Предавания


Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Принцеса Мелиса и спасителите от Маги Ангелова

     П реди много години, в едно далечно кралство, живял крал, който имал чудно красива дъщеря. Тя се казвала Мелиса. Принцесата имала коса черна като абанос и мека като коприна. Очите ù блестели като диаманти. Всеки, който я погледнел, оставал без дъх...

публикувано на 21.10.20 в 18:56
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Чудовището и човекът от Господин Господинов

     В  една далечна земя, на един голям остров живееха странни същества. Чудовища, но не от тези страшните, които  познаваме от всички приказки, а причудливи и нелепо изглеждащи.       Островът беше заобиколен от висока гора, а чудовищата живееха в..

публикувано на 21.10.20 в 18:45
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Чудовището Брадли от Диляна Видева

     И мало едно време едно самотно чудовище. Името му било Брадли. То живеело в гората. Там всички животни се страхували от него и не му говорели. Брадли нямал приятели и прекарвал живота си по един и същи начин. Той живеел в една пещера, в която било..

публикувано на 21.10.20 в 18:29
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Фиджи – доброто чудовище от Тодор Нешев

     Н якога, преди много години, имало един красив остров, на който живеело доброто чудовище Фиджи.       Там имало цветя, бистри поточета, високи планини и различни животни. Сутрин, въздухът ухаел на трева, слънцето се показвало усмихнато, а в синьото..

публикувано на 21.10.20 в 18:18

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 ОКТОМВРИ!

Отново рекорден брой новозаразени с коронавирус у нас. 1 336 са новите случаи за денонощие при направени 11 505 PCR теста. 78 са положителните проби за Бургаска област. На този фон маски на открито от четвъртък, които предизвикаха буря от мненията в..

публикувано на 20.10.20 в 23:45

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 20 ОКТОМВРИ:

Добро утро във вторник. Предстои прекрасен делник – усмихнете му се, започнете го с чаша кафе със сметана, повървете пеша и се заредете с добро настроение, защото най – ценният подарък, който можеш да си направиш е да се чувстваш добре! Ето..

публикувано на 20.10.20 в 06:45
снимката е илюстративна

"Булевард Демокрация" на 19 октомври

Как Жан Клод Ван Дам и българските институции спасиха едно чихуахуа? Умилителната история, разказана от няколко български медии, в резюме е за едно кученце, изпратено в Норвегия с май не много легални документи, та местните служби казали, че ще го..

публикувано на 19.10.20 в 15:03

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ ОТ 13 – 15 Ч:

Някой е казал, че „щастието е като пеперуда, която ако гониш винаги се изплъзва.Но яко седнеш тихо, може да кацне точно върху теб!“. Седнете удобно, направете си капучино, помечтайте и мислете за хубавите неща в живота, а ние в предаването ни..

публикувано на 18.10.20 в 12:15
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Триглавото чудовище от Александър Димов

     П реди много години в една далечна страна живял момък с бедната си майка. Неочаквано там се появила болест, от която хиляди хора умирали. Една вечер в съня на момъка се явил възрастен човек, който му рекъл:      - Млади момко, за да спасиш всички..

публикувано на 16.10.20 в 16:57
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Приказка за триънгозавъра от Юлияна Стойкова

     Ед ин слънчев ден, триънгозавърът  лежеше до един водопад и се наслаждаваше на природата. Изведнъж усети със своите шипове остра болка. Това означаваше, че някъде по планетата Земя се случва нещо лошо. Той взе няколко магически кристала, които се..

публикувано на 16.10.20 в 16:37
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Нов приятел от Маргарита Ибришимова

     И мало едно време една приказна гора. В нея живеели задружно най-различни същества - феи, чудовища, джуджета и дракони.       Един горещ, летен ден, на най-голямата поляна в гората, се събрали всички вълшебни същества. Най-красивата горска фея..

публикувано на 16.10.20 в 16:29
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Момчето и дяволът от Кристиан Радев

     И мало едно време, високо в планината едно село, в което живеели много добри и работливи хора. Всяка година обаче, малко преди да настъпи пролетта, в селото идвал един страшен дявол, който взимал за свои роби по пет деца от селото и затова хората..

публикувано на 16.10.20 в 15:06

"Булевард Демокрация" на 16 октомври

Заболеваемостта у нас расте, карантината намалява. Прекаралите коронавирус ще стоят по домовете си само 10, вместо 14 дни, а причината, че след това вече не могат да заразят никого. И премиерът днес продължава да призовава да спазваме мерките...

публикувано на 16.10.20 в 14:53
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Войната на чудовищата от Надежда Господинова

      Флор беше обикновен делфин с необикновено сърце. Тя бе толкова добра, мила и възпитана, че смайваше всички морски обитатели. А още по-необикновени бяха мечтите ѝ. Най-голямата от тях беше, да стане принцеса.      Нейните родители се бяха запознали..

публикувано на 16.10.20 в 13:02

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 16 ОКТОМВРИ!

С нов печален ковид рекорд се будим тази сутрин. 914 са положителните проби за денонощието. Днес отбелязваме и 100 дни протест с искане за оставки на правителството и главния прокурор. С посоките на делника сме заедно до 10 часа:  Заради Ковид-19..

публикувано на 15.10.20 в 23:31