Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ритъмът на столицата

Снимка

Снимка
Посетете Ритъмът на столицата и във Фейсбук


Периодика: От понеделник до петък

Времетраене: От 14:00 до 17:00 часа

Жанр: Следобеден развлекателен блок

Мисия на предаването: В най-хубавото време от деня – в следобедните часове, софиянци и слушателите от региона разполагат със своя „Лайфстайл справочник“ и заедно с екипа задават пулса на града. Провокативният елемент е, че водещата влиза в ролята на градски гид, който с настроение и нюх предлага интересна местна информация, умело подбрани коментари на знакови личности и нестандартни идеи за по-пълноценно прекарване на свободното време. Всичко това е гарнирано с огромна порция хубава музика.

Рубрики: Гмуркането в кипежа на града всеки път е изпълнено с емоциите на огромна палитра от рубрики.

Някога преди– стъпки в миналото връща към най-изконното за софиянци – техните традиции. Това е сладък разказ за Стара София от позабравени, непознати и вечни истории за града.

Хайде с мен“ повежда на обедна разходка по паркове, пазари, автобусни спирки и всички ключови места на столицата, за да обогати ежедневието на софиянци със свежи и практични идеи за пълноценно прекарване на обедните часове.

Бранш“ – който е работен, ще бъде имотен показва на слушателя лицата на заобикалящите го хора в големия град. Артистично му намига и му предлага да се запознае с тях, да се доближи до проблемите им, или просто да се посмеят заедно.

Аз съм на…– всяка възраст с чара си спазва заявката на Радио София да бъде интересно на слушатели от 4 до 94,5 години, като предлага нестандартен поглед към радостите и тревогите на различните възрасти.

През шпионката – околосветско пътешествие е кратко надничане у „съседите“ – балканските страни, Европа, Щатите и всички онези любопитни кътчета от света, на които се случва нещо интересно. С други думи, това е прецизна селекция на световни лайфстайл новини, като „жълтото“ не е на почит!

Компас– с раница, сак и куфар е любопитен пътеводител с интересни факти, както за световно известни дестинации за пътуване, така и за непознати и скрити кътчета, предлагащи пълноценна почивка и условия за атрактивно прекарване на свободното време. Необичайното е, че самите слушатели споделят своите пътеписи, мнения, съвети и коментари от пътуванията си.

Лица в мрежата– ритъмът на социалните мрежи е интерактивен справочник от всички любопитни дискусии на страницата на предаването във Facebook.

Ритъмът на столицата няма как да бъде активен и без коментари за начина на живот в хармония и с отговорност към природата. Закачливи подаръчета в предаването са и конкретни полезни съвети за здравословен начин на живот - като се разкриват малките ползи, водещи до големи резултати. Разбира се, не се пропуска и приятелско предложение за атрактивно прекарване на по-късните и вечерни часове, чрез акцент от културния афиш на града.

Вкусната обедна гозба от информация и музика всеки път се приготвя с много позитивизъм и стремеж към разнообразие!

Мнения, препоръки и коментари - на нашата фейсбук страница

Столичната община одобри обезщетяването на клиентите на "Топлофикация София" заради аварията

Столичният общински съвет заседава днес, а както съобщихме заседанието беше прекъснато заради сигнал за бомба. В допълнителните точки остана едно важно решение -   предложението на „Топлофикация София“ ЕАД   за обезщетения на клиентите на дружеството..

публикувано на 23.02.17 в 16:27

Софийска премиера на филм за Свети Лука

Филмът „Светителят хирург“ разказва за живота на свети Лука, който е сред най-почитаните православни светци на ХХ век (архиепископ, изповедник и мъченик). Филмът е изключително атрактивен за вярващите православни християни, а и за хората, които се..

публикувано на 23.02.17 в 16:25
Иван Чакъров

Кметът на "Красна поляна": Няма да правим център за социална интеграция

Протест в столичния квартал "Красна поляна" блокира на 22 февруари два булеварда. Основното искане на недоволстващите жители на района е премахване на жилищните сгради, известни като „виетнамските общежития“, както и оставка на районния кмет. До протеста се..

публикувано на 23.02.17 в 16:22

"Ритъмът на столицата" - актуалното и любопитно днес

Как и защо възникна поредният проблем между роми и българи в столичиня квартал "Красна поляна"?  Какви са мненията на различните страни в спора за съдбата на бившите виетнамски общежития и какви - решенията, предлагани от общината? Отговорите ще потърсим..

публикувано на 23.02.17 в 13:34

Хартиени стъпки в 55-о училище отвеждат всички срещу тормоза и насилието

На 22 февруари по повод Световния ден за борба с тормоза в училище, район „Студентски“ и 55. СОУ "Петко Каравелов" организираха флашмоб "Училище без насилие" с цел провокиране и насочване на общественото внимание към проблема. Нашето училище..

обновено на 22.02.17 в 17:45

Обучават специалисти за ранна диагностика на аутизъм

Разпознаване на ранен етап на аутистични разстройства у децата, нови психиатрични услуги, създаване на мрежа от специалисти и установяване на междуинституционални връзки за насочване на децата с този проблем към терапия - това са основните цели на..

публикувано на 22.02.17 в 17:30

Втора градска болница с нова апаратура

Днес във Фонда за устойчиво градско развитие на София беше даден старт на първия проект от програмата за реинвестиране, а средствата са от иницативата JESSICA. По тази процедура беше подписан договор с Втора МБАЛ - София за осигуряване на рентабилна..

публикувано на 22.02.17 в 16:21

С медитацията контролираме ума и живеем в хармония

Модерният начин на живот е силно повлиян от негативни емоции като гняв, омраза, страх и други. Тези човешки емоции имат подчертана склонност да се удвояват и разпространяват.   Отрицателните емоции формират трайни впечатления и създават несигурност..

публикувано на 22.02.17 в 15:07
проф. Ренета Божанкова

Проф. Божанкова: Трябва да потърсим баланс за таксите в СУ

Академичният съвет на Софийския университет ще решава дали ще има повишение на студентските такси в сряда. Общо девет факултета настояват за повишаване на таксите за новоприетите студенти. Пред Радио София заместник-ректорът по учебната дейност проф. д-р..

публикувано на 21.02.17 в 18:01

"Лили и вълшебното бисерче" с премиера в Софийската опера

Много музика, стихове и песни, красиви костюми, великолепна история с динамични ситуации. Всичко това ще открият зрителите - децата и техните родители, в премиерния спектакъл на Софийската опера "Лили и вълшебното бисерче" по   приказката на Валери..

публикувано на 21.02.17 в 17:07