Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, след 8 часа, в продължение на три часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания. Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Водещи са

  • Лили Големинова и Лъчезар Христов 
  • Гергана Пейкова и Данаил Конов.

Как корабът "Емона" стига от Бургас до Кърджали

Пътешествайки из Кърджали и региона, ние от "Радио София" се натъкнахме на много истории - някои очаквани, други - изненадващи. Оказва се, че Кърджали е "център на язовирното плаване в България", както с усмивка ни разясни директорът на Радио Кърджали..

публикувано на 21.07.17 в 17:11

Текст със съвети на Марк Твен към момиченцата става своеобразен джендър манифест

Остроумният Марк Твен дава съвети на момиченца! Който познава творчеството на прочутия писател с основание подозира някаква клопка зад подобно изказване. Авторът на „Приключенията на Том Сойер”,„Принцът и просякът“, „Животът по Мисисипи“ написва..

публикувано на 21.07.17 в 11:44

В София подготвят нов археологически парк в кв. "Слатина"

Близо 3 мил. лева е инвестирала Столичната община в разкриване и експониране на архоелогически обекти от 2010 година насам. По думите на кмета на София Йорданка Фандъкова, 300 хил. лева са парите, инвестирани за последните 5 години в разкриването на..

публикувано на 21.07.17 в 11:19
Изгоря покривът на емблематичната за столичани спирка „Вишнева” в София

С акция ще почистят района около запалената спирка "Вишнева"

След като на 19 юли покривът на дървената къщичка на спирка „Вишнева“ в столичния квартал Лозенец се запали и изгоря, група млади хора решиха да организират почистване на парка в околността. Идеята им е да се съберат отпадъците от гората, за да изглежда тя..

публикувано на 21.07.17 в 10:08

Стоян Братоев: Въздухът в метрото е по-чист отколкото навън

Късо съединение на един от носачите на контактната релса е причината за забавяне на влаковете на метрото тази сутрин. Това обясни изпълнителният директор на „Метрополитен“ София инж. Стоян Братоев. Забавянето на мотрисите е станало тази сутрин около..

публикувано на 21.07.17 в 09:43

Проф. Николай Овчаров: Перперикон е ярка картина на многообразието на българските земи

Перперикон е място, което споменаваме, когато искаме да се похвалим пред света. Перперикон е мястото, през което минават над 200 хиляди туристи годишно - " най-печелившото общинско предприятие в региона на Кърджали" , както хем на шега, хем сериозно..

публикувано на 20.07.17 в 17:37

Родните пивовари отбелязват професионалния си празник

На Илинден българските пивовари отбелязват професионалния си празник. Днешният ден не е избран случайно, тъй като пророк Илия е покровител на родните пивовари. Пивото е било известно у нас още преди Освобождението, чрез продажбата му от..

публикувано на 20.07.17 в 11:42

Майки тренират с бебета в Южния парк

В забързаното си ежедневие много млади майки намират трудно време за себе си, но съвременните млади майки успяват. Вече има начин майките с малки бебета да спортуват и то без да се отделят от малките си бебета. Такива тренировки на майки с бебета, се..

публикувано на 20.07.17 в 10:53

Струнен квартет радва софиянци в парк "Заимов" и Борисовата градина

За трета година КвартетЪТ кани почитателите на музиката на разходка в софийски паркове. Този уикенд (22 и 23 юли) Яна Зеленогорска – цигулка, Боряна Кралева – цигулка, Йоанна Мария Колева – виолончело, са подготвили репертоар за столичани..

публикувано на 19.07.17 в 11:08
Subculture Sage

Илиян Ружин: Алтернативната музика има бъдеще в България

Радио Бинар и "Фалшименто" отпразнуваха своя 5-и рожден ден с хип-хоп вечер в Борисовата градина. Специално за събитието от Лондон пристигнаха съвременните хип-хоп артисти "Subculture Sage" и Jelani Blackman. Символичният вход от концерта ще бъде..

публикувано на 19.07.17 в 10:45