Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания. Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания на "Радиокафе" от 9 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са

  • Лили Големинова и Лъчезар Христов 
  • Гергана Пейкова и Данаил Конов.

Почивните дни започват с премиери на филми от двете страни на бившата Желязна завеса

Краят на работната седмица е начало на филмовата - кинокритикът Деян Статулов разказва за интересните кино предложения.Тази седмица се случи нещо рядко във филмовия репертоар. Има премиери на филми от двете страни на бившата Желязна завеса - един..

публикувано на 19.01.18 в 10:47

Как ще ни влияят ретроградните планети през 2018 г.

Какво ни очаква през 2018 година според астролозите. Успешна година, изпълнена с промени и важни за нашия живот решения. Година, през която трябва да внимаваме с финансите си, с любовните си отношения и бизнес проектите си. По какъв начин ще ни повлияят..

публикувано на 19.01.18 в 10:10

Новото реалити Cоmix Battles праща най-добрите художници в екзотични кътчета

Компанията "Грозен ентертейнмънт" бе отличена в конкурса "Иновативно предприятие на годината" - 2017 в категорията "Иновация за развитие на таланти". Занимава се с комикси, артбук издания, анимационно студио, а наградата печели с професионален риалити..

публикувано на 18.01.18 в 11:24

"Софийски солисти" с Надежда Цанова и Петър Македонски в програма с Бах, Големинов и Шостакович

Изключително интересна програма представя тази вечер в Централния военен клуб Камерният ансамбъл „Софийски солисти“.  Диригент е Пламен Джуров, а  солисти ще са най-новите български лауреати от Третия международен конкурс за инструменталисти и композитори..

публикувано на 18.01.18 в 10:39

"Бременските музиканти" с премиера в Младежкия театър

След успеха на „Хензел и Гретел“ на режисьора Александра Петрова, Младежкият театър включва в репертоара си още един детски спектакъл. Добре познатата история за бременските музиканти ще оживее на сцената с много музика и танци. Премиерата на 20..

публикувано на 18.01.18 в 09:57

Сезонните плодове най-добре противодействат на зимните настинки

Стимулирането и подсилването на имунната система безспорно е тема, която поражда интерес, особено в зимния период, свързан с чести настинки и грипни състояния. За да засилим имунитета си, не е задължително да дадем десетки левове за хранителни..

публикувано на 18.01.18 в 09:45

Кристиан Костов получи престижното европейско отличие - Изборът на публиката

Кристиан Костов - първият българин, носител на наградата за дебютиращи европейски изпълнители, добили голяма популярност извън границите на собствената си държава, получи в сряда вечерта и друга голяма награда - Изборът на публиката (Public Choice..

публикувано на 18.01.18 в 09:44

Ошибана - изкуството на вплетените в хартия цветя

Днес във фоайето на Концертен комплекс „България“ се открива една много интересна изложба, посветена на японското изобразително изкуство ошибана. В изложбата и нейната история се преплитат един спорт (най-близкият до изкуството, всъщност), една далечна..

публикувано на 17.01.18 в 13:49

Стоян Радев поставя „Палачи“ на Мартин Макдона в Театър „София“

„Палачи“ от Мартин Макдона е новото заглавие в афиша на Театър „София“, чиято премиера ще бъде в 19.00 часа тази вечер. Черната комедия на ирландския драматург, режисьор и продуцент, определяна за най-мрачната в неговото творчество, у нас поставя Стоян..

публикувано на 17.01.18 в 11:58

"Телерик Академия" провокира детския интерес към дигиталните технологии

До 2030 г. много от традиционните за нашия пазар професии ще претърпят значителна промяна, а някои дори ще изчезнат заради бързото навлизане на новите технологии. “Телерик Академия” - водеща образователна организация у нас през февруари ще започне..

публикувано на 17.01.18 в 10:50