Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, след 8 часа, в продължение на три часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания. Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Водещи са

  • Лили Големинова и Лъчезар Христов 
  • Гергана Пейкова и Данаил Конов.

Няколко стилови линии в концерта за 10 години Радио София

Кулминацията на събитията по повод 10-годишнината на Радио София бе концертът на пл. "Александър I" в понеделник, 18 септември. Сред изпълнителите бяха Saint Electrics - представители на електророка, Lilly Ilieva & "The Minimum Quartet" , които..

публикувано на 19.09.17 в 12:35

Битка на "титани" и химически демонстрации в Нощта на учените

Ако искате да усетите какво е да си герой, да преоткриете науката и значението й за обществото, то Нощта на учените е вашето събитие. Европейската нощ на учените 2017 ще се проведе едновременно на 29 септември, петък, в над 250 града в Европа и..

публикувано на 19.09.17 в 11:46

Илия Бешков "прави човеци", рисувайки голи тела със и без свян и страсти

Тази вечер в Софийската градска художествена галерия ще има премиера на нов албум с рисунки на Илия Бешков, като същевременно ще бъде открита изложба на големия български художник. Експозицията е озаглавена „ Илия Бешков – свян и страсти “..

публикувано на 19.09.17 в 10:35
проф. д-р арх. Тодор Булев

Арх. Тодор Булев: Има надежда за облекчаване на трафика в центъра на столицата. Но е нужна воля!

Знакови места за столицата, каквито са площадите "Света Неделя" и "Княз Александър І", категорично трябва да придобият нов облик - коментира в пътуващото "Радиокафе" на Радио София за Деня на София проф. д-р арх. Тодор Булев . От 40 години той е свързан с..

публикувано на 18.09.17 в 15:31

Домашните любимци със собствена площадка в Северния парк

Площадка за разхождане на домашни любимци ще се изгради в Северния парк. Готов е и проектът за реновиране на входа откъм ж.к. „Свобода“, като през следващата година трябва да започне и работата по него. Това заяви за Радио „София“ кметът на район..

публикувано на 18.09.17 в 13:41
Тодор Чобанов и репортерът Добринка Добрева

Тодор Чобанов: Очакваме 20% ръст на туризма в София

Заместник-кметът на София по културата Тодор Чобанов гостува в неделното ни "Радиокафе" по повод Деня на София. Столичната община работи целенасочено в посоката да бъде превърната столицата, където много българи и много чужденци идват, за да задоволят..

публикувано на 18.09.17 в 12:16

София ще бъде домакин на председателството на ЕС през 2018-а, но и спортна столица

В празничния 17 септември – Деня на София и рождения ден на Радио София председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков направи равносметка на свършеното и отправи поглед към следващите месеци на градския парламент. Той отбеляза, че..

публикувано на 18.09.17 в 12:02

Започва фестивал на приятелството в район "Връбница"

Освен начало на новата учебна година, днешният 15 септември дава начало и на фестивал на приятелството. Той ще се проведе в столичния район „Връбница“ . Официалният старт ще бъде даден с концерт на певицата Александра Александрова и специалното..

обновено на 15.09.17 в 17:10

Чудомир вече е в учебниците - и като писател, и като художник

Казанлък е град на музиканти - тук са родени композиторите Петко Стайнов и Емануил Манолов. Казанлък е и град на художниците - ще споменем само Дечко Узунов, Ненко Балкански и Иван Милев. Но Казанлък и е градът на Чудомир . Тук е роден Димитър..

публикувано на 15.09.17 в 15:11

"Аnother Brick in the Wall" и "Пинк Флойд"

Днес в рубриката "Незабравимите" ще слушаме " Пинк Флойд " и единствената им песен, която стига до първата позиция в класациите от двете страни на океана - и във Великобритания, и в Щатите. Става дума за "А nother Brick in the Wall " от култовия..

публикувано на 15.09.17 в 12:22