Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Временно ще бъде прекъснато водоснабдяването в някои части на столицата

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата. 

Във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Сашо Николов - Сладура“ в кв. „Кръстова вада“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на живеещите в района на ул. „Сашо Николов - Сладура“, от ул. „Борис Руменов“ до ул. „Асен Йорданов“ и ул. „Аспарух Лешников“. 

Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Проф. Димитър Михалчев“ в местност „Секулица“, кв. „Суходол“, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 15:00 часа на живеещите в района на ул. „Проф. Димитър Михалчев“. 

Във връзка с разкриване на уличен водопровод на ул. „Васил Левски“ във вилна зона „Кокалянски ханчета“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на живеещите в района на: ул. „Държов дол“; по ул. „Васил Левски“, от ул. „Буката“ до ул. „Държов дол“. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Среща с Йордан Ефтимов - поета на месеца

Нетрадиционен, провокативен, готов за предизвикателства, около Йордан Ефтимов винаги е интересно - не само като автор, но и като личност. Миналата година излезе най-новата му стихосбирка „Доказани теории, окончателни експерименти“, но едва ли това ще е последният му експеримент… Все пак за бъдещите му творчески планове ще разберем от самия..

публикувано на 21.02.19 в 12:58

Мият улици и булеварди в София

В София ще се извършва миене на улици и булеварди. Това съобщиха от Столичната община. Дейността се организира от Столичния инспекторат. Улиците няма да бъдат затваряни за движение. От Общината призовават гражданите да не паркират в посочените часове, за да не затрудняват екипите на почистващите фирми. От 10.00 часа до 16.00 часа ще се мие ул. „Хан..

публикувано на 21.02.19 в 08:53

Временно ще бъде прекъснато водоснабдяването в някои части на столицата

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата. Това съобщиха от дружеството.  От 09:00 часа тази сутрин до 05:00 часа на 22 февруари 2019 г. във връзка с подмяна и превключване на уличен водопровод на ул. „Патриарх Герман“ в с. Герман се налага спиране на водоподаването на живеещите в района на: с. Лозен между ул...

публикувано на 21.02.19 в 08:43

Очаква ни слънце днес, максималните температури ще бъдат между 9° и 14°

Днес ще преобладава слънчево време, с по-съществени временни увеличения на облачността над Източна България, сочи прогнозата на НИМХ.  Ще продължи да духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 9° и 14°. Атмосферното налягане ще се повиши и ще остане по-високо от средното за месеца.  Над Черноморието ще бъде..

публикувано на 21.02.19 в 08:35

24 тона текстилни отпадъци са събрани от Столичната община през 2018-а

109 контейнера за текстил вече за разположени на територията на София. Паралелно с това, от общината тестват и система, която не позволява отпадъка да се извади неправомерно. Това съобщи зам.-кметът в направление екология Йоана Христова , която представи новите контейнери за текстил. Столичната община започна да събира разделно текстилните отпадъци..

публикувано на 20.02.19 в 14:35
„Оркестър Титаник“ ще свири в Сатиричния театър тази вечер

Накъде в столицата

ТЕАТЪР   В Народния театър "Иван Вазов" са обявили почивен ден… По-точно в афиша им е насрочена постановката на Камен Донев „Почивен ден“ с участието на Антон Радичев, Мария Каварджикова, Кирил Кавадарков, Ванча Дойчева, Пламен Пеев, Захари Бахаров, Карла Рахал, Биляна Петринска, Марин Янев, Росица Дичева, Александър Кадиев..

публикувано на 20.02.19 в 09:59

Стотици аптеки протестират затворени

Стотици аптеки в страната днес ще останат затворени в знак на протест срещу лекарствената политика на държавата, съобщиха от Националната аптечна камара. Организацията излезе с призив за национален протест, който е разпратен до фармацевтите. Около 724 аптеки ще се включат в протеста, това прави около една четвърт от всички аптеки в страната,..

публикувано на 20.02.19 в 09:04