Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания. Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания на "Радиокафе" от 10 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са

  • Лили Големинова и Константин Лавсов 
  • Гергана Пейкова и Мартен Роберто.

Публикации

С рисунки и танци деца се включват в кампания за по-зелен район "Младост"

Благотворителна изложба и концерт на ученици от 144-то училище „Народни будители“ в София събра над 1080 лева за залесяване на квартал "Младост". Специалното зелено събитие се проведе в парк „Младост 3“, съвместно с Фондация „77“ - създател на..

обновено на 25.04.19 в 12:48

Наградите за танцово изкуство „Златна муза“ ще бъдат връчени на 29 април в НДК

За трети път Асоциацията на хореографите в България ще връчи годишните си награди "Златна муза". Церемонията ще бъде в Световния ден на танца 29 април от 19 часа в зала 3 на НДК. Призовете в областта на танцовото изкуство са в 11 категории. Сред..

обновено на 25.04.19 в 10:48

Достижим ли е "Плажът на мечтите"

Тази сутрин в „Радиокафе“ наш гост бе писателят и издател Александър Тренев, който представи книгата на перуанския писател Серхио Бамбарен  - „Плажът на мечтите“. Серхио Бамбарен Роджеро е роден през 1960 г. в Лима, Перу. Завършил средното си..

публикувано на 24.04.19 в 12:45

На втория полумаратон участниците бягат до (а не през) Летище София и обратно

Второто издание на Софийският полумаратон по шосейно бягане ще се проведе на 12 май. Каузата този път и ограничаване използването на пластмаса за еднократна употреба. Обичаме природата, затова в рамките на събитието ще заменим всички пластмасови..

публикувано на 24.04.19 в 12:22

Време е за приготовленията за Великден

Броени дни преди Великден вече е време да започнем с приготовления за празничните дни. Ако все още нямате готов списък за пазаруване, на помощ идват децата от 29 ДГ „Слънце“ в столичния квартал "Изток“. Каква е тайната на перфектния козунак, как и..

публикувано на 24.04.19 в 10:56
Илияна Илиева

Регионални иновационни центрове кооперират бизнеса с научни организации

В неделното ни „Радиокафе“ навръх Цветница гост беше Илияна Илиева, зам.-главен директор ГД „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на икономиката. С нея разговаряхме за Регионалните иновационни центрове, които ще бъдат създавани в..

публикувано на 23.04.19 в 18:05

"Трима мъже и една Маргарита" на сцената на Сатиричния театър

"Трима мъже и една Маргарита", най-новото заглавие в афиша на Сатиричния театър, можете да гледате от 19.30 часа на голяма сцена.   Лиза Шопова е автор на пиесата и режисьор. Това е втората ѝ творба за театър след "Всичко или нищо". Пиесата е писана..

публикувано на 23.04.19 в 13:31
Илина Илиева, Мила Цанкова и Момчил Пандев

Открива се Международният конкурс "Млади виртуози"

С  тържествен концерт тази вечер се открива 15-ия международен конкурс "Млади виртуози". Артистичният директор на конкурса Милка Митева разказа пред Радио София, че концертът ще бъде на лауреатите от предишни издания, а откриването му ще бъде с..

публикувано на 23.04.19 в 11:56

Книга-игра помага на деца с дислексия при четенето

В Нов български университет беше представена книгата-игра „Тити рисува букви“ , която е предназначена за деца с дислексия. Тя е и първият проект в България, който се фокусира върху работата на родители и деца с дислексия под формата на игра. Автор на..

публикувано на 23.04.19 в 10:14

Гъвкавост - големият плюс на споделената работна среда

Концепцията за споделени работни пространства, на която се залага много широко в Западна Европа, вече има немалко проявления и в България. Преди години обаче това не беше точно така, сподели пред Радио София Божидар Георгиев от Work & Share. Той..

публикувано на 22.04.19 в 14:21