Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Българската Коледа

Снимка

в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания


Снимка  събира и представя мечтите на децата от "Българската Коледа"

Вече 15 години „Българската Коледа“ помага за подобряване грижата за децата с различни тежки заболявания. Всички тези деца изпитват специфични затруднения и имат специални потребности, които забавят тяхното оздравяване и развитие.

Именно, за да помогне тяхната навременна диагностика и лечение, „Българската Коледа“ обединява усилията и съпричастността на хората за подпомагане чрез осигуряване на съвременна медицинска апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна.
Инициативата предоставя подкрепа и на конкретни деца, за да успеят да се преборят с болестта още в ранното си детство.

Според последни проучвания, онкологичните заболявания, генетичните увреждания, недоносеността, психичните разстройства, вкл. и такива, свързани с развитието, са най-честите сериозни заплахи за здравето на децата днес.

Новото издание на „Българската Коледа“ - 2018/2019 си поставя за цел да помогне комплексно на децата с тежки заболявания и увреждания, като осигури съвременна високотехнологична апаратура и подкрепи допълващите грижи, необходими за оздравяването на тези деца. Подкрепяйки децата с тежки заболявания и увреждания, благотворителната инициатива ще допринесе за тяхното по-добро лечение и възстановяване, като с това ще даде шанс не само за живот на всяко дете, но и за по-бързата му интеграция в обществото, и развитието му като пълноценен гражданин.

За да помогнете и вие - изпратете SMS на номер 1117 за А1, Vivacom и Telenor.
За фиксирани абонати на А1 и Vivacom се обадете на номер 0900 1117.Публикации

"Българската Коледа" осигури нов апарат за кардиопулмонален стрес тест за МБАЛ НКБ

В Детската клиника към Националната кардиологична болница се очаква всеки момент да пристигне новият апарат за кардиопулмонален стрес тест, който е на стойност над 100 хиляди лева. Благодарение на "Българската Коледа" много деца със сърдечни проблеми ще..

публикувано на 19.12.18 в 15:52

Белодробна болница получи нов фибробронхоскоп чрез "Българската Коледа"

Многопрофилната болница за активно лечение по белодробни болести “Св. София” получи нов фибробронхоскоп благодарение на миналогодишната дарителска кампания “Българската Коледа”. Бронхоскопията е един от основните методи за етиологична диагноза на..

публикувано на 18.12.18 в 16:35

Педиатрията на Александровска болница получи нов дигитален детектор за рентгенов апарат

Университетската болница "Александровска" получи нов дигитален детектор за рентгенов апарат, благодарение на миналогодишното издание на дарителската кампания "Българската Коледа". Апаратът е необходим на Клиниката по педиатрия, превърнала се в своеобразен..

публикувано на 17.12.18 в 16:55

Александър е на 12. Не може да говори, но не спира да опитва

Александър Василев от Перник e eдно изключително лъчезарно момче, на 12 години, на което „Българската Коледа“ помага вече три години. С дарените средства Александър провежда терапия, която му помага, за да подобри социалните, емоционалните и..

публикувано на 14.12.18 в 18:01

Дигитална система в "Шейново" помага за деликатно измерване на CO₂ при рискови бебета

В Неонатологичното отделение към Втора АГ болница „Шейново“, ръководено от д-р Донка Узунова получават апаратура от Българската Коледа няколко години. В предишно издание на инициативата тук е доставен ехограф – за достъпен и безвреден метод на..

публикувано на 13.12.18 в 16:02

350 деца годишно ползват високотехнологична апаратура в СБРДЦП "Света София"

В последните си издания „Българската Коледа“ си поставя за цел да помогне комплексно на децата с тежки заболявания и увреждания, като осигури съвременна високотехнологична апаратура и подкрепи допълващите грижи, необходими за оздравяването на тези деца...

публикувано на 12.12.18 в 16:27

В Банкя малчугани с ДЦП извършват рехабилитация като на игра

Във филиала на „Специализираната болница за рехабилитация - Национален комплекс“ в град Банкя се лекуват над 30 деца. Повечето от тях са с диагноза детска церебрална парализа. От съвсем скоро те имат възможност да провеждат своята рехабилитация,..

публикувано на 11.12.18 в 15:56

С "Българската Коледа" Дани се учи да общува и мечтае

Днес разказваме историята на Даниел Митoв от София. Дани е на година и 3 месеца, когато му поставят диагноза детска церебрална парализа. Няколко месеца по-късно установяват, че има проблем и със слуха. Неговата майка Аделина Митoва разказва, че се..

публикувано на 10.12.18 в 16:22

Три модерни апарата за рискови бебета е получила Клиниката по неонатология в Майчин дом тази година

Инициативата Българската Коледа е в разгара си. Със средствата от кампанията се подпомагат индивидуални терапии на деца със здравни проблеми /и за такива случаи вече разказахме/, но част от събраните дарения отиват и за нова медицинска апаратура...

обновено на 21.12.17 в 15:49

Първа градска болница в София получи два апарата, благодарение на "Българската Коледа"

Първа МБАЛ в София получи два нови апарата, благодарение на миналогодишната кампания на "Българската Коледа". Те са необходими на Клиниката по неонатология, където годишно се преминават около 600 деца. Директорът на лечебното заведение доц. д-р Цветомир..

публикувано на 20.12.17 в 18:28