Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ритъмът на столицата

Снимка

Снимка
Посетете Ритъмът на столицата и във Фейсбук


Периодика: От понеделник до петък

Времетраене: От 14:00 до 17:00 часа

Жанр: Следобеден развлекателен блок

Мисия на предаването: В най-хубавото време от деня – в следобедните часове, софиянци и слушателите от региона разполагат със своя „Лайфстайл справочник“ и заедно с екипа задават пулса на града. Провокативният елемент е, че водещата влиза в ролята на градски гид, който с настроение и нюх предлага интересна местна информация, умело подбрани коментари на знакови личности и нестандартни идеи за по-пълноценно прекарване на свободното време. Всичко това е гарнирано с огромна порция хубава музика.

Рубрики: Гмуркането в кипежа на града всеки път е изпълнено с емоциите на огромна палитра от рубрики.

Някога преди– стъпки в миналото връща към най-изконното за софиянци – техните традиции. Това е сладък разказ за Стара София от позабравени, непознати и вечни истории за града.

Хайде с мен“ повежда на обедна разходка по паркове, пазари, автобусни спирки и всички ключови места на столицата, за да обогати ежедневието на софиянци със свежи и практични идеи за пълноценно прекарване на обедните часове.

Бранш“ – който е работен, ще бъде имотен показва на слушателя лицата на заобикалящите го хора в големия град. Артистично му намига и му предлага да се запознае с тях, да се доближи до проблемите им, или просто да се посмеят заедно.

Аз съм на…– всяка възраст с чара си спазва заявката на Радио София да бъде интересно на слушатели от 4 до 94,5 години, като предлага нестандартен поглед към радостите и тревогите на различните възрасти.

През шпионката – околосветско пътешествие е кратко надничане у „съседите“ – балканските страни, Европа, Щатите и всички онези любопитни кътчета от света, на които се случва нещо интересно. С други думи, това е прецизна селекция на световни лайфстайл новини, като „жълтото“ не е на почит!

Компас– с раница, сак и куфар е любопитен пътеводител с интересни факти, както за световно известни дестинации за пътуване, така и за непознати и скрити кътчета, предлагащи пълноценна почивка и условия за атрактивно прекарване на свободното време. Необичайното е, че самите слушатели споделят своите пътеписи, мнения, съвети и коментари от пътуванията си.

Лица в мрежата– ритъмът на социалните мрежи е интерактивен справочник от всички любопитни дискусии на страницата на предаването във Facebook.

Ритъмът на столицата няма как да бъде активен и без коментари за начина на живот в хармония и с отговорност към природата. Закачливи подаръчета в предаването са и конкретни полезни съвети за здравословен начин на живот - като се разкриват малките ползи, водещи до големи резултати. Разбира се, не се пропуска и приятелско предложение за атрактивно прекарване на по-късните и вечерни часове, чрез акцент от културния афиш на града.

Вкусната обедна гозба от информация и музика всеки път се приготвя с много позитивизъм и стремеж към разнообразие!

Мнения, препоръки и коментари - на нашата фейсбук страница

Подмладяването на работната сила у нас драстично намалява

Управлението на здравословните и безопасни условия на труд и превенция на рисковете през целия трудов живот в контекста на застаряващата работна сила - това са фокусните точки на двугодишната кампания на Европейската агенция за безопасност и здраве при..

публикувано на 20.11.17 в 15:30

Над четири пъти са се увеличили младите учители в системата на образованието

Над четири пъти са се увеличили младите учители в системата на образованието, в сравнение с предходната учебна година. През 2016/2017 г. са започнали работа 800 млади учители, докато през настоящата - 3500. Това съобщи председателят на Синдиката на..

публикувано на 20.11.17 в 14:45

Πepниĸ cвeдe глaвa в пaмeт нa жepтвитe, зaгинaли в ĸaтacтpoфaта ĸpaй с. Mиĸpe

Πepниĸ cвeдe глaвa в пaмeт нa жepтвитe, зaгинaли в тeжĸaтa ĸaтacтpoфa ĸpaй лoвeшĸoтo ceлo Mиĸpe. Heĸa ce мoлим зa дyшитe нa нaшитe cъгpaждaни, a нa нac живитe Гocпoд дa ни дaдe здpaв paзyм, зa дa нe cъжaлявaмe зa дeйcтвиятa cи - тeзи дyми изpeчe..

публикувано на 20.11.17 в 14:33
Малкълм Йънг

Back In Black - AC/DC

Днес в "Незабравимите" ще слушаме AC/D, за съжаление, по тъжен повод. Само преди два дни, нa 64-годишна възраст, от този свят си отиде Малкълм Йънг - един от двамата братя, които са неизменна част от историята на една от най-големите рок банди на..

публикувано на 20.11.17 в 13:47

Изтича времето за полезния ефект на антибиотиците

От няколко години в България се отбелязва Ден за правилното прилагане на антибиотиците, а от 2 години страната ни участва в Световната седмица, посветена на осведомеността за отговорно прилагане на антибиотиците. През 2017-а Седмицата е до 19 ноември...

публикувано на 17.11.17 в 16:44

12 писатели от Вишеградската четворка у нас за Софийския международен панаир на книгата

Съвременна европейска литература с фокус върху страните от Вишеградската четворка и България ще представи Софийският международен литературен фестивал. 5-тото му издание традиционно ще бъде в рамките на Софийския международен панаир на книгата от 12..

публикувано на 17.11.17 в 16:37

Какви нарушения допускат търговците в зимните ни курорти

От Комисията за защита на потребителите вече се готвят за проверки по зимните курорти. Началото на инспекциите предстои до две седмици, а приоритетно ще се проверят хванати в нарушения през предишния сезон. От Комисията за защита на потребителите..

публикувано на 17.11.17 в 16:18

Образователният портал „Уча се“ се сдоби с престижна номинация

Българският образователен портал „Уча се“ е номиниран от Министерството на образованието и науката и Националната комисия на ЮНЕСКО в България за световната награда на ЮНЕСКО на името на крал Хамад Бин Иса Ал-Халифа. Номинацията е за..

публикувано на 17.11.17 в 15:43
Слушайте от 14 до 17 часа

В "Ритъмът на столицата" днес очаквайте:

В началото на предаването в рубриката "Часът на майстора" с Божидар Янев ще разговаряме за кухненското обзавеждане. Какви са подходящите настилки и покрития? Гражданските и пациентски организации, обединени под името "Група за чист въздух" обжалват..

публикувано на 17.11.17 в 13:30

Месец за борба с рака на белия дроб

През ноември отбелязваме Месеца за борбата с рака на белия дроб. Днес на пресконференция, посветена на превенцията на карцинома на белия дроб, беше представена актуална информация за заболеваемостта, диагностиката и лечението на този вид рак...

публикувано на 16.11.17 в 16:32