Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания. Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания на "Радиокафе" от 9 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са

  • Лили Големинова и Лъчезар Христов 
  • Гергана Пейкова и Данаил Конов.

Българските студенти не знаят, че днес е международният им празник

17 ноември е Международният ден на студентите. Датата е избрана през 1941 г. от Международния студентски съвет в Лондон. На този ден там е извършено първото честване в знак на почит към смъртта на чешкия студент Ян Оплетал и други през 1939г. На тази..

публикувано на 17.11.17 в 10:46

Пипи създава прекрасен въображаем свят за децата

На 19 ноември „Пипи Дългото чорапче“ще поздрави отново децата от сцената на театър „София“. Режисьор на спектакъла е Кристияна Бояджиева. За мен Пипи като дете и сега винаги е била онова хлапе, което защитава, което е силно, което е добрият..

публикувано на 16.11.17 в 14:10
Публиката добре помни предишния концерт на Рут Колева с Филхармонията

Владимир Джамбазов за концерта с Рут Колева и как различните жанрове си "стискат ръцете"

Много истории „събрахме“ при   гостуването на сутрешното ни „Радиокафе“ в зала „България“ и сега ви ги разказваме точно, когато трябва.  Тази вечер от 19 часа е концертът на Рут със Софийската филхармония и точно за това говорим с Владимир..

публикувано на 16.11.17 в 12:37
Д-р Маша Гавраилова показва в какви кутии ще се събират парите от неизпушените цигари

Дарете парите за днешните цигари за благотворителност

Тази година Световният ден без тютюнопушене е на 16 ноември – отбелязва се в третия четвъртък от ноември. От Сдружението "България без дим" са решили този път да отбележат този ден с една първа по рода си инициатива. Те призовават пушачите да..

публикувано на 16.11.17 в 11:13

Три вида спорт развива Община Сливница

Спортът в Община Сливница е приоритет. Развиват се три вида спорт - футбол, шахмат и хандбал в спортни клубове. Футболният клуб „Сливнишки герой“ се състезава в югозападната „В“ футболна група. Отборът играе срещите си на градския стадион „Сливнишки..

публикувано на 16.11.17 в 10:35

Толерантността не е пасивно поведение, а отношение към другите

На 16 ноември се отбелязва Международният ден на толерантността. През 1996 година, Общото събрание на ООН призовава страните членки, да почитат датата за ден на толерантността, като с дейности да разпространяват идеята за разбирателство между народите...

публикувано на 16.11.17 в 10:04

Исторически паметници правят Сливница любопитно място за туризъм

Интерес за туристите и гостите на община Сливница представляват уникалните антични паметници. На северозапад от града се намират „Три уши“, „Пуклина“и „Мека прев“, станали известни с героичната битка на младата българска армия, водена от Княз Александър І..

публикувано на 15.11.17 в 14:43

Читалище „Съзнание 1907“ съхранява културните традиции и националния ни дух

През 1907 г. сливнишките учители Стоян Стоянов, Тинка Христова, Параскева Николова, Каймаков, Карастоянова и чиновникът от жп гарата основават първото сливнишко читалище, нарекли го „Пробуда“. През 1921 г. читалището се преименува на „Съзнание“. Това е..

публикувано на 15.11.17 в 14:42

Обучението на чужд език може да започне още на две години

Ранното предучилищно образование като фактор, позволяващ по-доброто социализиране, развитието на детето и изучаването на езици, твърдят специалисти. Това е и темата на тазгодишната Седмица на френските лицеи по света от 12 до 17 ноември, в която участва..

публикувано на 15.11.17 в 14:29
Явор Колев

ГДБОП: Пазете се! В ход е активна спам кампания

ГДБОП предупреди за активна СПАМ кампания и съветва потребителите да не отварят съмнителни съобщения и да се снабдят с надеждни антивирусни решения. Явор Колев - началник отдел „Трансгранична организирана престъпност" заяви пред Радио София, че..

публикувано на 15.11.17 в 11:01