Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

4-годишният Никола отново има нужда от подкрепа

4-годишният Никола, за който цяла България се обедини и събра средства за операцията му, отново има нужда от подкрепа. В началото на годината крачето му беше успешно удължено след интервенция в САЩ и това му позволи да ходи нормално. 

На детето е поставен вътрешен фиксатор с хардуер. И въпреки, че дълго време е бил в инвалидна количка, той отново тича. 


Никола е с вроден дефицит на бедрената кост. След успешната интервенция, лекарите са насрочили дата за премахване на фиксатора от крачето му. Сумата от $20 757 обаче е непосилна за семейството на Никола.

В тази сума не са включени: физиотерапия, самолетни билети и престой. До края на годината трябва да се внесе  $10 000 за запазване на датата. 

"Постигнахме много, благодарение на всички вас, надявам се и този път да ни подкрепите", пишат в социалните мрежи семейството на нуждаещото се от помощ момченце. 

В много търговски обекти в Бургас и страната има кутии, които събират средства за операцията. Организират се и различни благотворителни кампании. 


Начините, по които може да помогнете на Никола са следните:

1. Да предложите своя вещ на търг в базара или съответно да закупите такава, като търга печели предложилият най-висока цена и превежда цялата сума по сметката на Никола;

2. Да преведете сума по дарителската сметка на Никола :

IBAN : BG92UNCR70001523296890

BIC: UNCRBGSF

Титуляр по сметката: Никола Петков Димов

3. Да поставите дарителска кутия , като качите информация за това тук

4. Да организирате различни благотворителни мероприятия и базари на различни места в страната, за което да ни информирате и ние ще Ви съдействаме с каквото можем.

5.PayPal: valia0014@abv.bg

6. В сайтът HelpKarma


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Да помогнем на 33-годишен мъж от село Съединение, община Сунгурларе

Хюсеин Селят от село Съединение, община Сунгурларе се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек.  През 2006 година Хюсеин претърпява трансплантация в Пакистан. 16 години по-късно организмът му отхвърля бъбрека. Затова и мъжът отново се нуждае от трансплантация.  В Турция могат да извършат кръстосано донорство от баща му, но за целта му..

публикувано на 19.07.21 в 12:38

Нека помогнем на Криси да пребори болестта

К риси от град Разград повече от една година се бори с тежката диагноза  Абдоминален  Невробластом - 4ти стадий. През май 2020г.  в университетската болница „ Света Марина”- гр. Варна, му откриват туморно образувание в дясна надбъбречна жлеза, след което лекарите започват лечение с осем тежки, но успешни курса химиотерапия като спасяват..

публикувано на 14.06.21 в 12:28

Мая Севова от Шумен прави лалета от текстил

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която майките с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири - подаръци, ръкоделия, плетива, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В подкрепа на тези творци създадохме рубриката ни..

публикувано на 27.12.20 в 16:02

51-годишна бургазлийка гасне без поставена диагноза

Ивелина Костадинова е на 51 години от Бургас. Приятелите ѝ я определят като един от най-слънчевите и лъчезарни хора на света. До преди 5 месеца, когато без видима причина започва да чувства отпадналост и умора.  След серия от изследвания, ехография, ядрено магнитен резонанс, лекарите не откриват причина за състоянието ѝ. А тя все повече се влошава и..

публикувано на 12.07.20 в 21:44

20-годишно момче има спешно нужда от средства, за да живее (ОБНОВЕНА)

20-годишно момче от Сливен води своята битка за живот.  Димитър Щилиянов  е диагностициран със страшната диагноза Сарком на Юинг и се нуждае от всички нас, за да продължи да се радва на живота! Родителите му информират, че събраните средства за лечението му са свършили, а до началото на февруари са нужни 65 000€, за да продължи да се бори с живота...

обновено на 09.01.20 в 09:44

Нефтохимик в подкрепа на благотворителна кауза

Нефтохимик се ангажира с благотворителна кауза. След като помогна на Тодор Кацаров и семейството му в борбата с коварната диагноза детска церебрална парализа, този път клубът ще подкрепи малкия Никола от Бургас, на който му предстои трудна и скъпа операция. Детето е с вроден дефицит на бедрената кост, в резултат на което едното краче е по-късо от..

публикувано на 25.10.19 в 15:09

Благотворителен концерт в неделя в подкрепа на бебе Алекс

Благотворителният концерт в подкрепа на кампанията за малкия Александър - Робърт ще се проведе на 14 юли от 20.00 часа в Несебър. На сцената на Амфитеатъра в Стария град безрезервна подкрепа за благородната кауза ще окажат младите артисти от Общински детски комплекс Несебър, както и Станислава Христова. Главният художествен ръководител и директор..

публикувано на 12.07.19 в 14:32