е някаква мъст за здравната каса, доколкото разбирам. След изборите България трябва да има стабилно правителство, в което доминира първата политическа сила, с коалиционно споразумение и с ясно поемане на политическата отговорност от всяка партия в него", разясни депутатът от ГЕРБ-СДС.

Да замълчиш, за да бъдеш чут... Росен Желязков вече не е председател на НС

Той обаче заяви, че вероятно след вота няма да разговарят с ПП-ДБ.

"Асен Василев си въртеше далаверите - знаете ли, че капиталовите разходи на цялата държава бяха събрани в Министерството на финансите и той решаваше? Рашков очевидно се е снимал с хора, свързани с контрабандата в България", коментира Биков проблемите в отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ.

Според него след изборите ГЕРБ-СДС не изключват взаимодействие с когото и да било, "стига да е в общата посока на развитие".

Тома Биков заключи, че с която и партия да се разберат, то ще се иска споразумение и ясни отговорности за управление на страната.

По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна