Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Турагент

Предаване за пътешествия и приключения.
С Ана Попова.

Неапол

Северна и Южна Италия като две различни държави

Северна и Южна Италия се различават до толкова, че сякаш преминаваш от една в друга държава. На юг е доста по-мръсно, отколкото в северната част на страната. Такива са впечатленията на нашият слушател Велислав Филипов, който е обиколил  Италия по време..

публикувано на 28.05.17 в 09:30

Продължава кампанията за премаркиране в Централния Балкан

Продължава инициативата по премаркиране на Централния Балкан. Ще се работи не само в рамките на националния парк, но и около него. Преди две седмици инициативата започна с премаркиране на отсечката от Ком-Емине между хижа Чумерна и Ришкия проход. Сега..

публикувано на 27.05.17 в 10:15

Връх Вихрен - да докоснеш небето

В Турагент" ще ви разходим из Пирин, ще минем през Джамджиевия ръб, през връх Кутело, заслона Кончето, за да достигнем до връх Вихрен. Началната точка на прехода е хижа Вихрен, която се намира на левия бряг на р. Бъндерица, заради което се нарича..

публикувано на 21.05.17 в 10:05

Метеора - величие и мистика на върха на невъзможното

В "Турагет" ще ви разходим из Централна Гърция. Величествени и мистични са гледките в местността Метеора. Това казва за "Турагент" една от нашите слушателки - Флорет Борназова и добавя, че всичко там е изключително чисто и поддържано, а туристите..

публикувано на 20.05.17 в 10:00

Лофотенските острови - чисто, диво и красиво

Лофотенските острови са архипелаг в Норвежко море с население около 28 хиляди души, повечето от които живеят в град Сволвер. Той е разположен на остров Ауствогьоя, на около 1000 км. от столицата Осло. Лофотен привлича туристи със своята история. В..

публикувано на 13.05.17 в 17:30

Премаркират туристическите маршрути в Стара планина

Любители на планинския туризъм решиха да помогнат на по-неопитните планинари като обновят маркировката в цялата централна Стара планина, включително и отсечката Ком-Емине в източната й половина. Освен, че ще премаркират терена, планинарите ще чистят..

публикувано на 13.05.17 в 10:10

Алтай - мистичната планина, приютила лавини, ледници и пустини

Високи върхове, ледници, лавини, реки, коне и време, което се променя в крайности за секунди. Това са само малка част от нещата, които ви очакват, ако сте решили да си направите пътешествие до планината Алтай. Алтай е планина в централна и източна..

публикувано на 07.05.17 в 09:05

Доброволци помагат на ученици да се докоснат до природата

„Природата и младите хора“ е наименованието на проект на ТД „Черноморски простори“ и Община Варна. Идеята е да се стимулират младите хора да осмислят свободното си време, като се научат да живеят природосъобразно и здравословно и да се стремят да..

публикувано на 06.05.17 в 09:25

Прага - история, прекрасна архитектура, бира и нощен живот

Невероятна архитектура, множество прекрасни стари сгради, криволичещи улички и исторически забележителности - това е Прага. В столицата на Чехия най-популярните туристически забележителности са Карловият мост, Староместкият площад, замъкът Пражки храд...

публикувано на 29.04.17 в 12:15

До хижа "Осогово" - 5-часово предизвикателство

В „Турагент“ се разходимме из Осоговската планина над град Кюстендил, за да стигнем до хижа "Осогово". Маршрутът е малко използван, защото има път за автомобили до хижата. Често пропускаме ниските част на планините или от бързане или, защото върховете са..

публикувано на 29.04.17 в 10:10