Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, след 8 часа, в продължение на три часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания. Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Водещи са

  • Лили Големинова и Лъчезар Христов 
  • Гергана Пейкова и Данаил Конов.

Диляна Георгиева

Три дами със стил представят музикални импресии в Градската галерия

Една идея за съботната вечер "донесе" в сутрешното ни "Радиокафе" оперната певица Диляна Георгиева . Тя, заедно с пианистката Галина Апостолова и арфистката Анжела Маджарова , е подготвила една цветна и разнообразна програма от прочути и не толкова..

публикувано на 24.03.17 в 15:02

Инициативата "Заедно в час" набира нови учители

Шест години не стигат. Инициативата „Заедно в час“ след очевиден успех продължава. Целта е да се постигне равен достъп до качествено образование на ученици и в по-отдалечени райони в страната. Включват се училища в по-бедни райони и(ли) с деца, които..

публикувано на 24.03.17 в 11:43

Защо Лилия Васева показва живописно пролетта, но не и есента?

„С пролет в сърцето“ е изложбата-живопис на Лилия Васева, която ще бъде открита в 18.30 часа в галерия „Артикон“. Това е и първата експозиция в новото пространство за изобразително изкуство. Всичко тръгва от комплект четки, които се оказват прекрасен..

публикувано на 23.03.17 в 14:04

Пролетното почистване в Банкя вече започна

В Банкя - един от 24-те столични района, ежегодната кампания за пролетното почистване официално ще започне на 2 април, но далече преди тази дата почистването на града е стартирало, каза кметът Рангел Марков и поясни, че общинските площи регулярно се..

публикувано на 23.03.17 в 11:22

Изложба "Издателство "Хемусъ" и неговия стопанин"

По случай 85-тата годишнина от създаването на Сдружението на книгоиздателите и книжарите Столичната библиотека е подготвила редица изненади за любителите на книгите. С цикъл документални изложби ще бъде показана дейността на най-големите..

публикувано на 23.03.17 в 11:10

Красимир Стоев от БАН: Няма лошо време

На 23 март отбелязваме Световния ден на метеорологията. Чества се в деня на влизането в сила на Конвенцията за Световната метеорологична организация /1950/ - специализиран орган на ООН. Отбелязва се от 1961 г. Темата на Световния ден на..

публикувано на 23.03.17 в 10:12

22 март е Световен ден на водата

Световният ден на водата се чества всяка година на 22 март, за да привлече публичното внимание към значението, съхраняването и устойчивото управление на питейната вода. Тази година Световният ден на водата е на тема „Защо хабим водата?“ (Why waste..

обновено на 22.03.17 в 10:38

Фотоконкурс събра български фонтани в УАСГ

По повод Световния ден на водата Българската асоциация по водите (БАВ) и сдружение " Аз обичам водата " за поредна година организират конкурс и национална фотоизложба, като темата този път е " Фонтаните в България ". По думите на инж. Иван Иванов,..

обновено на 22.03.17 в 09:53

Днес е Европейският ден на бароковата музика - да празнуваме!

На 21 март е роден един от най-големите композитори в историята на музиката - Йохан Себастиан Бах! Каквото и да кажем за него, ще е малко - значим, основополагащ, изключителен... За него Бетовен е възкликнал  - "той не е поток (това е значението на името..

публикувано на 21.03.17 в 14:17
Рупърт Еверет и Хю Хъдсън в София

Рупърт Еверет: Киното е наркотик, след него истинският живот изглежда сив

Холивудската звезда Рупърт Еверет беше специален гост на 21-ия София филм фест . Той е „Идеалният мъж“, знае „Колко е важно да бъдеш сериозен“, завладява с кралските си образи, а първата му среща с киното е на 4-годишна възраст, когато гледа..

обновено на 21.03.17 в 13:42