Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ритъмът на столицата

Снимка

Снимка
Посетете Ритъмът на столицата и във Фейсбук


Периодика: От понеделник до петък

Времетраене: От 14:00 до 17:00 часа

Жанр: Следобеден развлекателен блок

Мисия на предаването: В най-хубавото време от деня – в следобедните часове, софиянци и слушателите от региона разполагат със своя „Лайфстайл справочник“ и заедно с екипа задават пулса на града. Провокативният елемент е, че водещата влиза в ролята на градски гид, който с настроение и нюх предлага интересна местна информация, умело подбрани коментари на знакови личности и нестандартни идеи за по-пълноценно прекарване на свободното време. Всичко това е гарнирано с огромна порция хубава музика.

Рубрики: Гмуркането в кипежа на града всеки път е изпълнено с емоциите на огромна палитра от рубрики.

Някога преди– стъпки в миналото връща към най-изконното за софиянци – техните традиции. Това е сладък разказ за Стара София от позабравени, непознати и вечни истории за града.

Хайде с мен“ повежда на обедна разходка по паркове, пазари, автобусни спирки и всички ключови места на столицата, за да обогати ежедневието на софиянци със свежи и практични идеи за пълноценно прекарване на обедните часове.

Бранш“ – който е работен, ще бъде имотен показва на слушателя лицата на заобикалящите го хора в големия град. Артистично му намига и му предлага да се запознае с тях, да се доближи до проблемите им, или просто да се посмеят заедно.

Аз съм на…– всяка възраст с чара си спазва заявката на Радио София да бъде интересно на слушатели от 4 до 94,5 години, като предлага нестандартен поглед към радостите и тревогите на различните възрасти.

През шпионката – околосветско пътешествие е кратко надничане у „съседите“ – балканските страни, Европа, Щатите и всички онези любопитни кътчета от света, на които се случва нещо интересно. С други думи, това е прецизна селекция на световни лайфстайл новини, като „жълтото“ не е на почит!

Компас– с раница, сак и куфар е любопитен пътеводител с интересни факти, както за световно известни дестинации за пътуване, така и за непознати и скрити кътчета, предлагащи пълноценна почивка и условия за атрактивно прекарване на свободното време. Необичайното е, че самите слушатели споделят своите пътеписи, мнения, съвети и коментари от пътуванията си.

Лица в мрежата– ритъмът на социалните мрежи е интерактивен справочник от всички любопитни дискусии на страницата на предаването във Facebook.

Ритъмът на столицата няма как да бъде активен и без коментари за начина на живот в хармония и с отговорност към природата. Закачливи подаръчета в предаването са и конкретни полезни съвети за здравословен начин на живот - като се разкриват малките ползи, водещи до големи резултати. Разбира се, не се пропуска и приятелско предложение за атрактивно прекарване на по-късните и вечерни часове, чрез акцент от културния афиш на града.

Вкусната обедна гозба от информация и музика всеки път се приготвя с много позитивизъм и стремеж към разнообразие!

Мнения, препоръки и коментари - на нашата фейсбук страница

Оцениха общински парцел в жк. "Младост" на 20 евро/кв.м

Нова оценка на имот от 10 декара в близост до Околовръстното шосе ще поискат от Общинския съвет на столицата. Повод за искането е предложението на районния кмет Десислава Иванчева парцелът в "Младост" 4 да бъде продаден за общо 400 хиляди лева, което..

публикувано на 21.07.17 в 16:40

Българин от остров Кос: Беше доста страшно

Българинът Стоян Барабаров, който живее и работи на гръцкия остров Кос, е станал свидетел на земетресението през изминалата нощ. Мъжът разказа, че пораженията на острова са големи, има разрушени сгради. Дори и църквата в населеното място е напукана и ще..

публикувано на 21.07.17 в 15:43
Австрия Виена

Виена споделя опита си в управлението на модерен милионен град

Седем поредни години Виена е сочена от авторитетни класации за най-добрия град за живеене не само в Европа, но и в световен мащаб. Австрийската столица се гордее с успешната и атрактивна комбинация между разкоша на австроунгарската монархия, който е магнит..

публикувано на 21.07.17 в 15:11

Любимите игри на софиянци

Всяко дете има своята любима игра, а всеки възрастен е бил дете. Най-често определяме любимата си игра, чрез обичаното място, възрастта, интересите   и приятелите. Може да се каже, че всяко поколение си има своите игри, моди, мании сред игрите…..

публикувано на 21.07.17 в 14:55

Розов кемпер обикаля из България в подкрепа на жените, болни от рак на гърдата

Розов кемпер ще обиколи 25 български града, за да консултира жени с рак на гърдата. Инициативата се стреми да подпомогне пациентите, които имат онкологичното заболяване, като се прилагат различни техники за справяне със стреса и дейности за повишаване..

публикувано на 21.07.17 в 14:49
Тази вечер те ви чакат в

Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ свирят на Черноморско турне

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени отново ще зарадват почитателите си през лятото не само в София , но и по цялото Черноморие. Турнето им тази година е озаглавено "Барът е до морето и морето е до бара" . Началото ще бъде на 20 юли в..

обновено на 20.07.17 в 17:48

Столичната община търси купувач на "Общинска банка"

„Общинска банка“ АД влиза в списъка на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции. Това е пореден опит за продажба на мажоритарния дял от 67% на Столичната община. Предстои да бъде изготвена оценка за цената, която окончателно ще бъде..

публикувано на 20.07.17 в 17:25

Националният етнографски музей набира още средства за образователен център

Дарителската кампания за образователен център на Националния етнографски музей продължава. Всеки, който има отношение към образованието може да изпрати SMS на номер 17 777 с текст "DMS MUZEI". Това съобщи пред журналисти Петър Кърджилов, завеждащ..

публикувано на 20.07.17 в 17:11

Тайландска кухня - за любителите на морски дарове

Този четвъртък в рубриката на Радио София и Zavedenia.bg "От кухнята на заведенията" с Николай Коев говорихме за спецификата на тайладската кухня, на която в София може да се насладите в ресторант "Royal Thai". Ако решите да опитате тайландски..

публикувано на 20.07.17 в 16:53

Зам.-председателят на ЕК Юрки Катайнен посети знакова конференция в София

Днес се провежда третата международна конференция на тема „Предизвикателствата пред кохезионната политика 2014 - 2020. Гъвкав Европейски бюджет и финансови инструменти в подкрепа на строителния сектор“. Участие в обсъждането взеха вицепремиерът..

публикувано на 20.07.17 в 16:51