Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Турагент

Предаване за пътешествия и приключения.
Избирайте дестинации в събота от 9 до 10 часа.

Гид е Ана Попова.


Преоткрийте София

Ако нямате планове за пътуване извън София този уикенд, ви предлагаме да обогатите културните си познания и да се потопите в историята на столицата ни чрез обиколка на едни от местата, които носят най-много спомени. Освен културните и историческите..

публикувано на 18.02.18 в 09:15

На зимен фестивал в хижа "Плевен", защо не

В "Турагент" тази седмица ви поканихме на зимен фестивал на хижа "Плевен" с изкачване на връх Ботев. Маршрутът е изключително живописен, а изкачването на най-високият връх в Стара планина е по красив панорамен път с гледки към северна и южна България...

публикувано на 17.02.18 в 10:05
Крепостта

Над 11 хиляди туристи са посетили Пернишката крепост през 2017 г.

Над 11 хиляди туристи са посетили Пернишката крепост за миналата година. Независимо от недоволството на мнозина от реставрацията й, тя привлича все повече столичани. Крепостта е едно от тихите красиви кътчета в Перник и само на около 2 км. и половина от..

публикувано на 11.02.18 в 12:05

Красивата Виена привлича милиони почитатели всяка година

Най-голямото подземно езеро в Европа, което носи името "Зеегроте" и дворецът "Шьонбрун"- това са едни от най-големите забележителности във Виена. Градът се слави, като един от най-красивите в света, а който го е посетил веднъж остава очарован и иска да се..

публикувано на 10.02.18 в 11:50

Беласица - дом на 140 вида пеперуди

Беласица се простира между три държави - Гърция, Македония и България. И независимо, че само около 20% от планината се намира на територията на България, тук са най-големите кестенови масиви не само у нас, но и на Балканския полуостров. Още един..

публикувано на 04.02.18 в 10:15

Гърция - слънчева и близка дестинация за поклоннически туризъм

С всяка изминала година Гърция привлича все повече туристи. За миналата година те са около 30 милиона. Увеличава се и броят на българите, които заменят Черноморието ни с гръцките плажове. Южната ни съседка е най-популярна като лятна..

публикувано на 03.02.18 в 10:25

Четириногите спасители, на които разчитаме в трудни ситуации

Кучето е най-добрият приятел на човека, се казва в една известна поговорка. Четириногите са много добри приятели на стопаните си,  но много пъти те спасяват и човешки живот. Планинската спасителна служба у нас разполага с общо 24 спасителни кучета,..

публикувано на 28.01.18 в 10:00

Нови веломаршрути в Осогово популяризират туризма в Кюстендил

Три нови веломаршрута в Осогово имат за цел да популяризират туризма в Кюстендил. Повечето туристи посещават града само за уикенда. Велотуризмът ще привлече интересът им за повече от една нощувка. Такива са плановете на Българската фондация..

публикувано на 27.01.18 в 10:00

В сърцето на Стара планина - Детска природна академия "Узана"

Предлагаме ви да отскочим до Габрово, за да се запознаем с Детската природна академия "Узана". Тя е създадена по проект от Българска фондация "Биоразнообразие" в партньорство с Община Габрово. Намира се в сърцето на България и Стара планина, в местността..

публикувано на 21.01.18 в 10:05
сняг, стъпки в снега, следи

Със снегоходки от Седемте рилски езера до хижа "Иван Вазов"

Предлагам ви един планински преход със снегоходки от Седемте рилски езера до хижа "Иван Вазов". Началната точка е х. "Пионерска", която се намира на долната станция на лифта до х. "Рилски езера". Ползваме лифта до х. "Рилски езера", след което тръгваме..

публикувано на 20.01.18 в 10:05