Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Часът на здравето

Снимка

Часът на здравето - предаване, посветено на здравословния начин на живот,

новостите в медицината

и най-добрите лекари.

Всяка събота от 11 до 12 часа
водещи специалисти дават ценни съвети за разкриване симптомите и за лечението на различни заболявания.

Слушайте Радио София, за да бъдете здрави!

Водещи са Лилия Герчева и Георги Нейков.

Проф. Пенева: Кариес може да се образува и на 1-годишна възраст

Грижата за зъбите започва още в най-ранна детска възраст, дори и с храненето на бебето, коментира в студиото на "Часът на здравето" проф. д-р Милена Пенева, ръководител катедра „Детска дентална медицина“ в Медицинския университет - София и..

публикувано на 16.04.18 в 19:30

Ваксината срещу варицела влиза в имунизационния календар най-рано през 2020 г.

Въвеждането на ваксина срещу варицела в имунизационния календар може да стане най-рано през 2020 година, заяви пред Радио София главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Сред обсъдените от Експертния консултативен съвет по надзор на..

публикувано на 13.04.18 в 19:34
Природата е най-добрият антистресант

Доц. Иванка Кирова: Ако духът ни е здрав, той ръководи всички други тела

Човек сам държи здравето в ръцете си - ако той знае как да диша, да се храни, как да поема течности, да се движи, как да почива, да спи… Това казва в „Часът на здравето Иванка Кирова - доцент в Катедрата по физиотерапия, курортология и..

публикувано на 10.04.18 в 14:13

Витаминът на дълголетието В12 не се усвоява лесно, при дефицит ви трябват хиляди микрограма на ден

В12 е единственият витамин, който съдържа елемента кобалт. Той се произвежда в храносмилателната система на животните и е единственият витамин, който няма как да си доставим от растенията и слънцето. За набавянето му с храна трябва да консумираме..

публикувано на 02.04.18 в 12:33

Д-р Анета Попиванова: Кърменето не бива да боли

В "Часът на здравето" обърнахме внимание на отглеждането на новородените и състоянието на майките след раждането: за проблемите на кърменето - препоръките за продължителност, кога и с какви храни се захранва бебето; към какъв специалист и кога самите..

публикувано на 31.03.18 в 14:35

До 2050 г. туберкулозата трябва да бъде ограничена до 1 болен на 1 милион души

Болните от туберкулоза в България намаляват през последните 9 години, съобщиха специалисти в Министерството на здравеопазването по повод Световния ден за борба с това заболяване. През миналата година в страната е имало 1462 болни. От 2007 до 2017 г...

публикувано на 26.03.18 в 15:17

Д-р Георги Стаменов: Асистираната репродукция е колективна игра, важен е екипът

В навечерието на един от най-големите християнски празници - Благовещение, в предаването ни "Часът на здравето" ви срещнахме с едно от светилата в репродуктивната медицина д-р Георги Стаменов . Много хора го наричат "раздавач на надежда" и "чудотворец"..

публикувано на 24.03.18 в 12:05

Инна Иванова: Кинезитерапията може да забави развитието на множествената склероза

Пациентите с множествена склероза се нуждаят от психологическа подкрепа и от кинезитерапия. Темата бе във фокуса на среща дискусия, организирана от фондация  с „МС Общество - България”. Най-често срещаните последствия, които заболяването нанася върху..

публикувано на 20.03.18 в 19:15
Проф. д-р Анна-Мария Борисова

Проф. Анна-Мария Борисова: Йодният дефицит засяга най-тежко бременните жени и малките деца

Близо четиристотин хиляди българи са с намалена функция на щитовидната жлеза в резултат на йоден дефицит, алармират от Българското дружество по ендокринология. Тази година се навършват 60 години, откакто у нас се провежда държавна политика с цел..

публикувано на 19.03.18 в 14:26

Проф. Боянова: Аутизмът не се причинява от "отравяне с живак или олово"

Иновативни за страната ни образователна платформа за терапия за деца, страдащи от аутизъм, дислексия, хиперактивност и разстройство на слуховата обработка, както и метод за бързо обучение по английски език бяха представени в столицата от Европейския..

публикувано на 16.03.18 в 19:41