Радио Варна - другата сцена!

Бесарабски българи с концерт в Радио Варна

Съвместният концерт на хор от бесарабски българи и Хора на варненските учители „Арс музика“ започва в 18.00 часа на 23-ти май в Концертното студио на Радио Варна . Певците от Украйна са част от творческите колективи на Българо-терновското дружество..

публикувано на 21.05.19 в 13:28

Концерт „С музиката на великите хуманисти – Бетовен, Берлиоз и Малер”

Варненските почитатели на класическата музика получиха възможността да се докоснат до музиката на великите Хуманисти – Бетовен, Берлиоз и Малер и да се насладят на прекрасния глас на  Линка Стоянова – сопран. Н а сцената излязаха още:  Ростислав..

публикувано на 21.05.19 в 11:06

Група "Бумеранг" на живо и в ефира на Радио Варна

Група "Бумеранг" представи новия си албум "Прозорец" в ефира на "От другата страна"   (с водещ Мартин Николов) и на живо пред публика в Концертното студио на Радио Варна. Групата е създадена в началото на 2010 г. в покрайнините на гр. Варна. Същата година..

обновено на 20.05.19 в 08:12

Концерт на оркестъра на варненските учители "Анима" в Нощта на музеите и галериите (СНИМКИ)

Концерт на камерния оркестър на варненските учители "Анима", с д иригент Георги Зайранов.  С участието на Виктория Тошева - цигулка ученичка във II клас в НУИ "Д.Христов" - Варна. В програмата музика от Григ, Брамс, Чайковски, Лист, Адел, Елвис..

обновено на 18.05.19 в 22:47

Концерт посветен на годишнини на Станислав Монюшко и Панчо Владигеров

КОНЦЕРТ ПОСВЕТЕН НА 200-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА СТАНИСЛАВ МОНЮШКО И 120-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ Съвместната работа в Националната музикална академия в София, обединява желанието на няколко утвърдени в професията си..

обновено на 07.05.19 в 12:50

Барокова и класическа музика ще звучи в Радио Варна

16 април, вторник, 18:00часа, Концертното студио на Радио Варна Концерт на барокова и класическа музика на триото „Класика“ в състав: Румяна Петрова – флейта, Вяра Грънчарова – виола да гамба, и Борис Павлов – класическа китара. Ще звучат творби..

обновено на 16.04.19 в 14:44

Интернационална музикална колаборация с Мартин Койл

Вечер на интернационална музикална колаборация, в която Мартин Койл – музикант, член на Съвет по изкуствата на Северна Ирландия / Arts Council of Northern Ireland / , представя своите нови творби и модерни аранжименти. През последните няколко..

публикувано на 05.04.19 в 18:25

Камерен концерт на Варненска опера

Второто издание на Пролетния салон на изкуствата е за всички любители на музиката, литературата и танца. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Варна Иван Портних и с благословията на Варненския и Великопреславски митрополит..

обновено на 04.04.19 в 10:57

PAINOUT в ефир и на живо в Радио Варна

25 март, понеделник, Концертното студио Радио Варна, начало 21.30 часа. Варненската прогресив/алтърнатив група PAINOUT ще изнесе едночасов концерт на живо в ефира на Радио Варна. Изпълнението ще бъде излъчено пряко в предаването "От другата страна" (с..

обновено на 22.03.19 в 14:12

ОТ ДРУГАТА СТРАНА с група L.S.D.D. на живо в ефира на Радио Варна

Варненската метъл група L.S.D.D. представи на живо своя дебют "Limbo" в ефира на Радио Варна.  Домакин на събитието е предаването за екстремна музика " От другата страна ” с водещ Мартин Николов, което през тази година отбелязва своята 13-годишнина...

публикувано на 05.03.19 в 14:12