Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Спортна среща

Снимка
Говорим за състезанията, постиженията и резултатите.

Събота и неделя след 16 часа.
Татяна Янчева

Проф. Татяна Янчева: Един треньор не може да бъде магьосник

Една изключително важна част от подготовката на спортистите е свързана с психиката. У нас в последните години зачестиха спортовете, които работят професионално със спортен психолог и при тях успехите са видими. Един от тези спортове е художествената..

публикувано на 13.09.17 в 14:06
Проф. Петър Киров: Нашите състезатели не са научили още урока „Да бъдеш победител“

Проф. Петър Киров: Има един особен урок, който се учи в залата за борба

В предаването ни "Спортна среща" ви запознахме с катедрата в Националната спортна академия, свързана с един от най-българските спортове - борбата. За периода 1956-2014 състезателите в различните направления са спечелили 708 медала, 16 от тях са олимпийски..

публикувано на 29.08.17 в 12:23

Проф. Стефан Стойков: Ние сме "скулптури" на живи тела

Леката атлетика е в основата на редица спортове. Освен това е и спорт, с който ние, българите, се гордеем изключително много, тъй като наши спортисти държат все още световните рекорди - емблематичен, разбира се, е този в скока на височина на Стефка..

публикувано на 24.08.17 в 13:28

Доц. Згуровски: Нужни са комплексни действия за мотивирането на децата за зимните спортове

Едни от най-атрактивните специалности в Националната спортна академия "Васил Левски" са в областта на снежните спортове. Причината - успехите, които в последните години записваме в биатлона и сноуборда, свързани с имената на Красимир Анев, Владимир..

публикувано на 07.08.17 в 15:54

Доц. Сашо Панчев: Изненадата вече е в мястото и формата на проявление на насилието

Една от най-новите специалности, които тази година ръководството на Националната спортна академия въведе в редовна форма на обучение, е "Бойно-приложна физическа подготовка". Досега тази специалност се изучаваше задочно, и то само от служители на МВР и..

публикувано на 11.07.17 в 14:18
проф. Кирил Андонов

Проф. Кирил Андонов: Българката винаги успява да покаже най-доброто в художествената гимнастика

Едни от основните спортове, които се изучават в Националната спортна академия "Васил Левски" са гимнастическите, а бойното кръщение на всички студенти е практическият изпит по гимнастика в първи курс. За този изпит, за нивото на физическа подготовка и..

публикувано на 03.07.17 в 15:57
проф. Лозан Митев

Проф. Лозан Митев: Елитният спорт трябва да облагородява със своето зрелище обикновения човек

С демонстративни състезания по голф, катерене, плажен волейбол, ролери и традиционното посрещане на щафетата със символичния Олимпийски огън на 24 юни в Националната спортна академия "Васил Левски" беше отбелязан Международният олимпийски ден и Денят на..

публикувано на 27.06.17 в 11:06

НСА вече приема документи на кандидат-студентите

В Националната спортна академия „Васил Левски“ започна  приема на документи на кандидат-студентите. Желаещите ще могат да избират между три професионални направления: "Педагогика на обучението по физическо възпитание", "Спорт" и "Обществено здраве"...

публикувано на 19.06.17 в 09:58
Проф. Бисер Цолов

"Спортен мениджмънт" - една от най-желаните специалности в НСА

Една от специалностите в Националната спортна академия "Васил Левски", която е в топ 3 на най-популярните, се изучава в катедрата "Мениджмънт и история на спорта". Студенти в това направление са едни от най-популярните български спортисти - Димитър..

публикувано на 12.06.17 в 15:29

Катедра "Водни спортове" в НСА организира и курсове за спасители

Обучение на треньори в плувните и гребни спортове, по модерен петобой, спортна анимация и подготовка на кадри за работа в областта на адаптираната физическа активност - това са специалностите и направленията, по които работи катедра "Водни..

публикувано на 05.06.17 в 14:28