Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Да помогнем на малкия Виктор да оздравее! (СНИМКИ)

Малкият Виктор, на 1 година и 2 месеца, от Бургас се нуждае от помощ. От 6 месеца детето се бори за живот ,след тежката диагноза рак на простатата и пикочния мехур. На 1-ви декември майки от Бургас организират благотворителен базар в подкрепа на семейството . Събраните средства ще бъдат предоставени за предстоящите животоспасяващи терапии и операции на Виктор в Германия. 

В България от години се разиграва една страшна лотария. В нея няма печеливши билети. В нея няма и награди. Няма да я видите в рекламните блокове, нито по щандовете на бензиностанциите. Тази лотария се казва "Човешки живот"! 
В нея трябва да избереш на кого да помогнеш, защото нуждаещите са много. 
Сега едно слънчево момче се бори за живота си. 
"Кръстихме го Виктор, защото знаехме, че ще е победител. Но не вярвахме, че битката, която ще води, ще е с най-страшната болест", е написала в социалните мрежи в групата "Помогни на Вики от Бургас да победи" неговата майка Камелия Радева. Преди 6 месеца, семейството чува тежката диагноза - рак. Детето се подложена на 4 курса на химиотерапия, с надеждата туморът да намалее. Родителите успяват да се преборят с тромавата бюрократична система. Малкият Виктор получава средства от фонда за лечение на деца в Германия. Туморът, простата, като и част от пикочния мехур на детето са премахнати. Сега той продължава да е в Германия, за провеждането на химиотерапия, обяснява Камелия Радева:

"Последният курс на химиотерапия мина добре, очакваме да му паднат показателите за да могат да го стабилизират. Надявам се да можем да уредим  в някоя Дюселдорфска клиника още три курса химиотерапия, защото тук където сме няма места вече. Следващият курс химиотерапия трябва да бъде на 25 ноември. Междувременно след няколко години му предстои нова операция,  защото единият бъбрек не функционира добре, трябва да му се уголеми и пикочния мехур. 10 хил евро струва само единият курс химиотерапия, а ни чакат още три. Трябва да се наблюдава и през три месеца, което означава нови разходи.. Това са профилактични прегледи, туморът е агресивен", споделя още майката на Виктор. 

Сега борбата продължава, предстоят още  три следоперативни курса химиотерапия и еветуално лъчетерапия. Семейството е в очакване на оферти от болници в Германия, но скъпоструващото лечение е непосилно за тях. 
Така за малкия Виктор остава надеждата, че състрадателни хора ще помогнат. 
На 1 декември в Бургас, в един от големите молове, се организира благотворителен базар, на който майки ще предоставят ръчноизработени сувенири, сладкиши, книги, детски играчки и всичко, с което могат да помогнат. 
Кутии за дарения са поставени на пет места в града. В банка, търговски центрове и в един пощенски клон. 
За лечението на Виктор е открита и дарителска сметка.  Тя е посочена в снимковия материал. 

Чуйте повече в звуковия файл:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Да помогнем на 33-годишен мъж от село Съединение, община Сунгурларе

Хюсеин Селят от село Съединение, община Сунгурларе се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек.  През 2006 година Хюсеин претърпява трансплантация в Пакистан. 16 години по-късно организмът му отхвърля бъбрека. Затова и мъжът отново се нуждае от трансплантация.  В Турция могат да извършат кръстосано донорство от баща му, но за целта му..

публикувано на 19.07.21 в 12:38

Нека помогнем на Криси да пребори болестта

К риси от град Разград повече от една година се бори с тежката диагноза  Абдоминален  Невробластом - 4ти стадий. През май 2020г.  в университетската болница „ Света Марина”- гр. Варна, му откриват туморно образувание в дясна надбъбречна жлеза, след което лекарите започват лечение с осем тежки, но успешни курса химиотерапия като спасяват..

публикувано на 14.06.21 в 12:28

Мая Севова от Шумен прави лалета от текстил

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която майките с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири - подаръци, ръкоделия, плетива, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В подкрепа на тези творци създадохме рубриката ни..

публикувано на 27.12.20 в 16:02

51-годишна бургазлийка гасне без поставена диагноза

Ивелина Костадинова е на 51 години от Бургас. Приятелите ѝ я определят като един от най-слънчевите и лъчезарни хора на света. До преди 5 месеца, когато без видима причина започва да чувства отпадналост и умора.  След серия от изследвания, ехография, ядрено магнитен резонанс, лекарите не откриват причина за състоянието ѝ. А тя все повече се влошава и..

публикувано на 12.07.20 в 21:44

20-годишно момче има спешно нужда от средства, за да живее (ОБНОВЕНА)

20-годишно момче от Сливен води своята битка за живот.  Димитър Щилиянов  е диагностициран със страшната диагноза Сарком на Юинг и се нуждае от всички нас, за да продължи да се радва на живота! Родителите му информират, че събраните средства за лечението му са свършили, а до началото на февруари са нужни 65 000€, за да продължи да се бори с живота...

обновено на 09.01.20 в 09:44

Нефтохимик в подкрепа на благотворителна кауза

Нефтохимик се ангажира с благотворителна кауза. След като помогна на Тодор Кацаров и семейството му в борбата с коварната диагноза детска церебрална парализа, този път клубът ще подкрепи малкия Никола от Бургас, на който му предстои трудна и скъпа операция. Детето е с вроден дефицит на бедрената кост, в резултат на което едното краче е по-късо от..

публикувано на 25.10.19 в 15:09

4-годишният Никола отново има нужда от подкрепа

4-годишният Никола , за който цяла България се обедини и събра средства за операцията му, отново има нужда от подкрепа. В началото на годината крачето му беше успешно удължено след интервенция в САЩ и това му позволи да ходи нормално.  На детето е поставен вътрешен фиксатор с хардуер. И въпреки, че дълго време е бил в инвалидна количка, той отново..

публикувано на 30.08.19 в 10:49