Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кой кой е...

„Кой кой е...“ е портретното предаване на Радио София, което представя личности не само от столицата.

Всяка неделя от 15:00 часа можете да слушате предаването, което представя портрети на столичани от софийските среди на изкуството, науката, политиката и др.

В един час можете да научите и съпреживеете пътя на гостите до столичното общество - от детството им, младежките им години, успехите и приносите, с които са си извоювали място в интелектуалните среди. 

Мария Гигова

Мария Гигова: Художествената гимнастика е изкуство

Абсолютен световен шампион по художествена гимнастика! При това цели 3 пъти. Мария Гигова е една от първите големи звезди на този спорт у нас. От Международната федерация по гимнастика е обявена за една от десетте най-добри гимнастички за всички..

публикувано на 22.05.17 в 11:08
Надежда Захариева

Надежда Захариева: Иска ми се да ни води любовта към Бога, а не страхът

Представяме ви Надежда Захариева . Много хора свързват името й с това на съпруга й Дамян Дамянов. Но тя е и автор на около 20 стихосбирки, както и на няколко романа. Първото си стихотворение тя написала на първата си класна работа по литература в 8-и..

публикувано на 15.05.17 в 12:34

Марта Вачкова: Когато човек дава сърцето си, таланта си – това се забелязва

Тя е играла всякакви роли - бебе, дете, майка, баба, вещица, принцеса, циганка… И в театъра, и в киното, и в телевизията. В „Кой кой е“ ви срещаме с жената с най-широката усмивка на българския екран. Казва се Мартина Григорова Вачкова. Родена е в..

публикувано на 10.05.17 в 10:46
Димо Алексиев

Димо Алексиев: Трогвам се от добротата

Гостът в предаването ни "Кой кой е" тази седмица е завършил НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” през 2006 г. в класа на доц. Веселин Ранков с наградата “НАЙ-НАЙ-НАЙ”. През 2009 година печели награда „Аскеер” в категория „Изгряваща звезда“ за постановката..

публикувано на 30.04.17 в 16:05
Мария Касимова не забравя София, идва си всеки месец

Мария Касимова - от театъра и "котилото" на журналистиката, до етикецията

В „Кой кой е“   този път ви срещаме с Мария Касимова. Журналист и консултант по етикет и протокол - така най-кратко може да представим Мария Касимова-Моасе , чиято богата автобиография включва работа в няколко телевизии, вестници и списания. Тя е..

публикувано на 25.04.17 в 15:55

Владимир Захариев: Един път качиш ли се на сцена пред много хора, винаги си оставаш там

Гост на предаването "Кой Кой е" на Великден е един от най-големите наши музиканти - барабанистът на група "Сигнал" Владимир Захариев. Той обърна внимание на слушателите на Радио София веднага след завръщането си от Варна, където групата имаше концерт в..

публикувано на 17.04.17 в 13:20

Димитър Илиев: Аз съм щастлив човек, животът ми минава на висока скорост

Тази седмица в "Кой кой е" ви представихме един от най-успешните български автомобилни състезатели. Димитър Илиев - име, което вече е написано с големи букви в Залата на славата на българския рали спорт. В разговорът ни може да чуете как и кога..

публикувано на 04.04.17 в 17:00

Петя Кокудева: Много „взимам“ от децата, най-вече като енергия

Днес ви срещаме с писателката Петя Кокудева, която е завършила журналистика и магистратура по творческо писане, а работи като копирайтър. Организира уъркшопове за четене. Сътрудничи си (нещо повече – приятелка е) с италианската художничка Ромина..

обновено на 26.03.17 в 19:40

Тереза Маринова: Чувствам се най-добре на стадиона

В предаването „Кой Кой е“ ви срещаме с олимпийската шампионка от игрите в Сидни през 2000-та година Тереза Маринова. Днес тя се е отдала на мисията да предава своя безценен опит на бъдещите треньори. Рекордьорка и носителката на световни и европейски..

публикувано на 20.03.17 в 11:05

Бончук Андонов: Най-хубавото в спортната фотография е да покажеш емоцията на победителя

За спортния фоторепортер Бончук Андонов, снимките на попадението на Емил Костадинов във вратата на Франция на 17 ноември 1993-та година в Париж са едни от най-ценните за него, а той е снимал най-големите в български спортисти на олимпиади и различни..

публикувано на 13.03.17 в 10:40