Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

България ще предостави хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия

Снимка: Архив БНР
Правителството одобри предоставянето на хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия. Общият размер на помощта възлиза на 300 000 евро, като те се осигуряват от одобрените средства от бюджета на МВнР, предназначени за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ.

Средствата ще бъдат предоставени чрез съответни доброволни вноски към бюджетите на Международната организация по миграция, Службата на Върховния комисар на ООН за бежанците, Международния комитет на Червения кръст, Детския фонд на ООН, Службата на ООН за координиране на хуманитарните дейности и Световната продоволствена програма.

Осигурената помощ ще допринесе за преодоляване на хуманитарните предизвикателства в Афганистан, Йемен и Сирия, за възстановяване на страните и за подобряване на положението на техните граждани.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Временно ще бъде прекъснато водоснабдяването днес някои части на столицата

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, заради ремонтни дейности. В жк. "Гоце Делчев" няма да има вода до 17:00 часа по части от бул. "Гоце Делчев и улиците "Бадемова гора", "Хайдушка гора" и "Трънски проход". В кв. "Бояна" се налага спиране на водоподаването до 16:00 часа в района на улиците "Кумата",..

публикувано на 17.10.17 в 08:51

Днес ще е предимно слънчево, с максимални температури между 21° и 26°

Днес ще е предимно слънчево, с висока облачност над западните райони, сочи прогнозата на НИМХ. В сутрешните часове на отделни места в низините видимостта ще е намалена или ще има инверсионна облачност. Максималните температури ще са между 21° и 26°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури..

публикувано на 17.10.17 в 08:40

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Стотици лични лекари не достигат в страната, предупреждава ТРУД . Личните лекари в страната са близо 500 по-малко от изискванията на Националната здравна карта за нормално функциониране на системата и за покриване нуждите на населението. Става въпрос заизвършен анализ на състоянието в областите, относно необходимите лекари по..

публикувано на 17.10.17 в 07:19

Първа градска става университетска болница

Първа градска болница е първата общинска болница, в която ще могат да се обучават студенти. Болницата ще осигурява провеждането на практическо обучение и преддипломен стаж на студенти. Също така ще осигурява и следдипломно обучение на магистри по петнадесет специалности. Целта е да се развива общинското здравеопазване, както и да се подпомогне на..

публикувано на 16.10.17 в 15:25

Община Сливница търси съдействие срещу изхвърлянето на кучета

Общината в Сливница търси съдействие от гражданите в борбата с увеличаващата се популация на бездомни кучета. На своя уеб сайт от местната власт съобщават, че вече имат множество сигнали за изхвърляне на кучета от бусове и автомобили. Затова призовават хората, които забележат подобни действия, да направят с телефоните си или по друг начин видеозаписи и да..

публикувано на 16.10.17 в 11:57