Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кой кой е...

„Кой кой е...“ е портретното предаване на Радио София, което представя личности не само от столицата.

Всяка неделя след новините в 15:00 часа можете да слушате радио портрети на столичани (и не само) от софийските среди на изкуството, науката, политиката и др.

В един час можете да научите и съпреживеете пътя на гостите от детството им, младежките им години, успехите и приносите, с които са си извоювали място в интелектуалните среди, донесли са слава на София и България като място на таланти и професионалисти.


Александър Балкански: Циркът е моят живот

В това издание на предаването „Кой кой е“ ви срещаме с един артист, роден на 8 август 1942 г. в Плевен. Почетен гражданин е на Ерусалим. Играл е три пъти в Ватикана пред папа Йоан Павел. Награден е със сребърна плоча на град Сиена, Италия – за..

обновено на 11.06.18 в 13:04

We Talk About Us… с Александра Раева

Александра Раева е гост в поредното издание на предаването - очарователна, дисциплинирана (пристига 5 минути преди уговорения час) и… вече руса. Връщаме се в детските години на Алекс, в онази особена възраст между 8 и 18: Много искам д o..

публикувано на 08.06.18 в 11:05

Веска Георгиева - перфекционистът, воден от максимата „не може да не може“

Козирог с невинаги лесен характер. Перфекционист, воден от максимата „не може да не може“. Така началникът на Столичния инспекторат Веска Георгиева определя себе си пред микрофона на Радио София. Задачата на ръководената от нея структура е да подпомага и..

публикувано на 28.05.18 в 14:52
Димитър Кърнев

Димитър Кърнев: Обичайте живота и близките си, бъдете по-добри

Китаристът и основателят на групата D2 Димитър Кърнев е безумно "запален" по техниката в детските си години. Отдава му се и рисуването. С музика започва да се занимава чак като тийнейджър. В предаването "Кой кой е" по Радио София той сподели в детайли..

публикувано на 21.05.18 в 13:03

Радина Велчева - жената, която променя съдби

Тя е търпелива, фина и верен приятел. Тя е жена с номинация "Човек на годината" и награда "Жена на годината". Тя е жената, която промени съдбата на много бездетни семейства в страната. Тя е основателят на фондация "Искам бебе". Тя е Радина Велчева. Радина..

публикувано на 15.05.18 в 17:40

Гери Турийска: Определям се като артист - думата включва всички вариации на творчество

Срещата ни днес е с писателката Гери Турийска. Кръстена е на баба си Ганка, която я гледа като малка, разказва тя пред слушателите на Радио София. Признава, че преди не е харесвала името си и предпочитала умалителната му форма. „Сега обаче ми..

публикувано на 11.05.18 в 13:38
Любобир Сергеев

Фотографът Любомир Сергеев - един търсач на красота

Тази неделя в предаването „Кой кой е“ ви срещаме с фотографът Любомир Сергеев . Един търсач на красотата, както го наричат в публичното пространство, който снима в цял свят, като двете му постоянни точки са София и Ню Йорк. Любо е обиколил почти..

публикувано на 07.05.18 в 19:30
Мартин Ташев

Тромпетистът Мартин Ташев: Посрещайте всеки един ден с усмивка

Мартин Ташев открива голямата си любов - музиката още като дете. И до ден днешен не се разделя с тази своя страст, а негов спътник е тромпетът. Познаваме го най-добре от Биг Бенда на Българското национално радио и формация "Тумбаито". Работи с..

публикувано на 23.04.18 в 16:58

Деси Добрева - такава, каквато не сме я виждали досега

В днешното издание на „Кой кой е“ ви срещаме с една от най-популярните български певици. Родена е във Варна. Завършва Музикалния колеж "Бъркли" в Бостън, Масачузетс. През творческия си път е завоювала редица престижни родни и международни награди. Тя е..

публикувано на 16.04.18 в 11:06

Красимир Гюлмезов: Писането на музика е Божи процес

Гост на предаването "Кой кой е" на Великден и преди големия концерт на "Тоника Домини" в зала "Арена Армеец" бе музикантът, певец, композитор и текстописец Красимир Гюлмезов. Той е автор на десетки поп хитове на Лили Иванова, Нели Рангелова, Веселин..

публикувано на 09.04.18 в 19:33