Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиолексикон

Радиолексикон - предаването, в което ние питаме, а отговарят децата. Главни герои в него са деца на възраст от 4 до 6 години. С тях си говорим за кино, спорт, детски игри, куклен театър, готвене както и за важни неща - какво е дъгата, защо вали дъжд, важно ли е да се ходи на зъболекар и историята на България.

Това предаване е най-вече за пораснали деца, защото родителите слушат мъдростите на децата си и се връщат в своето детство с усмивка.

Радиолексикон се излъчва в събота сутрин от 8:00 до 9:00 часа и е едно чудесно начало на почивния ден.

Децата обичат да боядисват яйца, но и знаят защо го правим

В предаването ни „Радиолексикон“ този път попитахме децата какво празнуваме на Великден. Някои от отговорите на малчуганите от 7-а детска градина "Детелина" съвпадаха напълно с тези, които възрастните биха дали, но други показваха и различния поглед на..

публикувано на 10.04.18 в 11:39

Лазарките - красиви, с празнични носии и венчета

Поредната ни седмична тема в предаването "Радиолексикон" този път бе пролетна. С децата от 43-а детска градина „Талант“ се опитахме да изясним кой празнува на ЛАЗАРОВДЕН и ЦВЕТНИЦА. Ето какво ни отговориха малчуганите: - първо празнуват хората,..

публикувано на 02.04.18 в 15:35

Това е то модата... в очите на малките

В предаването ни "Радиолексикон" се спряхме заедно с децата от 7-а детска градина "Детелина" на една тема, която е особено актуална в началото на пролетта - какво е МОДАТА и трябва ли да си сменяме дрехите всеки сезон. Не за друго, а за да сме..

публикувано на 26.03.18 в 16:21

Щъркелите ни подсещат да свалим мартеничките, но... какво ли ни носят

Една хубава мартенска тема разгледахме в предаването ни "Радиолексикон", в което ние питаме, а отговарят децата. А този път ние попитахме: Кога си сваляме мартениците? Когато видим щъркел, разбира се. Това и децата го знаят. Но знаете ли, че има и други..

публикувано на 19.03.18 в 13:10

Кой празнува на 8 март... според малчуганите

В детското ни предаване "Радиолексикон" попитахме малчуганите от 7-а детска градина "Детелина" кой празнува 8 МАРТ А ето какво ни отговориха децата: - майките празнуват, защото е Ден на майката и всички деца пеят и казват стихотворения; - и..

публикувано на 12.03.18 в 16:05

3 март през погледа на най-малките

На 3 март, националния празник на България, с най-малките ни събеседници обсъдихме какво празнуваме на тази дата. Традиционно на този ден във всички градове в страната се организират чествания и тържествени зари, а хиляди българи изкачват връх Шипка...

публикувано на 06.03.18 в 17:16

Алкохолът - един лош навик на големите

В най-искреното предаване в ефира на Радио София – „Радиолексикон“ ви предложихме много пикантна тема - говорихме си за един много лош навик на големите, който малчуганите хич не харесват. Децата от 7-а детска градина "Детелина" ни обяснят защо е лошо да..

публикувано на 26.02.18 в 10:30

Прагматично и романтично за гаджетата

В Седмицата на любовта попитахме най-малките ни слушатели какво е ГАДЖЕТО . Оказа се, че те са доста информирани по въпроса, както бихме могли да предположим:   - нещо, което трябва да го вземеш за приятелка и да се ожениш;   - трябва да ядеш спагети..

публикувано на 19.02.18 в 13:30

Защо големите не могат без кафе

В предаването ни „Радиолексикон“, посветено на най-малките, ви приготвихме една голяма доза кофеин, защото то беше посветено на божествената напитка КАФЕТО Определено без нея не може.Но какво всъщност е това кафе и как се прави, попитахме..

публикувано на 12.02.18 в 13:27

Хубаво ли е да се живее в студентско общежитие

В предаването ни "Радиолексикон" попитахме малчуганите от 43-а детска градина „Талант“ какво е това СТУДЕНТСКОТО ОБЩЕЖИТИЕ и как живеят студентите там. Ето как ни отговориха някои от тях: - това е да заминеш в друг град, за да учиш, дори и..

публикувано на 06.02.18 в 12:57