Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кой кой е...

„Кой кой е...“ е портретното предаване на Радио София, което представя личности не само от столицата.

Всяка неделя след новините в 15:00 часа можете да слушате радио портрети на столичани (и не само) от софийските среди на изкуството, науката, политиката и др.

В един час можете да научите и съпреживеете пътя на гостите от детството им, младежките им години, успехите и приносите, с които са си извоювали място в интелектуалните среди, донесли са слава на София и България като място на таланти и професионалисти.


Светлин Наков - вдъхновител с кауза

Гост в днешното издание на предаването е Светлин Наков. Той е софтуерен инженер, има докторска степен по компютърни науки, носител е на наградата „Джон Атанасов“ за принос към развитието на информационните технологии и информационното общество. През 2014..

публикувано на 17.10.18 в 18:32

Супер Марио в детската градина

Днес в предаването „Кой, кой е…“ ви срещаме с Марио Георгиев, който е избрал (на пръв поглед) необичайна за мъж професия.  Той е само на 26 години, чаровен, енергичен и децата го харесват. Наричат го гoсподин Марио, а понякога тайно си шушукат, че е Супер..

публикувано на 09.10.18 в 15:40
Антони Дончев

Антони Дончев: Думата "джаз" вече е опорочена, често се спекулира с нея

Антони Дончев е обединяващото звено в Биг бенда на Българското национално радио. Диригентът споделя, че оставя на интуицията да го води и, че именно тя е тази, която му помага в отношенията му с всеки един от музикантите в бенда. Антони Дончев е..

публикувано на 01.10.18 в 11:44
Темелко Темелков

Темелко Темелков: Фотографията за мен е начин да изразявам позиция

Един от най-популярните български фотографи Темелко Темелков предпочита черно-бялата фотография, защото смята, че тя казва повече и позволява на въображението да работи повече. Има смелостта да се определя като "комерсиален" фотограф, макар тази дума..

публикувано на 19.09.18 в 14:32
За 6 години Атанас Скатов е участвал в 16 експедиции

Атанас Скатов: Всяка година ми е по-трудно, но все си поставям по-високи цели

Алпинистът Атанас Скатов е роден на 11 март 1978 г. в Сливен. В момента провежда научен експеримент с изкачване на 14-те най-високи върха на Земята без консумация на животинска храна. Към 2018 г. е покорил 6 върха над 8000 метра: Еверест, Манаслу,..

публикувано на 13.09.18 в 11:50

Силвия Петкова: Актьорската ми палитра се обогатява с всяка следваща роля

Актрисата Силвия Петкова e родена в София. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър“ в НАТФИЗ като е част от класа на проф. Здравко Митков. През 2010 г. дебютира в ролята на Жената в постановката „За мишките и хората“ по Стайнбек, реж. Асен..

обновено на 05.09.18 в 17:42

Дичо - такъв, какъвто е - чист, ведър и откровен

Познавате го като певец, бивш вокалист на една от любимите ни групи - Д2. Познавате гласа му от прекрасни песни като "Ледено момиче" и "Аз и ти". Това е Дичо Христов или просто Дичо. В това издание на “Кой кой е в столичното общество” с него си говорим..

публикувано на 29.08.18 в 15:48

Джулия Бочева – самокритична, но винаги спонтанна

В предаването "Кой Кой е?" гостува една млада актриса и певица. Джулия Бочева е родена е в София, завършва Национално музикално училище "Любомир Пипков" с виола, след това изучава Актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ  в класа на Стефан Данаилов. Става..

публикувано на 13.08.18 в 17:10

Христо Мутафчиев: Артистът е човек, който може да импровизира

В едно изключително откровено интервю Христо Мутафчиев разказва за пътя на момчето от Карлово до поста председател на Съюза на артистите в България; за завоите по този път - от неуспешните кандидатствания до наградата "Най-много изиграни главни роли в..

обновено на 07.08.18 в 17:11

Когато имаш какво да кажеш на публиката, безсънните нощи си заслужават

В предаването ни "Кой кой е..." ни гостува композиторът Румен Бояджиев - син. Роден е в семейство в на музиканти - баща му е един от основателите на ФСБ - "Формация студио Балкантон", а майка му Даниела Кузманова е музикант, поет и един от текстописците..

обновено на 31.07.18 в 11:42