Радио Варна - другата сцена!

Къси разкази с морски привкус представя Веселин Василев

| обновено на 13.04.18 в 10:25


Представяне на книгата на Веселин Василев "Квадратен свят"

За автора: Веселин Василев е роден 1957 година във Варна, плавал е като корабен моторист 35 години. Пише къси разкази и поезия, носител на 3 награди от конкурса "Диря в морето".

Съвременната художествена литература има амбицията да е разнообразна и многопластова, но за съжаление в по-голямата си част е някак си плоска, едностранна и скучна. Липсва й това, което го има в класическата художествена литература, т.н. трето измерение, в което читателят попада докато чете и неусетно поглъща страница след страница. Това е особено характерно за авторите, които пишат от първо лице.

СнимкаРядко се срещат съвременни автори, способни така неусетно да омаят читателя и да откриват пред него простотата на околния свят и многообразието на човешките взаимоотношения. Когато четем разказите от сборника „Квадратен свят“ на Веселин Василеев, малко или много имаме усещането, че при него тази магия е започнала да се получава. Естествено, това е субективно мнение на пишещия тези редове и за това нека оставим времето да каже своята дума. Нека пожелаем успех на автора с неговата първа книга и оставаме в очакване да ни зарадва с нови творби. С Веселин Василев разговаря Вяра Николаева:


  Снимки: 13 април 2018 г., Арт салон на Радио Варна




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия