Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания. Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания на "Радиокафе" от 10 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са

  • Лили Големинова и Константин Лавсов 
  • Гергана Пейкова и Мартен Роберто.

Публикации

"От Балкана до Дунав" - да отидем в Северна България, не само в Северна Гърция

Един интересен нов пътеводител излезе тези дни. Нарича се "От Балкана до Дунав" и, както и самото заглавие показва, цели да популяризира туризма в Северна и Северозападна България. Идеята за това издание възниква преди около две години, след..

публикувано на 20.02.19 в 12:36

Спектакълът “Moonlight” в изследване на податливата реалност

На 20 и 21 февруари от 19.30 ч. в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс, са представленията на спектакъла “Moonlight”. Негови създатели са Александър Георгиев - Аце и Дарио Барето Дамас . Преди броени дни двамата артисти бяха..

публикувано на 20.02.19 в 12:27

Работилница за мартеници привлича с благотворителност и забавление

Благотворителна работилница за мартеници ще се проведе тази неделя - 24 февруари, в младежкия център T.R.A.P. в София (ул. "Братя Миладинови" 26). Всеки, който има желание, може да се включи с готови или да изработи мартеници в подкрепа на деца със..

публикувано на 20.02.19 в 10:43

Над 8 млрд. евро е инвестирал ЕС в здравеопазване за четири години

Над 8 милиарда евро са инвестициите в сферата на здравеопазването в рамките на Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода за периода 2014 - 2018 година. С тях са подкрепени над 7000 проекта. 1,3 млрд. евро са били отделени за..

публикувано на 19.02.19 в 12:55

Връчват наградите за най-значими ИТ проекти в страната

За 15-та поредна година ще бъдат връчени награди за най-значимите ИТ проекти. Целта е да бъдат представени най-мащабните и ефективни ИТ проекти по изграждането и използването на информационни системи и решения в българските компании, предприятия и институции..

публикувано на 19.02.19 в 11:04

BOND празнуват 20 г. с концерти и в България

Най-успешният струнен квартет в историята на музиката - BOND, ще изнесе 2 концерта в България през март по случай 20-годишния си юбилей на сцената. Първата спирка на сексапилните инструменталистки е София - на 26 март, в зала 1 на НДК от 20:00 часа...

публикувано на 19.02.19 в 10:44

УАСГ привлича с уникати на втория "Базар на ръчните художествени занаяти"

Тази неделя се проведе второто издание на "Базар на ръчните художествени занаяти" във фоайето на Университета за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Едно от лицата на щанда на УАСГ е Силвин, която е студентка трети курс специалност “Транспортно..

публикувано на 18.02.19 в 15:06

Златина Русева представя „Изгубени спомени” на "София филм фест"

За седма поредна година българската документалистка Златина Русева ще представи в София специален акцент от фестивала „Милениум”, който тя и продуцентът Любомир Георгиев организират успешно вече единадесет години в Брюксел. В програмата на 23-тия София..

публикувано на 18.02.19 в 11:53

Книга предлага нова теория за смъртта и гроба на Левски

В навечерието на 146-годишнината от обесването на Васил Левски в Столичната библиотека от 17.30 ч. ще бъде представена книгата “Проучванията на евреите за бесилката и гроба на Левски” на Николай Иванов. Книгата хвърля нова светлина за мястото, където е..

публикувано на 18.02.19 в 11:35

Показват реконструкцията на балнеолечебницата в Банкя и на гражданите

Възстановяването на Централната минерална баня в Банкя - най-известният символ на града, е приоритет на районната администрация през тази година. Преди дни столичният кмет Йорданка Фандъкова извърши проверка на  дейностите по реконструкцията и посочи,..

публикувано на 18.02.19 в 11:10