Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ритъмът на столицата

Снимка

Снимка
Посетете Ритъмът на столицата и във Фейсбук


Периодика: От понеделник до петък

Времетраене: От 14:00 до 17:00 часа

Жанр: Следобеден развлекателен блок

Мисия на предаването: В най-хубавото време от деня – в следобедните часове, софиянци и слушателите от региона разполагат със своя „Лайфстайл справочник“ и заедно с екипа задават пулса на града. Провокативният елемент е, че водещата влиза в ролята на градски гид, който с настроение и нюх предлага интересна местна информация, умело подбрани коментари на знакови личности и нестандартни идеи за по-пълноценно прекарване на свободното време. Всичко това е гарнирано с огромна порция хубава музика.

Рубрики: Гмуркането в кипежа на града всеки път е изпълнено с емоциите на огромна палитра от рубрики.

Някога преди– стъпки в миналото връща към най-изконното за софиянци – техните традиции. Това е сладък разказ за Стара София от позабравени, непознати и вечни истории за града.

Хайде с мен“ повежда на обедна разходка по паркове, пазари, автобусни спирки и всички ключови места на столицата, за да обогати ежедневието на софиянци със свежи и практични идеи за пълноценно прекарване на обедните часове.

Бранш“ – който е работен, ще бъде имотен показва на слушателя лицата на заобикалящите го хора в големия град. Артистично му намига и му предлага да се запознае с тях, да се доближи до проблемите им, или просто да се посмеят заедно.

Аз съм на…– всяка възраст с чара си спазва заявката на Радио София да бъде интересно на слушатели от 4 до 94,5 години, като предлага нестандартен поглед към радостите и тревогите на различните възрасти.

През шпионката – околосветско пътешествие е кратко надничане у „съседите“ – балканските страни, Европа, Щатите и всички онези любопитни кътчета от света, на които се случва нещо интересно. С други думи, това е прецизна селекция на световни лайфстайл новини, като „жълтото“ не е на почит!

Компас– с раница, сак и куфар е любопитен пътеводител с интересни факти, както за световно известни дестинации за пътуване, така и за непознати и скрити кътчета, предлагащи пълноценна почивка и условия за атрактивно прекарване на свободното време. Необичайното е, че самите слушатели споделят своите пътеписи, мнения, съвети и коментари от пътуванията си.

Лица в мрежата– ритъмът на социалните мрежи е интерактивен справочник от всички любопитни дискусии на страницата на предаването във Facebook.

Ритъмът на столицата няма как да бъде активен и без коментари за начина на живот в хармония и с отговорност към природата. Закачливи подаръчета в предаването са и конкретни полезни съвети за здравословен начин на живот - като се разкриват малките ползи, водещи до големи резултати. Разбира се, не се пропуска и приятелско предложение за атрактивно прекарване на по-късните и вечерни часове, чрез акцент от културния афиш на града.

Вкусната обедна гозба от информация и музика всеки път се приготвя с много позитивизъм и стремеж към разнообразие!

Мнения, препоръки и коментари - на нашата фейсбук страница

Наградиха победителите в конкурса „Виж ни, ние сме на колело“

78 деца се включиха в конкурса за детска снимка „Виж ни, ние сме на колело“. Днес бяха наградени и победителите, а голямата награда - велосипед, отиде при Лора Илиева от Шумен. Целите на екипа, организатор на надпреварата, са свързани с повишаване на..

публикувано на 20.01.17 в 16:26

Иван Обрейков: Пазете себе си, пазете и околните на пистата

Условията за ски в Банско са много добри, особено след падналите снеговалежи през последните дни. В събота ще бъде пусната и писта "Платото", която не работеше заради силните ветрове във високата част на ски-зоната. Новата снежна покривка е около 50..

публикувано на 20.01.17 в 15:25

Национално сдружение „Клуб Иване, Иване“ организира празнично тържество

Национално сдружение „Клуб Иване, Иване“ организира празнично тържество, което ще проведе на 20 януари в Кюстендил, когато по стар стил се отбелязва Ивановден. По време на тазгодишната церемония ще бъдат приети и нови членове, като до момента членуват..

публикувано на 19.01.17 в 19:25

Над 60 изложители се събират на Balkanika Wedding & Honeymoon expo

Най-голямото сватбено изложение у нас - Balkanika Wedding & Honeymoon expo, предстои този уикенд в София. Изложението се провежда за 9-та година и по традиция ще събере водещи дизайнери на булчинско облекло, сватбени агенции, декоратори и фото и..

публикувано на 19.01.17 в 16:31
Проф. Стефан Мичев

Проф. Стефан Мичев: И държавата, и НПО трябва да действат като органи за превенция на насилието

Начинът, по който обществото се опитва да се самозащитава, е пряко свързан с еволюцията му. Колкото повече в обществото се премества центърът на тежестта от реалната материалност , толкова повече съпътстващите човечеството форми на насилие..

публикувано на 19.01.17 в 16:19

800 български деца са открили света на науката благодарение на международна ученическа програма Space Camp

Вече13 години български деца, които има интерес към космическите науки   участват в международна ученическа програма наречена Space Camp (или космически лагер). Около 800 деца са имали възможността посредством това извънучилищно обучение да влязат..

публикувано на 19.01.17 в 16:12

Мобилен пункт за опасни отпадъци ще бъде разположен в район "Нови Искър" утре

Първият мобилен събирателен пункт за опасни отпадъци за тази година ще бъде достъпен през утрешния ден. Той ще бъде от полза за живеещите в районите „Нови Искър“ и „Кремиковци“, а през 2017 г предстоят и три тридневни кампании за приемането на такива..

публикувано на 19.01.17 в 15:20

София отново в снежна пелена (обстановка)

Към 15.00 часа пътната обстановка в София се нормализира до степен на проходимост в зимни условия, градският транспорт се движи, няма информация за затворени улици, съобщи пред Радио София директорът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева . Остават..

публикувано на 19.01.17 в 14:57

Колко ще платим за топлинната енергия, употребена през декември

Средната месечна температура през декември 2016 г. беше -0.2°. През 2015 г. тя беше +2,1°. Има почти 2 градуса разлика, но интересно е, че през декември 2016 имаме 16 дни от месеца, в които средно денонощната температура е била с отрицателен знак. При..

обновено на 18.01.17 в 17:26
Тамара и Валентин Ганеви

Художникът Валентин Ганев: Учителят идва в живота, за да подаде ръка и да види потенциала

Под името "Следи - траектории" петима творци - Валентин Ганев, Мирослава Коларова, Тодор Жеков, Стойко Даскалов и Симеон Шивачев показват своя обща изложба в галерия "Средец" на Министерството на културата. Експозицията идва в София след успешно..

публикувано на 18.01.17 в 17:17