Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиоприемница

Снимка

Снимка Посетете и Радиоприемница във Фейсбук

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа по Радио София.
В средата на деня чрез събеседници и авторски коментари разгръщаме аналитично онова, което интересува и вълнува слушателите.  Предаването "Радиоприемница" е ефирен дневник на обществото.

Тъй както името предполага характера на човек, така и името на предаването алюзира гостоприемство към аудиторията. - Това е предаване, в което всеки може да влезе, да се припознае, да отдъхне и да се чувства разбран.

В "Радиоприемницата" има място за всички.

Всеки ден от понеделник до петък от 13:00 до 14:00 часа, по Радио София. 

Водещи на "Радиоприемница" - Катя Василева, Добринка Добрева, Златина Йовкова. 


Публикации

Подходът към децата със специални потребности трябва да е индивидуален

В „Радиоприемница“ днес наш гост беше д-р Филипа Каменова - психолог, удостоен с награда за професионализъм, отдаденост и иноваторство от Синдиката на българските учители. Д-р Каменова работи в Центъра за специална образователна подкрепа "Едуард Сеген" в..

публикувано на 22.05.19 в 17:44

Природните науки дават много възможности за професионално развитие

Тази седмица в Радиоприемница“ сме се съсредоточили върху ученето и учителската професия. Да бъдеш учител е призвание, но и предизвикателство, а днес с Людмила Михова, преподавател по химия и опазване на околната среда в НПМГ „Академик Любомир..

публикувано на 22.05.19 в 16:25

Младите хора искат всичко да става бързо, а писането е нещо бавно

Антония Бандармалиева - учител от 55. средно училище "Петко Каравелов" и председател на Асоциацията на учителите по Български език и литература и Божидар Георгиев , учител в Софийската математическа гимназия гостуваха в предаването..

публикувано на 21.05.19 в 15:35

Зад всеки отличен ученик и успешен бизнесмен, стои един добър преподавател

Дните преди 24 май посвещаваме Радиоприемница на учителите. Тези, които водят децата ни не само към буквите и словото, но въобще – към знанието, без което няма прогрес, няма развитие, няма благоденствие и добър живот. Ще говорим за качеството на..

публикувано на 20.05.19 в 15:34

Хипертонията - втората по значимост и честота причина за хронична бъбречна недостатъчност

Тази седмица водещата ни тема в "Радиопроемница" са кампаниите за здраве, а днес, когато отбелязваме Световния ден за борба с хипертонията, обърнахме внимание на това заболяване и кампаниите, съсредоточени върху него. 11 града в страната се включиха в..

публикувано на 17.05.19 в 15:30

За борба със зависимостите най-важна е подкрепата на близките

Преди седмица Българското национално радио стартира национална кампания за вредата от употребата на наркотични вещества. Под наслов "Избери живота" в продължение на 8 месеца проследяваме пътя на дрогата и на хората, които са посегнали към нея като..

публикувано на 16.05.19 в 14:50
Проф. д-р Красимир Антонов

Проф. Красимир Антонов: Гладуването е най-големият бич за омазнения черен дроб

Тази седмица в "Радиоприемница" се фокусираме върху кампаниите за здраве, а днешната ни тема беше посветена на „лабораторията на нашия организъм“, както често е наричан черният дроб. Според статистика на агенция „Блу Пойнт“ се оказва, че много..

публикувано на 15.05.19 в 16:02

Тежест в дясно, безсъние или сънливост може да подсказват чернодробен проблем

Едно проучване, проведено неотдавна, показа, че всеки трети българин не знае къде се намира черният му дроб. Дали това е толкова важно обаче? В предаването "Радиоприемница" по Радио София д-р Радин Цонев , началник на Отделението по гастроентерология в..

обновено на 15.05.19 в 15:19

Няма как да се опълчим на тиреоидита на Хашимото, без да променим навиците си

Тази седмица в "Радиоприемница" акцентът ни е върху кампаниите за здраве, а днес на ход са автоимунните заболявания, предвид наближаващия Световен ден за борба с болестите на щитовидната жлеза - 25 май. Жертвите на тези заболявания наброяват 750 милиона..

публикувано на 14.05.19 в 15:54

България за 14-а година участва в кампанията за превенция на кожния рак Евромеланома

Започва седмицата, в която екипът на Радиоприемница посвещава на здравните кампании. В първото издание разглеждаме информацията и ползите, заложени в националната кампания за профилактика на рака кожата - Евромеланома - 2019. В студиото по..

публикувано на 13.05.19 в 14:56