Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 6-ти юли

Акцентите, които днес ще представим  от 13 до 15 :

 С летни безплатни занимания община  Тунджа се опитва да се справи с един от големите образователни проблеми – ранното отпадане на децата от училище. Как и къде ще има училища през ваканцията, ще чуем зам.- кметът Станчо Ставрев

  В темата на деня -с кои актуални маршрути Бургас и Сливен привличат туристи и осигуряват поминък на местните хора.

 Една далечна страна ще покаже как се забавлява в морския град, фестивал на японските комикси  ще се проведе в неделя. Какво  може да видите и как може да участвате, ще ви разкажем минути преди редовната ни петъчна рубрика-25 -ти кадър.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Кангалджиев

С главния секретар на МВР не са са водени разговори за постове

Главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев и директорът на бургаската полиция Емил Павлов заявиха, че с тях не са водени разговори за бъдещ служебен министър на вътрешните работи. И двамата са категорични, че не биха приели поста. "С мен не са водени разговори на тази тема и не бих приел такова предложение. Това е личен избор и моя личен избор е да..

публикувано на 25.08.24 в 11:57

До 31 август 2024 г. номинираме за кампанията "Будител на годината"

До 31 август 2024 г. всеки може да номинира личности, организации или проекти в кампанията "Будител на годината". През 2024 г. инициативата "Будител на годината" отбелязва своето 11-о издание, на 1 ноември. В предложенията за номинации е хубаво да раздадете душата, емоцията и мотивацията за конкретната личност или организация, каза пред Радио..

публикувано на 23.08.24 в 13:35

"Будител на годината": БНР търси 10-те вдъхновителя, творили добро

Сред хаоса на света, в който живеем, доброто като че ли често бива подценявано, занемарявано, неглижирано. Но то, доброто, притежава онази неоспорима сила, която може да преобрази животите ни и да промени света ни. Това е сила, която вдъхновява, привлича и обединява общности. По света много народи имат творци, които могат да бъдат наречени будители, но..

публикувано на 09.08.24 в 16:29

Кампанията за пътна безопасност на БНР-Бургас със специално издание на празника на полицията

Кампанията на БНР-Бургас „Спри! Дай път на пешеходец“ се завръща в най-натоварения за Южното Черноморие сезон-летният. На 5 юли, когато е професионалния празник на полицията, информационната шатра на БНР-Бургас ще бъде на алеята пред Морското Казино от  9.30 часа.  Защо не трябва да сядаме зад волана след употреба на алкохол, дрога или..

публикувано на 04.07.24 в 08:00

Институтът "Ройтерс": БНР сред лидерите по доверие в България

Като най-бедна страна в ЕС с постоянно намаляващо население и малко хора, готови да плащат за новини, България предлага ограничени бизнес възможности в медийния сектор извън сливания и придобивания. Това се казва в частта за страната ни в годишния доклад за 2024 на Института "Ройтерс" към Оксфорд Digital News Report. Традиционните медии..

публикувано на 17.06.24 в 17:23

Милен Митев: Разговорът за българската история и култура трябва да започне от обществените медии

Българската национална телевизия, Българското национално радио и Българската телеграфна агенция обявиха съвместната инициатива под надслов "14 века България в Европа". На обща пресконференция генералните директори на трите обществени медии заявиха намерението си да работят заедно за реализирането на тази инициатива. Те се стремят да насочат..

публикувано на 03.06.24 в 15:52

Ден на отворените врати в общественото радио /ГАЛЕРИЯ/

Традицията продължава! БНР Бургас организира днес Ден на отворените врати!  Поводът е 12-ият рожден ден на медията, която отваря врати официално на 31 май 2012 година.  Дойдоха ни на гости деца, младежи, родители... Най-малкият ни гост бе Момчил, който е само на една седмица. Той, заедно с майка си Мария и по-големият си батко Пламен!..

обновено на 31.05.24 в 16:32