Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиоприемница

Снимка

Снимка Посетете и Радиоприемница във Фейсбук

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа по Радио София.
В средата на деня чрез събеседници и авторски коментари разгръщаме аналитично онова, което интересува и вълнува слушателите.  Предаването "Радиоприемница" е ефирен дневник на обществото.

Тъй както името предполага характера на човек, така и името на предаването алюзира гостоприемство към аудиторията. - Това е предаване, в което всеки може да влезе, да се припознае, да отдъхне и да се чувства разбран.

В "Радиоприемницата" има място за всички.

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София. 

Водещи на "Радиоприемница" са Катя Василева и Белослава Димитрова. 


Публикации

Рекламата мимикрира заради светогледа на поколението "Z"

Рекламата е вид въздействие, което има своите различни страни. От една страна тя е полезна, защото носи информация за различни стоки и услуги, но от друга много често тя е втръснала на съвременния човек, че се избягва или се приема като своеобразен фон...

публикувано на 19.11.19 в 16:52

Екатерина Димитрова: В обществото ни нуждата от правдоподобна информация е все по-належаща

На обществените комуникации и рекламата е посветено тази седмица предаването “Радиоприемница”. Как влияят на обществото, как го променят, докато те самите търпят развитие? - за всичко това ще става дума до края на седмицата. "Пиар (от англ.ез. PR - public..

публикувано на 18.11.19 в 16:59
Всяко листенце на „Дървото на живота

При достатъчно донори ще бъдат спасявани с трансплантация повече българи

Сред срещи с различни експерти и брънки във веригата, в последния ден от тази седмица е време в „ Радиоприемница “ да обобщим темата Донорство и трансплантация , която не само съвпадна, но е и в подкрепа на информационната кампания „Да! За живот!“...

публикувано на 15.11.19 в 14:48

Донорството като подвиг - гледната точка на спасените

В предаването “Радиоприемница” днешните гости представят най-личната възможна гледна точка по темата за донорството и трансплантацията, а именно, когато животът ти е спасен, благодарение на трансплантация на орган. Днешните гости са Ирен Дикова и Бойко..

публикувано на 14.11.19 в 14:55

Страхът от злоупотреби - възпираща сила пред донорството

Всеки човек може да преживее и да възприема темата за донорството по различен начин, каза социологът Павел Вълчев пред Радио София по повод първото специализирано изследване в България в тази област, проведено от агенция "Алфа рисърч". Две са основните..

публикувано на 13.11.19 в 14:42

Дарявайки орган, се запазва частица от дарителя

Темата в предаването “Радиоприемница” тази седмица е донорството. Министерство на здравеопазването започна кампанията “Да! За живот!”, в която участва и актрисата Неда Спасова , известна с ролята си на сестра Кая от известния сериал “Откраднат живот”. С..

публикувано на 12.11.19 в 15:32
Проф. Петър Панчев

Проф. Петър Панчев: Темата за донорството не трябва да слиза от дневния ред на обществото

Тази седмица изданията на „ Радиоприемница “ посвещаваме на важната тема за донорството и трансплантацията. Близо 1200 български граждани, нуждаещи се от трансплантация, живеят с надеждата да водят нормален живот, да имат свободата да се придвижват..

публикувано на 11.11.19 в 14:49

Историята на киселото мляко - съхранена и предавана в Студен извор

Музеят на киселото мляко в село Студен извор, община Трън вече има 12 годишна история. Уредникът Даниела Антова разказа пред Радио София за дейността на музея и неговото разпределение. В изложбената зала е поставен макет, благодарение на който..

публикувано на 08.11.19 в 14:50

Момчиловци - оазис на духовност и дълголетие

Родопчани са различни хора, те са с широка душа и в тях са втъкани добротата и гостоприемството. Векове наред са съхранили бита, културата, традициите и вярата, върху които те са стъпили здраво, каза пред Радио София Сийка Суркова , кмет на родопското..

публикувано на 08.11.19 в 13:27

Сдружение "Мещра" - изкуството да възродиш за нов живот старите къщи

Тази седмица в предаването “Радиоприемница” говорим за маскарадите, ритуалите, целия колорит на костюмите и маските. За да се случат по възможно най-автентичен начин подобен род събития, трябва да съхраним архитектурното и културното ни наследство. С тази..

публикувано на 07.11.19 в 16:13