Булевард Демокрация

Ефирната разходка по „Булевард Демокрация“ започва всеки делник от 15 до 18 ч. Това е адресът на свободното слово. Всеки ден - пулсът на българския югоизток – коментарът след информацията; анализи от събеседниците в студиото; репортерските проверки и отзвукът от тях и най-важното – мнението на хората чрез отворена телефонна линия и страницата ни във Фейсбук. И още за Бургас, но и за Вашия град и община; за малките неща в живота и големите очаквания за промяна към по-добро; за героите от ежедневието и проблемите на делника ни.
Всичко това – в предаването „Булевард Демокрация“ – територията на свободното слово!Публикации

Пламен Николов

"Булевард Демокрация" - на 2 август

Кандидатурата на Пламен Николов определено предизвика дискусия. Както винаги – полярна. Ние, българите, сме много претенциозни, когато си избираме управници. Или… май не сме. Както казваше покойният, вече, Тони Филипов „Не сме единодушен“. Всъщност,..

публикувано на 02.08.21 в 15:00
Спряганият за кандидат - премиер Петър Илиев

"Булевард Демокрация" - на 30 юли

Целокупна България е притаила дъх, направени са аларми на телефоните, навити са будилници за студио… извинете – за часа „Хикс“ (или „Хъ“). Тогава, спечелилата изборите партия, ще обяви кой ще е вторият им кандидат – премиер. Защото първият, Николай..

публикувано на 30.07.21 в 15:02

"Булевард Демокрация" - на 28 юли

Подслушването продължава да вълнува целокупният български парламент. Стотици граждани са били подслушвани, твърди вътрешният министър и обеща доказателства. Което за пореден път неглижира хората от селата. Само да не се окаже накрая, че (ако е) е хабен..

публикувано на 28.07.21 в 14:57

"Булевард Демокрация" - на 26 юли

Ваксините са на път да станат поредната разделителна линия, но този път не само у нас, а и в някои европейски държави. И докато там излизат на мащабни протести, в нашата татковина засега се дърлим само във Фейсбук. И се делим на ваксъри и антиваксъри,..

публикувано на 26.07.21 в 14:53

"Булевард Демокрация" - на 15 юли

В края на годината, в българската журналистика се появява един интересен жанр, който можем да го броим за чисто регионален. Тълкувателни интервюта и анализи на речта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Тогава всякакви експерти (май само..

публикувано на 15.07.21 в 15:09

"Булевард Демокрация" - на 12 юли

Годината е 2024-та. Гигатски метеорит се задава към планетата Земя. Населението е втренчено към Луната. Там са първите двама български астронавти и един северномакедонски техен колега. Те са изстреляни по новата космическа програма на НАСА, озаглавена..

публикувано на 12.07.21 в 15:04

"Булевард Демокрация" - на 9 юли

Не остана, братя и сестри! Още само няколко часа ще слушаме как животът ни ще стане по-добър; как доходите ни ще се повишат, че да се чудим къде да ги харчим; как бабите ни и дядовците ни ще гуляят с големите си пенсии, тънейки в разкош в санираните..

публикувано на 09.07.21 в 14:52

"Булевард Демокрация" - на 6 юли

Държавата изведнъж прогледна и видя, че май няма нужда хора с увреждания да бъдат карани като на изложение пред ТЕЛК-овете, ако самите им увреждания са необратими. Преди много години, пред една такава комисия, попаднах на втрещяваща гледка. Мъж,..

публикувано на 06.07.21 в 15:01

"Булевард Демокрация" - на 2 юли

По-добре машините да дойдат. Не, това не е цитат от „Терминатор“, но така ще изглеждат изборите, след като Конституционния съд обяви, че машинното гласуване не нарушава основния закон. И мисля, че малко прекаляват някои с плашенето. И с принизяването..

публикувано на 02.07.21 в 14:47

"Булевард Демокрация" - на 29 юни

Уволниха двама началници в БДЖ (пише OFFNews), ДАНС влезли в Българския енергиен холдинг, парното поскъпва… А е само вторник. Интересно какво ли ще се случи до края на седмицата. Но пък радващото е, че пак ни обещаха, че ще стигаме за 3-4 часа с влак..

публикувано на 29.06.21 в 15:03