Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиолексикон

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Радиолексикон - предаването, в което ние питаме, а отговарят децата. Главни герои в него са деца на възраст от 4 до 6 години. С тях си говорим за кино, спорт, детски игри, куклен театър, готвене както и за важни неща - какво е дъгата, защо вали дъжд, важно ли е да се ходи на зъболекар и историята на България.

Това предаване е най-вече за пораснали деца, защото родителите слушат мъдростите на децата си и се връщат в своето детство с усмивка.

Радиолексикон се излъчва в събота сутрин от 8:00 до 9:00 часа и е едно чудесно начало на почивния ден.


Публикации

Въздухът, без който не можем

В предаването "Радиолексикон" попитахме малките приятели на Радио София от 29-а детска градина "Слънце" без какво не може да живее човек. Много бързо разбрахме, че това са четирите елемента: храна, вода, въздух и приятели. Децата подробно ни..

публикувано на 04.11.19 в 18:21

Идва най-страшният ден в годината

Наближава Хелоуин - един от любимите празници на децата, когато те могат да развихрят въображението си и да се трансформират във всичко. Затова и малките ни приятели от 29-а детска градина "Слънце" бяха така добри да ни разкажат защо това е най-страшният..

публикувано на 29.10.19 в 12:07

Кой ни се кара и кой ни глези най-много

Голямата борба вкъщи, когато има малко дете, е да спечелиш любовта му. Затова и с малките приятели на Радио София от 29-а детска градина „Слънце“ обсъдихме кой е най-строг вкъщи. Разбира се поискахме да разберем и кой е най-внимателен и към кого те..

публикувано на 21.10.19 в 12:19

Какво ни кара да хълцаме

В най-детското предаване в ефира на Радио София разбулихме мистерията зад едни от най-обичайните неща, които се случват на човешкия организъм ежедневно. Започнахме с това кога ни настръхва кожата, продължихме да разнищваме защо хълцаме, защо ни къркори..

публикувано на 14.10.19 в 12:11

Таратор, спанак и други любими храни на децата

Малките приятели на Радио София от 29-а детска градина "Слънце" този път влязоха в ролята на специалисти по храненето.  Естествено най-напред поискахме да узнаем коя е любимата им храна. Едва ли ще останете учудени, че това се оказа тараторът. Просто..

публикувано на 05.10.19 в 14:47

Къде живеят вещиците

Вярвате ли в магията? В предаването "Радиолексикон" говорихме точно за нея, но в едно по-специално проявление - вещиците! И така научихме лични истории на деца, които са срещнали вещица в гората. Те казаха, че били на Витоша, но и в другите гори може да..

публикувано на 03.10.19 в 14:51

Да бъдеш в първи клас - на ново място с нови приятели

В "Радиолексикон" разговаряхме с бъдещи първокласници, които се приготвят за училище чакат с нетърпение първия училищен звънец. Децата от 29-а детска градина "Слънце" бяха така добри да ни обяснят, че не навсякъде по света децата ходят на училище,..

публикувано на 16.09.19 в 11:05

За красотата на уличното изкуство

Има много различни видове изкуство, за които децата могат да говорят с дни, затова в предаването "Радиолексикон" избрахме един конкретен вид - уличното изкуство във всичките му форми. Така разбрахме от малките ни приятели от 29-а детска градина "Слънце"..

публикувано на 10.09.19 в 10:30

Колко точно е опасен огънят и колко трябва да внимаваме

Огънят, опасната игра с него и.. опасността от пожари.  За това си говорихме с децата от 29-а детска градина "Слънце". Оказа се, че малчуганите са много добре запознати, колко по-точно е опасен огънят и защо трябва да внимаваме, когато си играем с..

публикувано на 03.09.19 в 11:35

Най-добър приятел на човека - има ли дилема

Една весела тема разгледахме в разгара на лятото в "Радиолексикон". Въпросът, който решихме да разнищим, е кой е най-добрият приятел на човека - кучето или котката? Много примери в подкрепа на едната или другата теза получихме, но много често чувахме, че..

публикувано на 25.08.19 в 08:55