Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ритъмът на столицата

Снимка

Снимка
Посетете Ритъмът на столицата и във Фейсбук


Периодика: От понеделник до петък

Времетраене: От 14:00 до 17:00 часа

Жанр: Следобеден развлекателен блок

Мисия на предаването: В най-хубавото време от деня – в следобедните часове, софиянци и слушателите от региона разполагат със своя „Лайфстайл справочник“ и заедно с екипа задават пулса на града. Провокативният елемент е, че водещата влиза в ролята на градски гид, който с настроение и нюх предлага интересна местна информация, умело подбрани коментари на знакови личности и нестандартни идеи за по-пълноценно прекарване на свободното време. Всичко това е гарнирано с огромна порция хубава музика.

Рубрики: Гмуркането в кипежа на града всеки път е изпълнено с емоциите на огромна палитра от рубрики.

Някога преди– стъпки в миналото връща към най-изконното за софиянци – техните традиции. Това е сладък разказ за Стара София от позабравени, непознати и вечни истории за града.

Хайде с мен“ повежда на обедна разходка по паркове, пазари, автобусни спирки и всички ключови места на столицата, за да обогати ежедневието на софиянци със свежи и практични идеи за пълноценно прекарване на обедните часове.

Бранш“ – който е работен, ще бъде имотен показва на слушателя лицата на заобикалящите го хора в големия град. Артистично му намига и му предлага да се запознае с тях, да се доближи до проблемите им, или просто да се посмеят заедно.

Аз съм на…– всяка възраст с чара си спазва заявката на Радио София да бъде интересно на слушатели от 4 до 94,5 години, като предлага нестандартен поглед към радостите и тревогите на различните възрасти.

През шпионката – околосветско пътешествие е кратко надничане у „съседите“ – балканските страни, Европа, Щатите и всички онези любопитни кътчета от света, на които се случва нещо интересно. С други думи, това е прецизна селекция на световни лайфстайл новини, като „жълтото“ не е на почит!

Компас– с раница, сак и куфар е любопитен пътеводител с интересни факти, както за световно известни дестинации за пътуване, така и за непознати и скрити кътчета, предлагащи пълноценна почивка и условия за атрактивно прекарване на свободното време. Необичайното е, че самите слушатели споделят своите пътеписи, мнения, съвети и коментари от пътуванията си.

Лица в мрежата– ритъмът на социалните мрежи е интерактивен справочник от всички любопитни дискусии на страницата на предаването във Facebook.

Ритъмът на столицата няма как да бъде активен и без коментари за начина на живот в хармония и с отговорност към природата. Закачливи подаръчета в предаването са и конкретни полезни съвети за здравословен начин на живот - като се разкриват малките ползи, водещи до големи резултати. Разбира се, не се пропуска и приятелско предложение за атрактивно прекарване на по-късните и вечерни часове, чрез акцент от културния афиш на града.

Вкусната обедна гозба от информация и музика всеки път се приготвя с много позитивизъм и стремеж към разнообразие!

Мнения, препоръки и коментари - на нашата фейсбук страница

Къщи в пернишкия квартал "Рудничар" пропадат заради незаконен добив на въглища

Eкологично сдружение „За Земята“ подаде официален сигнал до Община Перник и Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет за продължаващите процеси на срутване на земни маси в квартал Рудничар. Според сдружението..

публикувано на 26.05.17 в 18:02

Надя Петрова беше отличена с наградата на свободните писатели "Възроденият феникс"

Тазгодишната награда на Съюза на свободните писатели „Възроденият феникс“ беше връчена на поетесата, музикант Надя Петрова. Наградата беше връчена от легендарната водеща в ефира на Българското национално радио Божана Димитрова. Надя Петрова е първият..

публикувано на 26.05.17 в 16:25

Фестивалът „Вие сте част от нас“ приобщава деца с увреждания

Тази неделя столичният район „Сердика“ ще бъде домакин на третото издание на Международния интегриран детски спортен фестивал. Събитието ще е под мотото „Вие сте част от нас“, а акцентът му ще е интегрирането и социалното включване на деца с..

публикувано на 26.05.17 в 16:03

"Евгений Онегин" - едно пътуване във времето и мислите

Спектакълът "Евгений Онегин" е съвместен проект на Софийската опера и балет и Пловдивската опера. Произведението създава многоизмерност на прочита и самият герой може да бъде пресъздаден като човек, който пътува назад в мислите си, във времето, сподели..

публикувано на 26.05.17 в 15:16

Българинът Руско Русков тръгва с мотор по Пътя на коприната

На 28 май Руско Русков ще тръгне по историческия Път на коприната с мотор. Той ще премине през Турция, Иран, Туркменистан, Узбекистан, Таджикистан, Киргизстан, Казахстан, Русия и Грузия. Тръгва от София, минава през Истанбул, където ще извади..

публикувано на 26.05.17 в 15:12

Лятната академия "Заедно в час" за седма поредна година дава шанс на любознателни деца

Всички знаем, че образованието е крайъгълен камък в развитието на едно общество. Един от най-важните фактори за постигането на траен икономически растеж е високото ниво в образованието. Тук е мястото да ви разкажем за предстоящата безплатна Лятна..

публикувано на 26.05.17 в 14:53

"Зелена" зона ще има в "Лозенец" до август, обеща районният кмет

Да свалим колите от тротоарите и да върнем тротоарите на пешеходците, пожела кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков в деня на празника на квартала. Дреков изрази надежда, че зелената зона в долната част на "Лозенец" ще влезе в сила още през първото..

публикувано на 25.05.17 в 16:05
Проектът за центъра на Божурище предвижда и концертна сцена

В центъра на Божурище предвиждат градски площад с парк и концертна сцена

В големия салон на НЧ „Христо Ботев 1934“ - гр. Божурище, от 18:30 часа днес ще бъде представен проект за нов „Централен градски парк с площад и концертна естрада“ в града. От общината канят всички заинтересовани да присъстват, за да може лично да се..

публикувано на 25.05.17 в 15:50

Над 600 хиляди активни българи с проблемна щитовидна жлеза

Над 600 000 са българите в активна възраст, които имат нарушена функция на щитовидната жлеза. Най-лошото е, че около 65 % от лицата, които имат тези заболявания, не знаят и не се лекуват, заяви проф. Ана-Мария Борисова - председател на Българското..

публикувано на 25.05.17 в 14:51

В официалното честване на 24 май се включиха президентът, столичният кмет, деца и граждани, учители и писатели

За запазване чистота на българския език, призова президентът на републиката Румен Радев, по време на официалната церемония за отбелязване на 24 май. По традиция, в честването пред паметника на Светите братя Кирил и Методий се включиха просветни дейци,..

публикувано на 24.05.17 в 15:39