Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиоприемница

Снимка

Снимка Посетете и Радиоприемница във Фейсбук

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа по Радио София.
В средата на деня чрез събеседници и авторски коментари разгръщаме аналитично онова, което интересува и вълнува слушателите.  Предаването "Радиоприемница" е ефирен дневник на обществото.

Тъй както името предполага характера на човек, така и името на предаването алюзира гостоприемство към аудиторията. - Това е предаване, в което всеки може да влезе, да се припознае, да отдъхне и да се чувства разбран.

В "Радиоприемницата" има място за всички.

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София. 

Водещи на "Радиоприемница" са Добрина Добрева, Гергана Гайдарова и Катя Василева. 

Работната среда ще се промени драстично за 5-10 години, предстои "революция 4.0"

В седмицата, в която посветихме "Радиоприемница" на дигиталните технологии на настоящето и бъдещето, поканихме Елена Маринова - член на Управителния съвет на Българската асоциация по информационните технологии /БАИТ/, Доброслав Димитров - член на..

обновено на 17.01.18 в 15:38

Актът за киберсигурност е революционен за ЕС

Тази седмица нашата „Радиоприемница“ е дигитална, в унисон с контекста на един от важните приоритети на Българското европредседателство: „Цифровата икономика и уменията на бъдещето“. Електронните комуникации, единният цифров пазар, авторските права,..

публикувано на 16.01.18 в 15:43
Гергана Паси

Гергана Паси: Съвсем скоро професиите ще претърпят драматична промяна

Какво трябва да знае и умее човекът в дигиталния свят? Докъде сме стигнали в това отношение от гледна точка на нормативна рамка, но и на разбирания и на образователна система? Тези въпроси разглеждахме в "Радиоприемница" по Радио София с Гергана Паси -..

публикувано на 15.01.18 в 16:34

Модата като отражение на действителността, ангажирана с различни каузи

Няма трети пол, но пък темата за превенцията срещу насилието и равнопоставеността между половете е изключително важна в световен мащаб. Знаем, модата отразява действителността и може да бъде ангажирана с каузи. Как изглежда развитието й в чисто..

публикувано на 12.01.18 в 16:40

Тенденции в прическите - от древните египтяни до днешните парти фенове

Прическата е завършекът на цялостната визия и подчертава индивидуалността на всеки човек. С добре подбрана и реализирана прическа може не само да се минимализират недостатъците, но и да се подчертаят предимствата. Как изглеждат и се променят прическите..

публикувано на 12.01.18 в 15:44
Унгарската шахматистка Юдит Полгар е пример за спортистка, която превъзхожда много от мъжете в дисциплината

В спорта жените (почти) са равноправни с мъжете

В днешната Радиоприемница разглеждаме седмичната тема за социалните измерения на понятието пол , разговаряйки за нагласите относно мястото на мъжете и жените в областта на спорта – поле, в което по обективни причини разделението между половете (все..

публикувано на 11.01.18 в 15:38

Големият проблем на съвремието са все по-неясните идентичности на младите хора

Размиването на социалните измерения на понятието "пол" е една от важните характеристики на нашето съвремие. То е симптом и за цялостната хаотичност на света, която поражда необходимостта от нови модели за ефективно справяне с живота. Това стана ясно от..

публикувано на 10.01.18 в 17:58

Важно е как коментираме всяка една тема в публичното пространство

Равнопоставеността между половете, стереотипните полово специфични роли в обществото, превенцията срещу насилието над жените и домашното насилие - това е темата, която разискваме в „Радиоприемница“ тази седмица. Tя превзе медийното пространство по..

публикувано на 09.01.18 в 15:39

Едно измерение на сексуалността не може да бъде трети пол

Около понятието "социален пол" в българския превод на Истанбулската конвенция се появиха редица неадекватни и спекулативни коментари. Трябва да уточним, че конвенцията не се занимава с него, а с превенцията срещу насилието върху жени. Но тези коментари..

публикувано на 08.01.18 в 17:03

Все повече български групи поглеждат към по-големите зали

Клубният мениджър и организатор на редица музикални събития Мартин Михайлов обобщи пред Радио София събитията през 2017 година на българската музикална сцена и очерта тенденциите за 2018-а. Мартин разказа, че вече се е заел с организацията на..

публикувано на 05.01.18 в 15:29