Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания. Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания на "Радиокафе" от 10 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са

  • Лили Големинова и Константин Лавсов 
  • Гергана Пейкова и Мартен Роберто.

Публикации

Театър "Българска армия" отвори врати, трупата играе 4 премиери до два месеца

Любимите актьори от трупата на Театър „Българска армия“ започват новия сезон с отворени врати – буквално и в преносен смисъл. Днес те посрещат посетителите на входа на „Раковски” 98 и водят почитателите на Мелпомена на разходка из театралните..

публикувано на 17.09.19 в 11:32

Текстил, бижута и ценни артефакти от Индонезия в "Квадрат 500"

Българската публика и гостите на София от днес имат възможността да се любуват на културни артефакти и творби на изкуството от Индонезия като част от постоянната експозиция на Националната галерия "Квадрат 500". Добрите приятелски отношения между..

публикувано на 17.09.19 в 09:56

Радио София празнува днес своя 12-и рожден ден

На 17 септември 2007 година стартира ефирното излъчване на столичната програма на Българското национално радио, със силно изразен софийски  профил и поглед към регионите, които са в ефирната територия на програмата. Първото предаване започва в 7.10 часа и..

публикувано на 17.09.19 в 08:15

Кампания помага на майки и деца в риск

“Заедно - здраво бебе, здраво бъдеще” е името на една от програмите за социална алтернатива, по които работи фондация “Тръст” . В първите дни на септември фондацията започна кампания, която има вдъхновяваща и благородна кауза. "“Заедно - здраво бебе,..

публикувано на 16.09.19 в 11:09

Анита Карпенкова, психолог: Да помислим какво е важно за детето, не толкова за нас

Приготовленията за първия учебен ден започват месеци преди него и продължават дълго време след това. Родителите често купуват от всички пособия в магазина, за да може първокласникът да тръгне с желание на училище и да не се чувства превъзхождан от..

публикувано на 16.09.19 в 09:34

В НДК показват най-добрите произведения от Световния конкурс за детска рисунка

Изложба на най-добрите произведения от седмото издание на Световния конкурс за детска рисунка ще бъде показана в Артгалерия - НДК. Официалното откриване е на 13 септември от 18.00 ч. Използвайки различни материали и техники за рисуване, малките и..

публикувано на 13.09.19 в 11:06

„Пътешествие като на кино“ за изгубените и намерени читатели

Случвало ли ви се да си загубите паспорта по време на пътуване, или вие самите да се загубите, обикаляйки непознат град? Е, ако отговорът е да, то бъдете спокойни -  на Алек Болдуин това му се случва и то не къде да е, а в Сирия. Никой не е застрахован,..

публикувано на 13.09.19 в 10:16

Добрите обноски - знание, водещо към успех

"Всяко поколение е различно и има своите потребности от знания и умения в живота, които да го направят успешно, щастливо от живота и адекватно към промените", казва Невена Басарова-Дичева от Академия за добри обноски, които са организатори на иновативен..

публикувано на 12.09.19 в 13:18

10 дни с "АРТефакти" от творчеството на Орлин Атанасов

Триизмерни  "АРТефакти" подрежда в юбилейна изложба Орлин Атанасов , с която галерия "Сезони" отбелязва 40 години творчество на известния АРТист. Откриването е на 19 септември от 18 ч. и ще може да бъде разгледана до последната неделя на месеца..

публикувано на 12.09.19 в 13:18

Паркът на Военната академия става кино на открито за 4 дни

За четвърта поредна година в парка на Военната академия „Г. С. Раковски в София ще може да се гледат филми на открито. Началото е тази вечер, а киносъбитието на Арт Фест продължава до 15 септември. В програмата са някои от най-търсените,..

публикувано на 12.09.19 в 10:45