Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кой кой е...

„Кой кой е...“ е портретното предаване на Радио София, което представя личности не само от столицата.

Всяка неделя след новините в 15:00 часа можете да слушате радио портрети на столичани (и не само) от софийските среди на изкуството, науката, политиката и др.

В един час можете да научите и съпреживеете пътя на гостите от детството им, младежките им години, успехите и приносите, с които са си извоювали място в интелектуалните среди, донесли са слава на София и България като място на таланти и професионалисти.


Маги Джанаварова за трудностите по пътя към славата и успеха

В това издание на предаването „Кой кой е“ ви срещаме с едно жизнерадостно момиче. Усмивката никога не слиза от лицето й. Описва живота си като приказка, може би, защото така се казва последната й песен. Тя е певицата Маги Джанаварова. Родена е във..

публикувано на 09.01.18 в 14:24
Веско и Мартин Пантелееви

Братя Пантелееви: Да сме заедно на една сцена е истинско щастие

Тази неделя на 31 декември в предаването „Кой кой е“ гостуват Веско Пантелеев-Ешкенази и Мартин Пантелеев . Двама световноизвестни музиканти, които изнасят концерти не само в Европа, но и в Африка, Азия, Съединените щати, Нова Зеландия и изобщо в..

публикувано на 02.01.18 в 18:06

Армин Ян Хофман - един австриец, който завладя България с гласа си

Гостът ни в предаването „Кой кой е“ е роден във Виена, но от няколко години живее в София. Още от дете той има страст към музиката, а първото си изпълнение записва през 1992 година. По-голямата част от песните му са немски шлагери и вече няколко години..

публикувано на 29.12.17 в 16:36

Орлин Горанов: Ако се опитваш да спънеш някого, няма да го изпревариш

Гост на предаването "Кой кой е" беше Орлин Горанов, дни след големия концерт в НДК за 60-тата му годишнина под надслов „Орлин Горанов на 60 - Златните дуети на България“. На сцената му партнираха едни от най-известните певици - Мариана..

публикувано на 11.12.17 в 19:09
София Бобчева

София Бобчева: Актьорът трябва да е сериозен и отговорен, независимо на коя сцена е

Гост в предаването „Кой кой е“ тази седмица бе актрисата София Бобчева . Избрала трудния път на актьора, София вече има редица роли в киното и театъра. При нея успехът идва с упористост, труд и постоянство. След като завършва Националната театрална..

публикувано на 20.11.17 в 13:57

Асен Павлов: За момичета и момчета с характер е танцовото изкуство

Да разкриваш тайните на българския танц и да знаеш как да пресъздадеш неговата красота, за да го пренесеш във времето е мисия. Вече 25 години Асен Павлов и създаденият и ръководен от него ансамбъл „Чинари“ виртуозно използват магичната комбинация..

публикувано на 06.11.17 в 11:34
Павел Николов

Павел Николов: Има магия в радиото, има романтика, то е приятел

Всеки един от нас е гледал чуждоезични филми или предавания, озвучени от български актьори. Дори, ако се хвърлим в размисли, в последно време все по-често гледаме именно дублирани на родния ни език чужди продукции. Тук няма да разискваме темата „Дублаж..

публикувано на 23.10.17 в 11:31
Герасим Дишлиев с Фелипе Магана

Внимание – мим на пътя!

Човек на пътя, световноизвестен мим, ученик на великия Марсел Марсо - Герасим Дишлиев в е главната роля на това издание на "Кой кой е". Срещаме го в малкия промеждутък от време, в което е в България, за творчески уъркшоп по покана на фондация "Плводив..

публикувано на 17.10.17 в 12:51

Евгений Станчев: И днес има място за смела журналистика, но е нужен талант, не Гугъл

Журналиста с над 40 г. практика Евгений Станчев познават и помнят всички негови колеги, както и читателите на периодичния печат в по-зряла възраст. Работил е предимно във вестници и списания, но е сътрудничил и на електронни медии. Началото е във..

обновено на 11.10.17 в 19:53
Възкресия Вихърова

Възкресия Вихърова: Нито едно представление, нито един актьор не съм забравила

В предаването ни „Кой кой“ е днес ви представяме режисьора Възкресия Вихърова . Като студентка тя мечтае да стане актриса, но преподавателите й забраняват да се откаже от режисурата. Днес тя споделя, че не е забравила нито едно от представленията,..

публикувано на 06.10.17 в 15:10