Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Неапол

Северна и Южна Италия като две различни държави

Северна и Южна Италия се различават до толкова, че сякаш преминаваш от една в друга държава. На юг е доста по-мръсно, отколкото в северната част на страната. Такива са впечатленията на нашият слушател Велислав Филипов, който е обиколил  Италия по време..

публикувано на 28.05.17 в 09:30

Продължава кампанията за премаркиране в Централния Балкан

Продължава инициативата по премаркиране на Централния Балкан. Ще се работи не само в рамките на националния парк, но и около него. Преди две седмици инициативата започна с премаркиране на отсечката от Ком-Емине между хижа Чумерна и Ришкия проход. Сега..

публикувано на 27.05.17 в 10:15

Буквата като идея

Тридесет кирилски букви, шестдесет идеи и шестдесет българи, които дават своята трактовка за тях. Резултатът - проектът "Под езика", който беше официално представен на тазгодишния Панаир на книгата. Зад него стои художникът - илюстратор Дамян Дамянов, чиито..

публикувано на 26.05.17 в 17:07

Надя Петрова беше отличена с наградата на свободните писатели "Възроденият феникс"

Тазгодишната награда на Съюза на свободните писатели „Възроденият феникс“ беше връчена на поетесата, музикант Надя Петрова. Наградата беше връчена от легендарната водеща в ефира на Българското национално радио Божана Димитрова. Надя Петрова е първият..

публикувано на 26.05.17 в 16:25

"Евгений Онегин" - едно пътуване във времето и мислите

Спектакълът "Евгений Онегин" е съвместен проект на Софийската опера и балет и Пловдивската опера. Произведението създава многоизмерност на прочита и самият герой може да бъде пресъздаден като човек, който пътува назад в мислите си, във времето, сподели..

публикувано на 26.05.17 в 15:16

Българинът Руско Русков тръгва с мотор по Пътя на коприната

На 28 май Руско Русков ще тръгне по историческия Път на коприната с мотор. Той ще премине през Турция, Иран, Туркменистан, Узбекистан, Таджикистан, Киргизстан, Казахстан, Русия и Грузия. Тръгва от София, минава през Истанбул, където ще извади..

публикувано на 26.05.17 в 15:12

Лятната академия "Заедно в час" за седма поредна година дава шанс на любознателни деца

Всички знаем, че образованието е крайъгълен камък в развитието на едно общество. Един от най-важните фактори за постигането на траен икономически растеж е високото ниво в образованието. Тук е мястото да ви разкажем за предстоящата безплатна Лятна..

публикувано на 26.05.17 в 14:53
Андрей Попов беше в София преди да отиде да журира в Габрово

Андрей Попов: Карикатурата не само разсмива, но кара хората да се замислят

Тази седмица говорим за славянската култура, акцентирайки най-вече на езиковите изразни средства, както и изкуствата, обусловени от особеностите на лексиката. Но нека не забравяме, че съществува и изкуство, което ползва пестеливо думите, за сметка на..

публикувано на 26.05.17 в 14:10

България се завръща на фестивала в Кан с "Посоки" на Стефан Командарев

Филмът на Стефан Командарев „Посоки“ дебютира днес на голям екран в селекцията „Особен поглед” на тазгодишния фестивал в Кан. Прожекции са две – от 11:00 и от 16:30 френско време, а цялата работа около организацията е вече завършена, обясни режисьорът...

публикувано на 26.05.17 в 12:08

Стартира десетото издание на волейболния турнир "Красимир Димитров"

Десетото издание на юношеския волейболен турнир „Красимир Димитров“ започва днес. Надпреварата се организира в памет на бившия ни волейболен национал, вицепрезидент на Българската федерация по волейбол и деятел Красимир Димитров. В турнира тази година..

публикувано на 26.05.17 в 10:45