Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

България ще предостави хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия

Снимка: Архив БНР
Правителството одобри предоставянето на хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия. Общият размер на помощта възлиза на 300 000 евро, като те се осигуряват от одобрените средства от бюджета на МВнР, предназначени за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ.

Средствата ще бъдат предоставени чрез съответни доброволни вноски към бюджетите на Международната организация по миграция, Службата на Върховния комисар на ООН за бежанците, Международния комитет на Червения кръст, Детския фонд на ООН, Службата на ООН за координиране на хуманитарните дейности и Световната продоволствена програма.

Осигурената помощ ще допринесе за преодоляване на хуманитарните предизвикателства в Афганистан, Йемен и Сирия, за възстановяване на страните и за подобряване на положението на техните граждани.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Пенчо Гешев: Подготвяме треньори по над 60 вида спорт и спортни мениджъри

Тази година се навършват 75 години от основаването на Националната спортна академия "Васил Левски". "Ковачницата" на шампиони вече покрива голям брой спортове - над 60. За развитието на Академията през последните години, за популярните специалности и новите такива, както и за плановете на висшето учебно заведение разказа ректорът проф. Пенчо Гешев..

публикувано на 24.04.17 в 18:37
паметник Цар Освободител

Представиха книгата „Дневникъ Царя-Освободителя по освобождението на България"

Новото издание на книгата на Леонид Чичагов „Дневникъ Царя-Освободителя по освобождението на България“ беше представена в Централния военен клуб беше представена.  Поводът  е 140-годишнината от подписването на Манифеста на император Александър ІІ за обявяването на Руско-турската война през 1877-1878 г., донесла свободата на България от турско робство...

публикувано на 24.04.17 в 13:42

Големи поражения по черешите в Кюстендилско

Почти 100 процента са унищожени черешите в Кюстендилско, съобщи доц. д-р Николай Христов - селекционер по черешите при Института по земеделие в Кюстендил. Според него в района на института реколтата е напълно унищожена, възможно е да има малки количества спасени насаждения в подножието на Конявската планина, но тепърва ще се правят проучвания...

публикувано на 24.04.17 в 12:33

Болница "Шейново" с безплатна домашна грижа при недоносени новородени

Болница "Шейново" е първата в страната, която ще даде възможност на семейства на родени в болницата недоносени или увредени деца да получат безплатна домашна грижа от екип специалисти - социален работник и медицинско лице. Помощта е безвъзмездна и започва от момента на раждането и продължава три години. Проектът се реализира с подкрепата на..

публикувано на 24.04.17 в 10:56

Двама души са загинали при пътни инциденти през изминалото денонощие

Двама души са загинали при пътни инциденти през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. Ранени са 17 души при общо регистрирани на територията на страната 13 ПТП. В София са станали 76 леки и четири тежки произшествия, ранени са осем души.

публикувано на 24.04.17 в 08:53