Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Фокусниците черпят силата си от... Великия магьосник от Луната

Има ли магия около нас? Това попитахме децата от 29-а детска градина „Слънце“ в предаването ни "Радиолексикон". За тях, оказа се, най-впечатляващите МАГИИ са тези на фокусниците. Изненадващо , но варианти да станеш фокусник или магьосник има..

публикувано на 23.02.19 в 10:15

Тодор Гаджалов: Надявам се "Важното е да вървя" да вдъхне сили на много хора

Тодор Гаджалов се завръща след тежък житейски период с нов авторски проект, озаглавен „Важното е да вървя“. Видеоклипът е заснет през различни сезони и показва красиви планински гледки от България. „В момент на слабост, когато чувствах, че съм..

публикувано на 22.02.19 в 17:01
Арета Франклин

Арета Франклин - "Say a Little Prayer

Днес в рубриката "Незабравимите" слушаме песен, която е изпята на два пъти, от две певици, в рамките на две години - все с огромен успех. Името ѝ е "Say a Little Prayer", написана е от Брт Бакара и Хал Дейвид, първоначално за Дион Уоруик, която я записва..

публикувано на 22.02.19 в 16:25

Отново протест за справедливост пред Народното събрание

Пред сградата на Народното събрание се проведе протест за справедливост, честни избори, спиране на грабежа, извършван от политиците и достойни заплати и пенсии. Протестът започна без особенна подкрепа на гражданите, но организаторите уточниха, че това..

публикувано на 22.02.19 в 16:13

Иван Влаев: Художествените занаяти в България са оставени без сцена

След като стъпихме върху чипровски килим, гравирахме върху метал и дърво, плетохме най-фина дантела възел по възел, търсихме „дишащо“ дърво за хубава лула и си вързахме цървулите, в последния работен ден от седмицата в „Радиоприемница“ решихме да научим..

публикувано на 22.02.19 в 15:50

КНСБ: 1 млн. лева е загубата от нощния транспорт в София

Отпадане на нощния градски транспорт в София и разреждане на разписанието на някои линии, предлага КНСБ като мярка срещу извънредния труд в общинските транспортни дружества и недостига на шофьори. Предложенията ще бъдат внесени в комисиите на Столичния..

публикувано на 22.02.19 в 14:58

За рехабилитацията на "Самоковско шосе" проект има, конкретни дати - не

Тази седмица в предаването "Вашият глас" коментираме темата за рехабилитацията на "Самоковско шосе" в  участъка около Панчарево и Кокаляне. Разговаряхме с Галина Бел, представител на Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне. От Сдружението настояват..

публикувано на 22.02.19 в 14:07

Виена иска да финансира български компании от творческата индустрия

Втори ден експерти от общините Виена и София дискутират в българската столица възможностите за споделената икономика, насърчаването и общинското финансиране на стартиращи, малки и средни предприятия, на дигиталното развитие стимулиране изграждането..

публикувано на 22.02.19 в 12:31

Съвсем нова генерация актьори си пробива път с "Можеш ли да убиваш"

От 1 март по екраните в страната тръгва новият филм на Иван Ничев можеш ли да убиваш. Той, заедно с Юрий Дачев и Татяна Гранитова, създават сценария в съавторство. Режисьорът обясни пред Радио София как се ражда идеята за творбата: Цялата инспирация..

публикувано на 22.02.19 в 10:41

Вековен дъб от Трънско се бори за титлата "Европейско дърво 2019"

Трънският дъб от село Рани луг спечели конкурса "Дърво на годината на България, 2018". Така той стана един от претендентите за титлата "Европейско дърво на годината" 2019.   Гласуването става от линка , като трябва да се избере с отметка..

публикувано на 21.02.19 в 17:43