Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

България ще предостави хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия

Снимка: Архив БНР
Правителството одобри предоставянето на хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия. Общият размер на помощта възлиза на 300 000 евро, като те се осигуряват от одобрените средства от бюджета на МВнР, предназначени за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ.

Средствата ще бъдат предоставени чрез съответни доброволни вноски към бюджетите на Международната организация по миграция, Службата на Върховния комисар на ООН за бежанците, Международния комитет на Червения кръст, Детския фонд на ООН, Службата на ООН за координиране на хуманитарните дейности и Световната продоволствена програма.

Осигурената помощ ще допринесе за преодоляване на хуманитарните предизвикателства в Афганистан, Йемен и Сирия, за възстановяване на страните и за подобряване на положението на техните граждани.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

София получава още 2 млн. лв. за председателството на Съвета на ЕС

На днешното си заседание Министерски съвет одобри допълнителни разходи за 2017 г. за изпълнение на мерките за сигурност и обезпечаване на събитията по време на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. По бюджета на Столична община се разпределят допълнително 2 млн. лв. Целта е да бъдат осигурени минималните изисквания, отнасящи се до..

публикувано на 28.06.17 в 13:32

Удължиха срока за изграждане на интегрираната система за отпадъци на София

Правителството одобри промяна в сроковете за изпълнение на проекта по оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ за изграждането на инсталация за комбинирано производство на енергия с оползотворяване на RDF – трета фаза на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община. Това решение е взето днес в рамките на..

публикувано на 28.06.17 в 13:15

Бизнес климатът се понижава през юни

През юни общият показател на бизнес климата се понижава с 0.7 пункта спрямо предходния месец в резултат на неблагоприятните мнения на стопанските ръководители в промишлеността и услугите, става ясно от данните на Националния статисти статистически институт. През този месец съставният показател " бизнес климат в строителството " нараства с 2.2 пункта в..

публикувано на 28.06.17 в 11:52

17,87% ръст на туристите в София за първите четири месеца на 2017 година

17,87% е ръстът на туристите в София за първите четири месеца на 2017 г., посочи в писмен отговор на депутатския въпрос ресорният министър Николина Ангелкова. Отбелязаното увеличение на приходите е 25%, допълва министърът на туризма. 10 954 лв. е средният годишен доход, който едно легло в София е донесло на собствениците на хотели. Това е значително..

публикувано на 28.06.17 в 11:05

107 ученици от Ботевград безплатно на море

170 ученици и 17 ръководители от общинските училища в Ботевград летуват напълно безплатно на българското Черноморие. Средствата за почивката са осигурени от бюджета на община Ботевград. За децата са осигурени отлични условия за отдих в Санитарно-оздравителния комплекс „Камчия“ - съчетание на море, гора и река. Комплексът разполага с детски лагер,..

публикувано на 28.06.17 в 08:56