Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

България ще предостави хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия

Снимка: Архив БНР
Правителството одобри предоставянето на хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия. Общият размер на помощта възлиза на 300 000 евро, като те се осигуряват от одобрените средства от бюджета на МВнР, предназначени за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ.

Средствата ще бъдат предоставени чрез съответни доброволни вноски към бюджетите на Международната организация по миграция, Службата на Върховния комисар на ООН за бежанците, Международния комитет на Червения кръст, Детския фонд на ООН, Службата на ООН за координиране на хуманитарните дейности и Световната продоволствена програма.

Осигурената помощ ще допринесе за преодоляване на хуманитарните предизвикателства в Афганистан, Йемен и Сирия, за възстановяване на страните и за подобряване на положението на техните граждани.

ВИЖТЕ ОЩЕ

На Тодоровден се вари жито, което се благославя

На 24 февруари празнуваме Тодорова събота, известна като деня на коневъдството и конния спорт. Празникът е в памет на свети великомъченик Теодор Тирон. Паметта на Теодор Тирон се почита от векове. Според легендите император Юлиан решил да се подиграе с християните, като ги накара да ядат идоложертвена храна по време на Великия пост.  Затова..

публикувано на 24.02.18 в 08:15

Още 160 блока в Перник очакват продължението на програмата за енергийна ефективност на жилищни сгради

Още 160 блока в Перник очакват да бъде пусната Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщи кметът Вяра Церовска. В Перник досега са санирани 44 блока, продължават дейностите по обновяването на още 3, които имат сключени договори и осигурено финансиране. През юли миналата година Вяра Церовска издаде заповед, с..

публикувано на 23.02.18 в 10:34

НЗОК с извънредно заседание заради дълговете към европейски клиники

Извънредна среща в Здравната каса заради дълговете към европейски клиники. Причината е, че според финансовия министър има сериозни разминавания в информацията за парите. В изпратено от него писмо се казва, че пред депутатите управителят на касата Камен Плочев твърди, че има над 130 милиона лева просрочени задължения към европейски фондове.  В..

публикувано на 23.02.18 в 10:23

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Има напрежение сред колегите. За причините може да се говори с часове. С едно изречение - колкото повече нововъведения в здравеопазването, толкова по-малко медицина в него и толкова по-зле и за лекарите, и за пациентите. Това казва в интервю пред ТРУД д-р Гергана Николова, която е говорител и лидер на сдружението на личните лекари. Това е най-големият..

публикувано на 23.02.18 в 09:02

Времето над страната остава облачно

Времето над страната ще бъде облачно, в крайните северозападни райони с превалявания от сняг. Разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България. Вятърът ще бъде слаб от изток- североизток. Максималните температури ще са предимно между 3° и 8°, в крайните югозападни райони до 10° - 13°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през..

публикувано на 23.02.18 в 08:42