Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, след 8 часа, в продължение на три часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания. Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Водещи са

  • Лили Големинова и Лъчезар Христов 
  • Гергана Пейкова и Данаил Конов.

България се завръща на фестивала в Кан с "Посоки" на Стефан Командарев

Филмът на Стефан Командарев „Посоки“ дебютира днес на голям екран в селекцията „Особен поглед” на тазгодишния фестивал в Кан. Прожекции са две – от 11:00 и от 16:30 френско време, а цялата работа около организацията е вече завършена, обясни режисьорът...

публикувано на 26.05.17 в 12:08

Стартира десетото издание на волейболния турнир "Красимир Димитров"

Десетото издание на юношеския волейболен турнир „Красимир Димитров“ започва днес. Надпреварата се организира в памет на бившия ни волейболен национал, вицепрезидент на Българската федерация по волейбол и деятел Красимир Димитров. В турнира тази година..

публикувано на 26.05.17 в 10:45
проф. Николай Спасов

Проф. Николай Спасов: Зъбът от Чирпан показва възраст 7,2 млн. години

Директорът на Националния природонаучен музей проф. Николай Спасов коментира пред Радио София откритите свидетелства за местообитание на предчовек в района на Чирпан след изследване на открития в района зъб от възрастен примат. Проф. Спасов разказа, че..

публикувано на 25.05.17 в 16:44
Роджър Мур

Мур. Роджър Мур... А View to a Kill - Duran Duran

Днес посвещаваме Незабравимите на Роджър Мур - актьорът, определен за най-добрия Джеймс Бонд сред всички, превъплъщавали се в тази роля. Актьорът си отиде от този свят на 89-годишна възраст преди два дни, на 23 май. Роджър Мур поема "Бонд..

публикувано на 25.05.17 в 13:11

Отново „Aperitivo в града“

„Aperitivo в града“ е единственият фестивал за срещи след работа през лятото в София. Срещите в рамките на Aperitivo ще ви дадат добра възможност да избягате от напрежението през седмицата, да срещнете нови приятели, а защо не и да намерите подходящи..

публикувано на 25.05.17 в 10:11

Очакваме ви в "Радиокафе" с полезни и любопитни истории

Облчано и дъждовно е утрото след вчерашния презничен ден, но историите, които ще ви разказваме в сутрешното ни "Радиокафе" за шарени, хем полезни, хем любопитни. Времето (15 градуса в момента, само с два градуса по-топло ще стане в София), трафикът..

публикувано на 25.05.17 в 09:15

Мариана Бакърджиева: Духовните докосвания в клас остават и след училище

Мариана Бакърджиева, учител по български език и литература от 9 Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, която е и председател на Националната асоциация на учителите по български език и литература в България, гостува в сутрешното ни Радиокафе в..

публикувано на 24.05.17 в 13:09

Повече читатели предпочитат да държат книга, а не електронен четец

Днес говорим за буквите, писмеността... Няма как да пропуснем и провеждащият се Пролетен базар на книгата в НДК. Освен да купите най-новите заглавия на пазара, може да се срещнете и с най-популярните в момента български автори. А напоследък се наблюдава..

публикувано на 24.05.17 в 10:37

Деца от Албания и Македония споделят празника

Шейсет ученици и техните ръководители от Албания и Македония днес ще се включат в празничното шествие по случай 24 май – Денят на буквите и на българската просвета и култура. Учениците от 11 и 12 клас от Неделно училище „Св. Св.Кирил и Методий“ град..

публикувано на 24.05.17 в 10:19

„Влак на буквите“ и „Тракийски романс“ пуска за 24 май БДЖ

„Влакът на буквите“ тръгва в 10,45 ч. на първи коловоз на Централна гара София по пътя към знанието, любопитството и просветата. 130 ученици и преподаватели, избрани от инспекторатите по образованието, ще бъдат специални гости. Влаковата композиция ще..

публикувано на 23.05.17 в 13:12