Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиоприемница

Снимка

Снимка Посетете и Радиоприемница във Фейсбук

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа по Радио София.
В средата на деня чрез събеседници и авторски коментари разгръщаме аналитично онова, което интересува и вълнува слушателите.  Предаването "Радиоприемница" е ефирен дневник на обществото.

Тъй както името предполага характера на човек, така и името на предаването алюзира гостоприемство към аудиторията. - Това е предаване, в което всеки може да влезе, да се припознае, да отдъхне и да се чувства разбран.

В "Радиоприемницата" има място за всички.

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София. 

Водещи на "Радиоприемница" са Добрина Добрева и Гергана Гайдарова. 

Рияд през нощта

Проф. Владимир Чуков за предимствата от владеенето на арабски език

Тази седмица в „Радиоприемница“ се интересувахме от чуждата култура, екзотичните и далечни езици и ползата, която носи тяхното познаване. В последния ден от работната седмица в ЕС решихме да разберем какви са предимствата от владеенето на арабски език,..

публикувано на 17.11.17 в 16:06

Норвежците са горди, че езикът им има две официални писмени форми

Продължаваме седмичната поредица за езиковото богатство и как езикът е инструмент и път към чуждата култура.   Днес се спираме на скандинавския север, езиците там и как страните от този регион успяват да популяризират литература, кино и музика така,..

публикувано на 16.11.17 в 15:07

Владеенето на китайски език е чудесна основа за реализация навсякъде по света

Владеенето на английски език отдавна вече не е предимство, а необходимост. Все повече работодатели изискват и втори чужд език, а големите възможности в тази посока открива ползването на по-редки езици. Изучаването на езици като китайски, японски,..

публикувано на 14.11.17 в 16:31

Ефтим Чакъров: Музиката е един от основните фактори, определящи комфорта на клиента

Музиката е важна част от хотелския и ресторантьорския бизнес и е един от основните фактори, определящи комфорта на клиента, и все повече собственици започват да го разбират, заяви пред Радио София композиторът Ефтим Чакъров, представител на компанията..

публикувано на 13.11.17 в 18:15

Как да разчитаме чуждата култура през езика и неговата специфика

През последните години технологиите се развиват все по-бързо, а благодарение на глобализацията екзотиката на далечните светове навлиза в ежедневието ни все по-осезаемо. Далечният Изток вече съвсем не е толкова далечен, но познаваме ли чуждата култура и..

публикувано на 13.11.17 в 14:53

Никой не е по-голям от хляба, някои просто знаят как се прави

37 фирми представят хлебни и сладкарски продукти на изложението в Интер Експо Центъра Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд и Дринк и Сихре, което продължава до11 ноември. Това съобщи в началото на днешната ни..

публикувано на 09.11.17 в 17:35

450 фирми показват храни и напитки в София

Най-голямото изложение за храни и напитки в Интер Експо Център беше официално открито днес в присъствието на зам.-министъра на земеделието Лозана Василева и омбудсманът на РБългария Мая Манолова, представители на браншовите организации на..

публикувано на 08.11.17 в 16:44

За смисъла на търговските изложения

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и нейните 28 регионални структури в цялата страна са предпоставка за взаимодействие и двупосочно подпомагане на успешни делови среди. БТПП е в тясно сътрудничество и с браншови камари и асоциации за..

публикувано на 07.11.17 в 15:59

Добрата подготовка - разковничето за успешно представяне на международни изложения

Участието на български фирми в големи международни изложения е един от важните начини, по които можем да завоюваме нови пазари. Не случайно в края на 2016 година износът е бил най-силният двигател на икономическия растеж в България. Как се организират..

публикувано на 06.11.17 в 16:49

Доказателството, че читалищата не са отживелица

Нуждата от духовно просвещение, в годините преди Освобождението, е мотивът за създаването на читалищата, които с дейността си дават тласък за развитие на просветата, културата и изкуството. Читалищата могат да бъдат определени като “будители” на нацията...

публикувано на 03.11.17 в 16:13