Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В Пета градска болница преглеждат безплатно за диабетна ретинопатия

Кампания с безплатни прегледи за диабетна ретинопатия започва от утре в Пета градска болница в София. Инициативата ще продължи до края на месец ноември и няма да има ограничение на пациентите, които ще бъдат прегледани, но трябва предварително..

публикувано на 17.10.19 в 16:23
Хората, които получават подкрепа в Розовата къща, я приемат като свой дом

Юлия Георгиева: Наркозависимите се нуждаят от подкрепа, не от репресия

Говорейки за зависимостите в „Радиоприемница“ през тази седмица, не може да подминем една от най-тежките ѝ форми – наркотичната. И още – неизменно спирайки се на тази тема, стигаме и до помощта, която може и (дали) се оказва на хората, станали..

публикувано на 17.10.19 в 15:50

Архивистиката като памет на нацията

В Софийския университет започна национален двудневен семинар „Архиви и история: взаимодействия, перспективи“. Събитието се организира от Историческия факултет. Научният семинар беше открит от доц. д-р Тодор Попнеделев - декан на Историческия..

публикувано на 17.10.19 в 15:34

Пастор Иводор Ковачев за Джок Полфрийман: Определено излиза от затвора емоционален

Едва ли има човек страната, който да не е запознат със случая на предсрочно освободения от затвора Джок Полфрийман. Все още остава отворен въпросът дали е морално предсрочното му освобождаване, от една страна, от друга - дали е законно задържането му, след..

обновено на 17.10.19 в 14:00

Професия журналист - как да овладеем трудната ситуация

Често на журналистите се налага да се срещат с жертви на трагедия. Съдейки по случаи от миналото, не всички медии имат правилния подход, когато общуват с пострадали хора или техните близки. Ситуацията е неприятна, както за събеседника, така и за..

публикувано на 17.10.19 в 13:53

Наши перкусионисти от цяла Европа идват за юбилеен концерт на ансамбъл "Акцент"

Плевенската филхармония и Националният филхармоничен хор обединяват творческата си енергия за мащабния концертен проект със заглавие "Катули Кармина", посветен на 25 години Перкусионен ансамбъл "Акцент". На сцената ще се изявят повече от 100..

публикувано на 17.10.19 в 13:18

Книгата “Майката на дъщеря ѝ“ на Даниела Петрова вече е и в България

Българската книга, която попадна в списъка с препоръчаните книги на една от най-влиятелните жени в САЩ - Опра Уинфри, вече е и в България. “Майката на дъщеря ѝ“ на Даниела Петрова е психологически трилър за българка, живееща в Ню Йорк, която се бори, за..

публикувано на 17.10.19 в 10:32
Картина от изложбата

Накъде в София

КОНЦЕРТ В Клуб "Mixtape", зала "B-Side, от 21.00 ч. ще се проведе концерт на чилийската група Follakzoid . Преди тях, на сцената ще излезе дуото Oohs! на Максим Мокдад и Margg Names с техните "Любовни песни от Плутон", издадени това лято. ИЗЛОЖБА..

публикувано на 17.10.19 в 08:29

Майк Дрезнес: Няма лесно решение за пътната безопасност

В страната ни беше направено много по отношение на пътната безопасност и жертвите бяха намалени значително. Въпреки това все още има много проблеми, които трябва да се разрешат преди да достигнем целта на "Визия нула" за загинали на пътя. По данни на МВР..

публикувано на 16.10.19 в 19:28

Решения за есенните ремонти и обзавеждането на "Стройко експо 2019"

В Националния дворец на културата започна специализираното търговско изложение за архитектура, строителство и обзавеждане "Стройко Експо 2019". Форумът е насочен както към крайния потребител, така и към специалистите, предоставяйки възможност на едно..

публикувано на 16.10.19 в 17:21