Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Пътешествайте с късо кино тази вечер

Призрачни градове и рушащи се архитектурни чудеса идват в Клуб на пътешественика с две събития на Кинематограф тази вечер и през май (17). От сдружението, което работи за популяризиране на късометражните филми в България, този път са..

публикувано на 18.04.19 в 15:40

Борислав Радославов: Иска ми се отново да въздигнем Доброто

Посветихме нашата "Радиоприемница" тази седмица на чудесата, вярата в тях, феномените на нашето време и ценностите, разговорът за които излиза на преден план в навечерието на всеки по-голям християнски празник. В очакване на Възкресение Христово ви..

публикувано на 18.04.19 в 14:33

Изложба преоткрива детето в нас

Месец април за почна с много празнични събития, посветени на книгите и конкретно на детската книга. Още на 2 април световната общественост чества рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен,който ежегодно се превръща в празник на детските..

публикувано на 18.04.19 в 13:40

Форум за бременността и раждането - този уикенд в НДК

Десетото юбилейно издание на "Форум бременност и детско здраве" ще събере този уикенд в столицата водещи специалисти в областта на майчиното и детско здравеопазване. Инициативата е на здравния портал Puls.bg, а сред темите са подходящите грижи и..

публикувано на 18.04.19 в 12:20

Стартира тридневна кампания за събиране на опасни отпадъци

Днес е началото на първата за тази година тридневна кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата в три столични района - „Оборище“, „Изгрев“ и „Младост“.   Системата за събиране на такъв тип отпадъци се прилага в София от началото на..

публикувано на 18.04.19 в 12:13

Инцидент в Искърското дефиле спря влаковете в района

Човек е бил блъснат от влак в района на Искърското дефиле при гара Лакатник, което е довело до сериозно забавяне на влаковете от и към Северозападна България. Бързият влак София - Варна престоява в гара Лакатник, а бързият влак по направление Горна..

публикувано на 18.04.19 в 09:20

Накъде в София

МУЗИКА Първият самостоятелен концерт на Михаела Филева с участието на трио Тринити - Славина, Миглена и Божана започва в 19.30 часа в зала 1 на НДК. Кариерата на изпълнителката започва след участието й в музикален риалити формат през 2011 г. От..

публикувано на 18.04.19 в 09:15

ИПБ иска национална кампания за преглед на изкуствените неравности по пътищата у нас

Институтът за пътна безопасност призова държавните органи да започнат национална кампания за преглед на изкуствените неравности по пътищата в България. "Изпратили сме искане до Главния прокурор, Председателя на АПИ, Областните управители и кметове на..

публикувано на 17.04.19 в 18:41
Екипът зад филма

The Cleaners - звеното за онлайн хигиена

След като преди около месец  светът стана свидетел на тероризъм в Нова Зеландия, излъчван на живо във Facebook, на дневен ред отново излезе въпросът как социалните мрежи се справят с управлението на екстремистко съдържание. Клипът се разпространи в..

публикувано на 17.04.19 в 17:49

Моделът Епифан Пефев: Отделяйте време за близките си хора, защото те са най-важни в нашия живот

Той е икономист по образование, но не харесва работата зад бюро. Един човек, който обича силните емоции офлайн, иска да се научи да управлява лодка, а свободата и пътуванията са важна част от неговия живот. Срещаме ви с любимо лице от телевизионните..

публикувано на 17.04.19 в 17:48