Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започват проверки на фирмите в Бургас за спазване на мерките срещу коронавируса

До 15 хиляди лева е глобата за нарушителите юридически лица, напомни кметът Димитър Николов

Снимка: община Бургас

Множество сигнали от работещи в бургаски фирми са получени в Общинския оперативен щаб, че работодатели не съдействат за спазването на разпоредените противоепидемични мерки. Те не осигурявали на своите служители маски, места за дезинфекция на ръцете или защитни ръкавици. Затова започва проверка на фирми в града, обяви кметът Димитър Николов. Санкции са разписани с поправка в Закона за здравето. Глобата за физически лица  е до 5000 лева и до 15000 лева за юридически лица, напомни той.  Те ще бъдат налагани от  РЗИ и полицията.  

Градоначалникът посочи още, че се мисли за най-уязвимите и онези, които са загубили работата си. Той уточни, че Министерството на труда и социалната политика подготвя кампания за раздаването на индивидуални хранителни пакети и помощи. А въпросът за подпомагането на фирмите и гражданите ще бъде разгледан и на предстоящото заседание на общинския съвет. Отделните политически групи подготвят своите предложения и те се съгласуват с общинската администрация. Става дума за мерките с широк обхват- за подпомагане на икономиката, бизнеса в Бургас и уязвимите граждани.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отменят всички масови мероприятия в община Сливен

В община Сливен до края на месеца са отменени всички мероприятия с масови събирания, а в останалите три общини Нова Загора, Твърдица и Котел те са отменени до 15 юли, съобщават от Областния кризисен щаб. Новите случаи на заразени в областта са три.  Двама от новозаболелите са от  Нова Загора, един е от сливенското с.Младово.  По данни на..

публикувано на 10.07.20 в 13:08

Още нагоре: 330 нови случая на коронавирус у нас

330 са новозаразените с коронавирус у нас за последните 24 часа. Данните са на Единния информационен портал. Направените PCR тестове са над 3 600. 63-ма са излекуваните. Трима са починали. Пет са новоинфектираните в Бургаска област. В Сливенска – 3, в Ямболска – 1. 140 са регистрираните носители на вируса само за денонощие в София. В..

публикувано на 10.07.20 в 07:35

74-годишна жена с коронавирус е приета в бургаската болница

74-годишна жена, носител на коронавируса е настанена в бургаската болница, с температура. Останалите трима новозаразени от областта са на домашно лечение. Новите случаи са общо четири - трима бургазлии и един от Поморие - съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров. " Единият е контактен, другите са самонасочили се...

публикувано на 09.07.20 в 16:15
Кирил Ананиев

Ананиев: Затваряме дискотеките, спортните прояви - без публика

"Гласувахме доверие на българските граждани, гласувахме доверие на обществените и частни институции, които провеждат различни мероприятия и дейности и да може българските граждани да се върнат към нормалния начин на живот. Анализът, който направихме за последната седмица, може би 10 дни, показва, че носителите на коронавируса се увеличават и е премината..

публикувано на 09.07.20 в 13:09

Новите случаи на COVID-19 в Сливенска област днес са девет

Новите случаи на COVID-19  в Сливенска област днес са девет, съобщават от Областния кризисен щаб. Шест от болните са от Сливен, двама от Нова Загора и един от котленското село Пъдарево. Хоспитализирани са шестима, трима провеждат лечението си в домашни условия. Активни за  коронавирусната инфекция в областта са 99 души.  От шестимата нови..

публикувано на 09.07.20 в 13:04

Нов рекорд: 240 новозаразени с коронавирус в страната

240 са  новите случаи на коронавирус в страната при направени 4 286 PCR теста за последното денонощие. Това показват данните към полунощ на Единния информационен портал. Най-много - 71, продължават да бъдат новозаразените в София-град, следвани от Пловдив с 21 случая и Благоевград със 17. Общият брой на регистрираните с болестта у нас е 6 342..

публикувано на 09.07.20 в 07:49

103 души от село Рупча с отрицателни проби за коронавирус

103 души са тествани за коронавирус в руенското село Рупча, пробите им са отрицателни. Това посочи кметът на общината Исмаил Осман. Хората са се изследвали доброволно, след като миналата седмица бяха установени 5 положителни проби в селото и една в село Заимчево. „Четиримата души от село Рупча са от едно семейство. Другият болен от селото е техен..

публикувано на 08.07.20 в 15:10