Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Българската Коледа

Снимка

2016/2017 в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания


Снимка


събира и представя мечтите на децата от "Българската Коледа"


Новото издание на „Българската Коледа“ кампания 2016/2017 поставя за цел да помогне на децата с тежки хронични заболявания чрез осигуряване на модерна, високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение и рехабилитация в университетските и областни лечебни заведения. Тази апаратура ще даде възможност за осъществяването на навременна и прецизна диагностика, и оптимално лечение при тези заболявания.
„Българската Коледа“ ще помогне за осъществяване на диагностика, включително генетични изследвания, медикаментозно лечение, медицински изделия и помощни средства, рехабилитация, логопедична и психологична терапия.


Три модерни апарата за рискови бебета е получила Клиниката по неонатология в Майчин дом тази година

Инициативата Българската Коледа е в разгара си. Със средствата от кампанията се подпомагат индивидуални терапии на деца със здравни проблеми /и за такива случаи вече разказахме/, но част от събраните дарения отиват и за нова медицинска апаратура...

обновено на 21.12.17 в 15:49

Първа градска болница в София получи два апарата, благодарение на "Българската Коледа"

Първа МБАЛ в София получи два нови апарата, благодарение на миналогодишната кампания на "Българската Коледа". Те са необходими на Клиниката по неонатология, където годишно се преминават около 600 деца. Директорът на лечебното заведение доц. д-р Цветомир..

публикувано на 20.12.17 в 18:28

Ивайло иска да стане програмист и да помага на всички деца с увреждания

Половината от неговите 16 години Ивайло Карабанчев живее с диагнозата прогресивна мускулна дистрофия, тип Дюшен. Майката на момчето Цветана Спирова разказва: Когато синът ми беше на 8 години трябваше да направим генетични изследвания, за да можем да..

публикувано на 19.12.17 в 15:18

Малкият Деян се нуждае от ежедневна рехабилитация, защото рискува да бъде обездвижен

Деян Дойчинов е на 4 години, живее с родителите и по-малкият си брат в град Перник. Той е с детска церебрална парализа и епилепсия - комбинация, която усложнява осигуряването на рехабилитация за него. Това е така, защото много малко от държавните..

публикувано на 18.12.17 в 16:55

Георги губи слуха си, но има мечти за бъдещето и подкрепата на "Българската Коледа"

Георги Димитров е на 10 години и страда от двустранна кондуктивна загуба на слуха. Той се ражда здрав, но когато е на една година и 7 месеца се разболява от бактериален менингит. Момчето влиза в болница за лечение, но вследствие от заболяването губи слуха..

публикувано на 14.12.17 в 17:15

Малкият Никола се нуждае от жизнено необходима рехабилитация, за да не атрофират мускулите му

Срещаме ви с Миглена Брайнова - майка на 4-годишния Никола, който страда от спинална мускулна атрофия. Диагнозата е поставена, когато момчето е на 8 месеца. Заболяването засяга основно мускулите, тъй като липсва протеин в гръбнака. "Българската Коледа"..

публикувано на 12.12.17 в 14:58

Мони вече ходи на училище, а "Българската Коледа" му помага, за да бъде по-независим

Днес разказваме историята на Симеон Цвятков от София. Мони е на 7 месеца, когато педиатърката му забелязва, че не се обръща и не стои изправен, което е присъщо за дете на неговата възраст. След консултация при невролог родителите му го водят в..

публикувано на 11.12.17 в 14:13

Дария се усмихва и поздравява цветята и слънцето, постепенно се приобщава към другите деца

Дария още не е навършила 6. Родителите откриват затвореност в общуването на момичето още преди 2-3 години. Специалистите установяват лека форма на разстройство от аутистичния спектър. Майка ѝ Алена обясни, че на детето са открили сензорна дисфункция и..

публикувано на 08.12.17 в 17:23

17-годишната Десислава е с диагноза ДЦП още от десетмесечна

В Радио София ви срещнахме с Мариана Грозданова от Казичене - майката на Десислава , която е с детска церебрална парализа. Поставят диагнозата на детето още на 10 месечна възраст. Сега тя е вече на 17 години, в десети клас, умствено съхранена е и има..

обновено на 08.12.17 в 16:43

14-годишният Петър е с ДЦП, "Българската Коледа" му помага от пет години

В Радио София ви запознахме с 14-годишния Петър Узунски. Той страда от детска церебрална парализа, но от години "Българската Коледа" помага на него и семейството му и те продължават да се борят. Това разказва майка му Тереза Дескова. Всеки ден се налага..

публикувано на 06.12.17 в 18:32