Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кой кой е...

„Кой кой е...“ е портретното предаване на Радио София, което представя личности не само от столицата.

Всяка неделя след новините в 15:00 часа можете да слушате радио портрети на столичани (и не само) от софийските среди на изкуството, науката, политиката и др.

В един час можете да научите и съпреживеете пътя на гостите от детството им, младежките им години, успехите и приносите, с които са си извоювали място в интелектуалните среди, донесли са слава на София и България като място на таланти и професионалисти.


Асен Павлов: За момичета и момчета с характер е танцовото изкуство

Да разкриваш тайните на българския танц и да знаеш как да пресъздадеш неговата красота, за да го пренесеш във времето е мисия. Вече 25 години Асен Павлов и създаденият и ръководен от него ансамбъл „Чинари“ виртуозно използват магичната комбинация..

публикувано на 06.11.17 в 11:34
Павел Николов

Павел Николов: Има магия в радиото, има романтика, то е приятел

Всеки един от нас е гледал чуждоезични филми или предавания, озвучени от български актьори. Дори, ако се хвърлим в размисли, в последно време все по-често гледаме именно дублирани на родния ни език чужди продукции. Тук няма да разискваме темата „Дублаж..

публикувано на 23.10.17 в 11:31
Герасим Дишлиев с Фелипе Магана

Внимание – мим на пътя!

Човек на пътя, световноизвестен мим, ученик на великия Марсел Марсо - Герасим Дишлиев в е главната роля на това издание на "Кой кой е". Срещаме го в малкия промеждутък от време, в което е в България, за творчески уъркшоп по покана на фондация "Плводив..

публикувано на 17.10.17 в 12:51

Евгений Станчев: И днес има място за смела журналистика, но е нужен талант, не Гугъл

Журналиста с над 40 г. практика Евгений Станчев познават и помнят всички негови колеги, както и читателите на периодичния печат в по-зряла възраст. Работил е предимно във вестници и списания, но е сътрудничил и на електронни медии. Началото е във..

обновено на 11.10.17 в 19:53
Възкресия Вихърова

Възкресия Вихърова: Нито едно представление, нито един актьор не съм забравила

В предаването ни „Кой кой“ е днес ви представяме режисьора Възкресия Вихърова . Като студентка тя мечтае да стане актриса, но преподавателите й забраняват да се откаже от режисурата. Днес тя споделя, че не е забравила нито едно от представленията,..

публикувано на 06.10.17 в 15:10

Марк Кадин: Спиваков и Плетньов бяха моите университети

С Марк Кадин определено е интересно да се разговаря - той няма готови отговори, нито подготвени клишета. Действително мисли това, което казва и изглежда като човек, който може да поема отговорност и със сигурност има много за разказване... Роден е през..

публикувано на 02.10.17 в 15:23

Кой кой е в Радио София, или 9 от всички в екипа на 10-годишната медия

Преди 10-годишнината на Радио София решихме в предаването Кой кой е… да ви представим… себе си. Хората които правят не само това предаване, а и (почти) всички други в радиопрограмата, която слушате. В първата част от своеобразното..

публикувано на 12.09.17 в 11:44
Мария Касимова не забравя София, идва си всеки месец

Мария Касимова - от театъра и "котилото" на журналистиката, до етикецията

В „Кой кой е“ този път ви срещаме с Мария Касимова. Журналист и консултант по етикет и протокол - така най-кратко може да представим Мария Касимова-Моасе , чиято богата автобиография включва работа в няколко телевизии, вестници и списания. Тя е..

обновено на 14.08.17 в 11:36

Димитър Илиев: Аз съм щастлив човек, животът ми минава на висока скорост

Тази седмица в "Кой кой е" ви представихме един от най-успешните български автомобилни състезатели. Димитър Илиев - име, което вече е написано с големи букви в Залата на славата на българския рали спорт. В разговорът ни може да чуете как и кога..

обновено на 07.08.17 в 12:48
Крум Савов

Крум Савов: Смятам се за успял човек в много отношения

В "Кой кой е" ни гостува един от най-известните спортни журналисти у нас Крум Савов . Майка му е от Брезник, а баща му от Перник, но рано остава сирак. Завършил е английска гимназия, а впоследствие МИО в УНСС и "Журналистика" в Софийския университет. От..

публикувано на 01.08.17 в 15:22