Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Инспектират тунели на "Струма" и "Тракия"

Специализираното звено за инспекция ще обследва тази седмица тунелите на автомагистрала „Струма“, „Траянови врата“ на автомагистрала „Тракия“ и по първокласния път София-Кулата,  съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Инспекциите на съоръженията по..

публикувано на 27.02.17 в 11:50

Росен Ненчев: Да срещнеш идола си е нещо неописуемо

Той е завършил математика, финанси и финансов мениджмънт, но от дете обича музиката, пее в хор "Бодра смяна", и затова съвсем естествено завършва и Музикалната академия в София, а след това и Музикалната академия "Марчиали" в Милано. В момента е..

публикувано на 26.02.17 в 13:10

В Александровска болница оперират по нов метод

В Клиниката по очни болести на Александровска болница вече се извършва операция по нов метод - алтернатива на класическата трансплантация на роговица, обявиха тази седмица от лечебното заведение.   Методът е приложен успешно при няколко пациенти,..

публикувано на 25.02.17 в 14:25

Невро-лингвистично програмиране - път за вътрешна и външна промяна

Всички познаваме успели хора, които се радват на висок престиж в професията, обществено доверие, социално признание и лично благополучие. Често се питаме как става това. Можем ли и ние да бъдем толкова добри, колкото тях?  Невро-лингвистичното..

публикувано на 25.02.17 в 10:45

Сръбският планински курорт Златибор започва да привлича и българи

Златибор е сръбски планински курорт. Той е все още слабо познат за нас-българите, за разлика от Белград, Ниш, Димитровград или Пирот, които отдавна са станали традиционни за нас дестинации. Златибор се намира в Югозападна Сърбия и е част от..

публикувано на 25.02.17 в 10:10

Ком-Емине - един от най-трудните маршрути у нас

Три европейски туристически маршрута обхващат територията на България. Това са маршрутите- Е3, E4 и E8. Те се поддържат от Българския туристически съюз. Общата им дължина е около 1 700 км, като са включени и подходите към тях. В предаването..

публикувано на 25.02.17 в 09:05

„Топлофикация” плаща неустойка на засегнатите от аварията за дните без парно минус два дни

„Топлофикация София” стартира днес процедурата за обезщетение на засегнатите от аварията в топлорайон „София Изток” абонати. Това става възможно след като вчера Столичният общински съвет одобри предложението на дружеството  за обезщетение на абонатите,..

публикувано на 24.02.17 в 18:07

Протестиращи искат да се предотврати поскъпването на водата в София

Протест срещу поисканото от Софийска вода повишаване на цените на водата събра днес столичани пред Френското посолство, тъй като фирмата концесионер е със седалище във Франция. След това присъстващите се отправиха към сградата на Столичната община и..

публикувано на 24.02.17 в 15:42

“Баба Марта бързала” - благотворителен маратон в подкрепа на бежанците у нас

Проект „Бежанци“ отбелязва своеобразен юбилей на своята инициатива “Баба Марта бързала” с организирането за трета поредна година на благотворително надбягване по 2-километрово трасе за малки и големи в Борисова градина на 26 февруари от 10:00 часа...

публикувано на 24.02.17 в 15:35

Младен Цветков: По света българите се разпознават като иноватори

Какви модели задават информационните технологии? Кои са най-бързите съвременни разработки, които оказват влияние върху обществени процеси? В предаването "Радиоприемница" по темата говори Младен Цветков от Imperia mobile , която е разработила софтуер за..

публикувано на 24.02.17 в 15:30