Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

България ще предостави хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия

Снимка: Архив БНР
Правителството одобри предоставянето на хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия. Общият размер на помощта възлиза на 300 000 евро, като те се осигуряват от одобрените средства от бюджета на МВнР, предназначени за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ.

Средствата ще бъдат предоставени чрез съответни доброволни вноски към бюджетите на Международната организация по миграция, Службата на Върховния комисар на ООН за бежанците, Международния комитет на Червения кръст, Детския фонд на ООН, Службата на ООН за координиране на хуманитарните дейности и Световната продоволствена програма.

Осигурената помощ ще допринесе за преодоляване на хуманитарните предизвикателства в Афганистан, Йемен и Сирия, за възстановяване на страните и за подобряване на положението на техните граждани.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 1,43 млрд. лева е бюджетът на София за 2018-а

Общият размер на бюджета на Столична община за 2018 година е 1,433 млрд. лева, което е с над 104 млн. лева повече от парите за настоящата, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при представяне на проекта за бюджет на общината за догодина. Собствените приходи са 653,9 млн. лева, което е с 30,4..

публикувано на 08.12.17 в 12:25

Студентите празнуват своя празник днес

Днес е празникът на българските студенти, чието начало е назад в годините. През 1897 г. министърът на просвещението проф. Иван Шишманов поставя въпроса първото Висше училище в България да има "по-особен, свой празник". На заседанието си от 2 ноември 1902 г. Академичният съвет на Висшето училище определя деня на просветителя Св. Климент Охридски - 25..

публикувано на 08.12.17 в 09:27

Времето ще бъде слънчево с максимални температури между 9° и 14°

Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за декември - ще се понижава и вечерта вече ще е по-ниско от средното за месеца. Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места в низините ще има условия за краткотрайна мъгла. След обяд ще се появи слаб, в източните райони до умерен югозападен вятър. Затоплянето ще..

публикувано на 08.12.17 в 08:45

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Милиони само с лев дивидент от масовата приватизация, извежда в заглавие МОНИТОР . 3,4 млн. българи участваха в масовата приватизация и си взеха бонови книжки, но мнозинството от тях не са получили нищо или само по лев-два дивидент за последните 20 години, други обаче натрупаха десетки и стотици милиони. На практика започналата при червеното..

публикувано на 08.12.17 в 07:20
Екологията в Столичната община се подобрява и с по-съвременни автобуси

София поставя човека и неговите нужди в центъра на градската среда

Стимулирането на екологично поведение от страна на жителите, разширяването на възможностите за екологично придвижване в градската среда, увеличаването на интензитета и качеството на зелената система и интегрираният подход при управление на отпадъците са сред приоритетните действия, които Столичната община предприема, за да повиши качеството на живот...

публикувано на 07.12.17 в 18:28