Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Спортна среща

Снимка
Говорим за състезанията, постиженията и резултатите.

Събота и неделя след 16 часа.

Доц. Сашо Панчев: Изненадата вече е в мястото и формата на проявление на насилието

Една от най-новите специалности, които тази година ръководството на Националната спортна академия въведе в редовна форма на обучение, е "Бойно-приложна физическа подготовка". Досега тази специалност се изучаваше задочно, и то само от служители на МВР и..

публикувано на 11.07.17 в 14:18
проф. Кирил Андонов

Проф. Кирил Андонов: Българката винаги успява да покаже най-доброто в художествената гимнастика

Едни от основните спортове, които се изучават в Националната спортна академия "Васил Левски" са гимнастическите, а бойното кръщение на всички студенти е практическият изпит по гимнастика в първи курс. За този изпит, за нивото на физическа подготовка и..

публикувано на 03.07.17 в 15:57
проф. Лозан Митев

Проф. Лозан Митев: Елитният спорт трябва да облагородява със своето зрелище обикновения човек

С демонстративни състезания по голф, катерене, плажен волейбол, ролери и традиционното посрещане на щафетата със символичния Олимпийски огън на 24 юни в Националната спортна академия "Васил Левски" беше отбелязан Международният олимпийски ден и Денят на..

публикувано на 27.06.17 в 11:06

НСА вече приема документи на кандидат-студентите

В Националната спортна академия „Васил Левски“ започна  приема на документи на кандидат-студентите. Желаещите ще могат да избират между три професионални направления: "Педагогика на обучението по физическо възпитание", "Спорт" и "Обществено здраве"...

публикувано на 19.06.17 в 09:58
Проф. Бисер Цолов

"Спортен мениджмънт" - една от най-желаните специалности в НСА

Една от специалностите в Националната спортна академия "Васил Левски", която е в топ 3 на най-популярните, се изучава в катедрата "Мениджмънт и история на спорта". Студенти в това направление са едни от най-популярните български спортисти - Димитър..

публикувано на 12.06.17 в 15:29

Катедра "Водни спортове" в НСА организира и курсове за спасители

Обучение на треньори в плувните и гребни спортове, по модерен петобой, спортна анимация и подготовка на кадри за работа в областта на адаптираната физическа активност - това са специалностите и направленията, по които работи катедра "Водни..

публикувано на 05.06.17 в 14:28

Доц. Юлиан Карабиберов: Кондиционната подготовка съчетава различни науки

В съвременния спорт кондиционната подготовка заема все по-сериозно и значимо място в цялостната подготовка на спортиста. Най-често тя се провежда под ръководството на добре подготвени кондиционни треньори, както в общ, така и в специализиран вид. С 20..

публикувано на 29.05.17 в 14:26

Димитър Илиев: 95% от произшествията на пътя са заради човешка грешка

В катедра „Технически спортове“ в Националната спортна академия „Васил Левски“ се подготвят спортни кадри, които могат да се реализират в различни сфери на автомобилния спорт. Освен състезатели, там се обучават организационни и технически лица...

публикувано на 25.05.17 в 12:04

Проф. Огнян Миладинов: Развиваме много сериозно дистанционното обучение

В Учителския факултет на Националната спортна академия "Васил Левски" студентите се обучават в професионално направление "Педагогика на физическото възпитание" във всички образователни степени. Повече за квалификацията, която получават студентите в..

публикувано на 16.05.17 в 15:56

Доц. Иван Мазнев: Нуждата от кинезитерапевти непрекъснато нараства

Най-търсените специалности в Национална спортна академия "Васил Левски" са във факултет "Кинезитерапия", който съществува под едно или друго име вече 70 години. Деканът доц. Иван Мазнев обясни пред Радио София, че през тази година във факултета ще бъдат..

публикувано на 11.05.17 в 14:57