Радио Варна - другата сцена!

„Златни искри“ в търсене на нови детски хитове

23 и 24 октомври 2021 г., на живо във Варна и онлайн

Единственият в страната международен конкурс за детски песни от професионални автори „Златни искри“ ще се проведе за девети път. Деветото издание ще се проведе в хибриден формат на живо във Варна и онлайн поради невъзможността някои от участниците да пътуват. Двадесет нови български песни и десетина на чужди автори са селекционирани за участие в конкурса, който има два раздела – за песен и за изпълнители.

Конкурсната част на живо ще се проведе в Концертно студио на Радио Варна и залата на Военноморския клуб. Песните се изпълняват от деца на възраст от 6 до 14 години, като на живо с тях ще пеят и децата от детско шлагерно студио ДА. Всички песни се представят премиерно пред публиката, а създателите им са както утвърдени автори – композитори и текстописци, така и нови имена.

Европейският конкурс за детска песен „Златни искри“ се организира от Фондация „Откритие“. Една от основните му мисии е да насърчава творчеството в областта на детската песен. За изминалите 8 години в конкурса са представени песни за деца на автори от повече от 20 страни. Някои от малките изпълнители, които са гостували във Варна, са лауреати на детската „Евровизия“. Конкурсът е под егидата на WAFA (Световна асамблея на артистите и фестивалите).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия