Експертът говори

Some Details

Публикации

"Експертът говори" на 24 януари:

Всеки един от нас през последната година е пазарувал малко или много през онлайн платформи за търговия. Някои от тези търговци са били коректни, а други не. Случвало се е при пътувания в Европейския съюз да попаднем и на неточни авиопревозвачи, които са..

публикувано на 24.01.23 в 10:44

"Експертът говори" на 10 януари:

В първата седмица от въвеждането на еврото в Хърватия се наблюдава поскъпване на стоки и услуги. От първи до 15 януари там разплащанията ще се извършват и в куни, и в евро. Рестото се връща в евро, за да може постепенно хърватската  парична единица да..

публикувано на 10.01.23 в 10:50

Бургаският омбудсман – в „Експертът говори“

Благоустройство и строителство. Социални дейности и здравеопазване. Електроенергия, паркиране. Това са малка част от темите, по които хора са търсили съдействие от обществения посредник на Бургас. Конкретните случаи и възможните решения – в..

публикувано на 03.01.23 в 10:42

Специалистът по кибер сигурност Ясен Танев в "Експертът говори" за цифровата хигиена

Киберплестъпления се извършат с политическа мотивация или финансова цел, но и като демонстрация на умения. Това коментира пред БНР-Бургас експертът по цифрова сигурност Ясен Танев.  За разликата между кибер война и кибер тероризъм той посочи:..

публикувано на 20.12.22 в 09:40

"Експертът говори" по БНР-Бургас за качеството на сиренето

Производителите масово продължават да не спазват традициите за преработка на млечни продукти и законите, регулиращи тази дейност. Това показва ново проучване на Българската асоциация "Активни потребители". Негов автор е д-р Сергей Иванов.  От..

публикувано на 28.11.22 в 16:35

Енергийното обследване на блока решава премахват ли се стари дограми и топлоизолации

Дали ще се премахват стари ПВЦ и алуминиеви дограми и топлоизолации при санирането ще стане ясно след енергийното обследване на конкретния блок. Това коментира Ивайло Трендафилов  в предаването на БНР Бургас „Експертът говори“. Той призовава..

публикувано на 22.11.22 в 12:46

Експертът говори на 15-ти ноември

Ноември е месецът, в който светът традиционно прави рекорд в продажбите и тази година се очаква това да е така. Остават по-малко от две седмици до 25 ноември, въпреки това още с началото на месеца намаленията започнаха. Черния петък се модифицира в черен..

публикувано на 15.11.22 в 10:45

В "Експертът говори" днес: Ще пестим ли повече с диференцирани цени на водата

Нов проектозакон за ВиК с диференцирани цени в потреблението може да е икономически мотиватор да ползваме толкова вода, колкото ни е необходима, без да я пилеем . Мнението е на Иван Иванов от Българската асоциация по водите.  "Болшинството от хората са..

публикувано на 08.11.22 в 10:49

"Експертът говори" за това как да планираме семейния бюджет

Как да планираме семейния бюджет? Какво да правим с непредвидените разходи? Темата поставяме на фокус днес в предаването „Експертът говори“.  Според финансовия експерт Добромир Янев, пред хората не стои въпросът дали трябва да се планира, а как и до..

публикувано на 01.11.22 в 10:40
Тестове за наркотици

"Експертът говори" за фалшивите положителни тестове за наркотици

Може ли употребата на някои лекарства да бъде припозната от полевите тестове за наркотици като вид дрога? Въпросът излезе на дневен ред след положителни проби, които дадоха бургаски полицаи при започналите мащабни проверки в системата на МВР за употреба..

публикувано на 25.10.22 в 10:34