Радио Варна - другата сцена!

“Аз съм от Страната на детството” с Росица Бърдарска

| обновено на 28.05.19 в 10:27

31 май, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа

Книгата “Аз съм от Страната на детството” е събрала фантазиите, историите, споделените мисли и емоции на стотиците деца, с които Росица Бърдарска е работила повече от 25 години. Помагала им е чрез игра и творчество да откриват себе си и света около тях; насърчавала ги е свободно да изразяват себе си.

Заедно с това авторката споделя принципите и методите си на работа по различни свои авторски програми и проекти, както и конкретни насоки  за тяхното осъществяване.

С нестандартните си идеи и хрумвания книгата би била полезна за учители, педагози, ръководители на извънучилищни форми на работа и всички, за които заниманията с деца са призвание и удоволствие. Тя ще намери отклик и у родителите, разкривайки им тънката душевност на техните познати – непознати деца. Ще зарадва хората, които обичат словото и се интересуват от практиката на творческото писане и критическото мислене.

ЗА АВТОРА

Завършва Института за култура в Санкт-Петербург, Русия. 

Работи като журналист и редактор в различни варненски периодични издания и в Радио Варна; организатор на културната дейност в Регионална библиотека “Пенчо Славейков”; лектор по журналистика в НГХНИ “К. Преславски” и по съвременна култура в Училището за българска култура в с. Сладка вода; драматург в Държавен куклен театър - Варна.

Превежда 20-тина книги художествена и документална проза от руски език. Отличена е от сп. “Факел” за превода на романа “Ние” от Евгений Замятин. Получава първа награда за разказ в конкурса на Форума на жените от Средиземноморието (Марсилия, Франция) - 2003.

От 25 години работи с деца и млади хора в творчески клубове и школи, по различни проекти в областта на комуникационните умения, публичното представяне, творческото писане.

През 2005 г. регистрира Център за творчество и личностно развитие “Хомо луденс”.

През 2007 г. получава Годишна награда на Клуб “Отворено общество” – Варна, за педагогически принос към възпитанието на децата на Варна.

ДУМИ ОТ СЪРЦЕ

Много държа на тази книга, защото в нея има безценен опит - този, който ме е вдъхновил да работя, да общувам и да бъда такава, каквато съм.

              Елеонора Николова, учител по български език и литература 

Възхищавах се на написаното от децата, с които работеше – на умението й да ги отключи, да ги поведе към магията на думите.

             Ивелина Бояджиева, учител по български език и литература

Роси Бърдарска е вълшебница, успяла да запали фойерверки от светове и словесни образи в душите на децата, с които е работила. Получената сплав е същински алхимичен еликсир и е щастие, че можем да се докоснем до него чрез настоящия сборник. Вдъхновение, радост и надежда ме изпълваха при четенето на текстовете – портали към вътрешните вселени на авторите. Толкова смисъл, красота и мъдрост има в техните откровения!

             Валентина Ангелова, сценарист




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!