Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиоприемница

Снимка

Снимка Посетете и Радиоприемница във Фейсбук

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София.
В средата на деня чрез събеседници и авторски коментари разгръщаме аналитично онова, което интересува и вълнува слушателите.  Предаването "Радиоприемница" е ефирен дневник на обществото.

Тъй както името предполага характера на човек, така и името на предаването алюзира гостоприемство към аудиторията. - Това е предаване, в което всеки може да влезе, да се припознае, да отдъхне и да се чувства разбран.

В "Радиоприемницата" има място за всички.

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София. 

Водещи на "Радиоприемница" са Добрина Добрева и Гергана Гайдарова. 

Кметът Мария Ачкова /л/ и водещата Златина Йовкова

Предстои цялостно обновление на емблематичното 7-о училище

Лятната обиколка на предаването „Радиоприемница“ на Радио София приключи с гостуване в централния столичен район „Средец“. Отново потърсихме отговори на най-наболелите въпроси, които вълнуват жителите и посетителите на района. Проблемът с паркирането е..

публикувано на 30.06.17 в 16:10

Кино "Влайкова" - музика, танци, рисуване и дори циркови представления

„Радиоприемница“ гостува на район Средец, където се намира Образцово Народно Читалище "Антон Страшимиров 1926" и кино „Влайкова“. Илиана Хубенова, която е организатор на културните събития в двете институции, ни разказа повече за лятната програма ...

публикувано на 30.06.17 в 15:34
Кметът на район

Ева Митова: Неизбежни са затрудненията около изграждането на метрото в район "Подуяне"

Най-големият ремонт в момента в район “Подуяне” е на моста “Чавдар”. Ремонтът започна наскоро и ще продължи 50 дни. До 2019 г. трябва да бъде готова и спирката на метрото от третия метродиаметър. Това заяви в изнесеното студио на Радио София кметът на..

публикувано на 29.06.17 в 16:13

Ясен Гешев, Urban Creatures: Добрите промени не остават самотни

Много ни е хубаво в Подуяне. Обичаме да работим в този район – обясни в „Радиоприемница“ графити-артистът Ясен Гешев , член на Urban Creatures . Градските пространства са важни, те са както красиви, така и грозни, както съзерцателни, така и..

публикувано на 29.06.17 в 15:27
Новите игрища на

София има своя спортен оазис в парк "Възраждане"

С развитието на София вече има и нови и модерни градски спортни комплекси, а един от най-добрите примери за това е спортният комплекс "Спортна София", който се намира в парк "Възраждане". Основната идея е да се предложат възможности за спорт на различни..

публикувано на 28.06.17 в 15:38

Разширяват зелената зона в район "Възраждане" до началото на 2018 година

„Радиоприемница“ днес посети район „Възраждане“. Излъчваме пряко от комплекс „Спортна София“. А пръв наш домакин е районният кмет Савина Савова. След анкета с мнения и тревоги на жителите на района г-жа Савова отговори на въпросите. Ще поставим..

публикувано на 28.06.17 в 14:58

Каква сила имат препоръките на обществения посредник

Радиоприемница бе на гости на столичния район „Сердика“, където в петък омбудсманът към СО Лилия Христова ще има изнесена приемна. Правомощията на обществения посредник са в рамките на управлението на местната власт. С правилника за..

публикувано на 27.06.17 в 17:26
инж. Тодор Кръстев пред Радио София

Тодор Кръстев: Подготвяме изграждане на връзката до Северната столична тангента

Район "Сердика" разработва голям инфраструктурен проект - връзката на бул. "Илиенци" със Северната скоростна тангента. Целта на проекта е да бъде насочено движението на тежкотоварни автомобили през това трасе до индустриалната зона на район "Сердика", за..

публикувано на 27.06.17 в 16:14
Васил Цолов в

Васил Цолов: Ремонтът на бул. "Дондуков" трябва да приключи до средата на септември

Ремонтът на бул. “Дондуков” е много сериозен инфраструктурен проект, който се очаква да приключи около средата на месец септември. Булевардът ще се затваря поетапно в различни отсечки в протежението му от ул. "Кракра" до Ларгото, заяви кметът на район..

публикувано на 26.06.17 в 17:25

Нова визия за Културен дом „Средец“

Каква е ролята на неправителствените организации в решаването на проблемите на отделни общности. Има ли силна гражданска активност и имат ли мотивация отделните хора да работят за благото на квартала, в който живеят? Обърнахме към Фондация..

публикувано на 26.06.17 в 15:13