Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ритъмът на столицата

Снимка

Снимка
Посетете Ритъмът на столицата и във Фейсбук


Периодика: От понеделник до петък

Времетраене: От 14:00 до 17:00 часа

Жанр: Следобеден развлекателен блок

Мисия на предаването: В най-хубавото време от деня – в следобедните часове, софиянци и слушателите от региона разполагат със своя „Лайфстайл справочник“ и заедно с екипа задават пулса на града. Провокативният елемент е, че водещата влиза в ролята на градски гид, който с настроение и нюх предлага интересна местна информация, умело подбрани коментари на знакови личности и нестандартни идеи за по-пълноценно прекарване на свободното време. Всичко това е гарнирано с огромна порция хубава музика.

Рубрики: Гмуркането в кипежа на града всеки път е изпълнено с емоциите на огромна палитра от рубрики.

Някога преди– стъпки в миналото връща към най-изконното за софиянци – техните традиции. Това е сладък разказ за Стара София от позабравени, непознати и вечни истории за града.

Хайде с мен“ повежда на обедна разходка по паркове, пазари, автобусни спирки и всички ключови места на столицата, за да обогати ежедневието на софиянци със свежи и практични идеи за пълноценно прекарване на обедните часове.

Бранш“ – който е работен, ще бъде имотен показва на слушателя лицата на заобикалящите го хора в големия град. Артистично му намига и му предлага да се запознае с тях, да се доближи до проблемите им, или просто да се посмеят заедно.

Аз съм на…– всяка възраст с чара си спазва заявката на Радио София да бъде интересно на слушатели от 4 до 94,5 години, като предлага нестандартен поглед към радостите и тревогите на различните възрасти.

През шпионката – околосветско пътешествие е кратко надничане у „съседите“ – балканските страни, Европа, Щатите и всички онези любопитни кътчета от света, на които се случва нещо интересно. С други думи, това е прецизна селекция на световни лайфстайл новини, като „жълтото“ не е на почит!

Компас– с раница, сак и куфар е любопитен пътеводител с интересни факти, както за световно известни дестинации за пътуване, така и за непознати и скрити кътчета, предлагащи пълноценна почивка и условия за атрактивно прекарване на свободното време. Необичайното е, че самите слушатели споделят своите пътеписи, мнения, съвети и коментари от пътуванията си.

Лица в мрежата– ритъмът на социалните мрежи е интерактивен справочник от всички любопитни дискусии на страницата на предаването във Facebook.

Ритъмът на столицата няма как да бъде активен и без коментари за начина на живот в хармония и с отговорност към природата. Закачливи подаръчета в предаването са и конкретни полезни съвети за здравословен начин на живот - като се разкриват малките ползи, водещи до големи резултати. Разбира се, не се пропуска и приятелско предложение за атрактивно прекарване на по-късните и вечерни часове, чрез акцент от културния афиш на града.

Вкусната обедна гозба от информация и музика всеки път се приготвя с много позитивизъм и стремеж към разнообразие!

Мнения, препоръки и коментари - на нашата фейсбук страница

Красотата и мистерията на науката около нас

Дискусия, посветена на това как технологиите могат да изменят функцинирането на демокрацията, организират днес от проекта "Рацио". Проектът е посветен на популярната наука, а дискусията е част от нов формат, дискутиращ проблемите, които носят..

публикувано на 19.01.18 в 18:15

Осветихме новия редакционен комплекс на Радио София

С тържествен водосвет бе открит новият редакционен комплекс на Радио София. Той е изграден на принципа "open space", като всички редактори работят в едно широко помещение ,без прегради на работните места. Този тип съвременна организация допринася за..

публикувано на 19.01.18 в 18:05

Къде можем да предадем стари гуми и опасни отпадъци

Cпоред данни на Националния статистически институт средно на година един българин произвежда около 440 кг. битови отпадъци. В това число се включват и опасните отпадъци, генерирани от домакинствата, които в процентно отношение са представляват..

публикувано на 19.01.18 в 16:50
Красимир Георгиев вече бяга и ще продължи 36-часа

Красимир Георгиев тича 36 часа в помощ на деца, преборили онкохематологични заболявания

Известният ултрамаратонец Красимир Георгиев започна 36-часовото бягане на пътека, без прекъсване. Стартът беше даден в 10 часа днес в Park Center Sofia. Инициативата е с благотворителна цел - да бъдат събрани средства за деца, преборили..

публикувано на 19.01.18 в 16:25

Уроци, демонстрации и игри в Деня на снега на "Боровец"

В събота "Боровец" ще отпразнува Деня на снега. И тази година ще има много забавления за децата и техните родители. Уроците по ски и сноуборд ще са безплатни. Няма да бъдат пропуснати и най-малките, които ще получат безплатна екипировка по време на..

публикувано на 19.01.18 в 16:20

Родители с петиция за здравословното хранене в училище

От 2016-a година децата във всички училища би трябвало да се хранят по Българския държавен стандарт. С Наредба № 37 за здравословното хранене на учениците бяха въведени строги изисквания и правила за предлагането на храни и напитки в училищните столове и..

публикувано на 19.01.18 в 16:11

Мълчанието е големият проблем при домашното насилие

Това че се повдигат въпроси около домашното насилие показва важността на този феномен. Но за да направим още една крачка в посока на борбата с него, е важно да ратифицираме Истанбулската конвенция. Това каза при откриването на семинар по темата..

публикувано на 19.01.18 в 14:39
Н. Пр. Закия Ел Мидауи пред Радио София

Посланикът на Мароко Н.Пр. Закия Ел Мидауи вижда не една културна прилика с България

Както слушателите на радио София вече знаят,от 12  до  28 януари в Дома на киното се провежда 10-ият Sofia MENAR Film Festival, който представя най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия изток, Централна Азия и..

публикувано на 18.01.18 в 17:05

Завърнаха се българите от 26-ата експедиция до Антарктида

Екипът от 26-ата българска Национална антарктическа експедиция, ръководена от проф. Христо Пимпирев, кацна днес на летище София. Учените споделиха, че това е само средата на експедицията, а тази година предстоят още редица изследвания и проучвания. Те ще..

публикувано на 18.01.18 в 16:38

Грипната епидемия е далече от София

Нивата на заболеваемост в селищата от София област са далеч под епидемичните , съобщи за Радио София д-р Александър Златанов, директор на РЗИ София област. Случаите на грип и остри респираторни заболявания са 174 на 10 хиляди души. За епидемия се..

публикувано на 18.01.18 в 16:09