Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Българската Коледа

Снимка

2016/2017 в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания


Снимка


събира и представя мечтите на децата от "Българската Коледа"


Новото издание на „Българската Коледа“ кампания 2016/2017 поставя за цел да помогне на децата с тежки хронични заболявания чрез осигуряване на модерна, високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение и рехабилитация в университетските и областни лечебни заведения. Тази апаратура ще даде възможност за осъществяването на навременна и прецизна диагностика, и оптимално лечение при тези заболявания.
„Българската Коледа“ ще помогне за осъществяване на диагностика, включително генетични изследвания, медикаментозно лечение, медицински изделия и помощни средства, рехабилитация, логопедична и психологична терапия.


Доц. Цоло Цолов с част от дарената апаратура

В сектора, ръководен от доц. Цоло Цолов, отстраняват чуждите тела, попаднали в трахеята и хранопровода

Клиниката по УНГ към болница „Царица Йоана – ИСУЛ“ е единствата в страната, специализирана по УНГ за деца. В ендоскопичния сектор, ръководен от доц. Цоло Цолов, най-често отстраняват чужди тела, попаднали в трахеята и хранопровода на деца и възрастни...

публикувано на 07.02.17 в 11:37

Три детски клиники на "Пирогов" получават апаратура благодарение на "Българската Коледа"

Най-голямата болница за спешна медицина у нас - "Пирогов", е едно от 19-те лечебни заведeния, които получават медицинска апаратура, благодарение на миналогодишното издание на кампанията "Българската Коледа". В столичната болница се лекуват хиляди деца в..

публикувано на 31.01.17 в 19:41

"БГ Коледа" равносметката - 2,5 милиона лева в кампанията 2016/17

Над 2 милиона и половина лева бяха събрани в кампанията "Българската Коледа", която се проведе за 14-та поредна година. Тази година инициативата помага на деца с тежки хронични заболявания. До момента в администрацията на президента се постъпили 170..

публикувано на 17.01.17 в 16:54

Педиатричната клиника на Александровска болница вече има нов мобилен рентгенов апарат

Университетската болница "Александровска" получи нов мобилен рентгенов апарат от миналогодишното издание на дарителската кампания "Българската Коледа". Той е необходим на Клиниката по педиатрия. В клиниката се лекуват деца с остри инфекции на дихателните..

публикувано на 17.01.17 в 16:29

Неонатологичното отделение на Втора АГ болница „Шейново“ работи с мобилен ултразвуков апарат

Във Втора АГ болница „Шейново“ през изтеклата 2016 година са се родили 2301 деца. Тя е от малкото болници в страната, в които се отбелязва повишение на броя раждания. При световен стандарт около 9% недоносените деца тук са били около 4 на сто...

публикувано на 09.01.17 в 13:20

В "Майчин дом" ще мерят интензивността на жълтеницата без болка за новородените

Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” в София кандидатства за два нови апарата в дарителската кампанията "Българската Коледа". Те са необходими на Клиниката по неонатология - най-голямата за новородени в страната. Болницата..

публикувано на 03.01.17 в 13:14

За мобилен ехокардиограф с повече функции кандидатстват от НКБ

Вродените сърдечни малформации са най-честите малформации в детска възраст. В Клиниката по детска кардиология на Националната кардиологична болница (НКБ) годишно се правят по 300-350 операции. Едно на 120 живородени деца има вродена малформация...

публикувано на 27.12.16 в 11:33

Никол от Бусманци се подобрява много бавно

Днес ви срещаме с Никол. Тя живее в с.Бусманци, но всекидневно пътуват с майка си до София, където провежда терапии, които спомагат за подобряване на функциите на мозъка й, увредени заради   детската церебрална парализа. Майка ѝ Петранка Иванова..

публикувано на 22.12.16 в 15:27

В Пулмологичното отделение на Детската болница очакват важни апарати

Специализираната болница за активно лечение по детски болести в София   кандидатства за нова апаратура в дарителската кампанията  "Българската Коледа". Както знаем - кампанията помага на болни деца за диагностика, лечение и рехабилитация. В..

публикувано на 19.12.16 в 10:11

Янко Митов (12 г.) се нуждае от 7000 лв. на година, за да порасне

Янко Митов е на 12 години, живее с родителите си в кв. "Филиповци" в София. Пенка и Асен се надяват на гражданското милосърдие в "Българската Коледа", за да бъдат осигурени парични средства за лекарствата на Янко, които са необходими за неговия..

публикувано на 15.12.16 в 11:24