Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кой кой е...

„Кой кой е...“ е портретното предаване на Радио София, което представя личности не само от столицата.

Всяка неделя от 15:00 часа можете да слушате предаването, което представя портрети на столичани от софийските среди на изкуството, науката, политиката и др.

В един час можете да научите и съпреживеете пътя на гостите до столичното общество - от детството им, младежките им години, успехите и приносите, с които са си извоювали място в интелектуалните среди. 

Кой кой е в Радио София, или 9 от всички в екипа на 10-годишната медия

Преди 10-годишнината на Радио София решихме в предаването Кой кой е… да ви представим… себе си. Хората които правят не само това предаване, а и (почти) всички други в радиопрограмата, която слушате. В първата част от своеобразното..

публикувано на 12.09.17 в 11:44
Мария Касимова не забравя София, идва си всеки месец

Мария Касимова - от театъра и "котилото" на журналистиката, до етикецията

В „Кой кой е“ този път ви срещаме с Мария Касимова. Журналист и консултант по етикет и протокол - така най-кратко може да представим Мария Касимова-Моасе , чиято богата автобиография включва работа в няколко телевизии, вестници и списания. Тя е..

обновено на 14.08.17 в 11:36

Димитър Илиев: Аз съм щастлив човек, животът ми минава на висока скорост

Тази седмица в "Кой кой е" ви представихме един от най-успешните български автомобилни състезатели. Димитър Илиев - име, което вече е написано с големи букви в Залата на славата на българския рали спорт. В разговорът ни може да чуете как и кога..

обновено на 07.08.17 в 12:48
Крум Савов

Крум Савов: Смятам се за успял човек в много отношения

В "Кой кой е" ни гостува един от най-известните спортни журналисти у нас Крум Савов . Майка му е от Брезник, а баща му от Перник, но рано остава сирак. Завършил е английска гимназия, а впоследствие МИО в УНСС и "Журналистика" в Софийския университет. От..

публикувано на 01.08.17 в 15:22
Славчо Николов

Славчо Николов: Няма място за его, което да препъне работата на една машина, каквато е Б.Т.Р.

Гост на предаването "Кой кой е" бе музикантът Славчо Николов - композитор, китарист на група Б.Т.Р., на група "Фондацията". Свири и в струнния квартет "Сезони".  Той е автор на пилотния сингъл на предстоящия албум на Б.Т.Р. - "Моята сила". Песента беше..

публикувано на 24.07.17 в 14:20
Цветята - в ръцете, медалът - на гърдите. Колко й отиват на Екатерина Атанасова!

Екатерина Атанасова – от Английската гимназия до титлите и Бундеслигата по футбол на маса

В Кой кой е този път ви срещаме с Екатерина Атанасова . Тя е световен шампион по футбол на маса (спорт, наричан накратко джаги ), състезава се за един от най-добрите отбори в този спорт "Берлин", в най-силното първенство в света – Бундеслигата...

публикувано на 13.07.17 в 15:50
Любов Костова

Любов Костова: Ако можех да съпреживея живота си отново, щях да съм лекар и да се кача на космически кораб

Родена в София, но прекарала няколко години от детството си в Нигерия. Интересът към чуждите култури се запазва и завършва "Индология" в Софийския университет „Св.Климент Охридски“. Автор на редица театрални преводи, с опит в PR-а, а в последно време..

публикувано на 03.07.17 в 11:20

Стефан Вълдобрев: Аз съм актьор, един любопитен човек, момче от улицата, което се забавлява

В „Кой  кой е“ ви срещаме с актьора, певеца, режисьора, композитора  Стефан Вълдобрев. Говорим за пиесите, които репетира в момента в театъра, за предстоящото му лятно черноморско турне заедно с "Обичайнте заподозрени", както и за поредният сингъл от..

публикувано на 19.06.17 в 13:55
Искра Радева

Искра Радева: Мечтая за ролята, с която да изненадам себе си

Тя има над сто роли в театъра, повече от трийсет в киното и над седемдесет в телевизионния театър. Казва че е работохолик и това дължи на своя преподавател Апостол Карамитев. Създател е и на успешно съществуващите вече двайсет години театър "Искри и..

публикувано на 13.06.17 в 10:30
Тук Христо Гърбов е в роля от филма на Иглика Трифонова „Асансьор за пациенти”

Христо Гърбов: Обичам да работя всичко, в което мога да бъда актьор

Знаете ли, че актьорът Христо Гърбов е учил "Технология на металите металообработващите машини" и защо? А знаете ли, че още като дете е обичал да наблюдава хората и да се опитва да ги имитира, заради което негов чичо му казва "Ще те набият накъде с..

публикувано на 05.06.17 в 12:46