Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиоприемница

Снимка

Снимка Посетете и Радиоприемница във Фейсбук

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София.
В средата на деня чрез събеседници и авторски коментари разгръщаме аналитично онова, което интересува и вълнува слушателите.  Предаването "Радиоприемница" е ефирен дневник на обществото.

Тъй както името предполага характера на човек, така и името на предаването алюзира гостоприемство към аудиторията. - Това е предаване, в което всеки може да влезе, да се припознае, да отдъхне и да се чувства разбран.

В "Радиоприемницата" има място за всички.

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София. 

Водещи на "Радиоприемница" са Добрина Добрева и Гергана Гайдарова. 

За трудовите отношения в бъдеще време

Как се променя пазарът на труда с оглед на все по-голямата автоматизация на работния процес и какви са новите изискания, които трудещите се, израснали в дигитална среда имат? Отговорите потърсихме заедно с Лидия Шулева от българската..

публикувано на 23.02.17 в 17:18

Седем планети с размерите на Земята, на някои от които може да се развие живот

От американската космическа агенция НАСА съобщиха, че са открили 7 планети с размерите на Земята в слънчева система в съзвездието Водолей на 40 светлинни години от тук. На три от планетите е много вероятно да има вода. Директорът на научните мисии..

публикувано на 23.02.17 в 13:59

С какво ще "построим" бъдещето?

Вещи със собствена „имунна система“, много по-здрави и енергийно независими коли, опаковки, които сигнализират кога изтича срокът на годност на хранителните продукти. Това са само част от примерите за приложения на материалите на бъдещето, за които ви..

публикувано на 22.02.17 в 17:18

Как научната кариера може да бъде притегателна за талантливите българи

Научната кариера да стане една от желаните сфери за развитие на талантливите българи. Това е една от основните цели, която ще бъде заложена в актуализирания вариант на Стратегията за научни изследвания. За целта са  необходими по-ясни правила за кариерно..

публикувано на 22.02.17 в 14:55

Иноваторът Любомир Янчев не спира да надгражда

Любомир Янчев стана известен с иновацията си за дистанционно превключване на климатици Melissa. Неговата компания се развива успешно, а идеята му вече намира приложение за включване на други уреди – радиатори, бойлери (Bobbie, Vicki)… Точно днес той..

публикувано на 21.02.17 в 15:04

Веселин Русинов: Развитието на изкуствения интелект няма да изправи роботите срещу хората

Тази седмица предаването „Радиоприемница“ е посветено на модерните технологии, които вече много осезаемо присъстват в нашето ежедневие и голяма част от живота ни е свързан с технологично организиране на деня. Днес акцентът ни е върху самото проектиране на..

публикувано на 21.02.17 в 14:22

И медицината не може без иновации

Разработва се общ интернет портал, който ще дава информация за всички здравни услуги, които се предлагат от Столичната община. Това съобщи Надя Маринова  – главен редактор на b2b медия, която за втора поредна година организира форум за проекти,..

публикувано на 20.02.17 в 14:17

Как да си организираме почивката сами

Времето става все по-хубаво и плановете за пътешествия и екзотичните дестинации започват все по-трайно да се настаняват в мислите ни. Как обаче да си организираме сами екскурзията? За да разберем, се срещнахме с екипа на първата изцяло българска..

публикувано на 17.02.17 в 15:28

Хилядолетната ни история възкръсва в първи по рода си историко-атракционен парк

Според всеобщото мнение България има огромен потенциал в сферата на културно-историческия туризъм, който трябва да използва като стратегическо предимство. В момента обаче наследството по нашите земи не успява да се наложи като основна притегателна сила..

публикувано на 16.02.17 в 14:55