Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания.
Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания от 10 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са Гергана Пейкова, Боян Бочев, Мартен Роберто и Прея.
Да започнем деня си заедно!

Публикации

Жерар Депардийо, българското кино и едно прасе

Сигурно сте попадали на новини с крещящото заглавие - "Жерар Депардийо се снима с български прасета" или "Защо Депардийо отказа свинското заради прасето Герганка". Те заляха интернет през миналата - 2018 г., след като филмовата звезда от световен..

публикувано на 15.11.19 в 12:12

Идва "Нощта на театрите"

Над 170 събития ще има тази година по време на инициативата "Нощта на театрите". В афиша са представления, пърформанси, форматни събития, дискусии, изложби, отворени врати, театрални пътешествия и срещи зад кулисите, NT Live, импро театър, концерти,..

обновено на 15.11.19 в 12:04

Д-р Гергана Гешанова: Електронните цигари може да са по-опасни от конвенционалните

Темата за електронните цигари и дали те са (без)вредни, се появи още при тяхното изобретяване. Производителите убеждават, че те са доста по-„здравословни“, а освен всичко друго – помагат за отказване от традиционните цигари. Все пак експертите..

публикувано на 15.11.19 в 11:44

Нови изложители и нови видове чай на FesTEAval

В Националния музей "Земята и хората" се открива третото издание на изложението на чай - FesTEAval. На едно място се събират десетки изложители на чай и продукти, пряко свързани с консумацията на чай. Ще бъде представена културата на консумацията на..

публикувано на 15.11.19 в 11:05
Соня Йончева

Накъде в София (в петък)

МУЗИКА Оперната певица Соня Йончева ще изнесе концерт в Зала "България" със Софийската филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров. Началото е в 19.00 часа Програмата включва арии из опери на италианския композитор Джакомо Пучини...

публикувано на 15.11.19 в 08:15

Изложбата “Право на Аз” - с хумор за сериозния живот

“Право на Аз” е първата самостоятелна изложба на актрисата Диа Мантова , която ще бъде открита на 15 ноември от 19.00 ч. в Дома на киното. Темата на експозицията е вдъхновена от начина, по който авторката възприема живота в България и носи силно осезаем..

публикувано на 14.11.19 в 13:03
Вокална група

"Градът не спи", убедени са вокалните майстори от "Спектрум"

Боряна Йорданова и Константин Бейков - най-високият и най-ниският глас от вокалната група "Спектрум" гостуваха на Радио София, за да представят песента "Градът не спи" от дебютния им албум "Пресечна точка". Гласът е най-непосредственият начин..

публикувано на 14.11.19 в 13:02

Отново протести пред ВСС заради Гешев

Заявени са протестни действия в района на ул. “Екзарх Йосиф”. В тази връзка там паркирането и движението на автомобили, трамваи и пешеходци е временно ограничено. Възможни са промени на движението в централната градска част. С протести ще бъде..

публикувано на 14.11.19 в 10:20

Накъде в София

КИНО  В Национален дворец на културата, зала 1, от 19.00 ч. откриват 33-я фестивал "Киномания 2019" под мотото: "Гледай". Фестивалът ще бъде открит с филма  "Засукан свят" на Мариус Куркински, който е режисьор и актьор в продукцията. На 16..

публикувано на 14.11.19 в 08:40
По време на премиерата на сборника

30 интервюта на Даниел Ненчев потвърждават, че за българската култура граници няма

След години предавания и срещи със забележителни личности от българската култура журналистът от различни електронни и печатни медии Даниел Ненчев събра и издаде колекция от интервюта с хора на изкуството, за много от които няма да е пресилено да се..

публикувано на 13.11.19 в 14:38