Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания. Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания на "Радиокафе" от 9 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са

  • Лили Големинова и Лъчезар Христов 
  • Гергана Пейкова и Мартен Роберто.

Инсталацията “Pure” в търсене на границите на съпричастността ни

“Act фестивал за свободен театър” ще се проведе от 19 до 25 октомври. За осми път ще бъде представено най-доброто от съвременната българска независима сцена, международна селекция и богата паралелна програма със специални събития, дискусии, уъркшопи и..

публикувано на 18.10.18 в 11:55
Експонат от изложбата

Мария Налбантова: Обичам да откривам места, свързани с постоянна промяна

„Прогноза за времето“ е първата самостоятелна изложба на Мария Налбантова , известна като графичен дизайнер и илюстратор. Темата експлоатира метеорологията и климатичните състояния като метафоричен инструмент за художествени интерпретации. Фактори като..

публикувано на 18.10.18 в 11:36

Биеналето "Златното око" събира кинооператори и зрители в Попово

Деветото издание на фестивала за операторско майсторство „Златното око” ще се проведе от 17 до 20 октомври в гр. Попово. Събитието в родния град на големия български кинооператор Димо Коларов за пръв път е с международно участие...

публикувано на 17.10.18 в 11:14

"Смарт Коледа" на Мария Веселинова в програмата на "Киномания"

Режисьорският дебют на Мария Веселинова "Смарт Коледа" и още три кинопродукции включва детската програма на "Киномания". Филмовата панорама ще се проведе от 15 до 29 ноември, а началото ще даде Времето е наше" на режисьора Петър Попзлатев - свободна..

публикувано на 16.10.18 в 12:05

Великобритания остава най-предпочитана от българските студенти

Според данните на Националния статистически институт през 2017 г. 31 586 българи са напуснали страната, а други 25 597 българи са се завърнали. Голяма част от завърналите се са студенти, които след завършване на висшето си образование решават да търсят..

публикувано на 16.10.18 в 11:16

„София и хвърчащото креватче“ идва с благодорна кауза

Днес решихме да ви върнем в детството и да ви представим една нова детска книжка – „София и хвърчащото креватче“, която има и свой аудио вариант, записан с гласовете на едни от любимите български актьори – Албена Павлова и Ненчо Балабанов, звучащи върху..

публикувано на 16.10.18 в 10:47

През ноември "Нощ на театрите" отново ще завладее публиката

На 17 ноември едновременно в 11 европейски държави ще се проведе “Нощ на театрите”. Шестото издание у нас ще се случи в 15 града на разнообразни локации от стандартните сцени в театрите, през музикалните зали, галериите, до всякакви алтернативни места...

публикувано на 15.10.18 в 12:21

Столичната библиотека продължава инициативата “Кой обича приказки”

От миналата събота детският отдел на Столичнатата библиотека обнови една от ежегодните си инициативи, свързана с насърчаването на любовта към книгите у децата “Часът на приказката”. Инициативата “Кой обича приказки” е дългогодишна инициатива, която се..

публикувано на 12.10.18 в 13:52

"Как се обира банка" обясняват в Сатирата

313-та премиера в историята на Сатиричния театър се задава на 13 октомври. Това е постановката на Николай Ламбрев - Михайловски "Как се обира банка" от Сами Файяд. Заглавието е една уловка, всъщност пиесата е разказ за това как системата..

публикувано на 12.10.18 в 10:16

Отваря врати ново пространство за събития "Кино култура"

Новото пространство за събития "Кино култура" отваря врати утре вечер. Старт в 20.00 ч. вечерта ще дадат Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени” с музикално-филмова програма. Дизайнът на мястото е своеобразен декор, разположен сред три основни екрана...

публикувано на 11.10.18 в 11:51