Радио Варна - другата сцена!

Концерт на Яна Бостанджиева и Велизар и Борис Димови

10 години в Детско шлагерно студио „Да”  27 юни, четвъртък, 18:30 часа, Концертно студио на Радио Варна Най-често хората канят своите приятели на гости, като подготвят маса, отрупана с хубава храна и напитки. Яна, Велизар и Борис, решиха да подходят..

публикувано на 22.06.19 в 13:04

Камерен концерт организира Музикалната академия на Варна интернешънъл

7 юни, петък, 19:00 часа, Концертно студио на Радио Варна Музикалната академия на Варна интернешънъл Ви кани на камерния концерт, който бележи началото на серия от събития, част от програмата на академията. Ще може да се насладите на: Антонио Вивалди -..

обновено на 05.06.19 в 14:30

Бесарабски българи с концерт в Радио Варна

Съвместният концерт на хор от бесарабски българи и Хора на варненските учители „Арс музика“ започва в 18.00 часа на 23-ти май в Концертното студио на Радио Варна . Певците от Украйна са част от творческите колективи на Българо-терновското дружество..

публикувано на 21.05.19 в 13:28

Концерт „С музиката на великите хуманисти – Бетовен, Берлиоз и Малер”

Варненските почитатели на класическата музика получиха възможността да се докоснат до музиката на великите Хуманисти – Бетовен, Берлиоз и Малер и да се насладят на прекрасния глас на  Линка Стоянова – сопран. Н а сцената излязаха още:  Ростислав..

публикувано на 21.05.19 в 11:06

Група "Бумеранг" на живо и в ефира на Радио Варна

Група "Бумеранг" представи новия си албум "Прозорец" в ефира на "От другата страна"   (с водещ Мартин Николов) и на живо пред публика в Концертното студио на Радио Варна. Групата е създадена в началото на 2010 г. в покрайнините на гр. Варна. Същата година..

обновено на 20.05.19 в 08:12

Концерт на оркестъра на варненските учители "Анима" в Нощта на музеите и галериите (СНИМКИ)

Концерт на камерния оркестър на варненските учители "Анима", с д иригент Георги Зайранов.  С участието на Виктория Тошева - цигулка ученичка във II клас в НУИ "Д.Христов" - Варна. В програмата музика от Григ, Брамс, Чайковски, Лист, Адел, Елвис..

обновено на 18.05.19 в 22:47

Концерт посветен на годишнини на Станислав Монюшко и Панчо Владигеров

КОНЦЕРТ ПОСВЕТЕН НА 200-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА СТАНИСЛАВ МОНЮШКО И 120-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ Съвместната работа в Националната музикална академия в София, обединява желанието на няколко утвърдени в професията си..

обновено на 07.05.19 в 12:50

Барокова и класическа музика ще звучи в Радио Варна

16 април, вторник, 18:00часа, Концертното студио на Радио Варна Концерт на барокова и класическа музика на триото „Класика“ в състав: Румяна Петрова – флейта, Вяра Грънчарова – виола да гамба, и Борис Павлов – класическа китара. Ще звучат творби..

обновено на 16.04.19 в 14:44

Интернационална музикална колаборация с Мартин Койл

Вечер на интернационална музикална колаборация, в която Мартин Койл – музикант, член на Съвет по изкуствата на Северна Ирландия / Arts Council of Northern Ireland / , представя своите нови творби и модерни аранжименти. През последните няколко..

публикувано на 05.04.19 в 18:25

Камерен концерт на Варненска опера

Второто издание на Пролетния салон на изкуствата е за всички любители на музиката, литературата и танца. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Варна Иван Портних и с благословията на Варненския и Великопреславски митрополит..

обновено на 04.04.19 в 10:57