Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР Бургас с награда за пътна безопасност (СНИМКИ и ВИДЕО)


БНР Бургас спечели голямата награда на Годишните награди за пътна безопасност
на тържествена церемония в Столицата. Отличието е в категория "Журналистически материали, публикации и предавания и медии отразяващи проблемите на пътната безопасност". 

Наградата бе връчена от един от организаторите Владимир Тодоров и Теодора Мудева, мис България 2019.

Отличието е за кампанията на бургаската медия за пътна безопасност, която продължава вече 6 месеца. С различните си послания, БНР Бургас се стреми да има все по-малко инциденти на пътя. Лица на инициативата са били Орлин Павлов, Мери от Мери бойс бенд, автомобилните състезателки Гергана и Павлина Апостолови и много други обществени личности. 

Най-мащабната кампания бе раздаването на водачи на стикерите "Спри! Дай път на пешеходец". Повече от 2000 автомобила носят посланието и призовават за толерантност към пресичащите на пешеходни пътеки.

"Наградата за БНР Бургас е много важна, защото без медиите нашите послания няма да достигнат до хората. Това морско радио е една от активните, които призовават за повече толерантност на пътя. Но БНР Бургас се отличава с отразяването на темата за пътна безопасност. Благодарности за това, което екипът прави за намаляването на жертвите от катастрофи." Това каза при връчването на наградата Владимир Тодоров.

"Горди сме, че местна радиостанция бе наградена за своята кампания. Сигурни сме, че посланията достигат до нашите слушатели. Фактът, че инцидентите с пешеходци намаляват, говори, че превантивните мерки дават ефект." Каза след награждаването директора на медията Кирил Костадинов.

Благодарим на нашите партньори в кампанията: ОД на МВР Бургас, Община Бургас, Съюз на българските автомобилисти в Бургас, Български младежки червен кръст, Общински младежки клуб "J.J.Cool A" и авторът на стикерите Юлиан Арнаудов!
Благодарим и на всички деца и родители, които ни подкрепиха и залепиха стикерите на автомобилите си!

Кампаниите на БНР Бургас за пътна безопасност продължават и през следващия месец, когато ще призовем шофьорите да не сядат зад волана употребили алкохол. Ще продължим срещите и раздаването на стикери по училищата и кръстовищата на Бургас за повече толерантност и по-малко жертви на пътя! 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

От детска градина "Златното ключе", БНР Бургас стартира Маратон на четенето

БНР Бургас започна маратон на четенето сред детските градини и училищата в града. Екипът на обществената медия чете на малчуганите едни от най-интересните сюжети от книжката „Приказни истории с БНР Бургас“ . Нашето издание, в което разказите са създадени от деца за деца.  Днес посетихме Детска градина „Златното ключе“.  Възпитаниците му..

публикувано на 09.04.24 в 17:17

БНР-Бургас събира приказни детски истории за осми път

За осми път БНР-Бургас провокира детското въображение и интерес към четенето на книги и създаването на истории! В Международния ден на детската книга напомняме на деца и родители, че проектът на обществената медия „Приказни истории с БНР Бургас“ е отворен и може да изпращате вашите авторски сюжети.  В конкурса могат да участват деца на възраст от 5 до 18..

обновено на 02.04.24 в 13:45
Водещите Алексей Ледов и Атанасия Петрова

Художничката Емилия Николова пред "Детско царство"

Художничка Емилия Николова гостува в седмичното издание на предаването „Детско царство“. Пред водещите Алексей Ледов и Атанасия Петрова тя разказа за увлечението си по изобразителното изкуство: „Рисувам от малка. Това увлечение към създаването на някакви пространствени образи като че ли на човек му е дадено с неговото създаване. То иска да..

публикувано на 31.03.24 в 09:00

Народната певица Златка Ставрева пред "Детско царство"

Народната певица Златка Ставрева бе специален гост в предаването "Детско царство" на 10 март. Пред водещите Надя, Григор и Атанасия Петрова тя разказа за първите си стъпки в народното пеене и фолклорната традиция, която предава на младите. Певицата сподели: "Духът на легендарна Странджа, който нося вече толкова години, е силата на моето ежедневие,..

обновено на 10.03.24 в 16:39

Роза Боянова: Фотев говореше малко, но ронеше бисери

С кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ БНР-Бургас отбелязва  90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев. Община Бургас и БНР-Бургас обявиха събитията, посветени на поета Христо Фотев Съвместно с Община Бургас медията ни  подготвя биографична експозиция, посветена на житейския и творчески път..

обновено на 06.03.24 в 10:38

БНР-Бургас подготвя изложба за Христо Фотев пред НХК

БНР-Бургас ще отбележи 90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ Съвместно с Община Бургас обществената медия подготвя биографична експозиция, посветена на житейския и творчески път на Христо Фотев-роден на Благовещение, отдаден на словото, морето и своя Бургас. Ръкописи,..

публикувано на 23.02.24 в 15:22

Отбелязваме Световния ден на радиото

Отбелязваме Световния ден на радиото. Инициативата е на ЮНЕСКО. Тази година честването ще се проведе за 13-и пореден път, и е под наслов: "Радиото: един век информира, забавлява и образова".  Бургазлия реставрира радио апарати от Втората световна война В епохата на бурно технологично развитие, радиото остава медията, на която се доверяват..

публикувано на 13.02.24 в 10:43