Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да помогнем на Ели да живее

Елисавета Дафова, наш колега и приятел, дългогодишен служител на БНР – Радио Пловдив, се нуждае от финансова помощ за животоподдържаща терапия и трансплантация на бял дроб.

Диагнозата на Ели, която е на 48 години, е 4-ти стадий на идиопатична белодробна артериална хипертония, едно от редките заболявания в света, което е невъзможно да се лекува в България.

Необходимите средства за първичния преглед във медицинския институт във Виена, поддържащата терапия и самата трансплантация са непосилни за семейството на Ели.

Нека й помогнем да живее! Можем да спасим живот

Дарителската сметка:

Банка ДСК

IBAN BG94STSA 93000025186485

BIC STSABGSF

Елисавета Ангелова Дафова

Elisaveta Angelova Dafova




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Весела Атанасова

Самотна майка от Бургас се бори с коварна болест

Весела Атанасова е от Бургас. Тя е самотна майка на син.  След една година лечение на хроничен панкреатит, Весела е диагностицирана с тумор на панкреаса. Жената се е подложила на операция с цел отстраняване, но се е оказало, че е метастазирал рак. Предстои химиотерапия, която трябва да се извърши в Турция, но разходите за Весела са непосилни...

публикувано на 21.03.24 в 17:16

Търсят се средства за лечение на Роси

Росица Владимирова е на 30 години. Майка е на две момиченца. За съжаление, тя се бори с тежко заболяване. Претърпяла е две операции в България, но състоянието ѝ остава критично. Лекари в Турция дават шанс за успех след нова операция и терапии, чиято цена е непосилна за семейството на Роси. Ако можете и искате да помогнете, набирателната сметка е..

публикувано на 06.02.24 в 13:52

Болярово се обединява да помогне за лечението на Иван Шутов

„Болярово за Иван“ е каузата, която прегърнаха десетки местни жители на община Болярово в последните дни. „Нашият съгражданин Иван Шутов и семейството му водят най-тежката битка – битката за здравето на Иван. Освен подкрепа, те се нуждаят от финансови средства в размер на 50 хиляди евро“, обясни на днешното заседание на Общинския съвет кметът Христо..

публикувано на 29.01.24 в 16:56

Бургазлии се обединяват заедно за Веси

Семейството на 40-годишната Веселина Атанасова отправят спешен зов за помощ, за да може да живее втори живот.  След 15 години безуспешна борба със забременяването,  многократни ин-витро процедури и прием на множество силни лекарства, през юли миналата година Веселина е диагностицирана с  чернодробна цироза в комбинация с тежък асцит.  Според..

обновено на 22.01.24 в 12:33

Да помогнем на Маги да проходи

През декември четиригодишната Магдалена Велчева ще навърши 5 г., но от двумесечна възраст се бори с Детска церебрална парализа. Тя се ражда два месеца преди термина с тегло едва 1240 гр. С много сила и жажда за живот тя успява да се пребори с изпитанията, които живота ѝ поднесе твърде рано. Оттогава провежда ежедневни рехабилитации, плуване,..

публикувано на 17.11.23 в 15:34

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Бургас се обединява, за да помогне на един баща да проходи

Бургас се обединява, за да помогне на един баща да проходи след катастрофа.  Преди два месеца  Михаил Павлов претърпява пътнотранспортно произшествие, в следствие на което е обездвижен от гърдите надолу. От болницата в Турция дават надежда за лечение, операция правена за пръв път до момента. Иновативната и скъпоструващата манипулация, е необходимо да..

публикувано на 14.11.23 в 11:42

Да помогнем на Миро Рахнев да пребори коварно заболяване

Познатият на много хора в Бургас йога-учител и психотерапевт Мирослав Рахнев се нуждае от помощ. Той трябва да доплати лечението си, което е стартирал преди една година и половина в Истанбул. Става въпрос за втори цикъл от специална химиотерапия, която може да се осъществи единствено в специализирана клиника в Истанбул.  Заболяването е много..

публикувано на 02.11.23 в 13:12