Гимназистите в Ямболска област се връщат в класните стаи

Учениците от гимназиалния курс в Ямболска област се връщат в класните стаи, реши местният медицински щаб.  Заради 7 заболели учители средното училище в Стралджа, ще остане затворено за още две седмици. 130 учители от областта  в момента са..

публикувано на 11.11.20 в 15:20

В Айтос изграждат иновативна детска градина на мястото на бившата детска болница

Нова иновативна детска градина ще бъде изградена в Айтос. Проектът е одобрен за финансиране и Общината получава 3 000 000 лв. Финансирането е за строителство на нова материална база, която гарантира здравословни и качествени условия за обучение на..

публикувано на 11.11.20 в 13:33

Пет училища в бургаска област преминават на дистанционно обучение

Две училища в руенска община, частната прогимназия в Бургас и две средни учебни заведения са подали заявления до РУО за преминаване в електронна среда на обучение. Това съобщи  началникът на ведомството инж. Виолета Илиева .Тя заедно с областния управител..

публикувано на 09.11.20 в 17:21

Константин Янков: Разредено присъствие на гимназистите в училище ще затрудни, а няма да подобри учебния процес

Заради повишения брой на болни и карантинирани ученици и учители, учениците от гимназиален етап преминаха в дистанционна форма на обучение. Родители, обаче настояват те да се върнат в класните стаи. В Министерството на образованието се обсъжда..

публикувано на 08.11.20 в 11:16

300 души настояват учителка да бъде върната на работа в ОУ"Христо Ботев " в Росен

 300 души  са се подписали в подкрепа на освободената от работа учителка Сияна Иванова от  училище „ Христо Ботев“ в Росен.Тя и още двама преподаватели са били назначени като нередовни учители преди месеци от пенсионираната вече директорка  Стефана..

публикувано на 05.11.20 в 16:23

Напрежение в училище "Христо Ботев", село Росен, заради уволнена учителка (ОБНОВЕНА)

Напрежение заради уволнена учителка от училище "Христо Ботев", село Росен, община Созопол.  Младата жената е била назначена като нередовен учител от бившата директорка Стефана Черноглазова. След смяна на ръководството, новата директорка  госпожа Антония..

публикувано на 05.11.20 в 10:19

Медицинският факултет и Регионалната библиотека създават дигитални учебници за бъдещите лекари

С дигитални учебници ще се обучават бъдещите лекари от Факултета по медицина в Бургас. Осигуряването на подобен тип литература ще стане възможно благодарение на партньорството между висшето учебно заведение и Регионална библиотека "П. К. Яворов". Първите..

публикувано на 04.11.20 в 11:57

К. Янков:Локалният подход при въвеждането на обучение в електронна среда е по –добър

Има разделение  в учителската  гилдия, дали трябва или не  трябва да се  въвежда обучение в електронна среда.Н яма учител,който ще ви каже, че този тип образователен процес е по-добър от присъствения, коментира  Константин Янков, председдател..

публикувано на 03.11.20 в 14:53

Седмица на Европа се провежда в детските градини в Бургас

За четвърта поредна година Общественият дарителски фонд - Област Бургас, Община Бургас и Центърът за подкрепа на личностното развитие провеждат през ноември Седмица на Европа в детските градини. "Звездица", "Слънце", Райна Княгиня", "Синчец" и "Делфин"..

публикувано на 02.11.20 в 14:55
Инж. Христина Жабова, директор на Морското училище в Бургас

Морското училище в Бургас ремонтира част от кабинетите си

Ремонт предстои да бъде извършен на част от кабинетите в Морското училище в Бургас. Вече е избран изпълнител, който да осъществи проекта.  Предвижда се да бъдат ремонтирани 8 стаи, коридор, медицинския кабинет и архива на гимназията.  Ще бъде..

публикувано на 31.10.20 в 11:21