Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Часът на здравето

Снимка
Часът на здравето - предаване, посветено на здравословния начин на живот,
новостите в медицината
и най-добрите лекари.
Всяка седмица водещи специалисти дават ценни съвети за разкриване симптомите и лечението на различни заболявания.
Слушайте Радио София, за да бъдете здрави!

Доц. Казалъкова: Гръбначното изкривяване при децата може да засегне и вътрешни органи

По повод 55-ия си рожден ден Отделението по физикална и рехабилитационна медицина на "Пирогов" организира преди началото на учебната година безплатни профилактични прегледи за деца от 7 до 18 години за гръбначно изкривяване или т. нар. сколиоза. В..

публикувано на 16.09.17 в 14:35

Д-р Маргарита Шаркова съветва деца и родители преди началото на учебната година

Остават броени дни до новата учебна година. Теми за обсъждане в медии и във форуми отново стават проблемите на възпитанието и здравословния живот, на изявите и на отклоненията в поведението на учениците, храненето, движението, ученето и..

публикувано на 09.09.17 в 11:35
Багряна Маркова

Над 3000 пациенти са получили достъп до електронното си медицинско досие

От понеделник, когато бе поставено началото на кампанията на Националната здравноосигурителна каса "За отворени досиета", над 3000 граждани са получили своя Уникален код за достъп до електронното си медицинско досие. Всеки гражданин може да получи код..

публикувано на 02.09.17 в 14:35
Д-р Мария Папазова

Д-р Мария Папазова: Клетката помни, тя се препрограмира от средата ни, мислите и стреса

Можем ли сами да градим реалността, в която живеем? Влияят ли мислите ни на живота на всички клетки в тялото ни? Положителният отговор на тези въпроси на учените радикално променя разбиранията и визията на хората за живота. Научните открития на..

публикувано на 14.08.17 в 11:08
Ваня Кънева

Над 450 малки пациенти и родители са обхванати по проекта „Грижа в ранната възраст"

Тема с продължение, която следим в "Часът на здравето" -  грижата за най-малките пациенти по проекта на фондация "За Нашите Деца". Той обхваща три големи болници в страната и цели да подготви медиците за трудности при работата с деца, но и да окаже..

публикувано на 12.08.17 в 14:25

70 майки получават мляко от Банка за майчина кърма в столицата

Около 70 майки на новородени годишно имат възможност да получават кърма от Банка за майчина кърма в столицата, ако имат недостиг. Банката е създадена пред 1989 година, а годишно близо 50 са майките-донорки на кърма за нуждаещите се. Основната цел на..

обновено на 10.08.17 в 13:16
Проф. Румен Кастелов

Проф. Румен Кастелов: Операцията при артроза връща комфорта на живот на пациента

Гост на "Часът на здравето" беше проф. д-р Румен Кастелов, началник на Клиника по ортопедия и травматология на Медицинския институт на МВР, специалист с повече от 30-годишен опит. С него разговаряхме за заболяванията на ставите, как да се предпазим,..

публикувано на 05.08.17 в 14:35
Д-р Христина Варналийска

Д-р Христина Варналийска: И през лятото съществува риск от инфаркт

Специалният ни гост и актуалната тема на поредното издание на „Часът на здравето“ днес са свързани с най-горещото време от годината. В месеците, когато слънцето е най-ярко и жарко, независимо дали сме на море или в града, температурите и слънчевите лъчи..

публикувано на 29.07.17 в 11:35

Д-р Иван Велковски: Възрастта на бременната жена увеличава риска от сърдечни аномалии на бебето

В "Часът на здравето" разговаряхме с един от водещите специалисти в страната в областта на функционалната кардиодиагностика - д-р Иван Велковски от Отделението по детска кардиология на Националната кардиологична болница. Кога се формира сърдечно-съдовата..

публикувано на 22.07.17 в 14:20

Д-р Славчо Близнаков: Спешното отделение на "Св. Анна" може да приеме едновременно 22-ма пациенти

Началото на месец юли беше белязано от протести на лекари и медицински сестри, подкрепени от пациенти, срещу насилието над медиците. Поводът - агресията, проявена от баща на родилка срещу акушер-гинеколога д-р Албена Гагова от болница "Шейново"...

публикувано на 21.07.17 в 19:24