Брукнер за деца? Мисия възможна!

Поредният образователен концерта за деца на Музикална къща на БНР показа, че малчуганите от 5 до 10 години не просто харесват класическата музика, но слушат с отворена уста симфония от Антон Брукнер. Е, не всички – някои  дирижират от място. В..

публикувано на 23.03.17 в 14:41

Омара Портуондо и магията на Buena Vista Social Club идват за последен път в София

По изричното настояване на Омара Портуондо - единствената автентична певица в легендарната кубинска формация Buena Vista Social Club, България е спирка в прощалната серия от концерти на групата тази пролет. Едит Пиаф от Острова на свободата идва у нас в..

публикувано на 23.03.17 в 10:53
Материали на наградените участници

Наградиха участниците в Областния конкурс "Опознай своя роден край" в Артсалона на Радио Шумен

Приключи второто издание на  Областния конкурс „Опознай своя роден край“  за ученици от 3 до 7 клас. Надпреварата се организира от Областна администрация Шумен съвместно с общините, Регионалното управление на образованието, Регионален исторически..

публикувано на 22.03.17 в 12:50

Милена Моллова е солист на Симфоничния оркестър на БНР под диригентството на Леополд Хагер

Световноизвестната пианистка и музикален педагог проф. Милена Моллова ще бъде солист на Симфоничния оркестър на БНР на 24 март 2017 г. (петък) в зала “България” от 19.30 часа. На диригентския пулт ще застане Леополд Хагер. Музикантите ще изпълнят..

публикувано на 22.03.17 в 11:42

„Молескин“ на Радио Пловдив ще се излъчва вече и по Радио София

Предаването ще продължи да среща слушателите с интересни личности от сферата на културата и да представя любимата им музика. „Молескин“ ще се излъчва всеки вторник от 22 ч. по Радио София и всеки петък от 18 ч. по Радио Пловдив. Първият гост от София ще..

публикувано на 22.03.17 в 09:09

От 24 март гласуваме за най-добрите нови български поп и рок песни в конкурса "Пролет 2017"

Музикални редактори, композитори, автори и водещи на предавания за българска музика тази година наистина бяха затруднени в селекцията на  множеството добри песни, участващи  в  конкурса на Българско национално радио. Повечето от тях са на млади и още..

публикувано на 21.03.17 в 14:48

Пролетен концерт на Детския хор на БНР

„Тези български деца пеят като ангели!...“, „Музикални посланици на целия свят!“, „Удивителен ансамбъл от световна класа!“ – това са само част от заглавията в чуждестранната преса, които отразяват блестящите успехи на Детския хор на БНР по света...

обновено на 21.03.17 в 12:13

Антон Баев разказва "Истинската история на Спас Господов" в Културния център на Радио Пловдив

Премиера на книгата на Антон Баев „Истинската история на Спас Го́сподов“ ще се състои на 21 март в Културния център на Радио Пловдив. За романа и неговия автор ще говорят литературните критици доц. д-р Елка Димитрова и доц. д-р Владимир Янев. Книгата е с..

публикувано на 20.03.17 в 15:35

На гости в „кошера радио“

Дни преди настъпването на астрономическата пролет БНР стана домакин на близо 20 деца от ЧОУ “Куест”. Любопитните малчугани разгледаха радиото и споделиха, че през техните очи в него винаги е пролет, защото „жужат безброй пчели“. Учениците от..

обновено на 20.03.17 в 12:29

80-годишнината от рождението на Надка Караджова ще бъде отбелязана с концерт на 15 март в Първо студио на БНР

80-годишнината от рождението на голямата българска народна певица Надка Караджова ще бъде отбелязана с концерт на 15 март от 19.30 ч. в Първо студио на БНР. По инициатива на народната певица Светла Караджова, в  Българско национално радио ще прозвучат..

публикувано на 14.03.17 в 16:25