Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиолексикон

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Радиолексикон - предаването, в което ние питаме, а отговарят децата. Главни герои в него са деца на възраст от 4 до 6 години. С тях си говорим за кино, спорт, детски игри, куклен театър, готвене както и за важни неща - какво е дъгата, защо вали дъжд, важно ли е да се ходи на зъболекар и историята на България.

Това предаване е най-вече за пораснали деца, защото родителите слушат мъдростите на децата си и се връщат в своето детство с усмивка.

Радиолексикон се излъчва в събота сутрин от 8:00 до 9:00 часа и е едно чудесно начало на почивния ден.


Публикации

Как да покажем на някого, че го обичаме

В месеца на любовта и седмицата, в която беше Денят на влюбените, и ние с децата от 29-а детска градина „Талант“ обсъдихме най-силното чувство, което движи цялото човечеството - ЛЮБОВТА Защото Свети Валентин както винаги ни припомня колко важно е..

публикувано на 19.02.19 в 12:22

Селфи - когато приятелите не са наблизо

В дигиталната ера, в която живеем, вече може да твърдим, че ако нямаш профил със снимки някъде в интернет, не съществуваш... Затова умението да си правиш СЕЛФИ например се оказва супер важно. А преди използвахме фотоапарати... Ето тези теми..

публикувано на 12.02.19 в 18:29

Важно е да чистим, защото мръсотията може да ни влезе в носа

Макар и след дълго отлагане, в "Радиолексикон" стигнахме с децата от 29-а детска градина "Слънце" и до темата за ПОЧИСТВАНЕТО Вероятно за много хора любимото нещо е да го оставят за следващия ден... Вероятно защото обикновено почистваме часове..

публикувано на 28.01.19 в 14:29

Как щяхме да се будим, ако нямаше часовници

В "Радиолексикон" проверихме дали децата от 29 ДГ „Слънце“ вече разпознават ЧАСОВНИКА и не закъсняват за детска градина.... Вероятно и ние, големите, трябва да минем един опреснителен курс, защото или сме забравили за какво служи голямата..

публикувано на 22.01.19 в 13:36

Когато си поставяме цели, трябва да започнем с по-лесните

Тази седмица в "Радиолексикон" попитахме децата от 29-а детска градина „Слънце“ какво означава да си изпълняваме целите. Естествено първо уточнихме какво е това ЦЕЛ и защо трябва да я изпълняваме: - да си пазиш ценните неща от някой друг; - да..

публикувано на 08.01.19 в 12:32

Дух или магьосник е Дядо Коледа? Кога спи, бил ли е войник и мие ли си зъбите?

Броени дни преди Коледа се зареждаме с празнично настроение, благодарение на въпросите и отговорите на децата от 29-а детска градина „Слънце“. Те знаят и споделят със слушателите на Радио София, че Дядо Коледа е магьосник , минава през..

публикувано на 23.12.18 в 12:10

Как да изпратим писмата си до Дядо Коледа

Коледното настроение вече се усеща навсякъде. Не го подминахме и с децата от 29 ДГ „Слънце“, особено когато става дума за крайни срокове и подаръци. Време е за писма до ДЯДО КОЛЕДА онзи белобрад старец, който има по-малко от месец да подготви..

публикувано на 17.12.18 в 14:59

Студентите се казват така, защото... им е студено

На 8 декември най-логичната тема на разговор с децата от 29-а детска градина „Слънце“ бе студентската. Изглежда им бе трудно да ни обяснят кои са СТУДЕНТИТЕ но дадоха всичко от себе си. Пред малките ни приятели все още има много врме, преди..

публикувано на 10.12.18 в 13:51

Космонавт - една от най-мечтаните професии

И тази седмица провокирахме малките ни събеседници в "Радиолексикон". Говорихме с тях за всякакви космически щуротиии нови изобретения, с които са стигнем до звездите. Научихме с какво се хранят хората в КОСМОСА и как си готвят храната. Разбрахме..

обновено на 03.12.18 в 10:55

Танцуваме, за да забравим всичко лошо

Последното ни предаване "Радиолексикон" посветихме на Световния ден на танца. Затова попитахме малките ни приятели от 29-а детска градина "Слънце" в столичния квартал "Изток" обичат ли да танцуват. Но какво всъщност е ТАНЦЪТ Ето какво ни обясниха..

публикувано на 26.11.18 в 10:42