Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, след 8 часа, в продължение на три часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания. Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Водещи са

  • Лили Големинова и Лъчезар Христов 
  • Гергана Пейкова и Данаил Конов.

Приключи играта на Радио София и Фондация "Енчо Керязов" за "Нощта на звездите"

Днес излъчихме и последния победител в играта на Радио София, в която ви дадохме възможност да спечелите билети за фантастичната „Нощ на звездите“ в Зала „Арена Армеец“ на 25 февруари 2017 година . Нашата радиоигра бе посветена на..

обновено на 23.02.17 в 11:54
Помним - някои не търпят да не им се извиняват...

Оппа, извинете или "пайсе"...

Може би няма пешеходец, който да не е попадал в ситуацията да бъде блъснат от друг, без да получи извинение. И макар физическите последици да са далеч по-малко, отколкото при автомобилен инцидент, липсата на човешко отношение, понякога наранява дори..

публикувано на 23.02.17 в 10:36

Благуните "излизат" от телевизионния екран

Наличието на българска детска поредица, която се излъчва за  "Лека нощ, деца"  си е в категорията на добрите новини. Когато тя е и хубава, и интересна, и се опитва (ненатрапчиво) да кара децата да мислят, и да осмислят случващото се пред тях и да..

обновено на 23.02.17 в 10:23

Трябва ли да има задължителна казарма

Задължителната казарма беше отменена в България на 1 януари 2008 година. Но след толкова години, на фона на геополитическите реалности на 21-ви век, отново изниква въпросът: Да има или да няма задължителна казарма за младежите в България? Казармата..

публикувано на 22.02.17 в 11:00

"Радиокафе" ви очаква с пъстра палитра от теми и актуални събития

Днес, в средата на последната изцяло февруарска седмица, в сутрешното ни "Радиокафе" ще си говорим отново за всичко важно, интересно, любопитно и вълнуващо от деня: - за хубавото време и за слънцето (максимална температурата темкпература ще достигне 11..

публикувано на 22.02.17 в 09:14

Честит рожден ден на Маргарита Петкова!

Днес, когато отбелязваме Международния ден на майчиния език, рожден ден има и поетесата Маргарита Петкова. През 2016 година тя отпразнува своята шейсета годишнина с издаването на поредната си книга – „Болката от ляво“. Аз нямам литератори сред..

публикувано на 21.02.17 в 12:00

Есперанто – екзотичен и в помощ на малките езикови групи

21 февруари е определен от ЮНЕСКО за международен ден на майчиния език и честван като такъв от 2000 г насам. През настоящата 2017 г. мотото на деня е „Към постигане на устойчиво бъдеще чрез многоезиково обучение“. Скоро стана ясно, че..

публикувано на 21.02.17 в 11:00

Вълшебно ретроспективно пътешествие сред 150 творби на проф. Иван Газдов

Над 150 произведения на проф. Иван Газдов - плакати, графикатури, рисунки, метални пластики, са подредени в залите за временни изложби на Националната галерия - филиал "Двореца". Боряна Вълчанова, куратор на експозицията, казва че включените творби..

публикувано на 21.02.17 в 10:58

Българският език ще се съхрани и развива, ако има повече хора, за които е майчин

На 21 февруари, отбелязваме Международния ден на майчиния език. Празникът е посветен на опазването на езиковото и културно многообразие по света. Понастоящем в света съществуват около 7000 езика, като почти 96% от тях се използват от малка група хора..

публикувано на 21.02.17 в 10:19
Кремена Димитрова

По-хубаво от говоренето за книги е... четенето им

Какво по-хубаво от това - да се говори за книги?! Освен четенето им, разбира се... В сутрешното ни "Радиокафе" днес започнахме седмицата именно така - в компанията на Кремена Димитрова като наш гид в литературния свят. Започнахме от новото заглавие..

обновено на 20.02.17 в 15:48