Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиоприемница

Снимка

Снимка Посетете и Радиоприемница във Фейсбук

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа по Радио София.
В средата на деня чрез събеседници и авторски коментари разгръщаме аналитично онова, което интересува и вълнува слушателите.  Предаването "Радиоприемница" е ефирен дневник на обществото.

Тъй както името предполага характера на човек, така и името на предаването алюзира гостоприемство към аудиторията. - Това е предаване, в което всеки може да влезе, да се припознае, да отдъхне и да се чувства разбран.

В "Радиоприемницата" има място за всички.

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София. 

Водещи на "Радиоприемница" са Добрина Добрева, Олга Добрева и Катя Василева. 


Киното, литературата и музиката в куиз отбор

Завършваме седмицата, посветената на съвременните игри и забавления за малки и големи, потапяйки се е света на киното, литературата и музиката. Помните ли играта на филми от едно време? Тогава един започваше да казва азбуката, друг казваше стоп и след..

публикувано на 18.01.19 в 15:25

Чрез технологиите децата трябва да създават, да развихрят въображението си

Зависимостта на децата от най-ранна възраст от технологиите е един от наболелите въпроси на нашето съвремие. Когато поставим нещата на правилната основа още в самото начало, точно технологиите може да се окажат незаменим помощник на родителите в процеса..

публикувано на 17.01.19 в 15:16

Yu-Gi-Oh! - култура, спорт и страст за последователите

Съвременните форми на забавление за деца и възрастни е темата на предаването “Радиоприемница” тази седмица. След ескейп стаите и настолните игри, днес ще се потопим в Yu-Gi-Oh! културата. За да разкаже за играта, спечелила рекорд на Гинес по брой продадени..

публикувано на 16.01.19 в 16:36

Настолните игри ни забавляват и учат

Кой повече е подвластен на игрите – децата или порасналите? Кой кого въвлича в магията на игрите: възрастните – децата, или обратното? Над тези и други въпроси в "Радиоприемница" тази седмица повече разсъждаваме и говорим, без непременно да търсим..

публикувано на 15.01.19 в 15:37

Ескейп стаите - мисли извън рамките

Колкото и да порастваме, във всеки от нас живее по едно дете, което обича да играе. Времената се менят, игрите и забавленията също, а тази седмица в "Радиоприемница" се опитваме да разберем на какво играят днешните деца - пораснали или не. Оказва се, че..

публикувано на 14.01.19 в 15:58

Ипократис Пападимитракос: Здравословното хранене не трябва да води до стрес

След дългите празници неизменно и необратимо идват делниците. Пристигат с целия стрес на ежедневието и се настаняват до килограмите, натрупани по време почивните дни. Нежеланите килца и битието така натежават на душата, че лесно можем да се почувстваме..

публикувано на 11.01.19 в 15:52
Диана Тонева и Бояна Николова в студиото на Радио София

Пол денсът - нестандартният спорт, който бори гравитацията

Тази седмица в "Радиоприемница" обсъждаме как да преминем плавно и елегантно, без депресии и стрес, от празниците към делничния ритъм. Едно о т нещата, които са изключително полезни в този период, се оказва спортът. Чрез него изчистваме токсините от..

публикувано на 10.01.19 в 15:29

Ина Антонова: В период на рутина и летаргия бягството не е решение

Въпросът за мотивацията и позитивната настройка на работното място е много сложен. Наблюдава се един характерен феномен в българското общество - "работническият синдром", каза пред Радио София психологът и психотерапевтът Ина Антонова . С други думи..

публикувано на 09.01.19 в 15:44

Д-р Анна Богданова: Бременността е нормално физиологично състояние, а не болест

“От празници към делници” - така звучи тематично първата работна седмица от новата година за предаването “Радиоприемница”. Днес е Бабинден - денят на родилната помощ по нов стил, по стар стил е на 21 януари. Празник, когато честитим на всички, които..

публикувано на 08.01.19 в 15:14

Празник без хоро не може

В първата пълна седмица на 2019 г. Радиоприемница предлага разговори с гости та тема "От празници към делници". Януари, както винаги започва с именни дни. За традициите на днешния Ивановден и мястото на народните танци в празника, както и..

публикувано на 07.01.19 в 14:51