Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиоприемница

Снимка

Снимка Посетете и Радиоприемница във Фейсбук

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа по Радио София.
В средата на деня чрез събеседници и авторски коментари разгръщаме аналитично онова, което интересува и вълнува слушателите.  Предаването "Радиоприемница" е ефирен дневник на обществото.

Тъй както името предполага характера на човек, така и името на предаването алюзира гостоприемство към аудиторията. - Това е предаване, в което всеки може да влезе, да се припознае, да отдъхне и да се чувства разбран.

В "Радиоприемницата" има място за всички.

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София. 

Водещи на "Радиоприемница" са Добрина Добрева, Олга Добрева и Катя Василева. 


Поклонническите пътища из Софийската Света гора - едно различно преживяване

Интересът и възможностите за поклоннически туризъм около София са темата на предаването “Радиоприемница” в последния ден от седмицата, посветена на столицата. В Софийска област има 66 православни манастира, от които 44 са функциониращи. Поклонническият..

публикувано на 21.09.18 в 15:35
НДК

Борислав Велков: НДК отново се възприема като модерна и функционална сграда

Тематичната ни седмица в „Радиоприемница“ е посветена на столицата ни, а днес се фокусирахме върху НДК като една от емблемите на София. Наши събеседници бяха режисьорът Анастасия Събева и председателят на Съвета на директорите на НДК – Борислав..

публикувано на 20.09.18 в 15:29
Пластиката “България земя на древни култури”

Емил Попов: НДК изпълнява своята функция на културна институция в национален мащаб

За София, видяна през различни очи и усетена от различни хора с най-разнообразни гледни точки и представи, говорим тази седмица в предаването “Радиоприемница”. Предаването днес е посветено на един от символите, които събират всички образи на столицата в едно..

публикувано на 20.09.18 в 15:01

Първата обществена биоградина в София цъфти и ухае

След като ви разказахме за политиките на Столичната община за устойчиво градско развитие, сега обърнахме внимание на гражданското участие в този процес.  В "Радиоприемница" решихме да ви заведем в  първата обществена биоградина в София. Създадена именно..

публикувано на 19.09.18 в 14:56
Елица Панайотова

И пилотните проекти на "Зелена София" водят до положителен ефект

И днес Радиоприемница продължава да разглежда София от различни гледни точки. Този път искаме да видим до колко столицата ни е чисто, зелено и уютно място за живеене. Гостува ни Елица Панайотова – координатор на „Зелена София“ – проект,..

обновено на 19.09.18 в 14:46

"Градският" мед и средата, в която живеем

Сдружение „Биоград София“, което стои зад биоградина „Витоша“, работи и по едн друг, също толкова интересен проект - Музей на пчелата.  Музеят е единственият в голям български град и макар да сме говорили и писали за него, струва си отново да се върнем..

публикувано на 19.09.18 в 14:28

София в 105 минути

Тази седмица предаването ни е посветено на София – на нейната култура, история и дух. Може ли историята на града да бъде разказана в 105 минути, кои са най-ярките събития и факти, достиженията в архитектурата и градоустройството, постиженията в науката и..

публикувано на 18.09.18 в 15:59
Тодор Чобанов

Тодор Чобанов: Проблем с приема има само в яслените групи

Заместник-кметът на София по направление "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости" доц. д-р Тодор Чобанов отправи поздравление от ефира на Радио София по повод празника на столицата. София е един прекрасен град, чийто достойнства..

публикувано на 17.09.18 в 15:44

Кампания срещу насилието започва в училищата с първия учебен ден

С началото на учебната 2018/2019 г. Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) и Съветът на децата инициират и започват Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“ . Кампанията е насочена към малки и големи, към..

публикувано на 14.09.18 в 15:31

Добрите обноски вървят ръка за ръка с другите уроци

Броени дни преди първия учебен ден родителите проверяват дали са купили всичко нужно за ученика вкъщи - нови тетрадки, моливи, учебници. Слагат всичко в раницата, но дали се сещат да сложат и добрите обноски? Първа Детска Академия за Добри Обноски в София..

публикувано на 14.09.18 в 14:38