Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Турагент

Предаване за пътешествия и приключения.
С Ана Попова.

На две колела: От Синеморец до Бродилово и обратно

Тази седмица в "Турагент" ви предложихме един доста приятен велосипеден маршрут. Той е част от обиколката на Странджа, която наскоро "Софийският планински клуб" направи заедно със съмишленици. Маршрутът е кръгов, а изходната точка е село Синеморец...

публикувано на 25.06.17 в 09:45

На Еньовден билките са най-силни и желанията се сбъдват

На днешния Еньовден в "Турагент" ще ви разходим по Алеята на билките. Тя започва от Княжево, минава покрай местностите Дендрариума и Златните мостове и продължава до х. Момина скала. Там на поляната пред хижата традиционно се почита Еньовден...

публикувано на 24.06.17 в 11:10

Своге кани приключенци на Арт Екстрийм фестивал точно на Еньовден

Време е да си представим Община Своге като дестинация за незабравими изживявания, предизвикани от екстремни спортове и приключенски туризъм. Всичко това благодарение на предстоящия Арт Екстрийм фест , който обединява на едно място приключенията и..

публикувано на 19.06.17 в 10:05

С колело от НИМ до Владая

Маршрутът, който ще ви предложим днес, е подходящ за велосипеден преход. Той е част от Обиколката на Витоша - състезание, което се проведе преди броени дни. Маршрутът е много подходящ за начинаещи велосипедисти, както и за хора, които искат да се..

публикувано на 17.06.17 в 10:15

Разходка до Хелзинки

В днешното издание на „Турагент“ ще си подарим разходка из столицата на Финландия - Хелзинки. Градът е разположен в южната част на страната и е заобиколен от близо 300 скални островчета, които са свързани помежду си с мостове. Едни от..

публикувано на 11.06.17 в 10:25

Село Костенец- чудесна дестинация за селски туризъм

Едно от най-любимите на столичани места за селски туризъм е село Костенец. То се намира под северните склонове на Рила, на около 70 км. от София и на малко повече от 30км. от Боровец. През селото минава река Чавча или Старата река, а най-голямата..

публикувано на 10.06.17 в 10:10

Холандия - прекрасна природа, удивителна архитектура и чистота

Едно от нещата, с които Холандия е известна, е либералният й режим към леката дрога. Там има кофи шопове или кафенета, в които се продава и може да се пуши марихуана. Свързваме Холандия и с легалните публични домове, около които може да се чуе и..

публикувано на 04.06.17 в 10:05
Муратов връх

Пирин - Муратовото езеро, Бъндеришка порта, в. Синаница

Пирин е една от най-притегателните планини у нас, особено през летните дни, затова отново се допитахме до нашия слушател Силвио Моллов, който ни разказа за своите преживявания из пиринските дебри. Силвио и негови приятели са решили да отделят един..

публикувано на 03.06.17 в 10:20
Неапол

Северна и Южна Италия като две различни държави

Северна и Южна Италия се различават до толкова, че сякаш преминаваш от една в друга държава. На юг е доста по-мръсно, отколкото в северната част на страната. Такива са впечатленията на нашият слушател Велислав Филипов, който е обиколил  Италия по време..

публикувано на 28.05.17 в 09:30

Продължава кампанията за премаркиране в Централния Балкан

Продължава инициативата по премаркиране на Централния Балкан. Ще се работи не само в рамките на националния парк, но и около него. Преди две седмици инициативата започна с премаркиране на отсечката от Ком-Емине между хижа Чумерна и Ришкия проход. Сега..

публикувано на 27.05.17 в 10:15