Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиолексикон

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Радиолексикон - предаването, в което ние питаме, а отговарят децата. Главни герои в него са деца на възраст от 4 до 6 години. С тях си говорим за кино, спорт, детски игри, куклен театър, готвене както и за важни неща - какво е дъгата, защо вали дъжд, важно ли е да се ходи на зъболекар и историята на България.

Това предаване е най-вече за пораснали деца, защото родителите слушат мъдростите на децата си и се връщат в своето детство с усмивка.

Радиолексикон се излъчва в събота сутрин от 8:00 до 9:00 часа и е едно чудесно начало на почивния ден.


Имате ли си любима дреха...

Най-детското предаване в ефира на Радио София "Радиолексикон" започна новия си сезон с нови, ентусиазирани събеседници - децата от 29-а детска градина „Слънце“ в столичния квартал "Изток": Дебютът им бе с една тема, която засяга всички нас - защо хората..

публикувано на 08.10.18 в 15:39

Защо учителите са измислили домашните

В най-искреното предаване на Радио София "Радиолексикон" заедно с децата от 7-а детска градина „Детелина“ ви напомнихме за отговорностите, които имаме. И в частност за отговорностите на първокласниците. Оказа се, че една от най-важните е..

публикувано на 20.09.18 в 17:12

Мързелът. Понякога ни мъчи. Няма страшно, но...

В най-детското предаване на Радио София "Радиолексикон" с малчуганите от 7-а детска градина "Детелина" си дадохме почивка от сложните теми и си поговорихме за МЪРЗЕЛА Но преди всичко, какво означава да мързелуваш, според децата, които попитахме:..

публикувано на 13.08.18 в 09:10

Сбогом, детска градина! Вече сме в първи клас

В предаването "Радиолексикон" този път се опитахме да разберем какви са вълненията на малките ни приятели от 43-а детска градина "Талант" в столичния квартал "Гоце Делчев" около напускането на детската градина и предстоящото им постъпване в първи клас...

публикувано на 05.08.18 в 14:30

Космосът е необятен, но какъв ли друг свят се крие зад него

В "Радиолексикон" по Радио София ви представихме една тема с един удивителен знак. Поинтересувахме се кои са най-новите открития за КОСМОСА и наистина ли е необятен той. Зад хоризонта на космоса се появяват какви ли не нови светове, убедени са..

публикувано на 30.07.18 в 12:05

Сватбата през погледа на децата

Предаването “Радиолексикон” и тази седмица е на лятна вълна, но темата е малко по специална – малчуганите от 7 ДГ „Детелина“ говорят за сватбите – любимото им събитие с много торта, на което ходят най-често през топлите месеци от годината. СВАТБАТА -..

публикувано на 25.07.18 в 15:51

Лятото - време да помечтаем...

В предаването "Радиолексикон" се настроихме на лятна вълна с малчуганите от 43-а детска градина „Талант“. Попитахме ги какви са техните ЛЕТНИ МЕЧТИ Така разбрахме, че те са толкова много, че не е сигурно дали лятото ще стигне за всички… От супер..

публикувано на 11.07.18 в 17:34

Ваканцията - море, сладолед, дъжд от бонбони и много, много игри

Въпреки дъждовете през последните дни, в най-детското предаване в ефира на Радио София - "Радиолексикон" се настроихме на лятна вълна. С най-малките ни събеседници от 7-а детска градина "Детелина" обсъдихме коя е мечтаната им ВАКАНЦИЯ Но какво..

публикувано на 02.07.18 в 17:34

Кой управлява държавата? А у дома...

Толкова празници има на 23 юни, та едвам избрахме за кой да си говорим с най-малките събеседници в ефира на Радио София. В крайна сметка решихме да провокираме малчуганите от 7-а детска градина "Детелина" с Международния ден на ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ..

публикувано на 25.06.18 в 15:05

Ах, морето...

В предаването ни "Радиолексикон" най-накрая стигнахме до любимата тема за лятната ваканция и... любимото МОРЕ От малчуганите от 7-а детска градина „Детелина“ разбрахме важните неща, които трябва да знаем когато отиваме на море. Заедно с децата..

публикувано на 18.06.18 в 17:53