Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кой кой е...

„Кой кой е...“ е портретното предаване на Радио София, което представя личности не само от столицата.

Всяка неделя от 15:00 часа можете да слушате предаването, което представя портрети на столичани от софийските среди на изкуството, науката, политиката и др.

В един час можете да научите и съпреживеете пътя на гостите до столичното общество - от детството им, младежките им години, успехите и приносите, с които са си извоювали място в интелектуалните среди. 

Цветята - в ръцете, медалът - на гърдите. Колко й отиват на Екатерина Атанасова!

Екатерина Атанасова – от Английската гимназия до титлите и Бундеслигата по футбол на маса

В Кой кой е този път ви срещаме с Екатерина Атанасова . Тя е световен шампион по футбол на маса (спорт, наричан накратко джаги ), състезава се за един от най-добрите отбори в този спорт "Берлин", в най-силното първенство в света – Бундеслигата...

публикувано на 13.07.17 в 15:50
Любов Костова

Любов Костова: Ако можех да съпреживея живота си отново, щях да съм лекар и да се кача на космически кораб

Родена в София, но прекарала няколко години от детството си в Нигерия. Интересът към чуждите култури се запазва и завършва "Индология" в Софийския университет „Св.Климент Охридски“. Автор на редица театрални преводи, с опит в PR-а, а в последно време..

публикувано на 03.07.17 в 11:20

Стефан Вълдобрев: Аз съм актьор, един любопитен човек, момче от улицата, което се забавлява

В „Кой  кой е“ ви срещаме с актьора, певеца, режисьора, композитора  Стефан Вълдобрев. Говорим за пиесите, които репетира в момента в театъра, за предстоящото му лятно черноморско турне заедно с "Обичайнте заподозрени", както и за поредният сингъл от..

публикувано на 19.06.17 в 13:55
Искра Радева

Искра Радева: Мечтая за ролята, с която да изненадам себе си

Тя има над сто роли в театъра, повече от трийсет в киното и над седемдесет в телевизионния театър. Казва че е работохолик и това дължи на своя преподавател Апостол Карамитев. Създател е и на успешно съществуващите вече двайсет години театър "Искри и..

публикувано на 13.06.17 в 10:30
Тук Христо Гърбов е в роля от филма на Иглика Трифонова „Асансьор за пациенти”

Христо Гърбов: Обичам да работя всичко, в което мога да бъда актьор

Знаете ли, че актьорът Христо Гърбов е учил "Технология на металите металообработващите машини" и защо? А знаете ли, че още като дете е обичал да наблюдава хората и да се опитва да ги имитира, заради което негов чичо му казва "Ще те набият накъде с..

публикувано на 05.06.17 в 12:46

Жюстин Томс: Никой не може да попречи да реализирате мечтите си

В ефира на Радио София ви срещаме с Жюстин Томс, водещ експерт в областта на онлайн медиите, маркетинга и PR. Като основател и ръководител на уеб агенция и онлайн медийна група, специалист в сферата на интерактивната реклама и онлайн маркетинга,..

публикувано на 29.05.17 в 13:54
Мария Гигова

Мария Гигова: Художествената гимнастика е изкуство

Абсолютен световен шампион по художествена гимнастика! При това цели 3 пъти. Мария Гигова е една от първите големи звезди на този спорт у нас. От Международната федерация по гимнастика е обявена за една от десетте най-добри гимнастички за всички..

публикувано на 22.05.17 в 11:08
Надежда Захариева

Надежда Захариева: Иска ми се да ни води любовта към Бога, а не страхът

Представяме ви Надежда Захариева . Много хора свързват името й с това на съпруга й Дамян Дамянов. Но тя е и автор на около 20 стихосбирки, както и на няколко романа. Първото си стихотворение тя написала на първата си класна работа по литература в 8-и..

публикувано на 15.05.17 в 12:34

Марта Вачкова: Когато човек дава сърцето си, таланта си – това се забелязва

Тя е играла всякакви роли - бебе, дете, майка, баба, вещица, принцеса, циганка… И в театъра, и в киното, и в телевизията. В „Кой кой е“ ви срещаме с жената с най-широката усмивка на българския екран. Казва се Мартина Григорова Вачкова. Родена е в..

публикувано на 10.05.17 в 10:46
Димо Алексиев

Димо Алексиев: Трогвам се от добротата

Гостът в предаването ни "Кой кой е" тази седмица е завършил НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” през 2006 г. в класа на доц. Веселин Ранков с наградата “НАЙ-НАЙ-НАЙ”. През 2009 година печели награда „Аскеер” в категория „Изгряваща звезда“ за постановката..

публикувано на 30.04.17 в 16:05