Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Спортна среща

Снимка
Говорим за състезанията, постиженията и резултатите.

Събота и неделя след 16 часа.

Спортисти на месец септември

Спечелилите бронзови медали на Световното първенство за мъже петобойци Явор Пешлеевски и Тодор Михалев бяха определени от журналистите за "Спортисти на месеца" за септември. След петобойците се наредиха европейската шампионка на скиф Десислава..

обновено на 22.10.18 в 10:20

Моторни страсти на пистата в "Долна Митрополия"

Новина за любителите на моторните спортове у нас. Тази неделя на летищен комплекс "Долна Митрополия" в Плевен, ще се проведе първото от общо три състезания, на които ще бъдем домакин през сезон 2018. Това е  и първото домакинство на България от началото на..

обновено на 22.10.18 в 10:14
Анита Доганова

Анита Доганова: Не е лесно да бъдеш и жена, и боец

Най-добрите ни ММА състезателки Анита Доганова и Александра Тончева ще се изправят една срещу друга в гала вечер на 2 август в Свети Влас. Срещата е в рамките на 41-вото издание на турнира MAXFIGHT. Не е лесно да бъдеш и жена, и боец, сподели..

публикувано на 29.07.18 в 16:25

Проф. Митев: Олимпийските игри са скъпи, но решават важни политически и социални задачи

По-малко от месец остава до откриването на зимните олимпийски игри в Пьончан (Корея). Организирането на най-големия спортен форум с всеки цикъл става все по-скъпо. Доколко влагането на толкова много пари влиае върху олмипйските ценности и идеали,..

публикувано на 22.01.18 в 11:20

От 90-те години МОК полага огромни усилия за равно участие на жените в спорта

На игрите в Токио ще видите повече жени, прогнозира председателят на Международния олимпийски комитет Томас Бах по повод следващите летни олимпийски игри, които ще се проведат в японската столица. Какво на практика означава това и ще видим ли..

публикувано на 14.01.18 в 18:10

Отбелязаха Световния ден на снега с велоспускания

За втора поредна година Витоша се включи в отбелязването на Световния ден на снега (на 13 януари) със Зимен фест в планината. Една от интeресните атракции беше снежно спускане с велосипеди в планината, което се нарича down hill...

публикувано на 14.01.18 в 17:10

Все по-належащи са мерките за добро управление на спорта в Европа

Доброто управление в спортния сектор е тема, която в последните години става все по-актуална, и предприемане на спешни мерки за борба с настоящите проблеми в сферата на управлението на спорта в Европа е силно необходимо. Европейски, национални и местни..

обновено на 12.01.18 в 11:30
НСА

Засилен интерес към магистърската програма "Спорт за високи постижения" в НСА

В Националната спортна академия "Васил Левски" официално бе открита учебната година в образователно-квалификационната степен "Магистър".  Тази година в това направление ще се обучават едни от най-големите ни спортисти. Кои са те и какъв е интересът към..

публикувано на 08.11.17 в 16:32

Боян Дойчев: Замърсяването на околната среда е бич и за спортистите

Една от сравнително новите специалности, който изучават студентите в Националната спортна академия „Васил Левски“, е „Екология“. Секторът е към катедра „Спортна медицина“, а неговръководител е гл. ас. Боян Дойчев , който по своя инициатива е оборудвал..

публикувано на 30.10.17 в 13:28
проф. Даниела Дашева

Даниела Дашева: Трябва да се обединят усилията за научното осигуряване в спорта

Една от основополагащите катедри в Националната спортна академия "Васил Левски"  за студентите в Треньорски факултет е "Теория на спорта". Редица от преподавателите в нея са участвали в управлението на страната.  В момента нейн ръководител е служебния..

публикувано на 09.10.17 в 14:32