Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Турагент

Предаване за пътешествия и приключения.

Ние предлагаме и разказваме в събота от 10 до 11 часа, а дестинациите избирате вие

Приятен път!

Гид е Ана Попова.


Публикации

Андрей Маринков - мисионер за популяризиране на туризма в Искърското дефиле

На хората, които обичат еднодневните излети и краткотрайните екскурзии, отдавна е познат района на Искърското дефиле - с неговите природни красоти и културно-исторически ценности. Все още обаче няма цялостен туристически продукт, който да привлича и..

публикувано на 02.09.19 в 10:05

НПО предлага подобрения за достъпа до туристически обекти по Черноморието

Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт представи анализ, констатации и предложения за подобряване на достъпа до туристически обекти на територията на Източна България и черноморското крайбрежие. Документът е свързан с дългогодишните..

публикувано на 31.08.19 в 10:15

Село Добърско - безкрайни пейзажи, чист въздух и тишина

Невероятни гледки и безкрайни пейзажи, чист въздух, тишина и спокойствие, но и много култура. Всичко това ще намерите на 120 км от София, само на 16 км от Разлог и на 20 от Банско, в китното село Добърско . От него се открива гледка към трите планини..

публикувано на 26.08.19 в 14:35

БТС отбелязва 124 г. от създаването си с масово изкачване на Черни връх

В “Турагент” обръщаме специално внимание на 124-годишнината от първото масово изкачване на Черни връх, организирано от писателя-хуморист Алеко Константинов. То бележи началото на туристическото движение у нас и създаването на Българския туристически..

публикувано на 24.08.19 в 11:10

"Свети Стефан" - вип курортът на Черна гора

Будва е една от перлите, с която не без основание се гордеят черногорците. Не по-малко забележително обаче е едно местенце, намиращо в непосредствена близост. Някои определят "Свети Стефан" като вип курорт - най-елитният по черногорското крайбрежие..

публикувано на 19.08.19 в 11:59

Повече от 210 ценни находки на Перперикон за този сезон

Над 210 са ценните находки, открити до момента, от настоящия археологически сезон на Перперикон. Сред тях са кръстове, накити, монети, каменна пластика и други. До края на теренните проучвания ръководителят на разпоките проф.Николай Овчаров очаква още..

публикувано на 17.08.19 в 11:05

Село Долен връща времето назад и дава криле на бъдещето

В „Турагент“ пътуваме до село Долен в Западните Родопи - архитектурно-исторически резерват на около 26 км от Гоце Делчев и на 128 км от областния град Благоевград. Ако сте ходили в Ковачевица или Лещен, архитектурата ще ви напомни за там, но атмосферата..

публикувано на 13.08.19 в 11:09

Телашчица - труднодостъпната красота на Адриатика

За разлика от дестинации като Дубровник, Задар или Сплит, малко българи могат да се похвалят, че са открили чара на природния парк "Телашчица" в Хърватия. Ето защо си струва да се запознаем с някои от неговите прелести. Телашчица e eдинственият природен..

публикувано на 06.08.19 в 15:59

Село Бърдарски геран - столицата на банатските българи

В „Турагент“ пътуваме из Северозападна България. В община Бяла Слатина, има едно малко, но доста известно село - Бърдарски геран, населено с банатски българи. До него води само един път, свършващ там. Не можеш да сбъркаш. И дори тръгнал за другаде, можеш..

публикувано на 05.08.19 в 13:36
Наричат Чепеларе „зимната олимпийска столица на България“

Чепеларе и Пампорово привличат с природа и активности

Има места, които още с първия досег оставят трайна и силна следа в душата. За магията на Родопите има толкова много изписано, снимано и разказано... Нареждаме се и ние на опашката от разказвачи и тръгваме към една от най-живописните планини в България, с..

публикувано на 30.07.19 в 12:50