Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиоприемница

Снимка

Снимка Посетете и Радиоприемница във Фейсбук

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София.
В средата на деня чрез събеседници и авторски коментари разгръщаме аналитично онова, което интересува и вълнува слушателите.  Предаването "Радиоприемница" е ефирен дневник на обществото.

Тъй както името предполага характера на човек, така и името на предаването алюзира гостоприемство към аудиторията. - Това е предаване, в което всеки може да влезе, да се припознае, да отдъхне и да се чувства разбран.

В "Радиоприемницата" има място за всички.

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София. 

Водещи на "Радиоприемница" са Добрина Добрева и Гергана Гайдарова. 

Свободният избор - основен принцип в демократичния образователен модел

Да поемеш отговорност за своите решения, особено в ранна детска възраст, е цел, която в стандартната ни образователна система не присъства. За сметка на това обаче, в модела на демократичното училище това е умение, което стои в основата на образователния..

публикувано на 26.04.17 в 15:34

Методът Монтесори – насочен към цялостното развитие на личността

Методиката Монтесори придобива все по-голяма популярност и в България. За значението на този тип педагогика разказа създателят на   Монтесори училище у нас Анна Мария Йоцова . Мария Монтесори изучава децата през целия си живот и формира методологията..

публикувано на 26.04.17 в 14:59

Образованието е разговор за бъдещето на една нация

Всички сме чували колко са важни първите седем години, защото точно тогава ние се учим на граници, на стойности, на любов, на самочувствие и на самооценка. За това, каква трябва да бъде подходящата педагогика в първите години от образованието,..

публикувано на 25.04.17 в 15:30

Лазарина Георгиева: Децата влизат в първи клас със слаби двигателни и социални умения

Подготвени ли са децата за предизвикателствата на училищната среда? Това попитахме Лазарина Георгиева, млад педагог, който преподава няколко години в училището в Банско. По думите й, най-слабите места на децата са фината моторика и социалните..

публикувано на 24.04.17 в 16:19

В час с новите предучилищни стандарти

Новият Закон за предучилищното и училищното образование налага нови образователни стандарти и за предучилищното образование, заяви пред Радио София Ваня Трайкова, експерт по предучилищно образование в Министерството на образованието и науката. Няколко..

публикувано на 24.04.17 в 15:23

Сватбената декорация става все по-индивидуална

Казват, че най-подходящото време за сватба е през пролетта. Цветен, красив и романтичен сезон, който е идеален за едно ново начало. А цветята са неизменна част и от пролетния сезон и от украсата на една сватба. Какви са предпочитанията на младите двойки..

публикувано на 21.04.17 в 15:24

Мисията на ботаническите градини е да бъдат опазени биологичните видове

Китните градини с интересен дизайн винаги ни провокират, особено през първите пролетни дни. Затова в „Радиоприемница“ ви предоставяме професионално подредена информация за ботаническите градини на Софийския университет. Наш гид из цветните лехи е Люба..

публикувано на 20.04.17 в 15:10

Менютата на Sofia Restaurant Week - 2 вече са известни

За втори път София ще стане царство на ценителите на добрия вкус, в прекия смисъл на думата. За седмица - от 7 до 13 май, 25 ресторанта ще предлагат добри блюда, но и трябва да демонстрират първокласно обслужване. За тези дни е насрочена Sofia..

публикувано на 20.04.17 в 14:39

С природен лек изкарваш век

Здравето зависи от вътрешната и външната чистота на човека. За да бъдеш здрав, трябва да дойдеш в съгласие с Природата. Тя ще ти даде светлина, въздух, вода и храна. Ако между енергиите на Слънцето и енергиите на твоя организъм става правилна обмяна,..

публикувано на 19.04.17 в 17:13

На мода излизат българската кухня и старите рецепти

Предаването "Радиоприемница" тази седмица е настроено на пролетна вълна - ще избираме събеседници, които ще говорят за цветовете и вкусовете на зеления сезон. Начало на пролетната ни поредица дадоха един готвач - №1 за 2016 година, и един сладкар - №1..

публикувано на 18.04.17 в 15:49