Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиолексикон

Радиолексикон - предаването, в което ние питаме, а отговарят децата. Главни герои в него са деца на възраст от 4 до 6 години. С тях си говорим за кино, спорт, детски игри, куклен театър, готвене както и за важни неща - какво е дъгата, защо вали дъжд, важно ли е да се ходи на зъболекар и историята на България.

Това предаване е най-вече за пораснали деца, защото родителите слушат мъдростите на децата си и се връщат в своето детство с усмивка.

Радиолексикон се излъчва в събота сутрин от 8:00 до 9:00 часа и е едно чудесно начало на почивния ден.

Батко ми си купи дървено яйце, но най-накрая му го взехме

В съботната сутрин ви посрещаме с усмивка в часа за най-малките в ефира на Радио София - нашия "Радиолексикон". Във великденското издание децата от 43-а детска градина „Талант“ ни разказаха защо боядисваме яйца на Великден, трябва ли първото яйце да е..

публикувано на 18.04.17 в 09:04

Ако си нямаш име, не можеш да си намериш приятели

Тази седмица в часа за най-малките в програмата на Радио София си говорихме за имената. Децата от 43-та детска градина „Талант“ в София обясняват защо хората имат имена, как родителите избират имената и каква е разлика между рожден ден и имен ден...

публикувано на 10.04.17 в 15:41

Децата знаят: Докато спим, въображението променя това, което сме видели

В "Радиолексикон" с децата от 43 детска градина „Талант“ говорим за сънищата От какво са породени и кои са най-ярките спомени на децата от историите, които съзнанието им "разказва", докато спят? Малчуганите споделят, че сънуват момичета..

публикувано на 04.04.17 в 13:08
Къщичките по детски площадки май не са модел за децата

Къща може да се направи от пръчки и тревички или от стъкло, а на покрива се слагат пирамиди

В това издание на „Радиолексикон“ децата от 43-та детска градина „Талант“ в столичния квартал „Гоце Делчев“ говорят за домове. Много от малчуганите – оказва се – знаят как се строи къща , а някои дори вече знаят как ще изглежда..

публикувано на 09.03.17 в 13:22
Кадър от филма

Преди лъжех, ама вече не....... много

В днешния брой на "Радиолексикон" говорим за лъжата . Случва ли ни се да лъжем, за какво, лъгали ли са ни и как се чувстваме след това? Трябва ли да се наказва лъжата и как? Това питаме децата от 43-та детска градина „Талант“ в столичния..

публикувано на 27.02.17 в 17:24
Децата знаят - преди да се появи детето, майката и таткото са били гаджета... (най-често)

Радиолексикон: Бебетата идват, когато се съединят организми на различни хора

Участниците в Радиолексикон а - децата от 43-то Обединено детско заведение „Талант“ в столичния квартал „Гоце Делчев”, този път обясняват Откъде идват бебетата? Ето и някои от най-оригиналните отговори: Яйцеклетката е едно..

публикувано на 18.02.17 в 09:10
Грипът не ме плаши

Какво правиш, когато си болен от грип? - Оправям се...

Зимата този път ни изненада не само със снега, но и със студа и най-вече с подранилия грип. С какво се характеризира грипът и какви са последствията и (ползите от него) - за това разсъждават и обясняват децата от 43-то Обединено детско..

публикувано на 16.01.17 в 13:10

Радиолексикон: Пътешественикът отива по-назад или по-напред, към някой друг град или хотел

Преди лятната им ваканция питаме децата от 43-то Обединено детско заведение „Талант“ в столичния квартал „Гоце Делчев”  Какво е да си пътешественик и равнозначно ли е пътешествието на почивка? Добре е да знаем, че пътешествието е: Да..

публикувано на 18.06.15 в 16:02
Бедствието се случва в телевизионните новини, посочват децата, но понякога самата телевизия е бедствие...

Радиолексикон: Бедствията са неща, които се случват по новините

Кое е по-лошо – земетресението или торнадото? Трудно е да се каже. Особено ако не сте чули Радиолексикона, чиято цел е да се допита до децата от 43-то Обединено детско заведение „Талант“ в столичния квартал „Гоце Делчев” и да разясни какво са..

публикувано на 09.06.15 в 16:56

Радиолексикон: На 1 юни мама и тате ми купуват подаръци без дори да ми кажат

В Деня на детето купуват торти на децата, а те могат да правят каквото си искат. Например да отидат и да поканят приятелката си вкъщи… Има игри и забавления, както и празнична украса. Така обясняват децата от 43-то Обединено..

публикувано на 01.06.15 в 16:00