Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания. Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания на "Радиокафе" от 9 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са

  • Лили Големинова и Лъчезар Христов 
  • Гергана Пейкова и Данаил Конов.

Андрей Ковачев

Решението на Транспортната комисия по "пакета Макрон" е само първата стъпка

Българският евродепутат Андрей Ковачев заяви пред Радио София, че решението на Транспортната комисия в Европейския парламент по пакета "Макрон" международният транспорт да не бъде подлаган на регулацията за командированите работници е само първата..

публикувано на 15.06.18 в 11:44

Спектакъл на Джулиан Хамилтън открива фестивала “Етюди и приятели”

Спектакъл на известния британски хореограф и изпълнител Джулиан Хамилтън ще даде началото на фестивала “Етюди и приятели” от 16 - 27 юни в София. Всяка година форумът предлага разнообразие от различни жанрове и артистични подходи. Задължителен елемент е..

публикувано на 15.06.18 в 11:30
Алън - вокалистът на Macrophone

"Boxer" на Macrophone с награда от Том Уейтс и Keane

Това заглавие не е просто, за да "хване" вниманието ви, а после, при по-задълбочено четене, да разберете,.че ситуацията е съвсем различна. Не, ето каква е истината - има един конкурс, нарича се International Songwriting Competition , който от години..

публикувано на 14.06.18 в 16:07

Кулинарна академия отваря врати за ученици и кандидат-професионалисти

Ако и вие смятате, че кулинарията е изкуство, професия (е, не за всеки) и забавление следващата покана ще ви заинтригува. Кулинарна академия HRC отваря врати за всички кандидати, които имат интерес да продължат развитието си в тази област...

публикувано на 14.06.18 в 13:50

Четирима актьори играят по няколко роли във „Власт и съпротива“ по Илия Троянов

Шест значими заглавия от международната сцена ще бъдат показани до 19 юни в рамките на 12-ото издание на фестивала Световен театър в София . Основен акцент в платформата тази година е съвременният политически и документален театър. Той ще бъде..

публикувано на 14.06.18 в 11:08

Над 300 ученици ще се включат в традиционния Туристически празник на Витоша

Над 300 ученици ще се включат в традиционния Туристически празник за ученици от столицата, който ще се проведе утре (15 юни) на Витоша. Идеята е младите хора да се запознаят с ползите от планинския туризъм, да създадат у себе си позитивно отношение към..

публикувано на 14.06.18 в 09:47

Един от най-болните въпроси е липсата на работна ръка

За Славейко Стайков и неделята е работен ден. В неделото Радиокафе оперативният директор на Рила Спорт и един от най-големите инвеститори в района каза, че Сапарева баня е доста популярен курорт като лятна планинска дестинация и всички статистики показват,..

публикувано на 13.06.18 в 14:19

Колекция полски инсталации, фотографии и видеа - в Музея за съвременно изкуство

По повод 100-годишнината от възстановяването на независимостта на Полша Полският институт в София и Софийски арсенал - Музей за съвременно изкуство представят изложба "Авангард-hommage - полско съвременно изкуство". Изложбата представя кoлекция на..

обновено на 13.06.18 в 11:51

"Мистериите на траките" - мултимедийна магия с древни ритуали в Ларгото

...не се предавай няма битка лесна не се предавай няма по-жесток противник от този който в тебе се спотайва ръцете ти сърцето ти и мислите да бъдат чисти пред лика на Слънцето..

публикувано на 13.06.18 в 10:33

Сапарева баня привлича с минералните извори, оставя спомени с красивата природа

Чист въздух, лечебна минерална вода и красива природа са само част от нещата, които привличат многобройни туристи в община Сапарева баня. Град Сапарева баня се намира в Югозападна България и е част от Кюстендилска област. Разположен е на..

публикувано на 12.06.18 в 18:46