Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Пътен полицай на годината" вече и на книга

През септември месец ще се проведе 25-то юбилейно състезание "Пътен полицай на годината". Домакин ще бъде град Стара Загора. В чест на юбилея излезе книгата “Състезанието "Пътен полицай на годината”, дело на един негов дългогодишен организатор и участник -..

публикувано на 27.07.17 в 18:20

Шест патета се настаниха в Езерото на водоплаващите в Борисовата градина

Шест зеленоглави патета и 4 керкенеза, лекувани от Спасителния център за диви птици в гр. Стара Загора, бяха пуснати в Борисовата градина. От Зелени Балкани пусната патетата в Езерото с водоплаващите птици близо до детската площадка...

публикувано на 27.07.17 в 16:59

Супата от кокошка става по-вкусна с малко естрагон

Тази седмица в рубриката ни "От кухнята на заведенията" ви запознахме с готвенето на пещ, характерно за което е комбинирането на няколко технологични процеса, като едно ястие например може да се вари, пече и задушава едновременно. Обърнахме внимание и на..

публикувано на 27.07.17 в 16:14

Балкански ритми връхлитат Черноморието

На 28 юли къмпинг “Градина” ще бъде домакин на едно от най-атрактивните музикални морски събития това лято “Balkan Beat Beach Party”. На самия плаж ще бъде построена специална сцена и зона, на която ще се вихрят балкански ритми, поднесени от легендарния..

публикувано на 27.07.17 в 15:04

Теми и събеседници в "Ритъмът на лятото" днес

В „Ритъмът на лятото“ от 14 до 17 часа очаквайте: В първия ни час - до 15.00 ч. рубриката „От кухнята на заведенията“ ще събере феновете на добрите ястия и на наградите ;). Специален гост отново е Николай Коев, който този път ще ни заведе в едно от..

публикувано на 27.07.17 в 13:33

Крепост „Кирилица“ разкрива тайните и посланията на създателите на славянската азбука

На 27 юли - ден на Свети Седмочисленици, в Културно-историческия комплекс "Двор на кирилицата" в Плиска се открива крепост "Кирилица". Според изследователите няма друга азбука в света, в която всяка буква означава дума, а всички букви-думи..

публикувано на 27.07.17 в 11:34

Професия "Павьор" - може ли да бъде възродена

Да бъдат обучени хора от малцинствените и узявими групи в професия „павьор“. Това предлагат няколко неправителствени организации. Идеята е провокирана от необходимостта от поставяне на павета след ремонтите на някои основни улици и булеварди като..

публикувано на 27.07.17 в 09:56

Има ли обучени павьори в България и кой ще реди столичните павета?

Няколко граждански организации отправиха официално предложение до Столичната община, както и Министерството на културата и до Министерството на труда и социалната политика вицепремиера Валери Симеонов да бъдат обучени хора, които да поставят паветата по..

публикувано на 26.07.17 в 19:51

Детски таланти заблестяват в нов арт център

Занимания по класически и модерен балет, уроци по рисуване, пеене, усвояване на техники от жиу-жицу и йога. Това са малка част от възможностите, които предлага новооткритият столичен детски център за изкуства "Angel Steps". Вярваме че всяко дете има..

публикувано на 26.07.17 в 17:13

Старото боянско училище отваря врати като детска градина

Инвестициите в образователната инфраструктура на район "Витоша" са големи. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на ремонта на емблематичната за кв. "Бояна" сграда паметник на културата, която преди години е ползвана за..

публикувано на 26.07.17 в 17:09