Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Настроение с Лили

Предаването представя ретро хитовете от 30-те, 40-те, 50-те, 60-те,70-те, 80-те и 90-те години, събрани в различни рубрики: „Хайде на път”, „Семейните групи”, „Любовните песни”, „Кинохит”, „Три от три”, „Малко поезия”, „Малко история”, „Преди и сега” и др.

Идеята идва от великата мелодия на Глен Милър - „В настроение” (“In the mood”). Хубаво настроение, интересна информация за създателите на песните и техните изпълнители; спомени и исторически факти за определена епоха, поднесени от водещата Лили Друмева.

Една възможност за слушателите да чуят любимите си хитове, да научат любопитни неща за тях, да се върнат назад във времето и да си спомнят хубавите моменти от живота. Наблягме на фундаментални музикални стилове като: boogie-woogie, ragtime, hot jazz, swing, blues, rock en’ roll, soul, disco, new wave, funk, easy listening, evergreens както и български шлагери от богатия фонд на БНР.

Слушайте всеки четвъртък, от 20:00 до 22:00 часа.

Лили Друмева е с голям опит в музикалния бранш – 15 г. бендлидер и мениджър на единствената кънтри група в България – Lilly of the West, продуцент на 9 албума. Професионален радио и телевизионен водещ (ББС, Ретро радио, Радио София, ББТ), музикален журналист и колектор на музика.

За контакт: lilidrumeva@gmail.com, 0888 660990

Долорес О'Риърдън не само беше вокалискта на Кранбърис, но хващаше и китарата... За съжаление с нея се разделихме през януари т.г.

Женски рок, румънски певец и "родопски метъл" в "Настроение с Лили"

Днес темата е „Жените в рока“. Ще слушаме дами, които правят по-твърда музика, свирят на електрически китари и придават на рока едно по-фино и нежно звучене. Разбира се, ще има и някои от сродните жанрове като блус, рок енд рол, поп рок и кънтри...

публикувано на 10.05.18 в 10:10

"Мисис България" Ирина Белчева гостува в „Настроение с Лили“

"Мисис България 2017" Ирина Белчева ще представи своя музикален избор и ще разкаже за предстоящия конкурс Мисис Вселена, където тя ще представи България. Ирина Белчева се ангажира и с благотворителност, като подарява луксозни тоалети на абитуриенти...

публикувано на 03.05.18 в 10:20
Диана Дафова

Диана Дафова и Красимир Първанов гостуват в „Настроение с Лили“

Днес в предаването ще ви срещнем с двама талантливи артисти от различни жанрове. Диана Дафова е певица, която комбинира поп, етно, фолк, рок и пее на много езици. От средата на 80-те е важна част от музикалната сцена в България, има и международни..

публикувано на 26.04.18 в 11:05

Песни, посветени на жените, в „Настроение с Лили“

Днес в предаването ще звучат песни, които имат в заглавията си думата жена , на английски woman . В музиката те са безкрайно много. В рамките на 2 часа водещата ще направи разнообразна селекция от стиловете: рок енд рол, кънтри, блус, джаз, поп и..

публикувано на 08.03.18 в 10:20

Автентична каубойска музика в "Настроение с Лили"

Днес предаването "Настроение с Лили" е посветено на каубойската музика и поезия. Наскоро водещата се завърна от щата Невада, където се проведе голяма среша на каубоите и индианците от Америка, Канада и Мексико. Чуйте интересни интервюта с някои от..

публикувано на 01.03.18 в 10:40
Преслава Пейчева

Преслава Пейчева от група "Те" подготвя нови песни

След заслужена почивка през лятото вокалистката на група "Те" Преслава Пейчева влиза в студио, за да запише нови песни. Споделя, че освен идеята и изпяването на мелодията и текста, се занимава и с продуцентска и звукозаписна дейност. Прекарва..

публикувано на 31.08.17 в 17:15

Басистът на група PSS с нов акустичен проект

Светослав Димитров от група PSS разказа пред Радио София за новия си солов проект „ P. Jimmy & Friends”. През последните години той е написал повече от 20 песни, които в момента аранжира с различни вокалисти, а стилът е акустичн рок, блус и..

публикувано на 07.08.17 в 12:28

Васил Петров и д-р Емил Илиев гостуват в „Настроение с Лили”

В този брой на предаването гости ще бъдат известният български джаз вокалист Васил Петров и основателят и организатор на джаз фестивала в Банско д-р Емил Илиев. Всичко за тазгодишното издание на феста (5-12 август), на фона на хубава музика от..

публикувано на 13.07.17 в 10:20

Лили Илиева и Минимум квартет

Тази вечер в "Настроение с Лили", мои гости ще бъдат Лили Илиева и Минимум Квартет. Ще се потопим в звуците на джаза и суинга, с талантливи, млади български музиканти. Ще слушаме техни записи, както и изпълнения на живо в студиото. Между тях, интересен..

публикувано на 06.04.17 в 12:57
Станислав Пандин и Цветан Ангелов или иначе казано:

Тази вечер ни гостува група "Канела"

В този  брой на предаването "Настроение с Лили" гостува група "Канела" - с нови записи и песни на живо. Четвъртък от 20 ч. по Радио София , 94.5 ФМ за София (Ихтиман - 104.6; Своге - 90.4; Боровец - 100.0), както и  онлайн . Събота от 10 ч. и..

публикувано на 02.03.17 в 07:55