Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Часът на здравето

Снимка

Часът на здравето - предаване, посветено на здравословния начин на живот,

новостите в медицината

и най-добрите лекари.

Всяка събота от 11 до 12 часа
водещи специалисти дават ценни съвети за разкриване симптомите и за лечението на различни заболявания.

Слушайте Радио София, за да бъдете здрави!

Водещи са Лилия Герчева и Георги Нейков.

Доц. Иван Иванов

Доц. Иван Иванов: Най-голям проблем създава не свръхконсумацията, а неправилната употреба на антибиотици

Днешната тема в Часът на здравето са антибиотиците и създаването на резистентност у бактериите към тези препарати. Наш гост и съветник е доц .  Иван Иванов - ръководител на Националната референтна лаборатория „Контрол и монитиране на..

публикувано на 16.01.18 в 14:51
Д-р Рада Маркова

Д-р Рада Маркова: Фините прахови частици може да доведат до възпаление или да отключат алергично заболяване

В "Часът на здравето" ще обърнем внимание на последствията за здравето ни от замърсяването на въздуха -  притеснение на повечето родители. Как да опазим децата и как фините прахови частици влияят върху дихателната система - потърсихме мнението на..

публикувано на 13.01.18 в 13:05

Проф. Илия Ватев: Инвитро процедурата става като обичайна операция за апендицит

В "Часът на здравето" - обещаният разговор с репродуктивния биолог и научен консултант по асистирано оплождане проф. Илия Ватев - лекарят, ръководил първият екип, осъществил успешен опит за ин витро у нас и успешно раждане. Роденото момиченце е кръстено на..

публикувано на 06.01.18 в 13:25

ВМА стартира проект за подкрепа на пациенти със заболявания на кръвта и гърдата

Военномедицинска академия стартира проект за психична и медицинска подкрепа на пациенти със заболявания на кръвта и гърдата. Те ще могат да се информират за възможностите за лечение, да споделят чувства и преживявания по време на терапията. Проектът е по..

публикувано на 23.12.17 в 13:15

Проф. Милена Пенева: Честото похапване създава дълготрайни условия за образуване на кариес

Не е важно дали сте си измили зъбите преди сън вечер, важното е да се грижите за устната си хигиена 2 пъти за 24 часов период, твърди стоматологът и говорител на Американската стоматологична асоциация Кимбърли Хармс. Той обяснява: тънкият слой от зъбна..

публикувано на 19.12.17 в 18:11

В столичната онкоболница започват безплатни прегледи за рак на кожата

Клиниката по онкодерматология в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология в столицата започва инициатива за безплатни прегледи за рак на кожата. Специалистите ще преглеждат безплатно всеки петък от 11 до 12:00 ч.  без..

публикувано на 16.12.17 в 12:05

Първа градска болница завършва 2017 година с положителен финансов резултат

Първа МБАЛ София, която столичани познават като Първа градска болница, завършва 2017 година с положителен финансов резултат, обяви пред Радио София директорът на лечебното заведение доц. д-р Цветомир Димитров. Годишно от там преминават около 16-17..

публикувано на 12.12.17 в 19:21

Д-р Константин Петков: Поставянето на имплант при паднал зъб изисква строго индивидуален подход

От началото на месец декември Клиниката по лицево-челюстна хирургия към УМБАЛ „Св. Анна“ - София стартира цялостно имплантологично лечение, голяма част от което се покрива от здравната каса. Клиниката, ръководена от доц. Желю Димов разполага с цялата..

публикувано на 09.12.17 в 14:25

Акупунктурата помага при над 300 здравни проблема

В София наскоро гостуваха трима водещи специалисти от Университета по традиционна китайска медицина в Шанхай - д-р Чен И Лай, който е декан на магистърската програма, и две дами - д-р Ли и д-р Жао. Те изнесоха лекции по покана на д-р Емил Илиев,..

публикувано на 06.12.17 в 13:49

Операцията спасява мъжа с рак на простатата, ако е диагностициран в ранен етап

Простатната жлеза се намира под пикочния мехур и всяка промяна в нея се отразява и на уринирането. Тя е орган на половата система и с възрастта претърпява промени: 1. Може да се стигне до т.нар. увеличена простата (наричана още  Доброкачествена..

обновено на 03.12.17 в 13:04