Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Срещу стената

Сряда. От 22 часа.

С Лъчезар Христов.

Божидар Димитров: Природата е най-големият творец

"Картина или книга може да разбере истински само онзи, който я притежава. Картините в галерия, видени между другото - объркват. Както при посещение на знаменит човек в хотел." Райнер Мария Рилке   Божидар Димитров е роден през 1952 година в..

публикувано на 15.03.17 в 13:15

Трети март може да се отбележи и с .... книга

Има по-лоши престъпления от това да гориш книги. Едно от тях е да не ги четеш. Горният цитат на Бредбъри директно ни насочва и към утрешния празничен ден, когато за поредна година едно от големите родни издателства ще зарадва всички читатели в..

публикувано на 02.03.17 в 15:06

Тодор Митров: Като не се интересуваш от политиката, тя се интересува от теб

Тодор Митров е виолист от „Софийски солисти“, а ако сте влизали повече от три пъти във Фейсбук, няма как да не сте попадали на негов статус. Освен с чувство за хумор се отличава и със завидна социална ангажираност, както и смелост в изказването на мнение..

публикувано на 17.02.17 в 13:55

Дишаме най-мръсния въздух в Европа - започва ли да ни пука?

В последния месец сме свидетели на нещо странно – гражданска вълна се надига срещу мръсния въздух в големите градове. За първи път от много време хора се обединяват в името на кауза, която действително има смисъл, а не е просто симулиране на действие..

публикувано на 03.02.17 в 14:56

Калоян Паргов: Румен Радев може да постигне нужния баланс България да не се превръща в буфер на чужди позиции и интереси

Петият президент на България Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва в Народното събрание. „Българската външна политика трябва да се формулира у нас и да се отстоява навън, а не обратното“, каза от парламентарната трибуна..

публикувано на 20.01.17 в 15:29

Виторио Стораро за трагедията на съвременните технологии и ефекта им върху кинематографията

Малък е броят на кинооператорите в света, които могат да бъдат поставени в едно изречение заедно с Виторио Стораро. Легендарният италианец е сред най-уважаваните майстори в своята област: трикратен носител на Оскар ( „Апокалипсис сега“, „Червените“ ,..

обновено на 10.01.17 в 14:56

Орлин Милчев-Атила: Ако си истински алтернативен, няма значение къде се изявяваш

В световен план хип-хоп музиката почти от самото си зараждане е политически насочена - критиката срещу властта, социалният бунт, агресията срещу институциите и класовото разделение са определящи и обуславящи еволюцията на движението през годините...

публикувано на 15.12.16 в 22:01

Васил Прасков: Реалисти сме, искаме невъзможното

„Хомосексуалното тук е толкова неестествено, принудително. Като лекар, който те кара да мастурбираш пред него и в допълнение непременно да получиш удоволствие. Телата са максимално напрегнати, нервите опънати до край. Само педерастите са спокойни или..

публикувано на 09.12.16 в 19:19

Сирия – между човешката трагедия и медийната пропаганда

В Сирия от пет години един народ е подложен на война, терор и смърт. В началото това беше просто поредната война по телевизията. Имаше добри и лоши велики сили, добри и лоши ислямисти, добри и лоши жертви. Особено интересно е как в последно време..

обновено на 06.12.16 в 11:42

Климатичните промени и замърсяването на въздуха – тема табу в България. За кого е удобно?

Обективната информация по отношение промените в климата стига трудно до обществото, поради слабия интерес на централните   медии, както и от подценяване на проблема на политическо ниво. Обикновено в обществото е популярно мнението, че промените в климата..

обновено на 25.11.16 в 11:01