Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ритъмът на столицата

Снимка

Снимка
Посетете Ритъмът на столицата и във Фейсбук


Периодика: От понеделник до петък

Времетраене: От 14:00 до 17:00 часа

Жанр: Следобеден развлекателен блок

Мисия на предаването: В най-хубавото време от деня – в следобедните часове, софиянци и слушателите от региона разполагат със своя „Лайфстайл справочник“ и заедно с екипа задават пулса на града. Провокативният елемент е, че водещата влиза в ролята на градски гид, който с настроение и нюх предлага интересна местна информация, умело подбрани коментари на знакови личности и нестандартни идеи за по-пълноценно прекарване на свободното време. Всичко това е гарнирано с огромна порция хубава музика.

Рубрики: Гмуркането в кипежа на града всеки път е изпълнено с емоциите на огромна палитра от рубрики.

Някога преди– стъпки в миналото връща към най-изконното за софиянци – техните традиции. Това е сладък разказ за Стара София от позабравени, непознати и вечни истории за града.

Хайде с мен“ повежда на обедна разходка по паркове, пазари, автобусни спирки и всички ключови места на столицата, за да обогати ежедневието на софиянци със свежи и практични идеи за пълноценно прекарване на обедните часове.

Бранш“ – който е работен, ще бъде имотен показва на слушателя лицата на заобикалящите го хора в големия град. Артистично му намига и му предлага да се запознае с тях, да се доближи до проблемите им, или просто да се посмеят заедно.

Аз съм на…– всяка възраст с чара си спазва заявката на Радио София да бъде интересно на слушатели от 4 до 94,5 години, като предлага нестандартен поглед към радостите и тревогите на различните възрасти.

През шпионката – околосветско пътешествие е кратко надничане у „съседите“ – балканските страни, Европа, Щатите и всички онези любопитни кътчета от света, на които се случва нещо интересно. С други думи, това е прецизна селекция на световни лайфстайл новини, като „жълтото“ не е на почит!

Компас– с раница, сак и куфар е любопитен пътеводител с интересни факти, както за световно известни дестинации за пътуване, така и за непознати и скрити кътчета, предлагащи пълноценна почивка и условия за атрактивно прекарване на свободното време. Необичайното е, че самите слушатели споделят своите пътеписи, мнения, съвети и коментари от пътуванията си.

Лица в мрежата– ритъмът на социалните мрежи е интерактивен справочник от всички любопитни дискусии на страницата на предаването във Facebook.

Ритъмът на столицата няма как да бъде активен и без коментари за начина на живот в хармония и с отговорност към природата. Закачливи подаръчета в предаването са и конкретни полезни съвети за здравословен начин на живот - като се разкриват малките ползи, водещи до големи резултати. Разбира се, не се пропуска и приятелско предложение за атрактивно прекарване на по-късните и вечерни часове, чрез акцент от културния афиш на града.

Вкусната обедна гозба от информация и музика всеки път се приготвя с много позитивизъм и стремеж към разнообразие!

Мнения, препоръки и коментари - на нашата фейсбук страница

Христо Мутафчиев: Истинският живот на актьора всъщност е зад кулисите

Част от историите, събрани в книгата „Артисти със сребро в косите”, ще бъдат представени тази вечер в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”.  Изданието включва истории на близо 50 български творци, отдали житейския си път на киното и театъра...

публикувано на 26.04.17 в 17:54

Отложиха приемането на Стратегията за личностно развитие на образованието

Общинските съветници от Постоянната комисия по образование, култура и наука   отложиха приемането на Стратегията за личностно развитие на децата и учениците 2017-2019 г. Мотивът за забавянето е, законовият срок, според който стратегията трябва..

публикувано на 26.04.17 в 17:41

Как да пестим енергия не само чрез строителни мерки, но и с поведението си

София днес беше домакин на конференция на тема „Учениците пестят енергия“ . Тя   се проведе в рамките на проект за опазване на климата чрез подобрено поведение на потребителите  в европейските училища. Проектът се осъществява от Националния..

публикувано на 26.04.17 в 16:16

България остава стабилна бизнес дестинация

България остава стабилна бизнес дестинация, въпреки нестабилното си  вътрешно и външнополитическо състояние. Това показват данните от анкета на Германо-българската индустриално-търговска камара. Проучването откроява силните страни на страната ни като..

публикувано на 26.04.17 в 15:37

"Подари си приятел" - да разходим кученца, които си търсят дом

Две кучета от общинския приют в с. Горни Богров намериха дом след старта на инициативата „Подари си приятел“, която популяризира осиновяването. В три последователни недели, доброволци могат да разходят животните, с което организаторите от „Екоравновесие“..

публикувано на 26.04.17 в 15:07

Проф. Добромир Пресиянов: Смъртоносните ефекти от Чернобил са видими и днес

Днес се навършват 31 години от най-тежкия ядрен инцидент в историята на човечеството - аварията в съветската електроцентрала Чернобил. След инцидента се освобождава огромно количество радиация, евакуирани са близо 300 хиляди души, а щетите са на стойност..

публикувано на 26.04.17 в 14:41

Дантели от Калофер, Русия и Италия демонстрират и експонират в Етнографския музей

В Националния етнографски музей от 18 часа официално ще бъде открита изложбата „Хората и дантелата - български принос и европейски опит“, организирана съвместно с неформална група „СедянкаТА“ . След откриването майсторите на дантели ще демонстрират..

публикувано на 25.04.17 в 17:10

Всяка година 300 деца биват диагностицирани с аутизъм у нас

Отчетоха резултатите от проекта "Развитие на ефективни програми за ранна диагностика на децата с аутизъм в България чрез прилагане на международни стандартизирани инструменти" бяха отчетени, като специалисти от УМБАЛ „Александровска“ и Клиника по детска..

публикувано на 25.04.17 в 17:08

Безплатна домашна грижа за недоносените бебета, родени в "Шейново"

Безплатна домашна грижа ще получават родителите на недоносени деца и деца с увреждания, които са родени в болница ”Шейново“. Проектът ще стартира в средата на юни месец и ще продължи три години. Идеята е да бъде оказана социална, психологическа и..

публикувано на 25.04.17 в 16:33

Как да направим кариера в европейските институции?

Месец на кариерните възможности в евроинституциите се провежда у нас. По този повод  в Дома на Европа  служители на Европейската комисия и  Европейския парламент се срещнаха с млади хора- студенти и работещи , за да споделят своя опит и дадат съвети..

публикувано на 25.04.17 в 16:21