Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, след 8 часа, в продължение на три часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания. Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Водещи са

  • Лили Големинова и Лъчезар Христов 
  • Гергана Пейкова и Данаил Конов.

Искра Ценкова продължава да разказва за стари софийски къщи и обитателите им

Журналистката Искра Ценкова издаде втора книга в поредицата „Непознати софийски истории“. След първата „Спомени зад оградата“ на книжния пазар вече е втората, озаглавена „Между кръста и петолъчката“. В ефира на Радио София за книгата говори Екатерина..

публикувано на 26.04.17 в 12:21

Oтбелязваме Европейския ден без асансьори

Днес отбелязваме Европейския ден без асансьори. Той е част от дългосрочната кампания “NowWeMOVE” - най-голямата инициатива, насочена към промотиране на активния начин на живот. Институции у нас също ще се включат, а сдружение „BG Бъди активен“..

публикувано на 26.04.17 в 12:11
Кубрат Пулев

Пулеви са готови за ринга в петък. Успех!

Ако успее да защити успешно Интерконтиненталната си титла в тежка категория, Кубрат Пулев със сигурност става претендент №1 за световната и ще се боксира срещу победителя от сблъсъка между Антъни Джошуа и Владимир Кличко. Това разясниха от..

публикувано на 26.04.17 в 11:32

„Златната ябълка на успеха“ 2017 среща филолози и икономисти от СУ с работодатели

На 27 април 2017 г. за пета поредна година в Аулата на Софийския университет ще се проведекариерното изложение „Златната ябълка на успеха“. Компании от всички икономически сектори ще предложат работа и стаж на студенти от Факултета по класически и нови..

публикувано на 26.04.17 в 10:56
Премиерата на

Историята на Златните осем събира днес момичетата от най-успешния български ансамбъл

В сутрешното ни "Радиокафе" отново е време за книги. Всъщност определено време за четене няма, то е винаги и никога. То е част от съществуването ни, и придава други измерения на ежедневието. С Темз Арабаджиева си говорим за няколко книги този път..

публикувано на 25.04.17 в 14:32

Ваксините действат! Но само ако се прилагат

В последната седмица на април държавите в Европа се обединяват под слогана „ Ваксините действат ”. Вчера започна Европейската имунизационна седмица, която се отбелязва в страните членки от ЕС от 2006 г. като израз на последователната европейска..

публикувано на 25.04.17 в 11:07
Гергин Георгиев

Полагаме усилия децата в Мърчаево да повярват в българското

Традиците в село Мърчаево са живи. Всяка година на празника на селото се организира традиционен събор и се прави на курбан за здраве на жителите и гостите на Марчаево. Празнува се също Томина неделя. Останало е още от стария календар, когато на този..

обновено на 25.04.17 в 10:27

Второ качество храна ли консумираме

"Второкачествени храни за второкачествени хора". С подобни заглавия много издания от Източна Европа алармираха за установени разлики в качеството на храните, които се предлагат от производители за потребителите в различните страни на Европейския съюз...

публикувано на 25.04.17 в 09:59
Васил Николов

От Владая нагоре към Витоша

Ако обичате планината и искате да узнаете повече за живота в гората или пък за вас здравословния начин на живот е приоритет, то непременно трябва да се възползвате от програмата на Туристическо дружество "Боерица" - село Владая. Една разходка през..

публикувано на 24.04.17 в 13:33
Параскева Джукелова, Жорета Николова и номинираният за „Аскеер” Иван Юруков в „Добри хора”

Иван Юруков играе и рисува на сцената на Народния театър „Иван Вазов“

„Всяко изкуство съдържа в себе си всички изкуства. Човек трябва да бъде отворен към света и да изразява себе си, ако има талант в дадена област. Аз не си избирам, а просто следвам интуицията си във всички сфери, в които изразявам себе си и това ми носи..

публикувано на 24.04.17 в 13:06