Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

НПО настояват за спазване на човешките права на родилки и бебета

Снимка: Радио Видин Архив
Сдружение "Родилница" и Фондация "Родители за родители" работят по проект за спаз­ване на правата в май­чи­ното здра­ве­о­пазване. От двете организации настояват за цялос­тна про­мяна чрез при­е­мане на нова фило­со­фия за грижи и поли­тика, за спаз­ва­не на човеш­ките и граж­дан­с­ките права на май­ките и бебе­тата.
Двете неправителствени организации представиха стартиралия през юни проект за спазване на човешките и гражданските права на майките. Според тях  проблемите остават на фона на рекордно ниската раждаемост у нас. Въпреки,че раждането за жените се плаща от Здравната каса, майката и бебето на получават необходимите грижи. Неправителствените организации отчитат, че след болницата връзката се къса. След изписването идва педиатър в къщи, който дава указания. Има 25 дни, в които не се знае реално какво се случва с бебето и с майката, а точно през тези дни се развиват проблемите с кърменето.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Грипната епидемия превзе половин България, извежда в заглавие СЕГА . От сряда епидемия е обявена в 14 от 28-те области на страната - в тях се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в болниците, плановите операции и профилактичните имунизации, а учениците няма да ходят на училище. Последно във ваканция излязоха учениците в..

публикувано на 24.01.19 в 08:45
МВР

Спешно заседание в МВР заради очакваните валежи

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов свиква работно съвещание във връзка с прогнозите за обилни валежи от сняг и дъжд, на което ще присъстват представители на всички ангажирани институции. Участниците ще направят преглед на готовността за реакция при усложняване на метеорологичната обстановка в страната. От Главна дирекция „Пожарна..

публикувано на 24.01.19 в 08:35

Безплатни консултации за грип обяви ВМА

Военномедицинската академия организира безплатни консултации и прегледи за грип и остри респираторни заболявания при лица над 12-годишна възраст. Грипът е остро инфекциозно заболяване, което се проявява с токсикоинфекциозен синдром и остър трахеит. Основните характеристики на грипната инфекция са..

публикувано на 24.01.19 в 08:34

"Реал Мадрид" начело в списъка на най-богатите клубове

"Реал Мадрид" зае първа позиция на най-богатите футболни клубове в света с приход от 750 милиона евро, сочи статистиката на Deloitte Football Money League. На второ място е друг испански отбор – "Барселона", който е спечелил 690.4 милиона евро. Досегашният..

публикувано на 24.01.19 в 08:25

Дъжд или сняг - не може да го реши

Под влияние на средиземноморски циклон, метеорологичната обстановка ще се усложни. Валежите ще продължат, значителни ще са на места в югозападната половина от страната. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който след обяд ще се ориентира от североизток и в североизточните райони ще проникне студен въздух. Там дъждът ще премине в сняг и са..

публикувано на 24.01.19 в 08:15