Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кой кой е...

„Кой кой е...“ е портретното предаване на Радио София, което представя личности не само от столицата.

Всяка неделя от 15:00 часа можете да слушате предаването, което представя портрети на столичани от софийските среди на изкуството, науката, политиката и др.

В един час можете да научите и съпреживеете пътя на гостите до столичното общество - от детството им, младежките им години, успехите и приносите, с които са си извоювали място в интелектуалните среди. 

Петя Кокудева: Много „взимам“ от децата, най-вече като енергия

Днес ви срещаме с писателката Петя Кокудева, която е завършила журналистика и магистратура по творческо писане, а работи като копирайтър. Организира уъркшопове за четене. Сътрудничи си (нещо повече – приятелка е) с италианската художничка Ромина..

обновено на 26.03.17 в 19:40

Тереза Маринова: Чувствам се най-добре на стадиона

В предаването „Кой Кой е“ ви срещаме с олимпийската шампионка от игрите в Сидни през 2000-та година Тереза Маринова. Днес тя се е отдала на мисията да предава своя безценен опит на бъдещите треньори. Рекордьорка и носителката на световни и европейски..

публикувано на 20.03.17 в 11:05

Бончук Андонов: Най-хубавото в спортната фотография е да покажеш емоцията на победителя

За спортния фоторепортер Бончук Андонов, снимките на попадението на Емил Костадинов във вратата на Франция на 17 ноември 1993-та година в Париж са едни от най-ценните за него, а той е снимал най-големите в български спортисти на олимпиади и различни..

публикувано на 13.03.17 в 10:40
арх. Георги Стоилов

Арх. Георги Стоилов: Работата е най-висшето удоволствие

Архитектурата е изкуството на бъдещето, а построените идеите на архитектите са мостове във времето. Техните следи са вечни и ако не бъдат съборени се превръщат в безценен документ. Един такъв човек представяме днес в "Кой кой е" - архитект Георги Стоилов...

публикувано на 06.03.17 в 15:36

Актрисата Антония Малинова: От студентите си взимам енергия и фантазия

Гост в днешното издание е актрисата Антония Малинова, която повече от 20 години живее в Париж, но която не е забравила своите корени, пътя, който е изминала, хората, които са ѝ помогнали да израсне като личност, да бъде такава, каквато е. Тя е..

публикувано на 27.02.17 в 13:07
Даниел Михайлов

Даниел Михайлов за различните лица на журналистическата професия

На гости ни е Даниел Михайлов, журналист от БНТ и водещ на "По света и у нас". За началото на неговия журналистически път, за трудните моменти в професията и за тези, които ще се запомнят с усмивка. За бъдещето на журналистическата професия и..

публикувано на 22.02.17 в 13:24

Енчо Керязов в света на чудесата

В главната роля в предаването „Кой кой е" този път е може би най-известният български цирков артист - Енчо Керязов. Роден в Елхово, израснал в Ямбол, възпитаник на местното спортно училище, Енчо покорява всички световни върхове в своето изкуство. Той е..

обновено на 14.02.17 в 12:04

Вида Пиронкова – за сбъдващите се мечти, за музиката, която ни намира, и за галерията от личности, срещнати по пътя

Този път ви срещаме с една изключително колоритна дама – Вида Пиронкова. Тя беше първият ни гост за 2017-а в предаването "Кой кой е…" Тогава все още албумът ѝ "Емпатия" не беше готов, не беше заснет и клипът към песента "Гълъбо" в изпълнение на..

публикувано на 08.02.17 в 13:50

Проф. Генчо Начев: Който не познава миналото си, не знае какво да иска от бъдещето

Гостът в днешното предаване – проф. Генчо Начев, е достатъчно известен. Макар че е далеч от евтината слава, която носят поп-културата, шоу бизнеса, спорта или телевизията. Неговото поприще е медицината. Кардиохирургията. Роден е в Казанлък. През 1975..

публикувано на 05.02.17 в 16:10

Йоана Буковска: Мисията на актьора е да събужда емоционалния живот на духа

В „Кой кой е“ ви срещаме с актрисата Йоана Буковска. Тя е родена в Габрово, но се мести в София заедно със семейството си, където завършва френската гимназия. Учи актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на Снежина Танковска и Андрей Баташов...

публикувано на 29.01.17 в 16:05