Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, след 8 часа, в продължение на три часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания. Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Водещи са

  • Лили Големинова и Лъчезар Христов 
  • Гергана Пейкова и Данаил Конов.

Д-р Жана Станева - за грижата в първите мигове и дните след раждането

Конкретният повод за срещата ни с нея е Бабинден – по нов стил се отбелязва на 8 януари (тогава беше и денят на всяка баба в семейството), а по стар – на 21 януари, когато е Денят на родилната помощ. Това са дни, в които всеки от нас..

публикувано на 20.01.17 в 17:59
Снимка: newtheatre.bg

Рицарят Чуй ми цигулката помага доброто да победи в "Приказки за малки и големи"

Спектакъла може да гледате на 21 януари в Нов театър - НДК „Приказки за малки и големи“ по Андерсен ще разкажат на 21 януари от 18 часа в Нов театър НДК режисьорът Димитър Еленов и децата от студио „ Дефисто “. 30 момичета и момчета на възраст..

обновено на 20.01.17 в 15:35

Композиторът Ефтим Чакъров: Годината започва добре - с много работа в студиото

Днес, на Евтимовден, в сутрешното ни Радиокафе избрахме да честитим на композитора Ефтим Чакъров . Роден в китния Асеновград, той е възпитаник на АМТИ в Пловдив, където учи композиция при Иван Спасов и Божидар Абрашев. Убеден е, че сериозното..

публикувано на 20.01.17 в 15:25

Натисни „PLAY”: Уикенд на игрите Gaming Knights завладява столицата

Ако сте любители на приключенията, оставете сивото ежедневие на заден план и се присъединете към голямото гейминг събитие - Gaming Knights, което ще се проведе на 21 и 22 януари в един от големите столични молове. Турнири по League Of Legends,..

публикувано на 20.01.17 в 11:13
Елица Янкова беше избрана за Спортист номер 1 на Спортен клуб

Отличиха най-добрите спортисти на Спортен клуб "Левски"

Носителката на бронзов медал от Олимпийските игри в Рио през миналата година Елица Янкова беше избрана за Спортист номер 1 на Спортен клуб "Левски" за 2016-та година. За отбор на годината беше определен ансамбълът по художествена гимнастика в..

публикувано на 20.01.17 в 10:55

Андрей Ковачев отново е в ръководството на Европарламента

Изпращаме важна за ЕС седмица, в която се проведоха и избори за ново ръководство на Европейския парламент. Отново сред квесторите е и българският евродепутат Андрей Ковачев (ЕНП). Това е позиция, съпоставима със зам.-председател. В ръководството..

публикувано на 20.01.17 в 10:40

Допуснати са слабости в почистването на улиците в София тази сутрин

Продължава почистването на улиците, по които се движи градският транспорт и основните пътни артерии, съобщиха от Столична община. 98 машини –снегопочистваща техника, работят на терен във всички райони на София като избутват снежна маса от пътните..

обновено на 19.01.17 в 10:37

Само негативната новина ли е добра новина

Според изследователя на съвременната медийна култура Дебора Танен, днес почти всяка новина се описва в термините на караницата, войната и противопоставянето. Добрата новина е скучна и не се вписва в културата на битката, която е погълнала медийното..

публикувано на 19.01.17 в 10:29

София - град на хората, а не на автомобилите

„Градът в момента е удобен за автомобилите, но не и за пешеходците“ - коментира главният архитект на столицата Здравко Здравков на публична лекция „София - град на хората, а не на автомобилите“. За всички нас, които живеем в столицата, е ясно, че..

публикувано на 19.01.17 в 10:23

В "Радиокафе" днес ще чуете

Има няколко неща, които човек е по-добре да избягва в едно студено и снежно време като днешното. Така например може да се простудите, ако стоите прекалено дълго време навън. Трябва да избягвате и обувки, които не са подходящи за зимни условия и поледици,..

публикувано на 19.01.17 в 08:50