Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

България ще предостави хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия

Снимка: Архив БНР
Правителството одобри предоставянето на хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия. Общият размер на помощта възлиза на 300 000 евро, като те се осигуряват от одобрените средства от бюджета на МВнР, предназначени за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ.

Средствата ще бъдат предоставени чрез съответни доброволни вноски към бюджетите на Международната организация по миграция, Службата на Върховния комисар на ООН за бежанците, Международния комитет на Червения кръст, Детския фонд на ООН, Службата на ООН за координиране на хуманитарните дейности и Световната продоволствена програма.

Осигурената помощ ще допринесе за преодоляване на хуманитарните предизвикателства в Афганистан, Йемен и Сирия, за възстановяване на страните и за подобряване на положението на техните граждани.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Арх. Калоянов: Пълзящият процес на бетониране в полза на паркоместата върви с пълна сила

София се промени много. След влизането на България в ЕС започна интензивно строителство на различен тип сгради в столицата. Възниква, обаче, въпросът как предпазваме зелените системи на града от изсичане? Дори вече се говори за съхраняване и увеличаване на зеленото богатство на средата, в която живеем и работим. Това казва в интервю пред БГНЕС д-р арх...

публикувано на 16.08.17 в 11:16

Отварят офертите за тол-системата

Днес ще бъдат отворени шестте оферти за тол-системата. Процедурата е насрочена за 17:00 часа в Агенция "Пътна инфраструктуа", която възложител на обществената поръчка. Генерирахме 6 оферти, процедурата беше по обжалване на този етап, заради краткия според някои кандидати срок и в момента сме на третия..

публикувано на 16.08.17 в 10:39

В Перник се сдобиха с машини за обработване на спортни терени

В Перник спортният комплекс "Миньор" вече е с пълен набор от машини за обработване на спортните терени, информира общинският пресцентър. Дошла е и последната машина за обработка на терените с изкуствена трева.Съоръжението е първото от своя клас, внесено в България. С него теренът се почиства, а при необходимост се разстилат гранули, които пъддържат..

публикувано на 16.08.17 в 09:17

Заради ремонти спират водата в няколко столични квартала

Заради планирани ремонти по мрежата, в централната градска част няма да има вода до 21:00 часа по ул. „Искър“ от бул. „Васил Левски“ до ул. „Петра“. В „Орландовци“ до 19:00 часа без вода ще останат живеещите на част от ул. „София“, а до 17:00 и по улиците „Герена“, „Простор“, ул. 256, ул. 255. В жк. „Сердика“ се налага спиране на водата до 22:00 часа..

публикувано на 16.08.17 в 09:08

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Ремонтите на ключови места в София се оказаха проблем не само за гражданите, но и за линейките, пише СЕГА. Репортаж показва колко време е необходимо на една линейка, за да отиде до пациент в Долни Пасарел, преминавайки през Орлов мост, където в момента има стеснения заради ремонт. В случая линейката стига навреме до пациента - за 35 минути, но в обратна..

публикувано на 16.08.17 в 08:48