Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кой кой е...

„Кой кой е...“ е портретното предаване на Радио София, което представя личности не само от столицата.

Всяка неделя след новините в 15:00 часа можете да слушате радио портрети на столичани (и не само) от софийските среди на изкуството, науката, политиката и др.

В един час можете да научите и съпреживеете пътя на гостите от детството им, младежките им години, успехите и приносите, с които са си извоювали място в интелектуалните среди, донесли са слава на София и България като място на таланти и професионалисти.


Джулия Бочева – самокритична, но винаги спонтанна

В предаването "Кой Кой е?" гостува една млада актриса и певица. Джулия Бочева е родена е в София, завършва Национално музикално училище "Любомир Пипков" с виола, след това изучава Актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ  в класа на Стефан Данаилов. Става..

публикувано на 13.08.18 в 17:10

Христо Мутафчиев: Артистът е човек, който може да импровизира

В едно изключително откровено интервю Христо Мутафчиев разказва за пътя на момчето от Карлово до поста председател на Съюза на артистите в България; за завоите по този път - от неуспешните кандидатствания до наградата "Най-много изиграни главни роли в..

обновено на 07.08.18 в 17:11

Когато имаш какво да кажеш на публиката, безсънните нощи си заслужават

В предаването ни "Кой кой е..." ни гостува композиторът Румен Бояджиев - син. Роден е в семейство в на музиканти - баща му е един от основателите на ФСБ - "Формация студио Балкантон", а майка му Даниела Кузманова е музикант, поет и един от текстописците..

обновено на 31.07.18 в 11:42

Галя Щърбева - за личните и чуждите истории за разказване

В предаването ни "Кой кой е..." ни гостува Галя Щърбева. Родена е на 2 юли в София. Завършва 33-та гимназия "Света София" с английски език и специалност „Финанси“ в УНСС. След като разбира, че икономиката не е нейната стихия, се записва..

публикувано на 23.07.18 в 15:16
Калуди Калудов

Калуди Калудов - апостолът на красивото пеене

Тази седмица в „Кой кой е…“  ви срещнахме с един от най-обичаните наши оперни певци и тенори, постигнал световна кариера – Калуди Калудов.   Роден е на 15 март 1953 г. в село Любен Каравелово, Варненско. През 1978 г. завършва оперно пеене в..

публикувано на 17.07.18 в 14:56
Теодора Иванова

Теодора Иванова - какво е времето вътре в мен

Познавате я от телевизионния екран - убедителна, усмихната и много привлекателна. Разбираемо, защото тя е водеща на прогнозата за времето по БНТ. Още от пръв поглед си личи, че е спортна натура - енергична, забързана, открита и… малко притеснена. Но..

публикувано на 09.07.18 в 18:29
Кирил Николов-Дизела

Кирил Николов-Дизела: Ако всеки ден даваш най-доброто, можеш да промениш света около себе си

Той е известен с многото си рекорди, сред които са изминаването на маршрута Ком - Емине за 4 дни 13 часа и 5 минути, скоростното изкачване на Айфеловата кула, изпреварването на Драгалевския лифт с шест секунди, покоряването на петте най-високи върха в..

публикувано на 03.07.18 в 16:24

Васил Сотиров: Едно произведение задължително трябва да има хрумка. И да докосва...

Днешният ни гост Васил Сотиров обича Чаплин и Маркс. Братя Маркс. Учил се е от Валери Петров. Много харесва Димчо Дебелянов. От завършената гимназия става ясно, че обича френския език, след българския… Любими спортове – шахмат и футбол, от храната –..

публикувано на 25.06.18 в 14:47

We Talk About Us… с Александра Раева

Александра Раева е гост в поредното издание на предаването - очарователна, дисциплинирана (пристига 5 минути преди уговорения час) и… вече руса. Връщаме се в детските години на Алекс, в онази особена възраст между 8 и 18: Много искам д o..

обновено на 18.06.18 в 11:36

Александър Балкански: Циркът е моят живот

В това издание на предаването „Кой кой е“ ви срещаме с един артист, роден на 8 август 1942 г. в Плевен. Почетен гражданин е на Ерусалим. Играл е три пъти в Ватикана пред папа Йоан Павел. Награден е със сребърна плоча на град Сиена, Италия – за..

обновено на 11.06.18 в 13:04