Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Турагент

Предаване за пътешествия и приключения.
С Ана Попова.

Ниагарският водопад

Ниагарският водопад - вихрен, величествен, въздействащ

В "Турагент" тази седмица ви направихме съпричастни на невероятното изживяване при гледката към величествения Ниагарски водопад. Той се намира на река Ниагара, на границата между Съединените щати и Канада. В близост до водопада са разположени две градчета..

публикувано на 23.09.17 в 10:05

Любители на природата почистват района около хижа "Боерица"

В днешния прекрасен съботен ден можете да се включите в почистването около хижа "Боерица". С помощта на доброволци, любителите на природата от туристическо дружество „Боерица“ ще изхвърлят около 6 кубика отпадък, който е образуван по време на..

публикувано на 16.09.17 в 10:20

Планинари ще изкачват Черни връх по необичаен маршрут

На 30 септември планинарите от Туристическо дружество „Боерица“ организират масово изкачване на Черни връх, но не по обичайния маршрут, който познаваме и който сме свикнали да изминаваме в последната седмица на август. Изкачването на Черни връх е..

публикувано на 16.09.17 в 09:40

Пещерите у нас привличат все повече туристи

В България до момента има регистрирани 6200 пещери, като голяма част от тях са картирани. Много малка част обаче са облагородени и превърнати в туристически обекти. Една от най-богатите на образувания пещери безспорно е Съевата дупка. Тя се намира..

публикувано на 10.09.17 в 10:05

Децата се влюбват в планината, когато я опознаят

Безплатни туристически преходи за деца организира туристическо дружество "Боерица". Планински спасители и водачи учат децата как да се ориентират с карта и компас, как да разпознават растителни и животински видове, как да избират място за бивакуване и..

публикувано на 09.09.17 в 10:30

На две колела: От Синеморец до Бродилово и обратно

Тази седмица в "Турагент" ви предложихме един доста приятен велосипеден маршрут. Той е част от обиколката на Странджа, която наскоро "Софийският планински клуб" направи заедно със съмишленици. Маршрутът е кръгов, а изходната точка е село Синеморец...

публикувано на 25.06.17 в 09:45

На Еньовден билките са най-силни и желанията се сбъдват

На днешния Еньовден в "Турагент" ще ви разходим по Алеята на билките. Тя започва от Княжево, минава покрай местностите Дендрариума и Златните мостове и продължава до х. Момина скала. Там на поляната пред хижата традиционно се почита Еньовден...

публикувано на 24.06.17 в 11:10

Своге кани приключенци на Арт Екстрийм фестивал точно на Еньовден

Време е да си представим Община Своге като дестинация за незабравими изживявания, предизвикани от екстремни спортове и приключенски туризъм. Всичко това благодарение на предстоящия Арт Екстрийм фест , който обединява на едно място приключенията и..

публикувано на 19.06.17 в 10:05

С колело от НИМ до Владая

Маршрутът, който ще ви предложим днес, е подходящ за велосипеден преход. Той е част от Обиколката на Витоша - състезание, което се проведе преди броени дни. Маршрутът е много подходящ за начинаещи велосипедисти, както и за хора, които искат да се..

публикувано на 17.06.17 в 10:15

Разходка до Хелзинки

В днешното издание на „Турагент“ ще си подарим разходка из столицата на Финландия - Хелзинки. Градът е разположен в южната част на страната и е заобиколен от близо 300 скални островчета, които са свързани помежду си с мостове. Едни от..

публикувано на 11.06.17 в 10:25