Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиоприемница

Снимка

Снимка Посетете и Радиоприемница във Фейсбук

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа по Радио София.
В средата на деня чрез събеседници и авторски коментари разгръщаме аналитично онова, което интересува и вълнува слушателите.  Предаването "Радиоприемница" е ефирен дневник на обществото.

Тъй както името предполага характера на човек, така и името на предаването алюзира гостоприемство към аудиторията. - Това е предаване, в което всеки може да влезе, да се припознае, да отдъхне и да се чувства разбран.

В "Радиоприемницата" има място за всички.

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София. 

Водещи на "Радиоприемница" - Катя Василева, Добринка Добрева, Златина Йовкова. 


Публикации

Значението на храната в юдаизма

В тези пет дни в предаването “Радиоприемница” говорихме за храната като начин на живот и култура, храната в различните религии и общности. Днес се посвещаваме на вечните закони в юдаизма и прекрасните традиции в храненето на евреите. Храненето, храната..

публикувано на 22.03.19 в 16:15
Има достатъчно храни за веганите

Вегани: Има многообразие от растителни храни, които ни поддържат здрави и енергични

За храната като начин на живот говорим през настоящата седмица в предаването ни "Радиоприемница". В това отношение едни от най-интересните групи от хора са веганите. Според различната литература по темата веган , веганство или..

публикувано на 21.03.19 в 14:48

Андрей Стоилов: Телевизията и блоговете издигнаха в култ готварската професия

Храненето е не само едно от най-важните неща за човека, но много често е и начин на живот. Професиналните готвачи са тези, от които зависи храната ни да е вкусна, да ни носи наслада и да е съобразена с нашите възприятия. Андрей Стоилов - председател..

публикувано на 21.03.19 в 14:27
Байрам

С даряването на храна в мюсюлманството може да се преодолее слабостта към материалното

Днес в „Радиоприемница“ разговаряхме за храненето в исляма. За да разберем какво е мястото на храната в тази религия, какво са навиците и правилата, мотивите за въздържание и присъствието определени храни при някои ритуали, поканихме Ведат Ахмед,..

публикувано на 20.03.19 в 16:51

Нова детска кухня отваря врати в кв. "Лозенец"

Отвори врати първият по рода си раздавателен пункт за храна, в общинска детска градина, която се намира на територията на район “Лозенец”. Пунктът е разположен в детска градина “Слънчеви лъчи” на ул. “Тодор Чипев” 1. Кухнята ще обслужва родителите на деца..

публикувано на 19.03.19 в 17:09

Храната - начин на правилна употреба

Здравословното хранене - от бебешка до зряла възраст. Как начинът ни на хранене влияе върху качеството ни на живот и къде е балансът между храненето, диетите, фитнеса и добрия външен вид. На тези теми е посветено днешното предаване “Радиоприемница”...

публикувано на 19.03.19 в 14:59

Постът е внимание, будност, разсъдителност, динамика и свобода

Започва минисериалът на Радиоприемница , посветен на х раненето като начин на живот в различни религии, култури и общности. Днес сме поканили доц. Павел Павлов от Богословския факултет на Софийския университет "Св. Кл. Охридски") , магистър..

публикувано на 18.03.19 в 15:02

Столичната община подготвя мобилно приложение за хора с увреждания

Нов софтуер и мобилно приложение за административни услуги ще бъдат въведени в улеснение на хората с увреждане. Те ще помагат на гражданите в подаването на документи към Дирекцията "Интеграция за хора с увреждания, програми и проекти". Софтуерът ще даде..

публикувано на 17.03.19 в 12:00

Новата стратегия за ранно детско развитие трябва да бъде стратегия за всички деца

В социалния разговор в "Радиоприемница" потърсихме коментар на фондация "За нашите деца", която организира конференция за "Грижа в ранната възраст" . По време на събитието бяха начертани и акцентите в бъдещата национална стратегия за ранно детско..

публикувано на 16.03.19 в 16:10

Социален център в помощ на родителите на деца с рефлукс

В предаването “Радиоприемница” говорим за децата - както за дългосрочната стратегия за ранно детско развитие, която трябва да се превърне в Национална програма, така и за краткосрочни проекти, които включват иновации с участие и на гражданите. “Социални..

публикувано на 16.03.19 в 12:25