Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Турагент

Предаване за пътешествия и приключения.
С Ана Попова.

"Ела на планина" - покоряване на баири за начинаещи

В Турагент днес ще ви запознаем с една прекрасна инициатива, наречена „Ела на планина“. Тя има за цел да подготви хора, които нямат опит в планинарството, но имат голямо желание да изкачват баири. Организаторите от Софийския планински клуб искат да..

публикувано на 25.03.17 в 16:25
Барселона

Барселона - много красива и кипяща от живот

Нашият слушател Димитър Петков и семейството му са прекарали 10 дни в Испания. Посетили са Барселона и Фигерас, родното място на Салвадор Дали. Поводът за пътуването е бил футболен мач между "Барселона" и "Селтик" от Шампионската лига, но покрай мача са..

публикувано на 25.03.17 в 09:10

Кой от трите върха на Триглав е барометър за времето

Масивът Триглав е южен израстък от главното старопланински било, с което е свързан чрез седловината Чим колиба. Името му идва от трите ясно изразени върха - Голям Кадемлия, Пиргос и Зли връх. Най-високият е връх Голям Кадемлия и се намира на 2276..

публикувано на 19.03.17 в 10:25
Туристите се впечатляват от чистотата на столицата Атина

Гърция - всяко камъче си има история

Една от най-предпочитаните дестинации за българите, когато става дума за екскурзия в чужбина, си остава Гърция. Не само заради близостта и сравнително малкото финансови средства, които ще са ни необходими за пътуването, но и заради плажовете, климата,..

публикувано на 18.03.17 в 10:05

Индия - древна, очарователна и многолика

В рубриката ни „Впечатления“ ще ви разкажем за Индия. Тя е една от най-древните съвременни държави. Релефът й е изключително разнообразен - високи планини, обширни равнини и плата, заблатени низини и сухи пустинни райони. Голяма част от Индия е заета..

публикувано на 12.03.17 в 10:45

Георги Палахутев: Представяме модерно и цветно България като туристическа дестинация

Официалното представяне на България на Международното туристическо изложение в Берлин тази година преминава под мотото Get together. Акцент е потенциалът на страната ни като целогодишна туристическа дестинация. Един от участниците в представянето бе..

публикувано на 11.03.17 в 15:15

Мадарският конник - единствен по рода в Европа от ранното Средновековие

Днес ще обърнем по-сериозно внимание на Мадарския конник. Той представлява изсечен в скала средновековен барелеф, който се намира около село Мадара, на 20 километра от Шумен. Обявен е за паметник на световно културно наследство от ЮНЕСКО. Изсечен е на..

публикувано на 11.03.17 в 09:30

Към връх Руй - покрай брега на река Зелениградска

След като преди няколко седмици направихме планински преход до връх Руй по лятната маркировка от с. Забел, днес ще изберем друг маршрут към върха. Ще тръгнем от с. Зелени град. Този преход е подходящ да бъде направен със ски или снегоходки. На..

публикувано на 05.03.17 в 10:25

Южна Франция - духът на историята живее тук

Франция е многолика страна. Нейните области се различават една от друга по пейзаж, традиции, архитектура, кухня, дори историческо минало. Днес ги обединяват езикът и общото чувство за принадлежност към френската нация, но разнообразието е изключително..

публикувано на 04.03.17 в 09:30

Сръбският планински курорт Златибор започва да привлича и българи

Златибор е сръбски планински курорт. Той е все още слабо познат за нас-българите, за разлика от Белград, Ниш, Димитровград или Пирот, които отдавна са станали традиционни за нас дестинации. Златибор се намира в Югозападна Сърбия и е част от..

публикувано на 25.02.17 в 10:10