Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиоприемница

Снимка

Снимка Посетете и Радиоприемница във Фейсбук

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София.
В средата на деня чрез събеседници и авторски коментари разгръщаме аналитично онова, което интересува и вълнува слушателите.  Предаването "Радиоприемница" е ефирен дневник на обществото.

Тъй както името предполага характера на човек, така и името на предаването алюзира гостоприемство към аудиторията. - Това е предаване, в което всеки може да влезе, да се припознае, да отдъхне и да се чувства разбран.

В "Радиоприемницата" има място за всички.

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София. 

Водещи на "Радиоприемница" са Добрина Добрева и Гергана Гайдарова. 

Над 50 % от българските деца живеят в материални лишения. До какво води беднотията?

Качеството на живот на децата представи в предаването "Радиоприемница" Мариана Писарска от сдружението "Деца и юноши". Според нея 12.5 % от общо над 1 млн. деца е сериозно число за риск от отпадане от училище. Този процент показва, че не се..

публикувано на 20.01.17 в 17:37

Учителят не е магьосник, а от него се очакват чудеса

Новият закон за образованието дава надежда за по-добра образователна среда, коментира Атанас Кузманов от сдружение "Кузманов". Проблемът, който се забелязва е, че учителите трудно наваксват с информацията, въз основа на която трябва да приложат..

публикувано на 20.01.17 в 17:21

Иновативните училища са знак на бъдещето

За да бъде определено едно училище за иновативно трябва да отговаря на ред условия, да има училищен проект за това, а самото определяне става с акт на Министерския съвет на РБългария . Това каза в ефира на Радио София Наталия Михалевска, дир. на..

публикувано на 20.01.17 в 11:52

Училище за чудо и приказ

Какъв е последният ви спомен от училищен коридор? Сигурно в ума ви изникват асоциации от сорта "зрял соц", "затвор" или нещо подобно. "Затвор" всъщност е асоциацията, която направи Симеон Найденов, ученик от Френската езикова гимназия в София в студиото..

публикувано на 17.01.17 в 17:07

Широко отворени врати за българското училище

Липсата на достатъчно свобода при избора на път за развитие е един от основните проблеми, които идентифицират от Центъра за приобщаващо образование в учебата среда у нас. Тази година Центърът ще навърши 10 години, в които посвещава работата си на..

публикувано на 17.01.17 в 16:41

Социализацията в училище е обречена, ако родителите не са създали усещане на детето за справяне в живота

В предаването "Радиоприемница" тази седмица обсъждаме големи истини за училището. Една от важните посоки е как общуват децата в училище и каква е мотивацията им за училище? Коментираме и медийния образ на българското училище. В първото издание ни гостуват..

публикувано на 17.01.17 в 13:36

Интересът към закрила на технически изобретения у нас нараства

Българското патентно ведомство е държавният орган, който одобрява заявките за патенти, полезни модели, промишлени дизайни,   географски означения, търговски марки и др. През последните години нараства интересът към закрила на нови технически решения,..

публикувано на 16.01.17 в 15:09

Диана Андреева: Необходими са нови бизнес модели за управление на авторските права

В предаването " Радиоприемница " разговаряме с директора на Обсерватория по икономика на културата и преподавател в УНСС   - Диана Андреева , за икономическите ползи на творческите продукти.  Икономическите ползи на изкуствата, културните..

публикувано на 16.01.17 в 13:35
Арх. Георги Стоилов

Архитектите имат авторско право върху образа на сградата

Архитектите имат авторско право върху образа на сградата, който трябва да се запазва. Животът е по-силен от архитекта и не винаги може да се съхрани визията, тъй като много често сградите сменят предназначението си и се трансформират. Това сподели арх...

публикувано на 16.01.17 в 11:52

Евгени Димитров: И снимките са с авторски права, не всичко в интернет е общо

За авторско-правния режим във фотографията в "Радиоприемница" ви представихме мнението на фотожурналиста Евгени Димитров . В юридически план авторското право върху снимка може да възникне по два начина: когато човек е фотограф на свободна практика или..

публикувано на 13.01.17 в 16:56