Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

България ще предостави хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия

Снимка: Архив БНР
Правителството одобри предоставянето на хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия. Общият размер на помощта възлиза на 300 000 евро, като те се осигуряват от одобрените средства от бюджета на МВнР, предназначени за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ.

Средствата ще бъдат предоставени чрез съответни доброволни вноски към бюджетите на Международната организация по миграция, Службата на Върховния комисар на ООН за бежанците, Международния комитет на Червения кръст, Детския фонд на ООН, Службата на ООН за координиране на хуманитарните дейности и Световната продоволствена програма.

Осигурената помощ ще допринесе за преодоляване на хуманитарните предизвикателства в Афганистан, Йемен и Сирия, за възстановяване на страните и за подобряване на положението на техните граждани.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Автомобилна администрация и Пътна полиция засилват контрола в София на вредните емисии от автомобилите

Предстоят засилени проверки в столицата на вредните емисии от автомобилите. За това се договориха заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов, заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Красимир Калайджиев и началникът на отдел..

публикувано на 22.05.17 в 15:27

Трамвай - библиотека тръгва за 24 май

Центърът за градска мобилност заедно със Столичната община и Столичната библиотека стартират кампанията „Пътувай и чети“. Кампанията е създадена с цел да подкрепи четенето на книга по време на пътуване в градския транспорт. Идеята е това занимание да добие още по-голяма популярност и да направи скучното градско пътуване полезно и приятно. За тази цел на..

публикувано на 22.05.17 в 12:06

Космонавтът Георги Иванов е приет в болница със съмнения за инсулт

Първият български космонавт - Георги Иванов, е бил приет в тежко състояние в реанимацията на Военномедицинската академия. 76-годишният Иванов е бил откаран в болницата тази сутрин, като в момента му се правят пълни изследвания. От ВМА съобщават, че няма данни за травми по главата и най-вероятно става дума за инсулт. Иванов е генерал-лейтенант от БНА,..

публикувано на 22.05.17 в 11:36

Стартира кампания за профилактика на рака на маточната шийка

Днес от 11:00 ч. в залата на Националния център по заразни и паразитни болести (ул. „Янко Сакъзов“ 26) ще се проведе пресконференция, с която ще стартира информационната кампания за профилактика на рака на маточната шийка „10 минути само за теб”. По време на събитието лекари специалисти ще представят актуални данни за рака на маточната шийка –..

публикувано на 22.05.17 в 09:06

Самоковчани скоро ще имат стрийт фитнес

Проект за стрийт фитнес подготвя общината в Самоков. Уредите ще бъдат разположени на терен зад общежитието на спортното училище. Там ще бъде изградена площадка на пясъчна основа, върху която ще бъде монтирана комбинация от уреди. Ще бъде благоустроена и околната зелена площ. Ще се изградят алеи, които да осигуряват достъпа до площадката...

публикувано на 22.05.17 в 08:59