Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Music Point на 27.01 представяме най-горещите нови предложения

Мюзик Пойнт Плейлист: Dua Lipa, Lizzo, James Blake, Donae’o, Jungle

Dua Lipa - Swan Song
Топ артист в плейлиста на Мюзик Пойнт издаде току що първата си песен за 2019-а. Имаме усещане, че  Swan Song е в необичаен за нея стил, но това не прави парчето по-слабо, а напротив - кара ни да обичаме Дуа още повече. Палитрата от стилове, в която тя е майстор се оказва голяма. Swan Song е поп химн за борба, в която Липа очевидно притежава качества на победител. Песента е включена в саундтрака на приключенската анимация Алита: Боен Ангел, която се очаква да се появи по кината в България на 15 февруари.

Swan Song e топ премиерата тази седмица в Мюзик Пойнт


Lizzo – Juice
Парчето, излязло в първите дни на тази година вече успя да се настани в категорията „тежка ротация“ по станциите за хитове. Лизо е в полезрението на върлите фенове вече около пет години като в началото бе част от инди електро, соул-поп групи. Лизо, която ще се качи на сцената на Коачела по-късно тази година, е адвокат на тези, които се притесняват от външния си вид. Това си личи най-силно в новото Juice. Парчето е заръка да се приемате такива, каквито сте. На фона на заразяващ ретро фънк звездата от Минеаполис ни убеждава, че нашата уникалност е това, което прави Земята по-приятно място за живеене. Още в началото се вслушваме в лириката:„Огледалце на стената, няма нужда да ми казваш. Знам, че съм готина.“

James Blake - Assume Form
Той е един лондончанин, който бяга далече от клишетата. Познат е (по думите на Ню Йорк Таймс) със своята “хронична меланхолия”, но това е една красива меланхолия. С него са работили големи имена като Бейонсе, Андерсън Пак и Кендрик Ламар. Четвъртият му албум Assume Form се появи преди седмица. Лъчи от радост и любов греят в тази компилация. С помощта на артисти като Травис Скот, Метро Бумин и Андре 3000 Блейк изгражда напоени с електроника и алтернативно арендби бавно темпови тракове, които в първите моменти звучат минорно, но постепенно разкриват един пъстър и изпълнен с позитивна енергия пейзаж. В поредицата от музикални картини има място и за познатата с осъвременено фламенко Росалия.

Mile High от Assume Form бе топ премиерата в Мюзик Пойнт преди седмица.


Jungle – Casio
Лондонският колектив за модерен соул ни зарадва с ново видео като така ни напомни за албума си  For Ever, който излезе през 2018-а. Джънгъл пуснаха видеото към изобилстващото от елементи на златен соул Casio.

Casio е дефиниция на думата groovy.

Джънгъл са седем човека, ръководени от приятелите от детинство Джош Лойд-Уотсън и Том Макфарланд. Те се познават от деветгодишни - били са съседи в Шепърдс Буш, Лондон.

Дебютният им албум излиза през 2014-а.

For Ever е вторият им албум като от него си струва да чуете oще Heavy, California, Beat 54 (All Good Now)и Give Over. На последното сигурно сте попадали и преди - в реклама на популярна марка смарт часовници.



Donae’o – Chalice feat. Belly
Този хит ни попадна в радара, след като забелязахме, че е един от най-често пусканите е ефира на Острова. Зад него стои агент от северозападен Лондон, на когото можем да разчитаме за купонджийска атмосфера. За кариера в музиката Донео мечтае още от дете.

Вдъхновение за стила му е музиката, която баща му е слушал в колата. Донео си спомня, че сред селекцията най-ярко са се отличавали Лутър Вендрос и рап песни. Как това е оформило звученето на младия артист? Проверете като чуете Chalice. Гарантираме, че ще искате да натиснете play повече от веднъж.

За тези хитове и още актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания  слушайте двучасовия ни микс в неделя от 5 следобед и сряда от 2 след полунощ по БНР Бургас или онлайн.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Mюзик Пойнт Акцент: Доклад показва рекордни нива на слушане на музика

Глобално изследване показва, че музика се слуша повече от когато и да било и че има тревожност сред хората по отношение на използването на изкуствен интелект при създаване на музика. Изследването на IFPI със заглавие Връзката ни с музика та обхваща 2023-та година. Резултатите са въз основа на отговорите на над 43 хиляди души в 26 страни..

публикувано на 20.01.24 в 12:00

Десет групи на юбилейния Sea Of Black днес

Общо десет са групите на фестивала за екстремен хевиметъл Sea Of Black, който започва този следобед в Летния театър на Бургас. Хедлайнери в юбилейното десето издание са Heretic от Нидерландия и Spider Kickers от Гърция. Останалите осем банди са от цялата страна, а на сцената ще се качи и бургаската гордост The Revenge Project. Метъл..

обновено на 06.08.22 в 14:40

„Фанданго“ се целят в сърцата на публиката с мелодичната „Рокендрол стар“

Песента „Рокендрол стар“ ще представи група „Фанданго“ на 30 юли в Летния театър по време на конкурса „Бургас и морето“. Четиримата този път ще бъдат с пети човек на сцената, а са заложили на мелодично рок парче, което да хареса на широк кръг меломани, каза за БНР-Бургас фронтменът Христо Стефанов. Той смята, че след като такива..

публикувано на 28.07.22 в 09:46

Еделина Кънева и Орлин Горанов пеят в „Приказка за двама“

Еделина Кънева и Орлин Горанов ще пеят в „Приказка за двама“ на 14 юни в Летния театър в Бургас. Спектакълът започва в 20.30 часа. Той е втори от програмата на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“. Деян Павлов ще дирижира успешната сценична двойка и оркестъра на Бургаската опера. Публиката ще чуе арии и дуети от мюзикълите..

публикувано на 10.06.22 в 13:44

Деца от Словакия събраха бурни аплодисменти на „Охлюва“

Бурни аплодисменти събраха деца от Словакия по време на своя концерт на открита сцена „Охлюва“. Те изпяха химна на българското училище „Христо Ботев“ в Братислава, написан от Стефан Диомов, както и много български песни. В концерта участваха още ученици от фолклорния ансамбъл „Радост“, солистка на хор „Трепетлика“, гайдар от оркестъра и..

публикувано на 09.06.22 в 14:37

Бургаската опера с два концерта за 3-ти март

Държавна опера – Бургас е подготвила два концерта по повод националния празник на Република България Трети март. Първото събитие е Тържественият симфоничен концерт, на който ще прозвучат произведения от Лудвиг ван Бетовен, П. И. Чайковски, В. А. Моцарт, Георг Фридрих Хендел, Джузепе Верди и Веселин Стоянов, под палката на маестро Йордан Дафов, който..

публикувано на 28.02.22 в 13:24

"Трубадур" - трето заглавие в афиша на операта

След успешния старт на новата календарна година за творческите състави на Бургаската опера, третото събитие в календара на бургаската културна институция обещава да бъде много добро. Операта „Трубадур“ от Джузепе Верди ще се играе на 15-ти февруари от 19 часа в залата на Опера Бургас.  „Трубадур“ е една от най-популярните оперни произведения на..

публикувано на 11.02.22 в 14:25