Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ритъмът на столицата

Снимка

Снимка
Посетете Ритъмът на столицата и във Фейсбук


Периодика: От понеделник до петък

Времетраене: От 14:00 до 17:00 часа

Жанр: Следобеден развлекателен блок

Мисия на предаването: В най-хубавото време от деня – в следобедните часове, софиянци и слушателите от региона разполагат със своя „Лайфстайл справочник“ и заедно с екипа задават пулса на града. Провокативният елемент е, че водещата влиза в ролята на градски гид, който с настроение и нюх предлага интересна местна информация, умело подбрани коментари на знакови личности и нестандартни идеи за по-пълноценно прекарване на свободното време. Всичко това е гарнирано с огромна порция хубава музика.

Рубрики: Гмуркането в кипежа на града всеки път е изпълнено с емоциите на огромна палитра от рубрики.

Някога преди– стъпки в миналото връща към най-изконното за софиянци – техните традиции. Това е сладък разказ за Стара София от позабравени, непознати и вечни истории за града.

Хайде с мен“ повежда на обедна разходка по паркове, пазари, автобусни спирки и всички ключови места на столицата, за да обогати ежедневието на софиянци със свежи и практични идеи за пълноценно прекарване на обедните часове.

Бранш“ – който е работен, ще бъде имотен показва на слушателя лицата на заобикалящите го хора в големия град. Артистично му намига и му предлага да се запознае с тях, да се доближи до проблемите им, или просто да се посмеят заедно.

Аз съм на…– всяка възраст с чара си спазва заявката на Радио София да бъде интересно на слушатели от 4 до 94,5 години, като предлага нестандартен поглед към радостите и тревогите на различните възрасти.

През шпионката – околосветско пътешествие е кратко надничане у „съседите“ – балканските страни, Европа, Щатите и всички онези любопитни кътчета от света, на които се случва нещо интересно. С други думи, това е прецизна селекция на световни лайфстайл новини, като „жълтото“ не е на почит!

Компас– с раница, сак и куфар е любопитен пътеводител с интересни факти, както за световно известни дестинации за пътуване, така и за непознати и скрити кътчета, предлагащи пълноценна почивка и условия за атрактивно прекарване на свободното време. Необичайното е, че самите слушатели споделят своите пътеписи, мнения, съвети и коментари от пътуванията си.

Лица в мрежата– ритъмът на социалните мрежи е интерактивен справочник от всички любопитни дискусии на страницата на предаването във Facebook.

Ритъмът на столицата няма как да бъде активен и без коментари за начина на живот в хармония и с отговорност към природата. Закачливи подаръчета в предаването са и конкретни полезни съвети за здравословен начин на живот - като се разкриват малките ползи, водещи до големи резултати. Разбира се, не се пропуска и приятелско предложение за атрактивно прекарване на по-късните и вечерни часове, чрез акцент от културния афиш на града.

Вкусната обедна гозба от информация и музика всеки път се приготвя с много позитивизъм и стремеж към разнообразие!

Мнения, препоръки и коментари - на нашата фейсбук страница

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, председателят на Асоциацията за българите в Украйна Антон Киссе (вляво) и председателят на ДАБЧ Петър Харалампиев (вдясно)

Има стемеж за улесняване на българите зад граница да получават гражданство или да работят у нас

Да бъде облечен разрешителния режим за българите по произход, които искат да работят у нас, да се съкратят сроковете за издаване на синя карта и сроковете за получаване на българско гражданство. Тези теми бяха обсъдени днес по време на кръгла маса на тема:..

публикувано на 19.09.17 в 18:53

"Екстрийм фест" - на границата на човешките възможности

През уикенда някои от най-добрите спортисти в над 20 дисциплини ще покажат на какво са способни, ще се състезават и ще дадат ценни съвети и първи уроци в своя спорт. Това ще стане на предстоящото издание на "Екстрийм фест" в София, който ще се проведе..

публикувано на 19.09.17 в 16:36

На Централна гара София вече има таблети за видео жестов превод

От днес на Централна жп гара в София на две от билетните гишета има инсталирани таблети за видео жестов превод, чрез които глухонемите хора ще могат по-лесно да използват услугите на БДЖ. Специално за събитието беше проведена и демонстрация в реално..

публикувано на 19.09.17 в 15:27

Фондация "Биоразнообразие" връчва отличия за най-успешните зелени кампании

Tази вечер фондация „Биоразнообразие” ще отличи най-успешните кампании в защита на природата, най-отдадените активисти, бизнесът, медиите и политиците, които през годината са подпомогнали опазването на биоразнообразието със своите дейности. Церемонията..

публикувано на 19.09.17 в 15:06

"Студентски танцува" български народни хора

Над 100 деца се запознаха с тайните на българските народни танци, като част от инициативата на район „Студентски“, наречена „Студентски танцува“. Безплатният открит урок се проведе на скейтбордната площадка в парк „Мир и любов“ в Студентски град...

публикувано на 18.09.17 в 16:30
Само 1% от попитаните искат на това място автогара

От октомври автобуси няма да спират на пл. "Александър Невски"

Както вече Радио София е информирало, граждани бяха подали жалби,   че пространството около храм-паметника „Свети Александър Невски“ е превърнато в незаконен паркинг - от български и чуждестранни туроператори. Общинският съветник инж. Симеон..

публикувано на 18.09.17 в 15:22

Ретро трамваят - емблема на инициативата "Всички с градския транспорт"

„Всички с градския транспорт и градски транспорт за всички“ - с този призив днес до 15 часа се движи ретро трамвай номер 35 от площад „Възразждане“ до площад „Журналист“. Возенето в мотрисата е безплатно и цели да насърчи използването на обществения..

публикувано на 18.09.17 в 15:04

Служителите на НКЖИ в акция "Красива гара"

Всички служители на Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще се включат в традиционното почистване на гарите и прилежащите им площи на територията на цялата страна. Акцията е част от инициативата „Красива гара”, която Компанията провежда от..

публикувано на 15.09.17 в 16:30

Ученици художници показват с изложба как оформят книги и списания

Изложба с рисунки, илюстрации и типография на избрани моменти от известни детски приказки и авторски текстове, може да се види в галерия „Дебюти“ в Националното училище по изящни изкуства „Илия Петров“. Самите творби представят сложния процес на..

публикувано на 15.09.17 в 16:22

Донка Александрова: Най-важно е децата да бъдат спокойни и уверени в себе си

Осемдесет първокласници, разпределени в три паралелки, днес прекрачиха за първи път прага на 35 СУ "Добри Войников". Повечето от тях бяха притеснени, не така общителни, както в друга ситуация. И това е обяснимо. Вече не са в детската градина, в..

публикувано на 15.09.17 в 16:21