Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кой кой е...

„Кой кой е...“ е портретното предаване на Радио София, което представя личности не само от столицата.

Всяка неделя след новините в 15:00 часа можете да слушате радио портрети на столичани (и не само) от софийските среди на изкуството, науката, политиката и др.

В един час можете да научите и съпреживеете пътя на гостите от детството им, младежките им години, успехите и приносите, с които са си извоювали място в интелектуалните среди, донесли са слава на София и България като място на таланти и професионалисти.


Деси Добрева - такава, каквато не сме я виждали досега

В днешното издание на „Кой кой е“ ви срещаме с една от най-популярните български певици. Родена е във Варна. Завършва Музикалния колеж "Бъркли" в Бостън, Масачузетс. През творческия си път е завоювала редица престижни родни и международни награди. Тя е..

публикувано на 16.04.18 в 11:06

Красимир Гюлмезов: Писането на музика е Божи процес

Гост на предаването "Кой кой е" на Великден и преди големия концерт на "Тоника Домини" в зала "Арена Армеец" бе музикантът, певец, композитор и текстописец Красимир Гюлмезов. Той е автор на десетки поп хитове на Лили Иванова, Нели Рангелова, Веселин..

публикувано на 09.04.18 в 19:33
Борис Касабов

Борис Касабов: Ролята на коментатора е спомагателна, статистиката не е всичко

От съвсем малък интересът ми към спорта беше много силен, моите родители ме водеха по спортни състезания още от съвсем невръстен - 3-4 годишен, първият ми спомен от мач е, когато бях на 6 години. Може би още тогава е предопределен житейският и..

публикувано на 27.03.18 в 17:06

Захари Карабашлиев: Без езика човек е непълноценно същество

До днес не бях срещала Захари Карабашлиев, но вече познавах някои от най-близките му хора – Зак,   Никола, Джон. Дори съм живяла с тях за известно време (после се разделихме като приятели, които ще помня дълго). Поканих го да се срещнем в Кой кой..

обновено на 21.03.18 в 16:05

Веселин Калановски: Искам работа, която ми е вкусна

Трябва да призная, че известно време се питах кой е най-подходящият гост за днешното издание на предаването – в деня след Националния празник.  В момента, в който се сетих за постановката „Тайната вечеря на Дякона Левски“, вече нямах никакви..

публикувано на 07.03.18 в 16:17

Виолета Радомирска - една детска мечта, превърнала се в житейски път

Оперната певица Виолета Радомирска ви представихме в предаването "Кой кой е". Повечето от 20 години тя живее и работи в Швейцария, но е пяла и на много други световни сцени, където е канена. За съжаление българската публика не я познава добре, но може..

публикувано на 26.02.18 в 13:56

Луиза Григорова: Ако не съм актриса, ще полудея

Тя е красива, млада дама – нежна, крехка и феерична. В същото време в очите ѝ виждам онова пламъче, което издава упоритите и смели хора, тези с характер… Тя е пъстра и многолика – познавате я  като Алекс от „Стъклен дом“, Яна от „Дървото на живота“,..

публикувано на 20.02.18 в 13:28
Нора Шопова

Нора Шопова: Исках да завърша "Право" и да докажа, че моделите не са глупави

Знаете ли, коя е единствената българка, която се е появявала на корицата на модния гигант Vogue, и то два пъти... Името й е Нора Шопова. Родена в Панагюрище, от скромното възрожденско градче тя достигна до най-известните модни столици в света - Ню..

публикувано на 12.02.18 в 14:52

Калин Донков: Винаги четящите хора движат живота

Винаги съм се смятал за поет. Изкарвах си хляба като публицист и с директна журналистика. Но както е имало поети телеграфисти, банкери, воеводи, така и при мен – публицистиката е моето второ Аз. Това ми помогна да охранявам поезията си от..

публикувано на 05.02.18 в 19:04
Методи Савов

Методи Савов: Въпреки жертвите, отново бих дал живота си за алпинизма

Методи Савов е един от първите българи, изкачили Еверест, участник в експедицията през 1984 г, в която загива Христо Проданов. Ръководител е на второто национално изкачване на върха през 2004 г. В актива си има и няколко седемхилядника, както и няколко..

публикувано на 30.01.18 в 12:13