Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Срещу стената

Сряда. От 22 часа.

С Лъчезар Христов.


Алейда Гевара: Длъжна съм да върна поне част от любовта на родителите и на народа ми

Преди броени дни София стана домакин на Третата международна среща за солидарност с Куба на страните от Централна и Източна Европа. Събитието беше по инициатива на посолството на Куба в България и на Кубинския институт за приятелство с народите...

публикувано на 27.11.17 в 13:50

Владимир Сабоурин: В настоящата ситуация анархизмът е единствената видима алтернатива на статуквото

През изминалата седмица, точно една година след първото четене на „Нова социална поезия“, под мотото „Бунтът предстои“ беше представен и новият Брой 9 на списанието. За равносметката за изминалата една година, автономността на изкуството, промяната..

публикувано на 14.11.17 в 19:06
Участник в демонстрацията държи надпис, който гласи:

Каталуния няма да отговори на ултиматума на Мадрид

Лидерът на Каталуния Карлес Пучдемон няма да отговори до 16 октомври на искането на испанското правителство да изясни какво означава декларацията за независимост, подписана във вторник вечерта от регионалните власти, съобщават испанските медии...

публикувано на 13.10.17 в 13:47

Наследството на Тарковски

Оскъдното по обем творчество на Андрей Тарковски –   седем елегични, духовни филми, белязани от изящна визуална образност, трайно хипнотизиращи сцени,  почти пантеистично благоговение пред пейзажа и природата и неусетно сливане на реалност, мечти и..

публикувано на 03.07.17 в 20:59

Жлъч & Гена

„Ела да чуеш един гений“. Така преди около 4-5 години ми пуснаха негови песни и така за първи път разбрах за Жлъч. Матю Стоянов и Евгени Енчев – това са имената на рапъра Жлъч и на бийтмейкъра Гена. Двамата правят различен хип-хоп в държава, в която..

публикувано на 26.06.17 в 15:49

Иван Гайдаров: Медиите продават влияние, защото по друг начин не могат да се издържат

Тази вечер София отново става домакин на едно събитие, превърнало се в традиция и очаквано от всички фенове на хип-хоп музиката у нас. Деветото издание на Back To The Unity този път ще бъде със специален привкус – на открито в..

публикувано на 09.06.17 в 15:52

„Това НЕ Е Хамлет“...

„Актьорът е по някакъв начин Дон Жуан“, казва режисьорът Боян Крачолов. „В природата му на артист е желанието да премери сили, да се пребори с този голям образ, после със следващия, с този след него и така нататък".   И се опитва да провери „колко кожи..

публикувано на 05.06.17 в 16:51

Орлин Милчев: Езикът става все по-опростен

По традиция на 24 май всички се сещат, че някога са ходили на училище и започва един тревожен дебат за миналото, настоящето и бъдещето на родното образование, който най-често продължава до следващия ден. Роботизираното честване на този хубав празник,..

публикувано на 25.05.17 в 15:33

Васил Прасков: Изпълняваме функцията на "Родна реч"

Скандалът около „Литературен вестник“ от миналата година   затвърди едно впечатление, което отдавна се беше настанило, плахо и неуверено макар, в съзнанието на  хората, които потребяват нова българска литература. Правенето паралелно на съвременна..

публикувано на 16.05.17 в 15:55

„Изповеди от килията” – интервюта с най-опасните и осъдени убийци в България

"Изповеди от килията" е разследване на журналиста Борислав Радославов, който е с над 10-годишен опит в съдебно-криминалната журналистика, и фотожурналиста Борислав Трошев. В интервютата на четири очи с най-опасните осъдени убийци в България се разкриват..

публикувано на 20.04.17 в 16:02