Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиолексикон

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Радиолексикон - предаването, в което ние питаме, а отговарят децата. Главни герои в него са деца на възраст от 4 до 6 години. С тях си говорим за кино, спорт, детски игри, куклен театър, готвене както и за важни неща - какво е дъгата, защо вали дъжд, важно ли е да се ходи на зъболекар и историята на България.

Това предаване е най-вече за пораснали деца, защото родителите слушат мъдростите на децата си и се връщат в своето детство с усмивка.

Радиолексикон се излъчва в събота сутрин от 8:00 до 9:00 часа и е едно чудесно начало на почивния ден.


Публикации

Защо няма лазарки в градовете

Обичаните пролетни празници ЛАЗАРОВДЕН и ЦВЕТНИЦА станаха тема за нашия "Радиолексикон". Децата от 29-а детска градина "Слънце" ни разказаха много за тях и дори обясниха защо няма лазарки в градовете. Както и кои имена също заслужават внимание в..

публикувано на 20.04.19 в 10:10

Слонове, жирафи и цветни пудели. Или просто... ЦИРК

В най-детското предаване на Радио София - "Радиолексикон" с всезнайковците от 29-а детска градина „Слънце“ повдигнахме темата за едно от най-старите забавления, които познава човечеството - ЦИРКА Децата ни разказаха кои са..

публикувано на 15.04.19 в 17:35

Искате бонбонено дърво? Засадете бонбони и ... се надявайте

След като и в "Радиолексикон" настъпи първа пролет, дойде време да се захванем със ЗАСАЖДАНЕТО на растенията. Оказа се, че може да засаждаме не само фиданки, но и бонбони, с надеждата да поникне дърво, което раджа бонбони и шоколади. Е, разбира..

публикувано на 30.03.19 в 10:05

Пролетта е тук. По какво личи ли? Е, как

Слънчевите лъчи достигнаха и до нас, затова сме на лежерна вълна.С малките ни приятели от 29-а детска градина „Слънце“ този път разговаряхме за птички, пеперуди и цветя.. Как разпознаваме, че вече е ПРОЛЕТ може би по пролетната умора. Вас..

публикувано на 25.03.19 в 13:28

Добрата и лошата страна на... детската градина

Какво не харесват децата в ДЕТСКАТА ГРАДИНА Това попитахме тази седмица малките ни приятели от 29-а детска градина „Слънце“. Не е голяма изненада, че най-омразното им занимание е следобедният сън, вместо да си играят навън, дори да е..

публикувано на 18.03.19 в 14:38

Образът на майката като супергерой

С децата от 29-а детска градина "Слънце" говорихме в предаването "Радиолексикон" за една от най-специалните представителки на нежния пол - МАЙКАТА Празникът на мама или 8 март всяка година вълнува децата от детската градина страшно много…идва..

публикувано на 11.03.19 в 14:08

Баба Марта, Дядо Коледа и Великденския заек

Какво друго може да правим тази седмица в детското предаване "Радиолексикон", освен да празнуваме Баба Марта! Сигурно вече сте получили куп бяло-червени украшения от близките, но знаете ли кой е измислил МАРТЕНИЦИТЕ Ако нямате отговор на въпроса..

публикувано на 02.03.19 в 09:35

Фокусниците черпят силата си от... Великия магьосник от Луната

Има ли магия около нас? Това попитахме децата от 29-а детска градина „Слънце“ в предаването ни "Радиолексикон". За тях, оказа се, най-впечатляващите МАГИИ са тези на фокусниците. Изненадващо , но варианти да станеш фокусник или магьосник има..

публикувано на 23.02.19 в 10:15

Как да покажем на някого, че го обичаме

В месеца на любовта и седмицата, в която беше Денят на влюбените, и ние с децата от 29-а детска градина „Талант“ обсъдихме най-силното чувство, което движи цялото човечеството - ЛЮБОВТА Защото Свети Валентин както винаги ни припомня колко важно е..

публикувано на 19.02.19 в 12:22

Селфи - когато приятелите не са наблизо

В дигиталната ера, в която живеем, вече може да твърдим, че ако нямаш профил със снимки някъде в интернет, не съществуваш... Затова умението да си правиш СЕЛФИ например се оказва супер важно. А преди използвахме фотоапарати... Ето тези теми..

публикувано на 12.02.19 в 18:29