Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Зимното поддържане на пътищата беше прекратено предсрочно заради топлото време

Агенция "Пътна инфраструктура" прекрати предсрочно зимното поддържане на пътищата. Според разчетите то трябваше да продължи до 31-ви март. Така ще бъдат спестени около 2 милиона лева, защото дори и да не почистват снега, фирмите получават пари от държавата, за да са в готовност, обясни директорът на пътната агенция Лазар Лазаров.

След като в момента метеорологичните прогнози дават, че температурите трайно ще се установят положителни, ние прекратяваме зимния период, имаме право на това съгласно договорите. Разбира се, проходите остават в тези отсечки, където очакваме да имаме продължаващи заледявания в сутрешните часове и през нощта. С преустановяването на зимното поддържане минаваме към текущото поддържане, където започват кръпките и рехабилитации, и изобщо всички дейности по текущия ремонт, каза председателят на Управителния съвет на пътната агенция Лазар Лазаров.

ВИЖТЕ ОЩЕ

По-малко от 6000 домакинства в София заявяват желание за безплатна подмяна на печките на твърдо гориво

Общо 5875 заявления за намерения са подадени по време на първия етап на кампанията на Столичната община за безплатна подмяна на стари печки от домакинства. Първият етап от кампанията цели да събере информация за намеренията и желанията на домакинствата да подменят стария си начин на отопление. Гражданите подаваха заявления в периода от 13 март..

публикувано на 22.07.19 в 16:04

"Водни човеци" от днес до сряда в горещите часове на "Витошка"

Трите мобилни чешми, познати като „водните човеци“ на „Софийска вода“, отново влизат в действие и ще посрещат софиянци и гости на града в най-горещите часове на дните 22, 23 и 24 юли. Инициативата се провежда за девети пореден път под мотото „Утоли жегата!“. Инсталациите ще бъдат разположени на пешеходната зона на булевард „Витоша“. „Водните човеци“..

публикувано на 22.07.19 в 10:51

НАП трябва да пусне приложението за проверка за изтекли данни

Очаква се Националната агенция по приходите да пусне до часове приложението, с което всеки ще може да провери изтекли ли са личните му данни при безпрецедентната хакерска атака. В момента се извършват тестове за уязвимости. При необходимост може да бъдат спирани някои електронни услуги на агенцията. Планирано е справките в приложението да..

публикувано на 22.07.19 в 09:49

Изложба "140 години Държавен вестник" в Столичната библиотека

В Столична библиотека ще бъде представена изложба по повод 140 години от излизането на брой първи на Държавен вестник. Официалният държавен печатен орган е основан с указ на княз Александър Първи. През първите 12 години Държавен вестник е бил издание, което помества официални съобщения, новини и телеграми от чужбина. По-късно..

публикувано на 22.07.19 в 09:30

Записването на седмокласниците след второто класиране - до днес

Краен срок за записване на приетите след второто класиране на 18 юли 2019 г.  седмокласници. Записването се извършва в училищата с оригинала на свидетелството за завършено основно образование, а за професионалните паралелки - и с оригинала на медицинското удостоверение. При второто класиране учениците могат да се класират на по-горно свое..

публикувано на 22.07.19 в 09:29

Слънцето е навсякъде

Днес ще е слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Преди обяд в Източна България ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, след пладне ще е почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 32 и 37 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще е по-високо от средното за..

публикувано на 22.07.19 в 08:50

БДЖ с разписание в Google Maps

Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google Maps. При задаването на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство. Навигацията в Google Maps с..

публикувано на 19.07.19 в 11:30