Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиолексикон

Радиолексикон - предаването, в което ние питаме, а отговарят децата. Главни герои в него са деца на възраст от 4 до 6 години. С тях си говорим за кино, спорт, детски игри, куклен театър, готвене както и за важни неща - какво е дъгата, защо вали дъжд, важно ли е да се ходи на зъболекар и историята на България.

Това предаване е най-вече за пораснали деца, защото родителите слушат мъдростите на децата си и се връщат в своето детство с усмивка.

Радиолексикон се излъчва в събота сутрин от 8:00 до 9:00 часа и е едно чудесно начало на почивния ден.

Къщичките по детски площадки май не са модел за децата

Къща може да се направи от пръчки и тревички или от стъкло, а на покрива се слагат пирамиди

В това издание на „Радиолексикон“ децата от 43-та детска градина „Талант“ в столичния квартал „Гоце Делчев“ говорят за домове. Много от малчуганите – оказва се – знаят как се строи къща , а някои дори вече знаят как ще изглежда..

публикувано на 09.03.17 в 13:22
Кадър от филма

Преди лъжех, ама вече не....... много

В днешния брой на "Радиолексикон" говорим за лъжата . Случва ли ни се да лъжем, за какво, лъгали ли са ни и как се чувстваме след това? Трябва ли да се наказва лъжата и как? Това питаме децата от 43-та детска градина „Талант“ в столичния..

публикувано на 27.02.17 в 17:24
Децата знаят - преди да се появи детето, майката и таткото са били гаджета... (най-често)

Радиолексикон: Бебетата идват, когато се съединят организми на различни хора

Участниците в Радиолексикон а - децата от 43-то Обединено детско заведение „Талант“ в столичния квартал „Гоце Делчев”, този път обясняват Откъде идват бебетата? Ето и някои от най-оригиналните отговори: Яйцеклетката е едно..

публикувано на 18.02.17 в 09:10
Грипът не ме плаши

Какво правиш, когато си болен от грип? - Оправям се...

Зимата този път ни изненада не само със снега, но и със студа и най-вече с подранилия грип. С какво се характеризира грипът и какви са последствията и (ползите от него) - за това разсъждават и обясняват децата от 43-то Обединено детско..

публикувано на 16.01.17 в 13:10

Радиолексикон: Пътешественикът отива по-назад или по-напред, към някой друг град или хотел

Преди лятната им ваканция питаме децата от 43-то Обединено детско заведение „Талант“ в столичния квартал „Гоце Делчев”  Какво е да си пътешественик и равнозначно ли е пътешествието на почивка? Добре е да знаем, че пътешествието е: Да..

публикувано на 18.06.15 в 16:02
Бедствието се случва в телевизионните новини, посочват децата, но понякога самата телевизия е бедствие...

Радиолексикон: Бедствията са неща, които се случват по новините

Кое е по-лошо – земетресението или торнадото? Трудно е да се каже. Особено ако не сте чули Радиолексикона, чиято цел е да се допита до децата от 43-то Обединено детско заведение „Талант“ в столичния квартал „Гоце Делчев” и да разясни какво са..

публикувано на 09.06.15 в 16:56

Радиолексикон: На 1 юни мама и тате ми купуват подаръци без дори да ми кажат

В Деня на детето купуват торти на децата, а те могат да правят каквото си искат. Например да отидат и да поканят приятелката си вкъщи… Има игри и забавления, както и празнична украса. Така обясняват децата от 43-то Обединено..

публикувано на 01.06.15 в 16:00

Радиолексикон: Ние вкъщи много не празнуваме пролетното почистване

Пролетта вече е в разгара си, но този сезон, освен с възраждането на природата и духа, се свързва и с т.нар. пролетно почистване Децата от 43-то Обединено детско заведение „Талант“ в столичния квартал „Гоце Делчев” не само помагат вкъщи да е..

публикувано на 19.05.15 в 14:25

Радиолексикон: Семейството ми е най-любимо. Мама и татко ми дават храна и вода и купуват неща с пари

Ако предполагате или сте сигурни, че сте забравили какво е семейство (то) децата от 43-то Обединено детско заведение „Талант“ в столичния квартал „Гоце Делчев” и този път ще ви помогнат. Мненията им не само ще ви дадат обяснения, но и ще ви..

публикувано на 14.05.15 в 16:17
Да пишаш в тетрадката цифри през 1 квадратче си е голям труд...

Радиолексикон: Ходя на работа само понякога... На работата на тате

Отмина Денят на труда, ама защо така се нарича и защо тогава през този ден не се работи? Какво е "работно време", защо хората ходят на работа и други въпроси в този дух задаваме на децата от 43-то Обединено детско заведение „Талант“ в..

публикувано на 06.05.15 в 15:25