Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кой кой е...

„Кой кой е...“ е портретното предаване на Радио София, което представя личности не само от столицата.

Всяка неделя след новините в 15:00 часа можете да слушате радио портрети на столичани (и не само) от софийските среди на изкуството, науката, политиката и др.

В един час можете да научите и съпреживеете пътя на гостите от детството им, младежките им години, успехите и приносите, с които са си извоювали място в интелектуалните среди, донесли са слава на София и България като място на таланти и професионалисти.


Публикации

д-р Борил Петров

Д-р Борил Петров: И за миг не съм съжалявал, че избрах да стана лекар

В "Кой кой е" се връщаме повече от 40 години назад, за да си спомним за култовия български филм на режисьора Иванка Гръбчева "Войната на таралежите" и да ви срещнем с един от любимите ни актьори от лентата, изиграл ролята на Лъчезар Пантев (Пантата) -..

публикувано на 23.04.19 в 17:48

Моделът Епифан Пефев: Отделяйте време за близките си хора, защото те са най-важни в нашия живот

Той е икономист по образование, но не харесва работата зад бюро. Един човек, който обича силните емоции офлайн, иска да се научи да управлява лодка, а свободата и пътуванията са важна част от неговия живот. Срещаме ви с любимо лице от телевизионните..

публикувано на 17.04.19 в 17:48
Сигурно няма награда, която Стефан Данаилов да не е получил

Стефан Данаилов: В актьорската професия най-трудно е да задържиш нивото

Той е български актьор с над 150 роли в киното, театъра и телевизията, заслужил и народен артист, дългогодишен преподавател по актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ, политик, министър на културата... Роден е на 9 декември 1942 г. в..

публикувано на 02.04.19 в 18:11

Димитър Маринов (Олег в „Зелената книга“): Нужен е кураж да промениш човешките сърца

Ново национално чувство на гордост, вълнение и оптимизъм завладя страната ни след качването на Димитър Маринов на сцената на „Dolby Theater“ с българския флаг, като част от екипа на „Зелената книга“, отличен с „Оскар“ за най-добър филм, поддържаща роля..

публикувано на 25.03.19 в 14:00

Владина Цекова: Хора, правете това, което сърцето ви подсказва! Не се оплаквайте!

Поколението на 80-те години я помни като една от модните икони на България. Като жена, отгговарящя напълно на името си, Владина Цекова завлазява с красотата си страниците на изключително модните в края на социализма списания „Божур“ и „Лада“, представя..

публикувано на 18.03.19 в 12:16

Георги Павлов: В днешното общество е успех да останеш добър човек

В "Кой кой е" представяме Георги Павлов. Името му се свързва с мениджмънта на една от водещите фирми за недвижими имоти. Защо Георги Павлов? Защото той е пример за човек с харизма, респектира с брокерски познания, пленява с аналитичен ум, пътешественик,..

публикувано на 05.03.19 в 13:38

Дороти Такев: Не може да твориш готини неща с гадни хора

Дороти Такев - една от изгряващите R&B изпълнителки от София. Музикалният й живот започва, като част от вокално-театрална формация „Врабчета“, с които е участвала в много конкурси и фестивали из страната и Европа. Професионалният й път минава..

публикувано на 24.02.19 в 15:00
проф. Елена Баева

Проф. Елена Баева: Още имам енергия да работя и искам да го правя

В предаването ни "Кой кой е" ви представхиме проф. Елена Баева - дългогодишен предподавател и педагог по актьорско майсторство. Ректор и основател на Театрален колеж "Любен Гройс" и зам.-ректор на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Безброй са актьорите,..

публикувано на 20.02.19 в 14:25
В България Александър Илиев е най-известен като мим, но интересите и постиженията му са безброй

Александър Илиев: Както Чаплин и Леонардо, и ние имаме 24 часа, важното е как ги живеем

Може би мнозина познават Александър Илиев, защото той работи и твори в различни сфери на културата, науката и образованието. Но срещата с него, както ще се убедите, винаги е интересна и предлага неочаквани проникновения за живота и човека...

публикувано на 11.02.19 в 14:42

Илияна Лазарова - кое е това момиче

Гост в днешното издание на предаването е актрисата Илияна Лазарова. Красива, смела и импулсивна…   Родена е в семейството на балерина и треньор по плуване. Вярва, че в живота няма случайни неща. На 15 години печели наградата Топ модел на..

публикувано на 04.02.19 в 18:41