Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиоприемница

Снимка

Снимка Посетете и Радиоприемница във Фейсбук

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа по Радио София.
В средата на деня чрез събеседници и авторски коментари разгръщаме аналитично онова, което интересува и вълнува слушателите.  Предаването "Радиоприемница" е ефирен дневник на обществото.

Тъй както името предполага характера на човек, така и името на предаването алюзира гостоприемство към аудиторията. - Това е предаване, в което всеки може да влезе, да се припознае, да отдъхне и да се чувства разбран.

В "Радиоприемницата" има място за всички.

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София. 

Водещи на "Радиоприемница" са Добрина Добрева, Олга Добрева и Катя Василева. 

Емилия Бонева

Емилия Бонева: За да работиш с деца, трябва да ги обичаш

На 24 май - празника на българската просвета и култура и на славянската писменост, посветихме "Радиоприемница" на любовта към езика и словото. Гостува ни Емилия Бонева - „Учител на годината“ в направление „Предучилищно възпитание и подготовка“ според..

публикувано на 24.05.18 в 14:49

Писането като алтернатива на тъгата

Младите писателки Бистра Величкова и Лора Динкова ни бяха на гости в "Радиоприемница" в седмицата, когато обръщаме внимание на словото, литературата и грамотността. Бистра е и журналист, който публикува стихове и статии в множество печатни медии. И..

публикувано на 23.05.18 в 15:37

Учителката Лилия Колева: Днешните учители трябва да носят духа на възрожденците

В навечерието на 24 май - Денят на българската писменост и култура, предаването “Радиоприемница” е посветено на българското слово.  24 май за мен е най-чистият празник, колкото и да се спекулира с тези думи, това наистина е най-българският празник - аз го..

публикувано на 23.05.18 в 15:18
Част от възпитаниците на НПМГ

НПМГ отбелязва своя юбилей с грандиозен спектакъл в НДК

Тази седмица в „Радиоприемница“ продължаваме да  темата за грамотността, за матурите и за нуждите в нашата образователна система. Наш гост бе Даниела Шошова, директор на Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" Вчера пък..

публикувано на 22.05.18 в 15:33

Духът на изкуството цари в 144 СОУ „Народни будители“

В седмицата, посветена на словото и книжовността, в „Радиоприемница“ имахме гости от 144 СОУ „Народни будители“. В студиото бяха Яна Караманджукова , преподавател по български език и литература, Ивелина Вълчанова , учител по изобразително..

публикувано на 22.05.18 в 15:00

Какви са проблемите на българите с българския език

В седмицата, когато отбелязваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, гост в предаването "Радиоприемница" е  доц. д-р Илияна Гаравалова  от секция "Българска диалектология и лингвистична география" в Института по български език..

публикувано на 21.05.18 в 14:35

Скаутското движение калява тялото и духа

Завършваме седмицата в „Радиоприемница“, посветена на извънкласните дейности, с разговор за скаутското движение. Гости в студиото са Румен Пущаков - председател на Централния младежки клуб на скаутите в България и Михаела и Виктор Тодорови , ученици и..

публикувано на 18.05.18 в 16:52

"Етъра" разкрива един позабравен и много вълнуващ свят пред малчуганите

Да пренесеш миналото през съвременността и да го съхраниш за съвремието - това е мисията на Етнографския музей на открито "Етъра". През цялото лято той ще посреща децата с вълнуващи занимания. Посещавайки "Етъра" се откъсваме от съвременността, за да се..

публикувано на 17.05.18 в 16:22

Ще останат ли само спомен ученическите лагери

Тази седмица в „Радиоприемница“ обсъждаме ученическите лагери и заниманията на децата през лятната ваканция. И ако за едни лагерите и ваканциите са топъл спомен, пълен с морски вълни, пясък, планини и игри от зори до мрак, то за други тепърва..

публикувано на 17.05.18 в 15:58
Райна Манджукова и Калина Димитрова

IT Step учи децата, че мечтите им не са непостижими

Международната компютърна академия IT Step за трета поредна година организира Лятна компютърна академия за деца. Директорът "Учебна дейност" Райна Манджукова и координаторът на Лятната компютърна академия Калина Димитрова обясниха пред Радио София,..

публикувано на 16.05.18 в 14:40