Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания. Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания на "Радиокафе" от 10 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са

  • Лили Големинова и Константин Лавсов 
  • Гергана Пейкова и Мартен Роберто.

Публикации

Вторият роман на Невена Митрополитска търси своите читатели

Невена живее във френска Канада (по-точно в Монреал) вече 17 години. Детството ѝ преминава в Пловдив, после – в София, тук е завършила руска и английска филология, работила  като журналист в печатни медии, превеждала е книги. Откакто е в Монреал,..

обновено на 18.06.19 в 15:28

Световни хитове и изненадващи кавър версии предлага певицата Роберта в клуб "Перото"

Световни хитове и музикални стандарти в изненадващи кавър версии и оригинална интерпретация, както и песни-емблеми от репертоара на джаз певицата Роберта очакват публиката на 20 юни в литературен клуб “Перото”. Концертът следва линията джаз събития в..

публикувано на 18.06.19 в 13:01
Д-р Магдалена Баймакова

Във ВМА преглеждат ухапани от кърлежи за лаймска болест

Военномедицинската академия организира безплатни прегледи за лаймска болест. От утре, 19 юни, специалистите от катедрата по инфекциозни болести ще консултират възрастни и деца над 12-годишна възраст, ухапани от кърлежи. Случаите на заразени с лаймска..

публикувано на 18.06.19 в 09:40

Започва "Фестивал на италианското кино в България"

Кино "Люмиер" ще бъде домакин на четвъртото издание на "Фестивал на италианското кино в България" от 17 до 21 юни в НДК, а от 24 до 28 юни в Дома на киното. Почетни гости на тазгодишното издание са две от най-големите знаменитости на италианското кино и..

публикувано на 17.06.19 в 12:10

Книги разказват на децата как мечтите вдъхновяват забележителните личности

Следващата среща ще насочи и улесни някои родители, които още не са планирали как най-добре и пълноценно да организират ваканционното време на своите деца. Поредиците “Кратки пътеводители в биографии забележителни” и „ Малки хора ГОЛЕМИ МЕЧТИ“..

публикувано на 17.06.19 в 12:06

Столичният район "Надежда" празнува днес

Един от най-старите столични райони "Надежда" ще отбележи своя празник тази вечер с голям концерт в Северния парк от 18.30 часа. Водещ на събитието ще бъде Драгомир Драганов. В края на вечерната програма ще има уникално светлинно-лазерно шоу „Люстам"...

публикувано на 17.06.19 в 09:41

Снимки в бронирани машини и рисуване във вода са сред атракциите за Деня на бащата

Казват, че за отношението на бащата се съди по това как той постъпва, когато никой не го гледа, че децата напоследък страдат от прекалено много майки и твърде малко бащи… Е, тази събота е по-специална за татковците. За осма поредна в този ден..

обновено на 14.06.19 в 16:19

Музика от старите български филми подготвя Хилда Казасян за "SoFest"

Международна музикална програма, занимателни и образователни ателиета, работилници и много изненади за малки и пораснали деца включва програмата на Балканския фестивал "SoFest", който ще се проведе от 14 до 16 юни.  На 14 юни на една сцена ще излязат..

публикувано на 14.06.19 в 14:31

Европроект помага за промяна в нагласите към бежанците у нас

Преди дни в Комитета на регионите бяха представени резултатите от проекта “Интегра” , по който Столичната община, чрез Асоциацията за развитие на София, е водещ партньор. Проектът ще насърчи по-дълбоко взаимно разбирателство между мигрантските..

публикувано на 14.06.19 в 14:09

Картина на Майстора оживява във вода в Пловдив

В „Радиокафе“ много пъти сме ви разказвали за идейните проекти на школата „Новите майстори“ от Кюстендил, с ръководител Евгени Серафимов. След “Майстора на един декар”, “Саламандър върху 300 стъпала” и “Гайтаните”, сега младите художници подготвят..

публикувано на 14.06.19 в 13:57