Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Вашият глас

Снимка

Всеки вторник и петък от 11.00 часа "Вашият глас" отразява проблемите на жителите на София и търси техните решения.

Ако институциите не обръщат внимание на проблемите, с които се сблъсквате в столицата и не можете
да намерите решение в софийските неволи, потърсете ни и ние ще се свържем с отговорните органи.

Предаването води Полина Начева.

Пишете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg
или ни потърсете на телефон 02 9336 200.


Жители на няколко столични квартала на протест срещу мръсния въздух

Днес в предаването "Вашият глас" коментирахме качеството на въздуха в София и протестът, който тази вечер организират жителите на няколко квартала. Калина Петрова, която живее в жк. "Красна поляна", ни разказа, че дори не може да отвори прозорците си, за..

публикувано на 11.12.18 в 14:00

Жителите на кв. "Обеля" се заканиха да продължат протестите срещу застрояването

Днес в предаването "Вашият глас" обърнахме внимание на проблемите кв. "Обеля". Около 50 човека излязоха на втори пореден протест в квартала миналата седмица. Те изразиха недоволството си от застрояването на зелените площи, липсата на достатъчно детски и..

публикувано на 07.12.18 в 17:48

Автобусна линия 111 - хаос и дезорганизация

Тази седмица в предаването "Вашият глас" обръщаме внимание на градския траснпорт в столицата ни. Слушател на Радио София разказа, че пътниците, ползващи автобусна линия 111, чийто маршрут се движи от жк. „Люлин“ 1,2 до жк. „Младост“ 1, пътуват в..

публикувано на 04.12.18 в 18:50

Извозват допълнително отпадъци в район "Изгрев"

Тази седмица в предаването „Вашият глас“ насочихме поглед към квартал "Изток", където се оказа, че има проблем със сметосъбитането. С нас се свърза наша слушателка, която живее в квартала, част от столичния район "Изгрев". Тя ни сподели, че много..

публикувано на 30.11.18 в 11:31

Четири нови обществени тоалетни догодина в центъра на София

Темата, която разглеждахме тази седмица във "Вашият глас", е свързана с градските тоалетни. Сигурно на всеки от вас се е случвало поне вендъж, когато е на разходка, да потърси навън тоалетна, но такива в централната градска част трудно се намират.  С..

публикувано на 27.11.18 в 12:11

Озеленяват спирката при метростанция "Г. М. Димитров"

Тази седмица в предаването „Вашият глас“ обърнахме внимание на зеленото пространство около автобусната спирка при метростанция  „Г. М. Димитров“, в посока към бул. „Симеоновско шосе“, което попада в инвеститорските планове на голяма..

публикувано на 23.11.18 в 15:37

Софийски въздух - виждаш какво дишаш

Тази седмица в предаването „Вашият глас“ говорим за качеството на въздуха в София. Все по-често чуваме израза „Виждам какво дишам“, който в голяма част от случаите не е лишен от смисъл. Най-мръсни са районите „Павлово“, „Дружба“ и „Надежда“, районът..

публикувано на 20.11.18 в 14:36

Шумни съседи - а сега накъде?

В предаването "Вашият глас" обърнахме внимание на шумните съседи. Почти всеки от нас се е сблъсквал с комшии, които слушат музика силно и до късно, говорят на висок тон, карат се, а децата им тичат в апартамента над нас до късно през нощта, когато се..

публикувано на 16.11.18 в 17:13

Строят училище и детска градина в кв. "Витоша - ВЕЦ Симеоново"... до няколко години

В предаването "Вашият глас" говорим за липсата на училище в кв. "Витоша - ВЕЦ Симеоново". След новото строителство през последните над десет години в София, липсата на инфраструктура в новите квартали се оказва проблем , липсват и детски градини и училища...

публикувано на 13.11.18 в 15:47

Ако съседът извършва незаконен ремонт - уведомете районната администрация

Тази седмица се опитваме да разберем докъде се простират правата ни, когато правим ремонт на жилището си и как да постъпим, ако съседите ни извършват неправомерни промени в конструкцията на сградата. С екипа ни се свърза наша слушателка, която ни..

публикувано на 09.11.18 в 13:49