Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания. Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания на "Радиокафе" от 9 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са

  • Лили Големинова и Лъчезар Христов 
  • Гергана Пейкова и Данаил Конов.

Защо може да заплатим два пъти, ако автомобилът ни е принудително преместен

В предаването „Вашият глас“ ни потърси нашият слушател Иван Стефанов от столичния квартал „Редута“, който не е съгласен с това, че след като автомобилът му е вдигнат за неправилно паркиране, той трябва да заплати две такси – една за репатрирането на..

публикувано на 20.04.18 в 15:44

Защо BBC избра да работи с българска софтуерна фирма

Днес в „Радиокафе“ ви представихме поредния победител в Националния конкурс "Иновативно предприятие на годината", при това в категорията „Иновация за пазарно лидерство“. Това е една компания, която работи с „Financial Times“, „British Museum“, BBC...

публикувано на 20.04.18 в 12:21

"Обичай ме" казват на сцената на Сатиричния театър

Пиесата на най-поставяния европейски комедиограф Себастиен Тиери "Обичай ме" е най-новото заглавие в афиша на Сатиричния театър. Премиерата е от 19.30 часа на голямата сцена. Режисьорът Андрей Калудов каза пред Радио София: Себастиен Тиери е и..

публикувано на 20.04.18 в 11:30

Интерактивна карта разкрива бизнес средата в страната

Интерактивна карта на бизнес средата в страната ще бъде представена през днешния ден. Инициативата е на фондация „Интерактивна България“ , която стои зад успешния проект „Сподели България“ - дигитализиран фонд на значими обекти и събития. Именно на..

публикувано на 20.04.18 в 10:32

Международният фестивал "Антистатик" обяви "извънредно положение"

От 20 до 30 април в София ще се проведе 11-ото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“. След повече от 10 години съществуване и над 100 показани представления на артисти от 5 континента, една от най-устойчивите и..

публикувано на 19.04.18 в 16:57

СУ стартира първата Национална конференция по фармацевтични и химични науки

На 19 и 20 април в 130 аудитория на Факултета по химия и фармация към Софийския университет “Св. Климент Охридски” ще се състои първата Национална конференция по фармацевтични и химични науки, организирана от Студентския инициативен комитет. Тази година..

публикувано на 19.04.18 в 10:59

Велопоход насочва вниманието към страдащите от хемофилия

Велопоход в подкрепа на страдащите от хемофилия ще се състои на 21 април (събота) в четири града - София, Пловдив, Варна и Бургас. Целта на инициативата е да насочи вниманието на обществото и институциите към проблемите на страдащите от болестта...

публикувано на 19.04.18 в 10:25

Състезание на студенти с мисии и иновативни идеи ще доказва, че "България е супер"

За пета поредна година студентите са провокирани от безплатна Академия за иновации. Тя е предвидена за началото на юни т.г. В Литературен клуб "Перото" на 1 и 2 юни младежи ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15-минутни..

обновено на 18.04.18 в 13:02

„Птици пеят красива песен” на сцената на Театър "Азарян"

Впечатляващ спектакъл, съчетаващ танц, жива музика, интерактивно изживяване и филм, ще гледаме на 22 април в Театър „Азарян“. „Birds sing a pretty song” („Птици пеят красива песен”) е съвместна работа на хореографа Ребека Марголик и интерактивния..

публикувано на 18.04.18 в 11:11
Плевенската панорама е забележителна не само като сграда, но се нуждае от обновяване

Плевенската панорама ще се реставрира с помощ от благотворителен концерт на 22 май

Панорамата „Плевенска епопея 1877“ е третият обект - след Шипка и Мадарският конник, към който е насочена дългосрочната национална кампания „Ние обичаме България“.   Благотворителният концерт в подкрепа на Панорамата ще събере на 22 май в зала „Арена..

публикувано на 18.04.18 в 10:15