Експертът говори

Some Details

Публикации

Геотермалната енергия на фокус в "Ескпертът говори"

Използването на алтернативни източници на енергия е тема, която става все по-актуална. Една от причините за това е и че е сред приоритетните цели на Европейския съюз. Една част от средствата, които ще бъдат отпуснати по Плана за възстановяване и..

обновено на 06.06.23 в 10:03

Състоянието на паметниците в градска среда – в „Експертът говори“

Какво е състоянието на паметниците в Бургас? Какви грижи се полагат за тях? Какво трябва да се случва с монументите в градска среда? Събеседник по темата в предаването „Експертът говори“ е художникът и реставратор Митко Иванов. До 12 – с..

публикувано на 30.05.23 в 10:47

Бъдещето на пчелите - в "Експертът говори"

Изданието на "Експертът говори" днес е посветено на природните работнички, които се трудят непрестанно, за да живеем в по-зелен свят. Пчелите са на фокус в днешното издание на предаването.  Ще чуем Манол Тодоров от пчеларското сдружение "Странджански манов..

публикувано на 23.05.23 в 10:59

В "Експертът говори" днес на фокус е системата на ТЕЛК

Един частен случай, който обаче показва общата практика в ТЕЛК е на фокус днес в предаването "Експертът говори". Наско Елезов чака 11 месеца, за да може да бъде освидетелстван отново. През това време, той е без доходи, но и без здравноосигурителни права...

публикувано на 09.05.23 в 10:44

В „Експертът говори“: Що е то ЕСКО фирма и как помага при санирането 

Що е то ЕСКО фирма и как може да финансира и изпълни санирането на жилищни сгради във втория етап на програмата – това ще е темата на днешното издание на тематичното ни предаване „Експертът говори“. За новата група кандидатстващи - до..

публикувано на 02.05.23 в 10:00
Фондация

SLAPP делата срещу журналисти - тема в "Експертът говори"

Колко често срещани са т.нар. SLAPP дела в България? Това е тема в днешното ни предаване „Експертът говори“ днес от 11.00 ч. до 12.00 ч. Т.нар „дела шамари“ се водят срещу граждани или медии, за да им се попречи да информират обществото и да ограничат..

обновено на 25.04.23 в 10:09

"Експертът говори" на 18 април:

10 оперативни програми,  които са с европейско финансиране ще подпомагат работата на бизнеса през третия програмен период, който вече започна. За тях подробно разказваме в предаването на БНР Бургас „Експертът говори“.  В рамките на час Ви запознаваме с..

публикувано на 18.04.23 в 10:46

"Експертът говори": Проф Станимиров за икономическата ситуация в страната

В предаването днес се фокусираме върху икономическата ситуация в страната.  Събеседник е иконимистът проф. Евгени Станимиров. Той е ректор и преподавател в Икономическия университет във Варна. От него очакваме отговор на въпросите: Ще задълбочи ли..

публикувано на 11.04.23 в 10:30

Проф. Станимиров: Увеличението на пенсиите и парите за учениците бяха разумно решение

Увеличаването на пенсиите и осигуряването на пари за учениците бяха разумни, каза икономистът Евгени Станимиров. Не бяха правилно разчетени помощите, които се дават за бизнеса. Никой не може да каже какви са точните ефекти, къде е разумната граница,подчерта..

публикувано на 11.04.23 в 12:00
Снимката е илюстративна

В "Експертът говори" днес:

В днешното издание на "Експертът говори" ще ви запознаем и информираме относно няколко програми и процедури на Министерството на иновациите и растежа. По думи на Илияна Илиева, директора на „Европейски фондове за конкурентоспособност“към ведомството,..

публикувано на 04.04.23 в 10:30