Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания. Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания на "Радиокафе" от 9 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са

  • Лили Големинова и Лъчезар Христов 
  • Гергана Пейкова и Мартен Роберто.

За добрата книга има значение не само преводът, а и качеството на произведението

На 7 декември от 19.00 часа в Център за култура и дебат “Червената къща” се състоя официалната церемония за Годишните награди за превод, носещи името на знаменития български преводач на американска литература от XX век Кръстан Дянков. Наградата на фондация..

публикувано на 11.12.18 в 12:25

"Антигона и Хората" по Софокъл показва смолянската трупа на столичната сцена в "Театро"

Родопският драматичен театър „Николай Хайтов” (Смолян), гостува в „Театро“ на 12 декември от 19:00 ч. с „Антигона и Хората“  по Софокъл. Участват Божана Мановска, Самуела-Ивана Церовска (гост), Атанас Найденов, Асен Левов, Борис Хаджийски...

публикувано на 11.12.18 в 12:01

Еco Switch предлага алтернативи на пластмасата

Рециклирането и намаляването на използването на пластмаса, отдавна вече не е само въпрос на личен избор, а глобален. Все повече и повече хора, корпорации, организации и институции се обединяват в опити за разрешаването на този огромен проблем. Една..

публикувано на 11.12.18 в 10:27

Людмил Ангелов свири Рапсодия в синьо със Софийския духов оркестър

Тази вечер от 19 часа в зала "България" е (вече) традиционният коледен концерт на Софийския духов оркестър. Заглавието е красноречиво –  Коледа с Гершуин ! Диригентът Юли Дамянов  е подготвил една чудесна програма с всички най-знакови творби на..

публикувано на 10.12.18 в 13:43

Деца разказват приказки за българската армия

Деца разказват приказки за българската армия в новата изложба на Националния военноисторически музей. Изложбата “Българската армия. Приказки за деца” ще бъде открита в 15.00 ч. на 12 декември. Традиционно, в навечерието на Коледните празници се обръщаме..

публикувано на 10.12.18 в 11:45

"Аз съм българка" на Радослав Първанов стига и до Европарламента

Фотографската изложба на 24-годишния Радослав Първанов "Аз съм българка" предстои да бъде представена в Европейския парламент по повод 140-та годишнина от Освобождението на България. Тя показва красотата на българката на фона на 39 исторически..

публикувано на 07.12.18 в 16:58

Да отглеждаме децата със самочувствието, че ни стига акълът да не ги уморим

"Дневникът на един татко звероукротител" е заглавието на книгата на Калоян Явашев , която официално ще бъде представена днес. Тя има черти и на забавна автобиография, и на сборник с разкази с весели случки от семейното ежедневие. По този повод авторът..

публикувано на 07.12.18 в 11:13
В Царево и днес, на празника, има слънце. (Снегът не е Никулденски)

Царево празнува с черноморска риба, реставрирани странджански икони и награди за отличниците

Днес в сутрешното ни Радиокафе се пренесохме в един от морските градове, които празнуват днес - Царево. Кметът Георги Лапчев ни посрещна с думите "поздрави от прекрасното слънчево море"... Оказва се, че с Царево днес още преди обяд температурата е..

публикувано на 06.12.18 в 12:45

Националният балет на Грузия „Сухишвили” с двучасово шоу в НДК

Световната сензация - Националният балет на Грузия „Сухишвили”, със специалното участие на Грузинския оркестър – е на турне в България с класическа програма. Турнето на „Летящите грузинци” стартира 6 декември София, 7. 12. Пловдив, 9. 12. Стара..

публикувано на 06.12.18 в 10:51

Вечер на европейското кино в София на 7 декември

От 3 до 7 декември 34 киносалона в 27 държави от Европейския съюз са домакини на специални събития, акцентиращи върху богатството на филмовата култура на Европа. В София мястото е Домът на киното, денят е 7 декември, началото е в 19.00 часа, а филмът -..

публикувано на 05.12.18 в 12:23