Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Приемните семейства от "SOS Детско селище" в Дрен ще заживеят в София и в Перник през лятото на 2015 година

Сдружението "SOS Детски селища България" започва прилагането на дългосрочна  стратегия за устойчиво развитие, като традиционният модел на детско селище, изграден в с. Дрен преди 20 години, ще бъде заменен от нов - в градска среда в София и в Перник. Това съобщават от сдружението "SOS детско селище", като уточняват, че в много европейски държави, сред които Австрия, Финландия и Унгария, "SOS семействата" живеят в апартаменти и в къщи в градовете.

Приемните семейства от "SOS Детско селище" в Дрен ще заживеят в София и в Перник през лятото на 2015 година. В момента се водят преговори с общините за избор на подходящи жилища. Предвидено е семействата да живеят в апартаменти в рамките на един квартал и всяко от тях ще се грижи за три до четири деца.

Решението за бъдещото използване на изградената инфраструктура в Дрен ще бъде взето съвместно с община Радомир като съсобственици и страни със споделена отговорност, посочват от сдружението и изразяват готовност да  продължат да поддържат имота, докато се постигне споразумение за бъдещето му предназначение.

ВИЖТЕ ОЩЕ

СЗО: Рискът от микропластмасата в питейната вода е нисък

Световната здравна организация определи като "нисък" риска за здравето от микропластмасата в питейната вода. Сегашното ниво на малките частици пластмаса в питейната вода не застрашават потребителите, казва СЗО, но допълва, че са необходими допълнителни изследвания по темата. Според изследването, пластмасата в бутилираната вода най-често..

публикувано на 22.08.19 в 09:04

Руснак и аржентинка станаха световни шампиони на салонното танго

28-годишните Агустина Пиаджо от Аржентина и Максим Герасимов от Русия бяха короновани шампиони в традиционното, салонно танго на Световното първенство в Буенос Айрес. Миналата година те се класираха трети, но след успеха си тази вечер споделиха: "Много е трудно да опиша какво означава тангото за мен. Танцувал съм други дисциплини, запомнял съм..

публикувано на 22.08.19 в 08:54

Водата ще спре за някои жители на "Подуяне" и "Кумарица"

  „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата. Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Франсис Де Пресансе“ в кв. „Подуяне“ се налага спиране на водоподаването в района на: ул. „Франсис Де Пресансе“ от ул. „Богдан" до ул. „Черковна"; ул. „Богдан“ от бул. „Мадрид“ до ул. „Франсис..

публикувано на 22.08.19 в 08:50

До 30 август е кандидатстването за Лидерска академия "Заедно в час"

Между 13 и 15 септември в София ще се състои първата Лидерска академия на фондацията "Заедно в час", която е за студенти в български висши училища. Обучението е безплатно и включва методи и упражнения от опита на организацията и програмата й за професионално и лидерско развитие, която е отличена за "Най-добра програма за кариерно..

публикувано на 22.08.19 в 08:45

Вече ще споделяме и електрически тротинетки

От днес започва работа първата компания за споделено ползване на електрически тротинетки в София. Кметът на София Йорданка Фандъкова и представители на компанията, предоставяща услугата, ще пояснят повече за новия начин на придвижване в града. В подкрепа на засилващия се интерес на гражданите към алтернативите на придвижването с автомобил, в..

публикувано на 22.08.19 в 08:35

Идеални условия да се наслаждаваме на лятото

Днес отново ще е слънчево, след обяд - и горещо. След пладне ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен, вятър от североизток. Максималните температури ще са между 32 и 37 градуса. Атмосферното налягане ще остане без промяна, малко по-високо от средното за месеца. По..

публикувано на 22.08.19 в 08:27

Мобилен пункт приема опасни отпадъци в район „Люлин“ и Банкя този петък

Мобилен пункт за опасни отпадъци, образувани от домакинствата, ще бъде разположен  в районите „Люлин“ и „Банкя“ в петък (23 август), съобщиха от Столичната община. Пунктът ще работи от 8:30 до 11:30 часа пред районната администрация на "Люлин" на бул. „Захари Стоянов“ № 15. От 12:30 до 15:30 часа ще се премести пред районната администрация на..

публикувано на 21.08.19 в 12:47