Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ритъмът на столицата

Снимка

Снимка
Посетете Ритъмът на столицата и във Фейсбук


Периодика: От понеделник до петък

Времетраене: От 14:00 до 17:00 часа

Жанр: Следобеден развлекателен блок

Мисия на предаването: В най-хубавото време от деня – в следобедните часове, софиянци и слушателите от региона разполагат със своя „Лайфстайл справочник“ и заедно с екипа задават пулса на града. Провокативният елемент е, че водещата влиза в ролята на градски гид, който с настроение и нюх предлага интересна местна информация, умело подбрани коментари на знакови личности и нестандартни идеи за по-пълноценно прекарване на свободното време. Всичко това е гарнирано с огромна порция хубава музика.

 Гмуркането в кипежа на града всеки път е изпълнено с емоциите на огромна палитра от рубрики.

Ритъмът на столицата няма как да бъде активен и без коментари за начина на живот в хармония и с отговорност към природата. Закачливи подаръчета в предаването са и конкретни полезни съвети за здравословен начин на живот - като се разкриват малките ползи, водещи до големи резултати. Разбира се, не се пропуска и приятелско предложение за атрактивно прекарване на по-късните и вечерни часове, чрез акцент от културния афиш на града.


Вкусното следобедно меню от информация и музика всеки път се приготвя с много позитивизъм и стремеж към разнообразие!

Мнения, препоръки и коментари - на нашата фейсбук страница

Публикации

Какво да очакваме през новия сезон в Народен театър "Иван Вазов"

Режисьорите Диана Добрева, Иван Пантелеев и Мариус Куркински ще работят през новия сезон в Народния театър „Иван Вазов“. Той започва официално от днес, 13 септември, с представлението „Хъшове“ на Александър Морфов от 19.00 часа на голямата сцена...

публикувано на 13.09.19 в 16:48

Комиксът „Просто Спас 2" идва и е още по-смешен

„Просто Спас 2. Без филтър” е второто хартиено издание, посветено на комиксовия герой на Стен Дамянов, който завладя социалните мрежи. И е още по-безмилостно смешно. Белият заек мрази лъжите. Но всички около него обичат да го лъжат и това го вбесява..

публикувано на 13.09.19 в 15:15

Планинари чистиха Родопите в кампанията „Боклукът в раницата“

Любители на планините от цялата страна се събраха на  21-то издание на кампанията за почистване на високопланински райони „Боклукът в раницата“. Тази година хора на всякаква възраст се включиха в почистването на Родопите. За девет дни събраха над 500..

публикувано на 12.09.19 в 18:46
Алея на книгата София 2019

Проверете езиковата си култура на "Алея на книгата"

Колко добре познавате българския език? Ако искате да си отговорите на този въпрос, може да посетите "Алея на книгата" на бул. “Витоша”, в събота - 14 септември. Там от 15.00 до 17.00 ч. в Литературния кът организаторите на кампанията „Написаното остава...

публикувано на 12.09.19 в 17:40

350 тона ненужен текстил събраха софиянци за 7 месеца в специални контейнери

Нови 30 контейнера за разделно събиране на текстилни отпадъци вече са поставени на различни места на територията на София. С тях се надгражда системата, чиято основа Столичната община постави през февруари, тази година. От тогава до август са събрани..

публикувано на 12.09.19 в 16:06

С кампания WWF България подкрепя отговорното горско стопанство

Световният фонд за дивата природа (WWF България) започна кампания за насърчаване търсенето на продукти от устойчиво произведена дървесина. Локалната кампания стимулира потребителите да търсят стоки от дървесина, носещи етикета на FSC . Той..

публикувано на 12.09.19 в 15:13
Макетите на трамваите са ръчно изработени от Дариан Георгиев

Мотриси, пътували по софийските улици през последните 54 години, са показани в изложба

Ако бленувате по старите автентични трамваи, които са обслужвали линиите на градския транспорт, то изложбата "София: От първия трамвай до последната спирка на метрото" вече е достъпна за вас в Музея на София . Документална експозиция е съчетана..

публикувано на 11.09.19 в 16:15

Доброволци ще засадят 3600 дървета на мястото на унищожена гора

Доброволческа инициатива за засаждане на 3600 дървета на мястото на унищожена гора ще се проведе тази събота в село Локорско, Софийска област. Гората, която е съществувала преди това на мястото, е била унищожена от вредител - бръмбар корояд. Всеки от..

публикувано на 11.09.19 в 15:46

Career Show 2019 среща квалифицирани работници с бъдещите им работодатели

В "Арена Армеец" се провежда кариерното изложение на България за квалифицирани кадри и таланти от различни сфери Career Show 2019.  Топ работодатели се виждат с квалифицираните кадри, като в програмата има над 30 съпътстващи събития, свързани с..

публикувано на 10.09.19 в 17:04

България е една от 10 европейски държави, в които тече кампанията "Имаш право"

Само 32% от българите са наясно, че банките трябва да представят на клиентите си детайли за своите такси, a едва 43% са информирани, че при смяна на банка, новата институция трябва да се погрижи за процеса по прехвърляне на всички сметки. Това е..

публикувано на 10.09.19 в 16:17