Радио Варна - другата сцена!

Млади пианисти на сцената в Радио Варна

На 21 май в Арт салона на Радио Варна се изявиха младите таланти от школата по пиано при ЦПЛР-ОДК гр. Варна с ръководител Боряна Шопова.

За децата от школата по пиано е много важна тази възможност за изява на сцена, тъй като през учебната 2016-2017 година 20 от тях са новоприетите и правят първите си стъпки в клавирното изкуството. В концерта се включиха и гост изпълнители - възпитаници на школата, които вече са ученици в НУИ “Добри Христов“.

Всички деца поздравиха публиката и с две песни от театрално-музикалния спектакъл “Ние, мушмороците!“, постановка на Театрална студия “Вълшебната Завеса“ с ръководител Димитър Ялнъзов“. Песните са написани специално за спектакъла по стихове на автора Виктор Самуилов, а премиерата на "Ние, мушмороците" бе преди седмица също в Арт Салона на Радио Варна. В нея участваха 7 деца от школата по пиано, които изпълниха джаз пиеси като музикална среда на спектакъла, а едно от тях акомпанира на актьорите, при изпълнението на песните.

Голям е приносът на ЦПЛР-ОДК гр. Варна в подкрепата на талантливите деца, чрез даването на възможност за обучение по специалност пиано и изява като изпълнители на сцена, а така също и участие в културни събития и тържества. Радио Варна с проекта си “Криле за Начало“окуражава начинаещите пианисти да се изявяват на сцена и ги окрилява в пътя им на бъдещи артисти и творци.

Годишният концерт на школата по пиано е част и от „Програма за закрила на детето 2017 г.“ на Община Варна, в часта и‘: насърчаване изявата на децата с изявени дарби и достъп на всички деца до културни дейности и дейности за свободното време.

Събитието е част от проекта на Радио Варна в подкрепа на талантливи деца и младежи “Криле за начало“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!